Tehdessäsi ostoksia tavallisessa kaupassa erilaisia maksutapoja ei ole kovinkaan monta. Voit maksaa ostoksesi käteisellä, kortilla tai kaupan tarjoamalla rahoituksella. Netissä vaihtoehtoja on taas huomattavasti enemmän. Lue kirjoitus niin opit turvalliset nettikaupan maksutavat.
Enkö voi vain maksaa verkkopankista?
Suomalaisissa nettikaupoissa ostos maksetaan yleisimmiten verkkopankin avulla. Toiseksi suosituin tapa on korttimaksu. Sivustollamme puhutaan paljon ulkomailta ostamisesta, joten perehdymmekin tarkemmin niihin maksutapoihin, joita voit käyttää ulkomailta tilatessasi. Asia herättää siksi keskustelua, koska suomalaisten suosikkimaksutapa eli verkkopankkimaksu ei toimi ulkomaisissa verkkokaupoissa.
1. Luottokortit
Luottokortilla maksaminen on maailmalla yleisin tapa maksaa kaikki verkko-ostokset. Luottokortilla maksaminen on helppoa ja sitä tukee melkeinpä jokainen verkkokauppa. Jos maksat luottokortilla ja ostoksesi ei tule perille tai se on rikki jo saapuessaan, voit kääntyä luottokorttiyhtiön puoleen.
- Luottokorttimaksun hyvät puolet
• Velaksi osto
• Helppous
• Luottokorttiyhtiön lisäturva
• Toimii useimmissa verkkokaupoissa
- Luottokorttimaksun huonot puolet
• Velaksi osto (voi olla myös huono puoli)
• Turvallisuus vaatii enemmän huomiota
• Huomioi korkokulut ja lisäkustannukset
Muista tämä maksaessasi luottokortilla
Tee ostoksesi vain luotettavissa verkkokaupoissa. Ole varovainen ja tarkkana mihin syötät korttitietosi ettet joudu huijatuksi. Älä anna kuitenkaan pelon estää sinua tekemästä ostoksia luottokortilla. Voit aina kysyä esimerkiksi Opastajalta mielipidettä verkkokaupasta. Autamme mielellämme, joten laita rohkeasti kommenttia tai viestiä suoraan meille.
Kätevä luottokortti nettiostoksiin
Bank Norwegianin (banknorwegian.fi) tarjoama luottokortti maksaa muuten bonusta kaikista tavaraostoista, sekä jopa 20% bonusta Norwegianin omista lennoista. Tämän kortin muita etuja on ilmainen matkavakuutus ja peruustusturva. Hyvä juttu kortissa on myös se, että siinä ei ole kuukausi tai vuosimaksuja. Se sopiikin hyvin sellaiselle ihmiselle, joka käyttää luottokorttia vain harvakseltaan. Jos haluat katsoa lisää luottokortti suosituksia, katso luottokorttivertailumme.
2. Visa Electron
Jos olet nuori, tai et muuten vain ole syystä tai toisesta vielä hankkinut luottokorttia saatat miettiä, että mitäs nyt kun minulla on vain Visa Electron? Ei kuitenkaan hätää, sillä monessa verkkokaupassa Visa Electron hyväksytään samalla tavalla, kuin luottokorttikin. Nettikaupoissa ei ole usein suoraan vaihtoehtoa ”Visa Electron”, mutta valitse tällöin vain Visa. Muista myös sallia verkkopankistasi kortin internetmaksut, ilman tätä ostos ei onnistu Visa Electronilla netissä.
- Visa Electronin hyvät puolet
• Käyttäminen on helppoa
• Ostat vain sen mihin sinulla on varaa
- Visa Electronin huonot puolet
• Ei välttämättä toimi ihan kaikissa verkkokaupoissa
• Et pysty ostamaan velaksi
Muista tämä maksaessasi Visa Electronilla
Aseta itsellesi sopivat euromääräiset käyttörajat. Jos Visa Electronisi tiedot päätyvät vääriin käsiin, käyttörajat estävät liian suuren tuhon. Kun Electron -kortti on yhdistetty käyttötiliisi, voit siirtää sinne vain tarvittavan rahasumman.
Jos haluat lisää mielenrauhaa, voit poistaa korttitietosi verkkokaupasta ostoksen jälkeen, tai vaihtoehtoisesti kieltää verkkokauppaa tallentamasta korttitietojasi. Voit myös sulkea internetmaksut verkkopankistasi ostoksen jälkeen.
