Nettikaupan maksutavat – Tiedä nämä 3 maksutapaa, kun tilaat ulkomailta

2

Tehdessäsi ostoksia tavallisessa kaupassa erilaisia maksutapoja ei ole kovinkaan monta. Voit maksaa ostoksesi käteisellä, kortilla tai kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lue kirjoitus niin opit turvalliset nettikaupan maksutavat.

Suomalaisissa nettikaupoissa ostos maksetaan yleisimmiten verkkopankin avulla. Toiseksi suosituin tapa on maksaa ostos kortilla. Sivustollamme puhutaan paljon ulkomailta ostamisesta, joten perehdymmekin tarkemmin niihin maksutapoihin, joita voit käyttää ulkomailta tilatessasi. Asia herättää siksi keskustelua, koska suomalaisten suosikkimaksutapa eli verkkopankkimaksu ei toimi ulkomaisissa verkkokaupoissa.

1. Luottokortit

Luottokortilla maksaminen on maailmalla yleisin tapa maksaa kaikki verkko-ostokset. Luottokortilla maksaminen on helppoa ja sitä tukee melkeinpä jokainen verkkokauppa.

Jos maksat luottokortilla ja ostoksesi ei tule perille tai se on rikki jo saapuessaan, voit kääntyä luottokorttiyhtiön puoleen.

 

Luottokorttimaksun hyvät puolet

 • Velaksi osto
 • Helppous
 • Luottokorttiyhtiön lisäturva
 • Toimii useimmissa verkkokaupoissa
   
  Luottokorttimaksun huonot puolet

 • Velaksi osto (voi olla myös huono puoli)
 • Turvallisuus vaatii enemmän huomiota
 • Huomioi korkokulut ja lisäkustannukset
   
  Muista
  Tee ostoksesi vain luotettavissa verkkokaupoissa. Ole varovainen ja tarkkana mihin syötät korttitietosi ettet joudu huijatuksi. Älä anna kuitenkaan pelon estää sinua tekemästä ostoksia luottokortilla. Voit aina kysyä Opastajalta mielipidettä verkkokaupasta. Autamme mielellämme, joten laita rohkeasti kommenttia tai viestiä suoraan meille. Lue lisää luottokorttiturvallisuudesta täältä.

  Kätevä luottokortti nettiostoksiin
  Bank Norwegianin (banknorwegian.fi) tarjoama luottokortti maksaa muuten bonusta kaikista tavaraostoista, sekä jopa 20% bonusta Norwegianin omista lennoista. Tämän kortin muita etuja on ilmainen matkavakuutus ja peruustusturva. Hyvä juttu kortissa on myös se, että siinä ei ole kuukausi tai vuosimaksuja. Se sopiikin hyvin sellaiselle ihmiselle, joka käyttää luottokorttia vain harvakseltaan.

  2. Visa Electron

  Jos olet nuori tai et muuten vain ole syystä tai toisesta vielä hankkinut luottokorttia saatat miettiä, että mitäs nyt kun minulla on vain Visa Electron? Ei kuitenkaan hätää, sillä monessa verkkokaupassa Visa Electron hyväksytään samalla tavalla, kuin luottokorttikin. Nettikaupoissa ei ole usein suoraan vaihtoehtoa ”Visa Electron”, mutta valitse tällöin vain Visa. Muista myös sallia verkkopankistasi kortin internetmaksut, ilman tätä ostos ei onnistu Visa Electronilla netissä.

  Visa Electronin hyvät puolet

 • Käyttäminen on helppoa
 • Ostat vain sen mihin sinulla on varaa
   
  Visa Electronin huonot puolet

 • Ei välttämättä toimi ihan kaikissa verkkokaupoissa
 • Et pysty ostamaan velaksi
   
  Muista
  Aseta itsellesi sopivat käyttörajat. Jos Visa Electronisi tiedot päätyvät vääriin käsiin, käyttörajat estävät liian suuren tuhon. Kun Electroni on yhdistetty käyttötiliisi, voit myös siirtää sinne aina vain tarvittavan rahasumman.

  Jos haluat lisää mielenrauhaa, voit poistaa korttitietosi verkkokaupasta ostoksen jälkeen tai vaihtoehtoisesti älä anna verkkokaupalle lupaa tallentaa korttitietojasi. Voit myös sallia internetmaksut vain ostoksen teon ajaksi. Lue lisää tästä maksutavasta täältä.

  3. PayPal

  Maksutapa joka on Visa Electronin ja luottokortin välissä on PayPal. Liitä haluamasi kortti PayPaliin ja tee ostos palvelun avulla. Voit myös tallettaa rahaa PayPaliin ja tehdä ostoksen helposti näin. Maksaessasi PayPalilla verkkokauppa ei saa mitään maksukorttitietojasi.

  PayPalin hyvät puolet

 • Tilin avaamisen jälkeen ostaminen on helppoa
 • PayPal tarjoaa lisäturvaa ostokselle
 • Laajalti tuettu maksutapa ulkomaisissa verkkokaupoissa
   
  PayPalin huonot puolet

 • Mahdollisuus väärinkäytöksiin, jos et pidä huolta tietoturvasta
 • Tilin avaaminen vaatii hieman vaivaa
   
  Muista
  Käyttä vahvaa salasanaa ja älä anna tunnustasi kenellekkään. Ole myös varovainen, ettet syötä PayPal tunnustasi epäilyttäviin nettikauppoihin. Älä lankea sähköpostihuijauksiin, joissa on linkkejä. Lue lisää PayPal huijauksista täällä. PayPalin ostajanturva on tukenasi 180 päivää ostohetkestä. Käytä sitä harkiten. Voit avata tilin tämän ohjeen avulla.

  Loppusanat

  Valitsetpa minkä tahansa maksutavan, muista maalaisjärki ja turvallisuus. Sivustomme on sitä varten olemassa, että voit kysyä kaikkea mieltäsi askarruttavaa. Laita siis rohkeasti kommenttia artikkelin alle. Hauskoja, sekä ennenkaikkea turvallisia ostoshetkiä!

     

  Katso seuraavaksi:

 • 2 kommenttia

  1. Uusi kohta entinen Paypal asiakas.

   Olen ostellut muutaman päivän aikana kohtuullisen paljon Ebausta ja homma toimi mutta tänään 14.5 PayPal jäädytti tilini niin etten enää pysty maksamaan jo huutamiani ostoksia vaikka paypal tilillä on raahaa Pankkikortinkin onnistuin liittämään niin että paypal voi veloittaa myös tililtäni rahaa jos sitä en ole paypal-tilille laittanut tarpeeksi Englanninkielentaitoni ei ole kovin hyvä mutta ymmärtääkseni minun pitäisi vahvistaa henkilöllisyyteni, yritin sitä tehdä täytin ruudukot ja liitin kuvat henkilöllisyystodistuksestani ja mm. sähkölaskuni jota vaadittiin. Kun olen kaiken suorittanut pyytää samaa koko ajan uudestaan, itseasiassa en pääse ensimmäistä sivua edemmäs jos painan ”seuraava” ruutua. Alkaa olla hermot kireällä kun yrittää tehdä kaiken oikein muttei onnistu. Turvallisuudesta lienne kyse ja EU-säännöksistä mutta hankalaksi menee.

   • Opastaja

    Tämä lienee normaali käytäntö, jolla yritetään vain turvata PayPalin käyttäjiä erilaisilta huijauksilta. Toivottavasti saat tilisi varmistettua. Jos et onnistu, niin kirjoita sivuston herja tähän niin voin auttaa. :)

  Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista