Älykellot netistä – Opas ostoon ja 8 parasta älykelloa esittelyssä

6 kommenttia

Älykelloja on markkinoilla nykyisin kymmeniä, ellei jopa satoja erilaisia malleja. Jokaiselle on siis tarjolla jotain. Mikä sitten olisi paras älykello sinulle? Tähän kysymykseen olemme lähteneet hakemaan vastausta tässä Opastajan tuoteoppaassa.

Älykello suomalaisesta verkkokaupasta

Älykelloja myydään paljon ulkomaisissa verkkokaupoissa, mutta joskus kello ei olekaan oikea ja asiakas haluaa palauttaa tai vaihtaa tuotteen. Jos tilaat älykellon Kiinasta, voi sen palauttaminen tai vaihtaminen olla lähes mahdotonta.

Mikäli haluat tilata kellon suoraan Suomesta paremmalla takuulla ja palautusehdoilla, suosittelemme Keskisen Kelloa. Keskisen Kellolla on nopea toimitusaika 1 – 2 arkipäivää.

Kuka oikeastaan tarvitsee älykelloa?

Kiireinen ja paljon liikkeessä oleva ihminen voi hyötyä älykellosta paljon. Koko älykellon ideahan on säästää sinulta aikaa. Vai miltä kuulostaisi vaihtaa biisiä hipaisemalla kellosi näyttöä, vilkaista saapunut WhatsApp -viesti muiden huomaamatta (töissä) tai heivata ylimääräinen aktiivisuusranneke mäkeen (koska sama ominaisuus on älykellossa!)

Tiedä nämä asiat, kun harkitset älykellon ostoa

Älykello tarvitsee kumppaniksi älypuhelimen. Tiedot joita älykello näyttää näytöllään, ovat suoraan streamattu puhelimestasi. Ostaessasi älykelloa, on sinun katsottava erityisen tarkkaan mitä käyttöjärjestelmiä (puhelimia) se tukee.

Jos haluat muuten tietää EU-alueen halvimmat kellokaupat ja yleisiä vinkkejä onnistuneeseen kello-ostokseen, katso kellot netistä -kirjoituksemme.

Älykellojen käyttöjärjestelmät

Apple Watch -älykello tukee oletetusti vain Applen iOS -laitteita. Älä siis osta Apple Watchia ja luule, että se toimii Android -puhelimesi kanssa. Mutta, monet älykellot tukevat molempia käyttöjärjestelmiä (iOS ja Android). Myös Microsoft on valmistanut joitain älykellomalleja, kuten The Microsoft Band 2, joka toimii iOS, Android ja Windows Phone -käyttöjärjestelmillä.

Älykellon näyttö

Lähes kaikissa älykelloissa on joko LCD tai AMOLED -näyttö. AMOLED-näyttö tarjoaa paremman väritoiston ja mustan tason, mutta se kuluttaa akkua enemmän. Jotkut älykello mallit käyttävät e-ink tyyppistä näyttöä, joka on mustavalkoinen ja kuluttaa akkua todella vähän. E-ink näyttö ei kuitenkaan ole kovinkaan näyttävä.

Kosketusnäyttö vai napit?

Kosketusnäyttö on monipuolisempi ja tietysti helpompi käyttää. Nappikäyttöisen älykellon eduksi voidaan laskea taas parempi akkukesto. Kosketusnäyttömallit ovat huomattavasti kalliimpia, joten sinun täytyy harkita mitä haluat älykelloltasi.

Älykello, joka ei näytä älykellolta

Jos olet kelloharrastaja, saatat arvostaa kellon muotoilua enemmän, kuin ”älyominaisuuksia”. Onneksi osa perinteisistä kellomerkeistä valmistaa myös älykelloja, jolloin saat molemmat samassa paketissa.

Tiukka budjetti?

Jos sinun ei tee mieli käyttää älykelloon satoja euroja, voit suunnata katseesi halpoihin kiinalaisiin älykelloihin. Halvoissa älykelloissa valikoimaa on paljon ja edullisemmat mallit maksavat alkaen 20€. Halpa hinta näkyy laadussa, käytettävyydessä, sekä ominaisuuksien puutteessa. Hinta huomioiden, voi tälläinen edullinen älykellokin olla ihan hyvä vaihtoehto.