3. PayPal
Maksutapa joka on Visa Electronin ja luottokortin välissä on PayPal. Liitä haluamasi kortti PayPaliin ja tee ostos palvelun avulla. Voit myös tallettaa rahaa PayPaliin ja tehdä ostoksen helposti näin. Maksaessasi PayPalilla verkkokauppa ei saa mitään maksukorttitietojasi.
- PayPalin hyvät puolet
• Tilin avaamisen jälkeen ostaminen on helppoa
• PayPal tarjoaa lisäturvaa ostokselle
• Laajalti tuettu maksutapa ulkomaisissa verkkokaupoissa
- PayPalin huonot puolet
• Mahdollisuus väärinkäytöksiin, jos et pidä huolta tietoturvasta
• Tilin avaaminen vaatii hieman vaivaa
Muista tämä maksaessasi PayPalilla
Käytä vahvaa salasanaa ja älä anna tunnustasi kenellekkään. Ole myös varovainen, ettet syötä PayPal -tunnustasi epäilyttäviin nettikauppoihin. Älä lankea myöskään sähköpostihuijauksiin, joissa on huijauslinkkejä. PayPalin ostajanturva on tukenasi 180 päivää ostohetkestä. Käytä sitä harkiten.
Voit avata PayPal-tilin kirjoittamamme suomenkielisen PayPal ohjeen avulla.
4. Masterpass

Mastercard on kehittänyt uuden, luotettavan ostoksien tekemistä helpottavan maksupalvelun. Sen avulla kuluttajana voit suorittaa maksun nopeasti ja turvallisesti oman pankin kautta. Kun otat MasterPassin käyttöösi, sinun ei enää tarvitse syöttää korttitietojasi jokaisen oston yhteydessä. MasterPass on käytettävissä tällä hetkellä Nordean, Aktian ja Resurs Bankin asiakkaille.
MasterPassia pystyy käyttämään verkossa, sovelluksessa tai lähimaksuna kivijalkakaupassa. Voit maksaa MasterPassilla kaikkialla, missä näet MasterPassin logon, Suomessa sekä ulkomailla.
Näin saat MasterPassin käyttöösi
Masterpassin käyttöönotto ei ole mitään rakettitiedettä, jatka lukemista ja kohta sinäkin osaat sen.
- 1. Hanki oman pankkisi mobiilisovellus. Lataa siis Nordea Wallet (Nordean asiakkaat), Aktia Wallet (Aktian Asiakkaat) tai Resurs Bankin Loyo Pay -sovellus. Loyo Payhin saat liitettyä minkä tahansa maksukorttisi.
2. Mene ostoksille Masterpassia tukevaan verkkokauppaan ja valitse maksutavaksi MasterPass.
4. Hyväksy maksu kännykkääsi ladatulla sovelluksella.
MasterPassiin voi tallentaa Mastercardin, Visan, American Expressin, Diners Clubin ja Discover Networkin kortteja. Lisätietoja ja kaikki Masterpass -kaupat näet täältä.
Miten Masterpass toimii?
Kun otat palvelun käyttöön, maksukorttitietosi sekä toimitustietosi saadaan automaattisesti pankkisi järjestelmästä. Tämä ominaisuus tulee vähentämään kesken jätettyjä ostotapahtumia, sillä tutkimuksen mukaan jopa 70% kaikista verkko-ostoksista jäävät keskeneräisiksi maksuvaiheessa liian monen välivaiheen vuoksi.
Myyjä, jolta tilaat ostoksesi verkkokaupasta tai mobiilisovelluksella, ei saa missään vaiheessa korttitietojasi, vaan kaikki maksuliikenne tapahtuu turvallisesti MasterPass -palvelun sisällä. MasterPass säilyttää maksukorttiisi liittyvät tiedot turvattuina.
MasterPass-maksupalvelu on ollut jo pitkään käytössä maailmalla, mutta se on tullut Suomeen vasta keväällä 2017. Se on käytössä jo 34 maassa, joista 19 on Euroopassa. Suomessa MasterPass -maksupalvelu on käytössä jo mm. seuraavissa verkkokaupoissa: Intersport, Budgetsport, Lindex, Lippu.fi ja Tokmanni.

5. Paysafecard
Haluatko tehdä netissä ostoksia ja maksuja ilman pankkitiliä tai luottokorttia? Paysafecard on siihen sopiva apuväline. Voit ostaa Paysafecard:eja käteisellä monista kaupoista, kuten R-Kioskit. Paysafecard on kortti, jonka voit ladata käteisellä tai kortilla. Kortissa on numerosarja jonka syöttämällä internetkauppaan tai palveluun saat käyttöösi lataamasi summan.
