Musta perjantai tarjoukset 2020 РBlack Week on täällä

Oletko valmis vuoden hulluimpaan alennuspäivään? Hyvä, sillä nyt se alkaa! Black Friday eli suomeksi musta perjantai on Amerikasta kotoisin oleva kreisi alennuspäivä. Se järjestetään virallisesti 29.11.2020, mutta tarjoukset saattavat kestää koko viikon (Black Week). Halusimme helpottaa urakkaasi ja kaivaa esille kaikki parhaat musta perjantai tarjoukset 2020.

Musta perjantai tarjoukset 2020

Vuoden 2020 Black Friday on mennyt. Seuraavan kerran listaamme tarjoukset vuoden 2020 Black Fridayna. Toivottavasti tulet mukaan myös silloin!

Kiinakauppojen tarjoukset

Monessa kiinalaisessa nettikaupassa on myös Black Friday ja Cyber Monday -tarjouksia. Tilaukset Kiinasta eivät kuitenkaan välttämättä enää kerkeä Suomeen jouluksi. Sen lisäksi näitä kauppoja on niin paljon ja tarjoukset ovat usein vain tietyistä tuotteista, niin ne on jätetty tältä listalta pois. Jos haluat kuitenkin tutustua näihin, löydät kaikki kiinakaupat täältä.

Ensin oli Black Friday, sitten Black Weekend ja nyt Black Week

Musta perjantai on nyt venähtänyt virallisesti Black Weekiksi, eli suurinosa kaupoista on jo tarjoukset aloittanut. Monessa kaupassa tarjoukset tuntuvat paranevan päivä päivältä, niin, että parhaat tarjoukset säästetään perjantaiksi.

Mistä mustassa perjantaissa on oikein kysymys?

Musta perjantai on jatkuvasti kansainvälistyvä alennuspäivä, joka on saanut alkunsa jenkeistä. Musta perjantai on Amerikassa heti kiitospäivän (thanksgiving) jälkeen ja siihen osallistuu melkeinpä kaikki kaupat. Alennukset ovat yleensä melko hurjia ja saavat ihmiset hulluiksi!

Kyseinen päivä tai nykyisin ehkä ennemminkin viikko, toimii myös joulumyynnin aloittajana ja kiihdyttää ihmisten ostohalut tappiin joulua varten. Eli siis jos haluat ostaa joululahjat vasta loppuvuodesta, on musta perjantai siihen kelpo päivä.

Miten Musta Perjantai näkyy Suomessa?

Tämä tarjouspäivä näkyy Suomessa kivijalkakaupoissa pidempinä aukioloaikoina ja isoina jonoina sekä ruuhkina useissa kaupoissa. Onneksi voit tehdä ostoksia myös netissä. Tosin parhaat tarjoukset loppuvat netissäkin yleensä nopeasti ja monet jäävät ilman haluamiaan tuotteita. Musta perjantai näkyy katukuvassa ja telkkarissa, koska mainostus on tällöin viritetty tappiinsa. Ihmisten kiinnostus tapahtumaa kohtaa on joidenkin mittarien mukaan jopa 10 kertaistunut viimeisten neljän vuoden aikana.

Musta perjantai tarjoukset eivät ole enää rajattu vain elektroniikkaan, vaan tähän kampanjaan osallistuvat lähes kaikki tahot jotka myyvät jotain. Ensimmäisiä kertoja tämä alennuspäivä näkyi kunnolla Suomessa vuosina 2013 ja 2014. Nyt tapahtuma on jo todella hyvin tunnettu ja myynnin odotetaan rikkovan kaikki edelliset ennätykset jälleen kerran. Suosio on kasvanut globalisaation myötä, koska kuluttajat ovat paremmin tietoisia kaikesta maailmalla tapahtuvasta.

Alennuspäivän historia Amerikassa

Tiettävästi ensimmäisen kerran black friday eli musta perjantai järjestettiin Amerikassa vuonna 1932. Kunnolla päivä muttui suureksi ostostapahtumaksi 60-luvulla. Yhden teorian mukaan, black friday sai nimensä siitä, kun kaupat saivat vihdoin tuona päivänä merkata positiivisen tuloksen kirjanpitoon. Positiivinen tulos oli tapana kirjoittaa tuolloin mustalla värillä. Toisen teorian mukaan Philadelphian poliisi olisi nimennyt päivän mustaksi perjantaiksi sen surullisien liikenneruuhkien ja onnettomuuksien vuoksi.

