Nettikaupan maksutavat РTiedä nämä 5 maksutapaa

4 kommenttia

Tehdessäsi ostoksia tavallisessa kaupassa erilaisia maksutapoja ei ole kovinkaan monta. Voit maksaa ostoksesi käteisellä, kortilla tai kaupan tarjoamalla rahoituksella. Netissä vaihtoehtoja on taas huomattavasti enemmän. Lue kirjoitus niin opit turvalliset nettikaupan maksutavat.

Enkö voi vain maksaa verkkopankista?

Suomalaisissa nettikaupoissa ostos maksetaan yleisimmiten verkkopankin avulla. Toiseksi suosituin tapa on korttimaksu. Sivustollamme puhutaan paljon ulkomailta ostamisesta, joten perehdymmekin tarkemmin niihin maksutapoihin, joita voit käyttää ulkomailta tilatessasi. Asia herättää siksi keskustelua, koska suomalaisten suosikkimaksutapa eli verkkopankkimaksu ei toimi ulkomaisissa verkkokaupoissa.

1. Luottokortit

Luottokortilla maksaminen on maailmalla yleisin tapa maksaa kaikki verkko-ostokset. Luottokortilla maksaminen on helppoa ja sitä tukee melkeinpä jokainen verkkokauppa. Jos maksat luottokortilla ja ostoksesi ei tule perille tai se on rikki jo saapuessaan, voit kääntyä luottokorttiyhtiön puoleen.

  Luottokorttimaksun hyvät puolet
  ‚ÄĘ Velaksi osto
  ‚ÄĘ Helppous
  ‚ÄĘ Luottokorttiyhti√∂n lis√§turva
  ‚ÄĘ Toimii useimmissa verkkokaupoissa
  Luottokorttimaksun huonot puolet
  ‚ÄĘ Velaksi osto (voi olla my√∂s huono puoli)
  ‚ÄĘ Turvallisuus vaatii enemm√§n huomiota
  ‚ÄĘ Huomioi korkokulut ja lis√§kustannukset

Muista tämä maksaessasi luottokortilla

Tee ostoksesi vain luotettavissa verkkokaupoissa. Ole varovainen ja tarkkana mihin sy√∂t√§t korttitietosi ettet joudu huijatuksi. √Ąl√§ anna kuitenkaan pelon est√§√§ sinua tekem√§st√§ ostoksia luottokortilla. Voit aina kysy√§ esimerkiksi Opastajalta mielipidett√§ verkkokaupasta. Autamme mielell√§mme, joten laita rohkeasti kommenttia tai viesti√§ suoraan meille.

Kätevä luottokortti nettiostoksiin

Bank Norwegianin (banknorwegian.fi) tarjoama luottokortti maksaa muuten bonusta kaikista tavaraostoista, sekä jopa 20% bonusta Norwegianin omista lennoista. Tämän kortin muita etuja on ilmainen matkavakuutus ja peruustusturva. Hyvä juttu kortissa on myös se, että siinä ei ole kuukausi tai vuosimaksuja. Se sopiikin hyvin sellaiselle ihmiselle, joka käyttää luottokorttia vain harvakseltaan. Jos haluat katsoa lisää luottokortti suosituksia, katso luottokorttivertailumme.

2. Visa Electron

Jos olet nuori, tai et muuten vain ole syyst√§ tai toisesta viel√§ hankkinut luottokorttia saatat mietti√§, ett√§ mit√§s nyt kun minulla on vain Visa Electron? Ei kuitenkaan h√§t√§√§, sill√§ monessa verkkokaupassa Visa Electron hyv√§ksyt√§√§n samalla tavalla, kuin luottokorttikin. Nettikaupoissa ei ole usein suoraan vaihtoehtoa ”Visa Electron”, mutta valitse t√§ll√∂in vain Visa. Muista my√∂s sallia verkkopankistasi kortin internetmaksut, ilman t√§t√§ ostos ei onnistu Visa Electronilla netiss√§.

  Visa Electronin hyvät puolet
  ‚ÄĘ K√§ytt√§minen on helppoa
  ‚ÄĘ Ostat vain sen mihin sinulla on varaa
  Visa Electronin huonot puolet
  ‚ÄĘ Ei v√§ltt√§m√§tt√§ toimi ihan kaikissa verkkokaupoissa
  ‚ÄĘ Et pysty ostamaan velaksi

Muista tämä maksaessasi Visa Electronilla

Aseta itsellesi sopivat euromääräiset käyttörajat. Jos Visa Electronisi tiedot päätyvät vääriin käsiin, käyttörajat estävät liian suuren tuhon. Kun Electron -kortti on yhdistetty käyttötiliisi, voit siirtää sinne vain tarvittavan rahasumman.

Jos haluat lisää mielenrauhaa, voit poistaa korttitietosi verkkokaupasta ostoksen jälkeen, tai vaihtoehtoisesti kieltää verkkokauppaa tallentamasta korttitietojasi. Voit myös sulkea internetmaksut verkkopankistasi ostoksen jälkeen.

