Älykellot netistä – Opas ostoon ja 8 parasta älykelloa esittelyssä

0

Älykelloja on markkinoilla nykyisin kymmeniä, ellei jopa satoja erilaisia malleja. Jokaiselle on siis tarjolla jotain. Mikä sitten olisi paras älykello sinulle? Tähän kysymykseen olemme lähteneet hakemaan vastausta tässä Opastajan tuoteoppaassa.

Kuka oikeastaan tarvitsee älykelloa?

Kiireinen ja paljon liikkeessä oleva ihminen voi hyötyä älykellosta paljon. Koko älykellon ideanahan on säästää sinulta aikaa. Vai miltä kuulostaisi vaihtaa biisiä hipaisemalla kellosi näyttöä, vilkaista saapunut WhatsApp -viesti muiden huomaamatta (töissä) tai heivata ylimääräinen aktiivisuusranneke mäkeen (koska sama ominaisuus on älykellossa!)

Älykellojen käyttöjärjestelmät

Älykello tarvitsee kumppaniksi aina älypuhelimen. Tiedot joita älykello näyttää näytöllään, ovat suoraan streamattu puhelimestasi. Ostaessasi älykelloa, on sinun katsottava erityisen tarkkaan mitä käyttöjärjestelmiä (puhelimia) se tukee. Apple Watch -älykello tukee oletetusti vain Applen iOS -laitteita. Älä siis osta Apple Watchia ja luule, että se toimii Android -puhelimesi kanssa.

Mutta, monet älykellot tukevat molempia käyttöjärjestelmiä (iOS ja Android). Myös Microsoft on valmistanut joitain älykellomalleja, kuten The Microsoft Band 2, joka toimii iOS, Android ja Windows Phone -käyttöjärjestelmillä.

Älykellon näyttö

Lähes kaikissa älykelloissa on joko LCD tai AMOLED -näyttö. AMOLED näyttö tarjoaa paremman väritoiston ja mustan tason, mutta se kuluttaa akkua enemmän. Jotkut älykello mallit käyttävät e-ink tyyppistä näyttöä, joka on mustavalkoinen ja kuluttaa akkua todella vähän. E-ink näyttö ei kuitenkaan ole kovinkaan näyttävä.

Kosketusnäyttö vai napit?

Kosketusnäyttö on nykyaikainen ja tietysti helpompi käyttää. Parhaissa kosketusnäyttömalleissa on hyvät akut, mutta hintakin voi olla kova. Nappikäyttöisen älykellon eduksi voidaan laskea taas parempi akkukesto. Tämä on myös tottumiskysymys, mutta kosketusnäyttö avaa paljon uusia käyttömahdollisuuksia.

Paras älykello 2017

Laadukkaita älykelloja valmistaa nykyään moni kännyköitäkin valmistava yritys, kuten Apple, LG, Samsung ja Sony. Näiden kellojen hinnatkin ovat tosin premium tasossa.

Apple Watch 2

Apple Watch 2

Apple Watch 2 on paras älykello, mitä voit rahalla ostaa. Se on varustettu mm. WiFillä, langattomalla latauksella ja 8GBn muistilla. Jos et kuitenkaan ole Apple miehiä, jatka lukemista eteenpäin. Loput mallit ovat sopivia Android laitteellesi.

Hinta: 511,00€
Osta Apple Watch 2 täältä


Samsung Gear S3

Samsung Gear S3

AMOLED -näytöllä varustettu Samsung Gear S3 on Applen vastineen jälkeen yleisesti pidetty parhaana älykellona. Akku kestää tässä mallissa jopa 3 päivää.

Hinta: 329,00€
Samsung Gear S3


LG Watch Sport

LG Watch Sport

LGn Watch Sport on urheilijalle todella hyvä valinta. Siinä on tavallisten älykello ominaisuuksien lisäksi kaikki tärkeimmät aktiivisuusranneke ominaisuudet. Tähän älykelloon voi myös laittaa pienen SIM-kortin, joten et välttämättä tarvitse puhelintakaan lenkille mukaan!

Hinta: 399,00€
Osta LG Watch Sport täältä


Sony SmartWatch 3

Sony SmartWatch 3

Sonyn kohtuuhintaiseen älykelloon voi vaihtaa tyyliänsä vastaavan rannekkeen. Sitä voi käyttää myös ilman älypuhelinta. Musiikinkuuntelu käy näppärästi kellon avulla.

Hinta: 139,00€
Osta Sony SmartWatch 3 täältä


Pebble 2

Pebble 2

Pebble 2 jatkaa sitä mihin sen edeltäjä jäi. Mielenkiintoinen ulkonäkö ja oma Pebble OS 4.0 käyttöjärjestelmä ovat saaneet omat faninsa.

Hinta: 105,00€
Osta Pebble 2 täältä


Moto 360

Moto 360

Parhaimman näköiseksikin älykelloksi kehuttu Moto 360 muistuttaa kovasti tavallisia kelloja. Kello tukee Android ja iOS -käyttöjärjestelmiä.

Hinta: 239,00€
Osta Moto 360 täältä


Huawei Watch 3

Huawei Watch 3

Huawein kello on tyylikäs ja täynnä ominaisuuksia. Joidenkin mielestä kello on jopa liian monimutkainen. Kellossa on kuitenkin laadukas AMOLED -värinäyttö.

Hinta: 269,00€
Osta Huawei Watch 3 täältä


Asus ZenWatch 3

Asus ZenWatch 3

Asus ZenWatch 3 on perusvarma suorittaja älykello rintamalla. Sen vahvuuksiin kuuluu erityisesti hyvä akkukesto.

Hinta: 259,00€
Osta Asus ZenWatch 3 täältä

Halvat älykellot

Jos sinun ei tee mieli käyttää älykelloon 80-500€, voit suunnata katseesi halpoihin Kiinalaisiin älykelloihin. Halvoissa älykelloissa valikoimaa on paljon. Halpa hinta näkyy heikommassa laadussa, huonommassa käytettävyydessä, sekä ominaisuuksien puutteessa. Hinta huomioiden, voi tälläinen halpis älykellokin olla ihan hyvä vaihtoehto.


halpa älykello
Katso halpoja älykelloja eBaysta (EU) ja AliExpressistä.

   

Katso seuraavaksi:

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista