Älykellot netistä – Opas ostoon ja 8 parasta älykelloa esittelyssä

4 kommenttia

Älykelloja on markkinoilla nykyisin kymmeniä, ellei jopa satoja erilaisia malleja. Jokaiselle on siis tarjolla jotain. Mikä sitten olisi paras älykello sinulle? Tähän kysymykseen olemme lähteneet hakemaan vastausta tässä Opastajan tuoteoppaassa.

Hyvä tietää: Jos haluat ostaa älykellon Suomesta suosittelemme Keskisen Kelloa, heillä on nopea toimitus ja hyvä maine asiakkaiden keskuudessa. Katso Keskisen Kellon älykellotarjouksia.

rahalaitos

Kuka oikeastaan tarvitsee älykelloa?

Kiireinen ja paljon liikkeessä oleva ihminen voi hyötyä älykellosta paljon. Koko älykellon ideahan on säästää sinulta aikaa. Vai miltä kuulostaisi vaihtaa biisiä hipaisemalla kellosi näyttöä, vilkaista saapunut WhatsApp -viesti muiden huomaamatta (töissä) tai heivata ylimääräinen aktiivisuusranneke mäkeen (koska sama ominaisuus on älykellossa!)

Tiedä nämä asiat, kun harkitset älykellon ostoa

Älykello tarvitsee kumppaniksi älypuhelimen. Tiedot joita älykello näyttää näytöllään, ovat suoraan streamattu puhelimestasi. Ostaessasi älykelloa, on sinun katsottava erityisen tarkkaan mitä käyttöjärjestelmiä (puhelimia) se tukee.

Jos haluat muuten tietää EU-alueen halvimmat kellokaupat ja yleisiä vinkkejä onnistuneeseen kello-ostokseen, katso kellot netistä -kirjoituksemme.

Älykellojen käyttöjärjestelmät

Apple Watch -älykello tukee oletetusti vain Applen iOS -laitteita. Älä siis osta Apple Watchia ja luule, että se toimii Android -puhelimesi kanssa. Mutta, monet älykellot tukevat molempia käyttöjärjestelmiä (iOS ja Android). Myös Microsoft on valmistanut joitain älykellomalleja, kuten The Microsoft Band 2, joka toimii iOS, Android ja Windows Phone -käyttöjärjestelmillä.

Älykellon näyttö

Lähes kaikissa älykelloissa on joko LCD tai AMOLED -näyttö. AMOLED-näyttö tarjoaa paremman väritoiston ja mustan tason, mutta se kuluttaa akkua enemmän. Jotkut älykello mallit käyttävät e-ink tyyppistä näyttöä, joka on mustavalkoinen ja kuluttaa akkua todella vähän. E-ink näyttö ei kuitenkaan ole kovinkaan näyttävä.

Kosketusnäyttö vai napit?

Kosketusnäyttö on monipuolisempi ja tietysti helpompi käyttää. Nappikäyttöisen älykellon eduksi voidaan laskea taas parempi akkukesto. Kosketusnäyttömallit ovat huomattavasti kalliimpia, joten sinun täytyy harkita mitä haluat älykelloltasi.

Älykello, joka ei näytä älykellolta

Jos olet kelloharrastaja, saatat arvostaa kellon muotoilua enemmän, kuin ”älyominaisuuksia”. Onneksi osa perinteisistä kellomerkeistä valmistaa myös älykelloja, jolloin saat molemmat samassa paketissa.

Paras älykello 2019 – 8 mallia

Laadukkaita älykelloja valmistaa nykyään moni kännyköitäkin valmistava yritys, kuten Apple, LG, Samsung ja Sony. Näiden kellojen hinnatkin ovat tosin premium tasossa.

1. Apple Watch 4

Apple Watch 4
Katso hinta

Apple Watch 4 on paras älykello, mitä voit käytännössä rahalla ostaa. Siinä on hyvä akkukesto, sekä selkeä ja kirkas näyttö. Apple Watch 4 on saatavilla 40mm ja 44mm -rannekkeilla.
• Tukee: iOS
• Näyttö: 1,78 LTPO AMOLED
• Akkukesto: jopa 18 tuntia


2. Samsung Galaxy Watch

Samsung galaxy watch
Katso hinta

Samsung Galaxy Watchissa on 46mm teräsrunko ja vaihdettavat rannekkeet. Siitä löydät myös hyvät yhteydet, kuten Wifi, NFC ja e-SIM -tuen.
• Tukee: Android, iOS
• Näyttö: 1,3″ Super AMOLED
• Akkukesto: jopa 4 päivää