Musta perjantai aiheuttaa Amerikassa myös kaaosta ja paniikkia, kun suuret ihmismassat änkevät kauppoihin halpojen tarjousten perässä. Tilastojen mukaan Walmart on vaarallisin paikka olla tänä päivänä. Emme kyllä yhtään ihmettele alla olevan videon katsottuamme!

10 Worst BLACK FRIDAY DlSASTERS

 

Muut alennuspäivät

Koska mikään ei riitä, on mustan perjantain vanavedessä syntynyt pari muutakin ostostapahtumaa, kuten 11.11. päivä (eli sinkkupäivä) ja Cyber Monday (eli kyber maanantai). Näissä on täsmälleen sama idea, eli halvalla tavaraa vaan kaupaksi. Sinkkupäivä on ensituntuman mukaan halvin ostospäivä, koska se on kaukaisin joulusta.

suomen musta perjantai
Musta Perjantai ruuhkauttaa monet kaupat

N√§iden alennusp√§ivien lis√§ksi on t√§ysin erilainen p√§iv√§ nimelt√§ √Ąl√§ osta mit√§√§n (Buy Nothing Day). Sit√§ vietet√§√§n t√§sm√§lleen samana p√§iv√§n√§ kuin Musta Perjantai, eli 23.11. P√§iv√§n tarkoituksena on muistuttaa kuluttajia ylim√§r√§√§isen kulutuksen tarpeettomuudesta ja ymp√§rist√∂vaikutuksista. √Ąl√§ osta mit√§√§n p√§iv√§ j√§√§ tosin aika monelta huomaamatta, koska se ei saa ymm√§rrett√§vist√§ syist√§ ihan samanlaista markkinointimasiinaa taakseen.

Voiko Mustan Perjantain aikana säästää oikeasti?

Tämä on kysymys, joka aiheuttaa varmasti ajatuksia monessa. Arviomme mukaan, hinnoissa mitattuna musta perjantai ei välttämättä ole vuoden paras alennuspäivä. Sillä miksi kaupat myisivät suurin alennuksin tavaraa juuri ennen vuoden tärkeintä ostosryntäystä, eli joulua. Kaikki ostavat jouluna joka tapauksessa paljon tavaraa. Väittäisimmekin, että parhaat alennusprosentit ovat oikeasti alkuvuotena ja loppukesästä. Tällöin kauppa ei muutoin oikein kunnolla käy.

Jos kuitenkin otetaan ajankohta huomioon, on black friday todennäköisesti paras ostoshetkesi ennen joulua. Se on viimeisiä tilaisuuksia saada tavaraa oikeasti alennettuun hintaan. Ja kyllä jotkut kaupat laittavat todella tuntuviakin alennuksia. Näitä tosin ei riitä välttämättä kaikille.

Black Friday eli Suomen musta perjantai herättää tunteita

Kuten aiemmin sanottu, kaikki eivät pidä tälläisistä massiivista ostospäivistä. Varsinkin briteissä tämä agressiivinen kampanjointi on herättänyt jopa vihamielisiä tunteita. Eniten ihmisiä ärsytti se, että black friday ei ole enään vain yksi päivä vaan monet yritykset venyttävät sitä yli viikon pituiseksi.

Milloin Musta Perjantai järjestetään?

Black Friday järjestään aina kiitospäivän jälkeen. Jokainen kauppa tietysti järjestää tapahtuman hieman eri tavalla ja eri kestoisena. Jotkin kaupat juhlistavat mustaa perjantaita kokonaisen viikon.

VuosiPäivämäärä
2016Marraskuu 25
2017Marraskuu 24
2018Marraskuu 23
2019Marraskuu 29

 

Lopuksi

Toivottavasti tästä kirjoituksesta oli sinulle jotain hyötyä, olitpa sitten ostamassa tai vain ihmettelemässä. Mitä mieltä sinä olet tälläisistä alennuspäivistä?

Muista myös tutustua vertailusivustojen, kuten Shopalike.fi Black Friday -tarjontaan.

Onko ne mielestäsi turhia? Mitä ostit ja säästitkö rahaa? Artikkelin lähteinä on ollut thebalance.com, mirror.co.uk


Etusivu ¬Ľ Joulu ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Musta perjantai tarjoukset 2020 РBlack Week on täällä" klikkaamalla tähteä.
5 / 5 (2 ääntä)