3. PayPal

Maksutapa joka on Visa Electronin ja luottokortin välissä on PayPal. Liitä haluamasi kortti PayPaliin ja tee ostos palvelun avulla. Voit myös tallettaa rahaa PayPaliin ja tehdä ostoksen helposti näin. Maksaessasi PayPalilla verkkokauppa ei saa mitään maksukorttitietojasi.

  PayPalin hyvät puolet
  ‚ÄĘ Tilin avaamisen j√§lkeen ostaminen on helppoa
  ‚ÄĘ PayPal tarjoaa lis√§turvaa ostokselle
  ‚ÄĘ Laajalti tuettu maksutapa ulkomaisissa verkkokaupoissa
  PayPalin huonot puolet
  ‚ÄĘ Mahdollisuus v√§√§rink√§yt√∂ksiin, jos et pid√§ huolta tietoturvasta
  ‚ÄĘ Tilin avaaminen vaatii hieman vaivaa

Muista tämä maksaessasi PayPalilla

K√§yt√§ vahvaa salasanaa ja √§l√§ anna tunnustasi kenellekk√§√§n. Ole my√∂s varovainen, ettet sy√∂t√§ PayPal -tunnustasi ep√§ilytt√§viin nettikauppoihin. √Ąl√§ lankea my√∂sk√§√§n s√§hk√∂postihuijauksiin, joissa on huijauslinkkej√§. PayPalin ostajanturva on tukenasi 180 p√§iv√§√§ ostohetkest√§. K√§yt√§ sit√§ harkiten.

Voit avata PayPal-tilin kirjoittamamme suomenkielisen PayPal ohjeen avulla.

4. Masterpass

masterpass suomi

Mastercard on kehittänyt uuden, luotettavan ostoksien tekemistä helpottavan maksupalvelun. Sen avulla kuluttajana voit suorittaa maksun nopeasti ja turvallisesti oman pankin kautta. Kun otat MasterPassin käyttöösi, sinun ei enää tarvitse syöttää korttitietojasi jokaisen oston yhteydessä. MasterPass on käytettävissä tällä hetkellä Nordean, Aktian ja Resurs Bankin asiakkaille.

MasterPassia pystyy käyttämään verkossa, sovelluksessa tai lähimaksuna kivijalkakaupassa. Voit maksaa MasterPassilla kaikkialla, missä näet MasterPassin logon, Suomessa sekä ulkomailla.

Näin saat MasterPassin käyttöösi

Masterpassin käyttöönotto ei ole mitään rakettitiedettä, jatka lukemista ja kohta sinäkin osaat sen.

  1. Hanki oman pankkisi mobiilisovellus. Lataa siis Nordea Wallet (Nordean asiakkaat), Aktia Wallet (Aktian Asiakkaat) tai Resurs Bankin Loyo Pay -sovellus. Loyo Payhin saat liitettyä minkä tahansa maksukorttisi.
  2. Mene ostoksille Masterpassia tukevaan verkkokauppaan ja valitse maksutavaksi MasterPass.
  4. Hyväksy maksu kännykkääsi ladatulla sovelluksella.

MasterPassiin voi tallentaa Mastercardin, Visan, American Expressin, Diners Clubin ja Discover Networkin kortteja. Lisätietoja ja kaikki Masterpass -kaupat näet täältä.

Mastercard - Finland - Masterpass Educational Film 2017

 

Miten Masterpass toimii?

Kun otat palvelun käyttöön, maksukorttitietosi sekä toimitustietosi saadaan automaattisesti pankkisi järjestelmästä. Tämä ominaisuus tulee vähentämään kesken jätettyjä ostotapahtumia, sillä tutkimuksen mukaan jopa 70% kaikista verkko-ostoksista jäävät keskeneräisiksi maksuvaiheessa liian monen välivaiheen vuoksi.

Myyjä, jolta tilaat ostoksesi verkkokaupasta tai mobiilisovelluksella, ei saa missään vaiheessa korttitietojasi, vaan kaikki maksuliikenne tapahtuu turvallisesti MasterPass -palvelun sisällä. MasterPass säilyttää maksukorttiisi liittyvät tiedot turvattuina.

MasterPass-maksupalvelu on ollut jo pitkään käytössä maailmalla, mutta se on tullut Suomeen vasta keväällä 2017. Se on käytössä jo 34 maassa, joista 19 on Euroopassa. Suomessa MasterPass -maksupalvelu on käytössä jo mm. seuraavissa verkkokaupoissa: Intersport, Budgetsport, Lindex, Lippu.fi ja Tokmanni.

maksutavat netissä

5. Paysafecard

Haluatko tehdä netissä ostoksia ja maksuja ilman pankkitiliä tai luottokorttia? Paysafecard on siihen sopiva apuväline. Voit ostaa Paysafecard:eja käteisellä monista kaupoista, kuten R-Kioskit. Paysafecard on kortti, jonka voit ladata käteisellä tai kortilla. Kortissa on numerosarja jonka syöttämällä internetkauppaan tai palveluun saat käyttöösi lataamasi summan.

