Musta Perjantai 2023 Suomessa: Parhaat Tarjoukset ja Alennukset

Black Friday, tai Musta Perjantai, on vuoden suurin alennusmyyntipäivä. Amerikkalaisesta perinteestä on tullut suosittu myös Suomessa, ja vuonna 2023 se järjestetään jälleen. Lukuisat verkkokaupat ja kivijalkamyymälät tarjoavat huikeita tarjouksia, jotka kestävät jopa koko viikon, eli Black Weekin ajan. Tsekkaa listauksemme ja löydä parhaat Black Friday 2023 tarjoukset Suomessa.

Parhaat Black Friday tarjoukset 2023

Tutustu vuoden 2023 parhaisiin Black Friday -tarjouksiin verkkokaupoissa ja palveluissa. Päivitämme tämän kappaleen tarjouslistaa joka Black Fridayn aikana, joten pystyt nappaamaan parhaat diilit meidän sivustomme kautta. Lista päivittyy koko Black Fridayn ajan, joten muista tarkkailla sivujamme ja pysyä ajan tasalla!

Milloin Musta Perjantai järjestetään?

Black Friday on vuosittainen shoppailutapahtuma, joka järjestetään aina kiitospäivän jälkeisenä perjantaina. Yhdysvalloissa se on virallinen vapaapäivä, mutta muissa maissa Musta Perjantai on noussut suosioon alennusmyyntien ja tarjousten vuoksi. Suomessa monet verkkokaupat ja kivijalkamyymälät juhlistavat Mustaa Perjantaita omalla tavallaan tarjoten alennuksia ja erikoistarjouksia.

Jokainen kauppa järjestää Mustaa Perjantaita hieman eri tavalla ja eri kestoisena. Jotkin kaupat juhlistavat tapahtumaa vain yhtenä päivänä, kun taas toiset jatkavat alennuksia koko viikon. Kannattaa tarkistaa jokaisen kaupan aukioloajat ja tarjousten kesto ennen shoppailun aloittamista.

Tässä lista tulevien Mustien Perjantaisten päivämääristä vuosille 2023-2032:

 • 2023: perjantai 24. marraskuuta
 • 2024: perjantai 29. marraskuuta
 • 2025: perjantai 28. marraskuuta
 • 2026: perjantai 27. marraskuuta
 • 2027: perjantai 26. marraskuuta
 • 2028: perjantai 24. marraskuuta
 • 2029: perjantai 23. marraskuuta
 • 2030: perjantai 29. marraskuuta
 • 2031: perjantai 28. marraskuuta
 • 2032: perjantai 27. marraskuuta

Nämä päivämäärät ovat suuntaa antavia, joten on aina hyvä tarkistaa tapahtuman ajankohta ja tarjoukset erikseen jokaisen kaupan verkkosivuilta.

Miten Musta Perjantai näkyy Suomessa?

Musta Perjantai näkyy Suomessa kivijalkakaupoissa pidempinä aukioloaikoina ja suurina jonojen muodostumisina. Onneksi voit tehdä ostoksia myös verkossa, mutta parhaat tarjoukset loppuvat yleensä nopeasti, joten kannattaa olla nopea. Musta Perjantai näkyy myös katukuvassa ja televisiossa, sillä mainonta on tällöin erityisen näkyvää ja intensiivistä. Kuluttajien kiinnostus tapahtumaa kohtaan on kasvanut merkittävästi viime vuosina.

Musta Perjantai -tarjoukset eivät enää rajoitu pelkästään elektroniikkaan, vaan tähän kampanjaan osallistuvat nykyään lähes kaikki kaupan alat. Suomessa Musta Perjantai on kasvanut merkittävästi vuodesta 2013, kun se ensimmäisen kerran selkeästi näkyi suomalaisilla markkinoilla. Nykyään tapahtuma on erittäin tunnettu, ja myynnin odotetaan ylittävän kaikki aiemmat ennätykset. Mustan Perjantain suosio on kasvanut globalisaation myötä, sillä kuluttajat ovat entistä paremmin perillä kansainvälisistä trendeistä ja tarjouksista.

Alennuspäivän historia Amerikassa

Tiett√§v√§sti ensimm√§isen kerran Black Friday eli Musta perjantai j√§rjestettiin Amerikassa vuonna 1932, mutta p√§iv√§ muuttui suureksi ostostapahtumaksi vasta 60-luvulla. Yhden teorian mukaan nimitys ”musta perjantai” juontaa juurensa siit√§, ett√§ kaupat saivat vihdoin tuona p√§iv√§n√§ merkata positiivisen tuloksen kirjanpitoon. Positiivinen tulos oli tapana kirjoittaa mustalla v√§rill√§. Toisen teorian mukaan Philadelphian poliisi olisi nimennyt p√§iv√§n mustaksi perjantaiksi sen surullisten liikenneruuhkien ja onnettomuuksien vuoksi.

