Nettikaupan maksutavat РTiedä nämä 4 maksutapaa

4 kommenttia

Tehdessäsi ostoksia tavallisessa kaupassa erilaisia maksutapoja ei ole kovinkaan monta. Voit maksaa ostoksesi käteisellä, kortilla tai kaupan tarjoamalla rahoituksella. Netissä vaihtoehtoja on taas huomattavasti enemmän. Lue kirjoitus niin opit turvalliset nettikaupan maksutavat.

Enkö voi vain maksaa verkkopankista?

Suomalaisissa nettikaupoissa ostos maksetaan yleisimmiten verkkopankin avulla. Toiseksi suosituin tapa on korttimaksu. Sivustollamme puhutaan paljon ulkomailta ostamisesta, joten perehdymmekin tarkemmin niihin maksutapoihin, joita voit käyttää ulkomailta tilatessasi. Asia herättää siksi keskustelua, koska suomalaisten suosikkimaksutapa eli verkkopankkimaksu ei toimi ulkomaisissa verkkokaupoissa.

1. Luottokortit

Luottokortilla maksaminen on maailmalla yleisin tapa maksaa kaikki verkko-ostokset. Luottokortilla maksaminen on helppoa ja sitä tukee melkeinpä jokainen verkkokauppa. Jos maksat luottokortilla ja ostoksesi ei tule perille tai se on rikki jo saapuessaan, voit kääntyä luottokorttiyhtiön puoleen.

Kätevä luottokortti nettiostoksiin

Bank Norwegianin (banknorwegian.fi/luottokortti) tarjoama luottokortti maksaa bonusta kaikista ostoista. Tämän kortin muita etuja on mm. ilmainen matkavakuutus. Hyvä juttu kortissa on myös se, että siinä ei ole kuukausi tai vuosimaksuja. Se sopiikin hyvin sellaiselle ihmiselle, joka käyttää luottokorttia vain harvakseltaan. Jos haluat katsoa lisää luottokortti suosituksia, katso luottokorttivertailumme.

Luottokorttimaksun hyvät puolet
‚ÄĘ Velaksi osto
‚ÄĘ Helppous
‚ÄĘ Luottokorttiyhti√∂n lis√§turva
‚ÄĘ Toimii useimmissa verkkokaupoissa

Luottokorttimaksun huonot puolet
‚ÄĘ Velaksi osto (voi olla my√∂s huono puoli)
‚ÄĘ Turvallisuus vaatii enemm√§n huomiota
‚ÄĘ Huomioi korkokulut ja lis√§kustannukset

Muista tämä maksaessasi luottokortilla

Tee ostoksesi vain luotettavissa verkkokaupoissa. Ole varovainen ja tarkkana mihin sy√∂t√§t korttitietosi ettet joudu huijatuksi. √Ąl√§ anna kuitenkaan pelon est√§√§ sinua tekem√§st√§ ostoksia luottokortilla. Voit aina kysy√§ esimerkiksi Opastajalta mielipidett√§ verkkokaupasta. Autamme mielell√§mme, joten laita rohkeasti kommenttia tai viesti√§ suoraan meille.

2. Visa Electron

Jos olet nuori, tai et muuten vain ole syyst√§ tai toisesta viel√§ hankkinut luottokorttia saatat mietti√§, ett√§ mit√§s nyt kun minulla on vain Visa Electron? Ei kuitenkaan h√§t√§√§, sill√§ monessa verkkokaupassa Visa Electron hyv√§ksyt√§√§n samalla tavalla, kuin luottokorttikin. Nettikaupoissa ei ole usein suoraan vaihtoehtoa ”Visa Electron”, mutta valitse t√§ll√∂in vain Visa. Muista my√∂s sallia verkkopankistasi kortin internetmaksut, ilman t√§t√§ ostos ei onnistu Visa Electronilla netiss√§.