Mikä on Paysafecard?

Paysafecard on yksi maailman suosituimmista ”prepaid” -maksutavoista. Se toimii siten, ett√§ ostat tietyn arvoisen Paysafecard -kortin ja siin√§ on PIN-koodi. Sy√∂tt√§m√§ll√§ PIN-koodin nettikauppaan tai palveluun, p√§√§set k√§siksi rahoihisi. Kortteja myyd√§√§n 10, 25, 50 ja 100‚ā¨ arvoisina. Paysafecardeja myyd√§√§n maailmanlaajuisesti yli 600000 eri myyntipisteess√§.

Paysafecard kuuluu suureen Paysafe Holdings UK Limited -yritykseen. Kyseinen yritys on prepaid-verkkomaksuvälineiden yksi maailmanlaajuisista johtajista.

Mistä ostan Paysafecardin?

Voit ostaa Paysafecardeja eri myyntipisteistä ympäri Suomea. Tunnetuin myyntipiste on R-kioskit. Voit hakea myyntipisteitä Paysafecardin -verkkosivuilla. Paysafecardia ei voi ostaa netistä.

My Paysafecard -tili

Avaamalla My Paysafecard -tilin, voit syöttää kaikki ostamasi Paysafecard -numerosarjat palveluun, tällöin ne yhdistyvät ja näet kokonaissaldosi. Voit tehdä ostoksia tämän jälkeen pelkästään My Paysafecard -tunnuksillasi. Suosittelemme avaamaan My Paysafecard -tilin, koska se helpottaa käyttöä.

Paysafecard käyttö

Voit käyttää Paysafecard:ia lukuisissa verkkokaupoissa, internetpeleissä ja palveluissa kuten Spotify. Voit siirtää myös Paysafecard:in avulla rahaa Skrill -nettikukkaroon.

Paysafecard hinta

Paysafecardin k√§ytt√∂ on periaatteessa ilmaista, mutta tiettyj√§ kuluja voi tulla. Jos kortilla on saldoa 13 kuukauden j√§lkeen, aletaan siit√§ v√§hent√§m√§√§n joka kuukausi 3 euroa k√§ytt√§m√§tt√∂myysmaksua. Jos teet maksuja eri valuuttoihin, perit√§√§n sinulta valuutanvaihtokustannuksia. Takaisinmaksusta Paysafe perii 7,5‚ā¨ suuruisen maksun. Lue ajankohtaiset tiedot hinnastosta t√§√§lt√§.

Loppusanat

Valitsetpa minkä tahansa maksutavan, muista maalaisjärki ja turvallisuus. Sivustomme on sitä varten olemassa, että voit kysyä kaikkea mieltäsi askarruttavaa. Laita siis rohkeasti kommenttia artikkelin alle. Hauskoja, sekä ennenkaikkea turvallisia ostoshetkiä!


Etusivu ¬Ľ Raha ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Nettikaupan maksutavat РTiedä nämä 5 maksutapaa" klikkaamalla tähteä.
4 / 5 (1 ääntä)

4 kommenttia artikkeliin ”Nettikaupan maksutavat – Tied√§ n√§m√§ 5 maksutapaa”

 1. Olen ostellut muutaman p√§iv√§n aikana kohtuullisen paljon Ebausta ja homma toimi mutta t√§n√§√§n 14.5 PayPal j√§√§dytti tilini niin etten en√§√§ pysty maksamaan jo huutamiani ostoksia vaikka paypal tilill√§ on raahaa Pankkikortinkin onnistuin liitt√§m√§√§n niin ett√§ paypal voi veloittaa my√∂s tililt√§ni rahaa jos sit√§ en ole paypal-tilille laittanut tarpeeksi Englanninkielentaitoni ei ole kovin hyv√§ mutta ymm√§rt√§√§kseni minun pit√§isi vahvistaa henkil√∂llisyyteni, yritin sit√§ tehd√§ t√§ytin ruudukot ja liitin kuvat henkil√∂llisyystodistuksestani ja mm. s√§hk√∂laskuni jota vaadittiin. Kun olen kaiken suorittanut pyyt√§√§ samaa koko ajan uudestaan, itseasiassa en p√§√§se ensimm√§ist√§ sivua edemm√§s jos painan ”seuraava” ruutua. Alkaa olla hermot kire√§ll√§ kun yritt√§√§ tehd√§ kaiken oikein muttei onnistu. Turvallisuudesta lienne kyse ja EU-s√§√§nn√∂ksist√§ mutta hankalaksi menee.

  Vastaa
  • T√§m√§ lienee normaali k√§yt√§nt√∂, jolla yritet√§√§n vain turvata PayPalin k√§ytt√§ji√§ erilaisilta huijauksilta. Toivottavasti saat tilisi varmistettua. Jos et onnistu, niin kirjoita sivuston herja t√§h√§n niin voin auttaa. ūüôā

   Vastaa

Jätä kommentti