Paras älykello – 8 merkkiä

Laadukkaita älykelloja valmistaa nykyään moni kännyköitäkin valmistava yritys, kuten Apple, LG, Samsung ja Sony. Näiden kellojen hinnatkin ovat tosin premium tasossa.

1. Apple Watch

Apple Watch 4

Apple Watch on kenties paras älykello, mitä voit käytännössä rahalla ostaa. Siinä on hyvä akkukesto, sekä selkeä ja kirkas näyttö. Apple Watch on saatavilla 40mm ja 44mm -rannekkeilla.


2. Samsung Galaxy Watch

Samsung galaxy watch

Samsung Galaxy Watchissa on teräsrunko ja vaihdettavat rannekkeet. Siitä löydät myös hyvät yhteydet, kuten Wifi, NFC ja e-SIM -tuen.


3. LG älykello

LG Watch Sport

LGn älykello on urheilijalle todella hyvä valinta. Siinä on tavallisten älykello ominaisuuksien lisäksi kaikki tärkeimmät aktiivisuusranneke ominaisuudet. Tähän älykelloon voi myös laittaa pienen SIM-kortin, joten et välttämättä tarvitse puhelintakaan lenkille mukaan!


4. Sony SmartWatch

Sony SmartWatch 3

Sonyn kohtuuhintaiseen älykelloon voi vaihtaa tyyliänsä vastaavan rannekkeen. Sitä voi käyttää myös ilman älypuhelinta. Musiikinkuuntelu käy näppärästi kellon avulla.


5. Pebble älykellot

Pebble 2

Pebble älykelloissa on mielenkiintoinen ulkonäkö ja hyvä käyttöjärjestelmä. Pebble on luotettava valmistaja, jonka tuotteet ovat kestäviä.


6. Motorola älykellot

Moto 360

Parhaimman näköiseksikin kehutut Motorolan älykellot muistuttavat kovasti tavallisia kelloja. Kello tukee Android ja iOS -käyttöjärjestelmiä.


7. Huawei älykellot

Huawei Watch 2

Huawein älykellot ovat tyylikkäitä ja niissä on paljon ominaisuuksia. Useimmissa malleissa on laadukas AMOLED -värinäyttö ja hyvä akkukesto.


8. Asus älykellot

Asus ZenWatch 3

Asus perusvarma suorittaja älykello rintamalla. Sen vahvuuksiin kuuluu erityisesti hyvä akkukesto ja kirkas värinäyttö.

Yhteenveto

Kiitos lukemisesta, toivottavasti oppaamme auttoi sinua älykellon valinnassa. Jätä kommenttia ja kerro mielestäsi paras älykello, tai kysy apua tarvittaessa. Muistathan myös tutustua muihin käteviin oppaisiimme.


Etusivu » Ostokset

6 kommenttia artikkeliin ”Älykellot netistä – Opas ostoon ja 8 parasta älykelloa esittelyssä”

 1. Pyydän lähettämään sähköpostiini android-puhelimeni kaveriksi toimivia älykelloesitteitä !
  Matti

  Vastaa
  • Hei Matti,
   meillä ei valitettavasti ole mitään esitettä teille lähetettäväksi. Toivottavasti joskus saataisiin sellainen! Kiitos kuitenkin kommentistasi!

   Vastaa
  • Hei, on muuten hienoja nuo Tag Heuerin -älykellot. Hintaluokka näyttäisi olevan hieman eri kuin tässä artikkelissa esitellyillä malleilla. Täytyy tutkia asiaa, jos ”high end” -älykelloille vaikka tekisi oman listansa. Kiitos kommentista!

   Vastaa
   • 🙂 Moni kelloharrastaja ”hyväksyy” älykellokseen vain ”high end” kellon, mutta ominaisuuksista tinkimättä. Eli jos löytyy hyvännäköinen älykello jossa ominaisuudet on myös huippuluokkaa, semmoisille löytyy ostajia. Tosi hieno homma jos jaksat tehdä noista vertailun. Varmaankin olisi hyvä ottaa verrokiksi paras Applen kello ja paras Android-kello. Laitatko tähän ketjuun viestiä jos/kun olet vertailun tehnyt!

Jätä kommentti