Visa Electronin hyvät puolet
‚ÄĘ K√§ytt√§minen on helppoa
‚ÄĘ Ostat vain sen mihin sinulla on varaa

Visa Electronin huonot puolet
‚ÄĘ Ei v√§ltt√§m√§tt√§ toimi ihan kaikissa verkkokaupoissa
‚ÄĘ Et pysty ostamaan velaksi

Muista tämä maksaessasi Visa Electronilla

Aseta itsellesi sopivat euromääräiset käyttörajat. Jos Visa Electronisi tiedot päätyvät vääriin käsiin, käyttörajat estävät liian suuren tuhon. Kun Electron -kortti on yhdistetty käyttötiliisi, voit siirtää sinne vain tarvittavan rahasumman.

Jos haluat lisää mielenrauhaa, voit poistaa korttitietosi verkkokaupasta ostoksen jälkeen, tai vaihtoehtoisesti kieltää verkkokauppaa tallentamasta korttitietojasi. Voit myös sulkea internetmaksut verkkopankistasi ostoksen jälkeen.

3. PayPal

Maksutapa joka on Visa Electronin ja luottokortin välissä on PayPal. Liitä haluamasi kortti PayPaliin ja tee ostos palvelun avulla. Voit myös tallettaa rahaa PayPaliin ja tehdä ostoksen helposti näin. Maksaessasi PayPalilla verkkokauppa ei saa mitään maksukorttitietojasi.

PayPalin hyvät puolet
‚ÄĘ Tilin avaamisen j√§lkeen ostaminen on helppoa
‚ÄĘ PayPal tarjoaa lis√§turvaa ostokselle
‚ÄĘ Laajalti tuettu maksutapa ulkomaisissa verkkokaupoissa

PayPalin huonot puolet
‚ÄĘ Mahdollisuus v√§√§rink√§yt√∂ksiin, jos et pid√§ huolta tietoturvasta
‚ÄĘ Tilin avaaminen vaatii hieman vaivaa

Muista tämä maksaessasi PayPalilla

K√§yt√§ vahvaa salasanaa ja √§l√§ anna tunnustasi kenellekk√§√§n. Ole my√∂s varovainen, ettet sy√∂t√§ PayPal -tunnustasi ep√§ilytt√§viin nettikauppoihin. √Ąl√§ lankea my√∂sk√§√§n s√§hk√∂postihuijauksiin, joissa on huijauslinkkej√§. PayPalin ostajanturva on tukenasi 180 p√§iv√§√§ ostohetkest√§. K√§yt√§ sit√§ harkiten.

Voit avata PayPal-tilin kirjoittamamme suomenkielisen PayPal ohjeen avulla.

maksutavat netissä

4. Paysafecard

Haluatko tehdä netissä ostoksia ja maksuja ilman pankkitiliä tai luottokorttia? Paysafecard on siihen sopiva apuväline. Voit ostaa Paysafecard:eja käteisellä monista kaupoista, kuten R-Kioskit. Paysafecard on kortti, jonka voit ladata käteisellä tai kortilla. Kortissa on numerosarja jonka syöttämällä internetkauppaan tai palveluun saat käyttöösi lataamasi summan.

Mikä on Paysafecard?

Paysafecard on yksi maailman suosituimmista ”prepaid” -maksutavoista. Se toimii siten, ett√§ ostat tietyn arvoisen Paysafecard -kortin ja siin√§ on PIN-koodi. Sy√∂tt√§m√§ll√§ PIN-koodin nettikauppaan tai palveluun, p√§√§set k√§siksi rahoihisi. Kortteja myyd√§√§n 10, 25, 50 ja 100‚ā¨ arvoisina. Paysafecardeja myyd√§√§n maailmanlaajuisesti yli 600000 eri myyntipisteess√§.

Paysafecard kuuluu suureen Paysafe Holdings UK Limited -yritykseen. Kyseinen yritys on prepaid-verkkomaksuvälineiden yksi maailmanlaajuisista johtajista.

Mistä ostan Paysafecardin?