Mikä on Paysafecard?
Paysafecard on yksi maailman suosituimmista ”prepaid” -maksutavoista. Se toimii siten, että ostat tietyn arvoisen Paysafecard -kortin ja siinä on PIN-koodi. Syöttämällä PIN-koodin nettikauppaan tai palveluun, pääset käsiksi rahoihisi. Kortteja myydään 10, 25, 50 ja 100€ arvoisina. Paysafecardeja myydään maailmanlaajuisesti yli 600000 eri myyntipisteessä.
Paysafecard kuuluu suureen Paysafe Holdings UK Limited -yritykseen. Kyseinen yritys on prepaid-verkkomaksuvälineiden yksi maailmanlaajuisista johtajista.
Mistä ostan Paysafecardin?
Voit ostaa Paysafecardeja eri myyntipisteistä ympäri Suomea. Tunnetuin myyntipiste on R-kioskit. Voit hakea myyntipisteitä Paysafecardin -verkkosivuilla. Paysafecardia ei voi ostaa netistä.
My Paysafecard -tili
Avaamalla My Paysafecard -tilin, voit syöttää kaikki ostamasi Paysafecard -numerosarjat palveluun, tällöin ne yhdistyvät ja näet kokonaissaldosi. Voit tehdä ostoksia tämän jälkeen pelkästään My Paysafecard -tunnuksillasi. Suosittelemme avaamaan My Paysafecard -tilin, koska se helpottaa käyttöä.
Paysafecard käyttö
Voit käyttää Paysafecard:ia lukuisissa verkkokaupoissa, internetpeleissä ja palveluissa kuten Spotify. Voit siirtää myös Paysafecard:in avulla rahaa Skrill -nettikukkaroon.
Paysafecard hinta
Paysafecardin käyttö on periaatteessa ilmaista, mutta tiettyjä kuluja voi tulla. Jos kortilla on saldoa 13 kuukauden jälkeen, aletaan siitä vähentämään joka kuukausi 3 euroa käyttämättömyysmaksua. Jos teet maksuja eri valuuttoihin, peritään sinulta valuutanvaihtokustannuksia. Takaisinmaksusta Paysafe perii 7,5€ suuruisen maksun. Lue ajankohtaiset tiedot hinnastosta täältä.
Loppusanat
Valitsetpa minkä tahansa maksutavan, muista maalaisjärki ja turvallisuus. Sivustomme on sitä varten olemassa, että voit kysyä kaikkea mieltäsi askarruttavaa. Laita siis rohkeasti kommenttia artikkelin alle. Hauskoja, sekä ennenkaikkea turvallisia ostoshetkiä!
Miten paysafe tilillä maksetaan tilaus esim. fiksu ruoka sovelluksessa?
Hei, en ole ihan varma voiko Fiksuruoka -verkkokaupassa maksaa Paysafella.
Suosittelen olemaan yhteydessä Paysafen asiakaspalveluun.
Olen ostellut muutaman päivän aikana kohtuullisen paljon Ebausta ja homma toimi mutta tänään 14.5 PayPal jäädytti tilini niin etten enää pysty maksamaan jo huutamiani ostoksia vaikka paypal tilillä on raahaa Pankkikortinkin onnistuin liittämään niin että paypal voi veloittaa myös tililtäni rahaa jos sitä en ole paypal-tilille laittanut tarpeeksi Englanninkielentaitoni ei ole kovin hyvä mutta ymmärtääkseni minun pitäisi vahvistaa henkilöllisyyteni, yritin sitä tehdä täytin ruudukot ja liitin kuvat henkilöllisyystodistuksestani ja mm. sähkölaskuni jota vaadittiin. Kun olen kaiken suorittanut pyytää samaa koko ajan uudestaan, itseasiassa en pääse ensimmäistä sivua edemmäs jos painan ”seuraava” ruutua. Alkaa olla hermot kireällä kun yrittää tehdä kaiken oikein muttei onnistu. Turvallisuudesta lienne kyse ja EU-säännöksistä mutta hankalaksi menee.
Tämä lienee normaali käytäntö, jolla yritetään vain turvata PayPalin käyttäjiä erilaisilta huijauksilta. Toivottavasti saat tilisi varmistettua. Jos et onnistu, niin kirjoita sivuston herja tähän niin voin auttaa. 🙂