Musta perjantai aiheuttaa Amerikassa myös kaaosta ja paniikkia, kun suuret ihmismassat ryntäävät kauppoihin halpojen tarjousten perässä. Tilastojen mukaan Walmart on vaarallisin paikka olla tänä päivänä. Emme yhtään ihmettele oheisen videon katsottuamme!

Kaiken kaikkiaan Black Friday on yksi merkittävimmistä ostospäivistä Yhdysvalloissa, jolloin monet kaupat tarjoavat huomattavia alennuksia eri tuotteista. Päivä on levinnyt myös muihin maihin, kuten Suomeen, jossa se on kasvanut nopeasti suosituksi tapahtumaksi.

Muut suositus alennuspäivät ennen joulua

suomen musta perjantai

Musta Perjantai ei ole ainoa alennuspäivä, joka on löytänyt tiensä kuluttajien tietoisuuteen. 11.11., eli niin kutsuttu sinkkupäivä, ja Cyber Monday ovat myös suosittuja ostostapahtumia, jotka seuraavat Mustan Perjantain jalanjäljissä tarjoten alennuksia eri tuotteista. Sinkkupäivän sanotaan olevan halvin ostospäivä, sillä se sijoittuu kauas joulusta.

N√§iden alennusp√§ivien lis√§ksi on my√∂s t√§ysin erilainen p√§iv√§ nimelt√§ ”√Ąl√§ osta mit√§√§n” (Buy Nothing Day). P√§iv√§√§ vietet√§√§n samana p√§iv√§n√§ kuin Musta Perjantai. P√§iv√§n tarkoituksena on muistuttaa kuluttajia ylim√§√§r√§isen kulutuksen tarpeettomuudesta ja ymp√§rist√∂vaikutuksista. √Ąl√§ osta mit√§√§n -p√§iv√§ j√§√§ kuitenkin monilta huomaamatta, sill√§ se ei saa yht√§ suurta markkinointimylly√§ taakseen kuin muut alennusp√§iv√§t.

Voiko Mustan Perjantain aikana säästää oikeasti?

Tämä on kysymys, joka herättää varmasti monia ajatuksia. Arviomme mukaan musta perjantai ei välttämättä ole vuoden paras alennuspäivä, kun hintoja tarkastellaan. Miksi kaupat myisivät suurin alennuksin tavaroita juuri ennen vuoden tärkeintä ostosryntäystä eli joulua? Kaikki ostavat jouluna joka tapauksessa paljon tavaraa. Väittäisimmekin, että parhaat alennusprosentit ovat yleensä alkuvuodesta ja loppukesästä, jolloin kauppa ei muutoin käy kunnolla.

Jos kuitenkin otetaan ajankohta huomioon, black friday on todennäköisesti paras ostoshetkesi ennen joulua. Se on yksi viimeisistä tilaisuuksista saada tavaraa oikeasti alennettuun hintaan. Jotkut kaupat tarjoavat todella tuntuviakin alennuksia, mutta ne eivät välttämättä riitä kaikille.

Kaiken kaikkiaan black friday on hyv√§ tilaisuus tehd√§ hankintoja edullisesti, mutta ostosten tekemist√§ kannattaa harkita tarkkaan. √Ąl√§ anna alennusprosenttien sokaista itse√§si, vaan vertaile hintoja ja mieti, mit√§ oikeasti tarvitset.

Black Friday eli Suomen musta perjantai herättää tunteita

Black Friday herättää monenlaisia tunteita ja mielipiteitä. Vaikka monet innostuvatkin alennuksista, on myös niitä, jotka eivät pidä tällaisesta massiivisesta ostospäivästä. Erityisesti Britanniassa black friday -kampanjointi on herättänyt jopa vihamielisiä tunteita.

 • Er√§s twitter-k√§ytt√§j√§ ihmettelikin: ”Onko kukaan muu huomannut, ett√§ Black Friday n√§ytt√§√§ alkaneen jo lauantaina ja muuttuneen Black Sundayksi, Mondayksi ja loppuviikoksi?”
 • Toisen k√§ytt√§j√§n mukaan black friday -kampanjointi on levinnyt niin laajalle, ett√§ se kest√§√§ nyt kokonaisen viikon: ”Emme ole vain omaksuneet amerikkalaista Black Friday -k√§sitett√§, vaan nyt se kest√§√§ kuulemma kokonaisen viikon”.

Musta Perjantain ympäristövaikutukset

Black Fridayn massiiviset tarjoukset houkuttelevat usein kuluttajia ostamaan enemmän kuin he tarvitsevat. Tämä johtaa lisääntyneeseen kulutukseen ja jätteen määrään, mikä puolestaan vaikuttaa haitallisesti ympäristöön.

Tämän vuoksi on tärkeää, että kuluttajat tekevät vastuullisia valintoja alennuspäivän aikana. Yksi keino tähän on välttää impulssiostoksia ja tehdä suunnitelma siitä, mitä tarvitsee ostaa ennen Black Fridayta. Lisäksi kannattaa harkita kierrätettyjen tai kestävästi tuotettujen tuotteiden ostamista.