Voit ostaa Paysafecardeja eri myyntipisteistä ympäri Suomea. Tunnetuin myyntipiste on R-kioskit. Voit hakea myyntipisteitä Paysafecardin -verkkosivuilla. Paysafecardia ei voi ostaa netistä.

My Paysafecard -tili

Avaamalla My Paysafecard -tilin, voit syöttää kaikki ostamasi Paysafecard -numerosarjat palveluun, tällöin ne yhdistyvät ja näet kokonaissaldosi. Voit tehdä ostoksia tämän jälkeen pelkästään My Paysafecard -tunnuksillasi. Suosittelemme avaamaan My Paysafecard -tilin, koska se helpottaa käyttöä.

Paysafecard käyttö

Voit käyttää Paysafecard:ia lukuisissa verkkokaupoissa, internetpeleissä ja palveluissa kuten Spotify. Voit siirtää myös Paysafecard:in avulla rahaa Skrill -nettikukkaroon.

Paysafecard hinta

Paysafecardin k√§ytt√∂ on periaatteessa ilmaista, mutta tiettyj√§ kuluja voi tulla. Jos kortilla on saldoa 13 kuukauden j√§lkeen, aletaan siit√§ v√§hent√§m√§√§n joka kuukausi 3 euroa k√§ytt√§m√§tt√∂myysmaksua. Jos teet maksuja eri valuuttoihin, perit√§√§n sinulta valuutanvaihtokustannuksia. Takaisinmaksusta Paysafe perii 7,5‚ā¨ suuruisen maksun. Lue ajankohtaiset tiedot hinnastosta t√§√§lt√§.

Loppusanat

Valitsetpa minkä tahansa maksutavan, muista maalaisjärki ja turvallisuus. Sivustomme on sitä varten olemassa, että voit kysyä kaikkea mieltäsi askarruttavaa. Laita siis rohkeasti kommenttia artikkelin alle. Hauskoja, sekä ennenkaikkea turvallisia ostoshetkiä!


Etusivu ¬Ľ Raha

4 kommenttia artikkeliin ”Nettikaupan maksutavat – Tied√§ n√§m√§ 4 maksutapaa”

  1. Olen ostellut muutaman p√§iv√§n aikana kohtuullisen paljon Ebausta ja homma toimi mutta t√§n√§√§n 14.5 PayPal j√§√§dytti tilini niin etten en√§√§ pysty maksamaan jo huutamiani ostoksia vaikka paypal tilill√§ on raahaa Pankkikortinkin onnistuin liitt√§m√§√§n niin ett√§ paypal voi veloittaa my√∂s tililt√§ni rahaa jos sit√§ en ole paypal-tilille laittanut tarpeeksi Englanninkielentaitoni ei ole kovin hyv√§ mutta ymm√§rt√§√§kseni minun pit√§isi vahvistaa henkil√∂llisyyteni, yritin sit√§ tehd√§ t√§ytin ruudukot ja liitin kuvat henkil√∂llisyystodistuksestani ja mm. s√§hk√∂laskuni jota vaadittiin. Kun olen kaiken suorittanut pyyt√§√§ samaa koko ajan uudestaan, itseasiassa en p√§√§se ensimm√§ist√§ sivua edemm√§s jos painan ”seuraava” ruutua. Alkaa olla hermot kire√§ll√§ kun yritt√§√§ tehd√§ kaiken oikein muttei onnistu. Turvallisuudesta lienne kyse ja EU-s√§√§nn√∂ksist√§ mutta hankalaksi menee.

    Vastaa
    • T√§m√§ lienee normaali k√§yt√§nt√∂, jolla yritet√§√§n vain turvata PayPalin k√§ytt√§ji√§ erilaisilta huijauksilta. Toivottavasti saat tilisi varmistettua. Jos et onnistu, niin kirjoita sivuston herja t√§h√§n niin voin auttaa. ūüôā

      Vastaa

Jätä kommentti