3. LG Watch Sport

LG Watch Sport

LGn Watch Sport on urheilijalle todella hyvä valinta. Siinä on tavallisten älykello ominaisuuksien lisäksi kaikki tärkeimmät aktiivisuusranneke ominaisuudet. Tähän älykelloon voi myös laittaa pienen SIM-kortin, joten et välttämättä tarvitse puhelintakaan lenkille mukaan!
• Tukee: Anrdoid, iOS
• Näyttö: 1,38″ OLED
• Akkukesto: 16 tuntia


4. Sony SmartWatch 3

Sony SmartWatch 3

Sonyn kohtuuhintaiseen älykelloon voi vaihtaa tyyliänsä vastaavan rannekkeen. Sitä voi käyttää myös ilman älypuhelinta. Musiikinkuuntelu käy näppärästi kellon avulla.
• Tukee: Android
• Näyttö: 1,8″
• Akkukesto: 2 päivää


5. Pebble 2

Pebble 2

Pebble 2 jatkaa sitä mihin sen edeltäjä jäi. Mielenkiintoinen ulkonäkö ja oma Pebble OS 4.0 käyttöjärjestelmä ovat saaneet omat faninsa.
• Tukee: iOS, Android
• Näyttö: 1,26″ e-ink
• Akkukesto: 7 päivää


6. Moto 360

Moto 360

Parhaimman näköiseksikin älykelloksi kehuttu Moto 360 muistuttaa kovasti tavallisia kelloja. Kello tukee Android ja iOS -käyttöjärjestelmiä.
• Tukee: iOS, Anrdoid
• Näyttö: 1,37″ tai 1,56″
• Akkukesto: 1,5 – 2 päivää riippuen mallista


7. Huawei Watch 2

Huawei Watch 2

Huawein kello on tyylikäs ja täynnä ominaisuuksia. Joidenkin mielestä kello on jopa liian monimutkainen. Kellossa on kuitenkin laadukas AMOLED -värinäyttö.
• Tukee: iOS, Anrdoid
• Näyttö: 1,2″ AMOLED
• Akkukesto: 2 päivää


8. Asus ZenWatch 3

Asus ZenWatch 3

Asus ZenWatch 3 on perusvarma suorittaja älykello rintamalla. Sen vahvuuksiin kuuluu erityisesti hyvä akkukesto.
• Tukee: iOS, Android
• Näyttö: 1,39″ AMOLED
• Akkukesto: 2 päivää


Tiukka budjetti?

Jos sinun ei tee mieli käyttää älykelloon satoja euroja, voit suunnata katseesi halpoihin kiinalaisiin älykelloihin. Halvoissa älykelloissa valikoimaa on paljon ja edullisemmat mallit maksavat noin 20€.

Halpa hinta näkyy laadussa, käytettävyydessä, sekä ominaisuuksien puutteessa. Hinta huomioiden, voi tälläinen edullinen älykellokin olla ihan hyvä vaihtoehto. Kiitos lukemisesta, voit jättää kommenttia alle, jos sinulla on kysyttävää.

halpa älykello
Katso halpoja älykelloja tästä

Yhteenveto

Kiitos lukemisesta, toivottavasti oppaamme auttoi sinua älykellon valinnassa. Jätä kommenttia ja kerro mielestäsi paras älykello, tai kysy apua tarvittaessa. Muistathan myös tutustua muihin käteviin oppaisiimme.


Etusivu » Ostokset »
Arvioi kirjoitus "Älykellot netistä – Opas ostoon ja 8 parasta älykelloa esittelyssä" klikkaamalla tähteä.
2.33 / 5 (3 ääntä)
rahalaitos

4 kommenttia artikkeliin ”Älykellot netistä – Opas ostoon ja 8 parasta älykelloa esittelyssä”

    • Hei, on muuten hienoja nuo Tag Heuerin -älykellot. Hintaluokka näyttäisi olevan hieman eri kuin tässä artikkelissa esitellyillä malleilla. Täytyy tutkia asiaa, jos ”high end” -älykelloille vaikka tekisi oman listansa. Kiitos kommentista!

      Vastaa
      • 🙂 Moni kelloharrastaja ”hyväksyy” älykellokseen vain ”high end” kellon, mutta ominaisuuksista tinkimättä. Eli jos löytyy hyvännäköinen älykello jossa ominaisuudet on myös huippuluokkaa, semmoisille löytyy ostajia. Tosi hieno homma jos jaksat tehdä noista vertailun. Varmaankin olisi hyvä ottaa verrokiksi paras Applen kello ja paras Android-kello. Laitatko tähän ketjuun viestiä jos/kun olet vertailun tehnyt!

Jätä kommentti