Musta Perjantai Tarjoukset 2023 – Black Friday

Black Friday eli Musta Perjantai on vuoden kovin alennuspäivä. Tähän Amerikasta lähtöisin olevaan kampanjaan osallistuu sadat nettikaupat ja kivijalkamyymälät Suomessa.

Tänä vuonna Black Friday järjestetään 2023. Nykyisin tarjoukset voivat kestää koko viikon (Black Week). Katso listauksestamme verkkokauppojen parhaat musta perjantai tarjoukset 2023.

Parhaat Black Friday tarjoukset 2023

Katso parhaat Black Friday Tarjoukset 2023. Päivitämme listaa jatkuvasti lisäämällä uusia tarjouksia ja verkkokauppoja. Hauskaa shoppailua!

Miten Musta Perjantai näkyy Suomessa?

Tämä tarjouspäivä näkyy Suomessa kivijalkakaupoissa pidempinä aukioloaikoina ja isoina jonoina sekä ruuhkina useissa kaupoissa. Onneksi voit tehdä ostoksia myös netissä. Tosin parhaat tarjoukset loppuvat netissäkin yleensä nopeasti ja monet jäävät ilman haluamiaan tuotteita. Musta perjantai näkyy katukuvassa ja telkkarissa, koska mainostus on tällöin viritetty tappiinsa. Ihmisten kiinnostus tapahtumaa kohtaa on joidenkin mittarien mukaan jopa 10 kertaistunut viimeisten neljän vuoden aikana.

Musta perjantai tarjoukset eivät ole enää rajattu vain elektroniikkaan, vaan tähän kampanjaan osallistuvat lähes kaikki tahot jotka myyvät jotain. Ensimmäisiä kertoja tämä alennuspäivä näkyi kunnolla Suomessa vuosina 2013 ja 2014. Nyt tapahtuma on jo todella hyvin tunnettu ja myynnin odotetaan rikkovan kaikki edelliset ennätykset jälleen kerran. Suosio on kasvanut globalisaation myötä, koska kuluttajat ovat paremmin tietoisia kaikesta maailmalla tapahtuvasta.

Alennuspäivän historia Amerikassa

Tiettävästi ensimmäisen kerran black friday eli musta perjantai järjestettiin Amerikassa vuonna 1932. Kunnolla päivä muttui suureksi ostostapahtumaksi 60-luvulla. Yhden teorian mukaan, black friday sai nimensä siitä, kun kaupat saivat vihdoin tuona päivänä merkata positiivisen tuloksen kirjanpitoon. Positiivinen tulos oli tapana kirjoittaa tuolloin mustalla värillä. Toisen teorian mukaan Philadelphian poliisi olisi nimennyt päivän mustaksi perjantaiksi sen surullisien liikenneruuhkien ja onnettomuuksien vuoksi.

Musta perjantai aiheuttaa Amerikassa myös kaaosta ja paniikkia, kun suuret ihmismassat änkevät kauppoihin halpojen tarjousten perässä. Tilastojen mukaan Walmart on vaarallisin paikka olla tänä päivänä. Emme kyllä yhtään ihmettele alla olevan videon katsottuamme!


 

Muut alennuspäivät

Koska mikään ei riitä, on mustan perjantain vanavedessä syntynyt pari muutakin ostostapahtumaa, kuten 11.11. päivä (eli sinkkupäivä) ja Cyber Monday (eli kyber maanantai). Näissä on täsmälleen sama idea, eli halvalla tavaraa vaan kaupaksi. Sinkkupäivä on ensituntuman mukaan halvin ostospäivä, koska se on kaukaisin joulusta.

suomen musta perjantai
Musta Perjantai ruuhkauttaa monet kaupat

N√§iden alennusp√§ivien lis√§ksi on t√§ysin erilainen p√§iv√§ nimelt√§ √Ąl√§ osta mit√§√§n (Buy Nothing Day). Sit√§ vietet√§√§n t√§sm√§lleen samana p√§iv√§n√§ kuin Musta Perjantai, eli 23.11. P√§iv√§n tarkoituksena on muistuttaa kuluttajia ylim√§r√§√§isen kulutuksen tarpeettomuudesta ja ymp√§rist√∂vaikutuksista. √Ąl√§ osta mit√§√§n p√§iv√§ j√§√§ tosin aika monelta huomaamatta, koska se ei saa ymm√§rrett√§vist√§ syist√§ ihan samanlaista markkinointimasiinaa taakseen.

Voiko Mustan Perjantain aikana säästää oikeasti?

Tämä on kysymys, joka aiheuttaa varmasti ajatuksia monessa. Arviomme mukaan, hinnoissa mitattuna musta perjantai ei välttämättä ole vuoden paras alennuspäivä. Sillä miksi kaupat myisivät suurin alennuksin tavaraa juuri ennen vuoden tärkeintä ostosryntäystä, eli joulua. Kaikki ostavat jouluna joka tapauksessa paljon tavaraa. Väittäisimmekin, että parhaat alennusprosentit ovat oikeasti alkuvuotena ja loppukesästä. Tällöin kauppa ei muutoin oikein kunnolla käy.

Jos kuitenkin otetaan ajankohta huomioon, on black friday todennäköisesti paras ostoshetkesi ennen joulua. Se on viimeisiä tilaisuuksia saada tavaraa oikeasti alennettuun hintaan. Ja kyllä jotkut kaupat laittavat todella tuntuviakin alennuksia. Näitä tosin ei riitä välttämättä kaikille.

Black Friday eli Suomen musta perjantai herättää tunteita

Kuten aiemmin sanottu, kaikki eivät pidä tälläisistä massiivista ostospäivistä. Varsinkin briteissä tämä agressiivinen kampanjointi on herättänyt jopa vihamielisiä tunteita. Eniten ihmisiä ärsytti se, että black friday ei ole enään vain yksi päivä vaan monet yritykset venyttävät sitä yli viikon pituiseksi.

Milloin Musta Perjantai järjestetään?

Black Friday järjestään aina kiitospäivän jälkeen. Jokainen kauppa tietysti järjestää tapahtuman hieman eri tavalla ja eri kestoisena. Jotkin kaupat juhlistavat mustaa perjantaita kokonaisen viikon.

VuosiPäivämäärä
2020Marraskuu 27
2021Marraskuu 26
2022Marraskuu 25

 

Lopuksi

Toivottavasti tästä kirjoituksesta oli sinulle jotain hyötyä, olitpa sitten ostamassa tai vain ihmettelemässä. Mitä mieltä sinä olet tälläisistä alennuspäivistä? Onko alennuspäivät mielestäsi turhia? Mitä ostit ja säästitkö rahaa? Artikkelin lähteinä on ollut thebalance.com, mirror.co.uk


Etusivu ¬Ľ Joulu