Miten Musta Perjantai vaikuttaa kaupan alaan?

Black Friday on vuosien varrella kasvanut yhdeksi tärkeimmistä myyntipäivistä kaupan alalla. Monet kaupat käyttävät Black Fridayta markkinoinnissaan ja tarjoavat massiivisia alennuksia, joiden avulla ne pyrkivät houkuttelemaan asiakkaita kauppoihinsa. Black Fridayn suosion kasvu on kuitenkin johtanut myös kilpailun kasvuun. Kaupat joutuvat kilpailemaan alennusten suuruudella ja valikoimalla, jotta heidän tarjouksensa erottuvat muista.

Tämä voi johtaa alennusten kasvattamiseen entisestään ja vaikuttaa kaupan alan kannattavuuteen. Lisäksi Black Fridayn kasvanut suosio on johtanut siihen, että monet kuluttajat odottavat tarjouksia ennen kuin tekevät ostoksiaan. Tämä voi vaikuttaa kaupan alan myyntiin muina ajankohtina ja johtaa siihen, että kaupat joutuvat tekemään entistä enemmän tarjouksia ja alennuksia houkutellakseen asiakkaita.

Miten valmistautua Black Friday ostoksiin?

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valmistautua Mustaan Perjantaihin ja tehdä järkeviä ostoksia:

 1. Aloita suunnittelu ajoissa. Tutki etukäteen tarjouksia ja tee lista siitä, mitä haluat ostaa. Näin vältät impulssiostoksia ja varmistat, että ostat vain tarpeellisia tuotteita.
 2. Aseta budjetti. Black Fridayn alennukset voivat olla houkuttelevia, mutta pidä mielessä budjettisi. Aseta etukäteen selkeä rahamäärä, jonka olet valmis käyttämään alennuspäivänä.
 3. Seuraa tarjouksia. Monet kaupat julkaisevat tarjouksensa etukäteen, joten seuraa niitä ja tee vertailuja. Muista, että halvin hinta ei aina tarkoita parasta tarjousta. Vertaa tuotteiden hintoja eri kaupoissa ja mieti, mikä tarjous on sinulle paras.
 4. Harkitse verkkokauppoja. Black Fridayn suosion kasvaessa yhä useammat verkkokaupat tarjoavat alennuksia. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat välttää ruuhkaisia kauppoja ja jonottamista. Muista kuitenkin varmistaa, että verkkokauppa on luotettava ja turvallinen.

Näiden vinkkien avulla voit valmistautua Mustaan Perjantaihin ja tehdä järkeviä ostoksia. Muista kuitenkin, että Black Fridayn tarkoitus on säästää rahaa, ei tuhlata sitä tarpeettomasti.

Miten Black Friday vaikuttaa kuluttajien talouteen?

Black Friday on yksi vuoden odotetuimmista alennuspäivistä, ja se voi olla houkutteleva tapa säästää rahaa. Kuitenkin Black Fridayn suosio ja massiiviset tarjoukset voivat vaikuttaa kuluttajien talouteen monella tavalla.

Black Fridayn tarjoukset voivat auttaa säästämään rahaa, mutta vain jos kuluttajat ostavat tarpeellisia tuotteita. Impulssiostokset voivat helposti johtaa tarpeettomiin ostoksiin, jotka lisäävät kulutusta ja vaikuttavat negatiivisesti talouteen. Kuluttajien tulisi olla varovaisia impulssiostosten kanssa ja tehdä suunnitelma siitä, mitä tarvitsee ostaa ennen Black Fridayta.

Black Fridayn alennukset voivat houkutella kuluttajia ostamaan enemmän kuin heillä on varaa. Tämä voi johtaa velkaantumiseen ja taloudellisiin vaikeuksiin myöhemmin. On tärkeää asettaa budjetti ja pitää siitä kiinni Black Fridayna. Kuluttajien tulisi miettiä, mitkä tarjoukset ovat heille tärkeitä ja ostaa vain tarpeellisia tuotteita.

Yhteenveto Mustasta Perjantaista

Black Friday on suosittu alennuspäivä, joka voi auttaa säästämään rahaa, mutta vain jos ostaa tarpeellisia tuotteita ja asettaa budjetin. Black Fridayn kasvava suosio voi johtaa kilpailun kasvuun kaupan alalla, ja se voi vaikuttaa myös kuluttajien kulutuskäyttäytymiseen muina aikoina vuodesta.

Verkkokaupat tarjoavat yhä useammin alennuksia Black Fridayna, mikä voi olla hyvä vaihtoehto ruuhkaisille kaupoille. On tärkeää olla varovainen ja tehdä harkittuja päätöksiä alennuspäivän aikana, muistamalla, että tarjousten tarkoitus on säästää rahaa, ei tuhlata sitä tarpeettomasti.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Black Friday?

Black Friday on yksi vuoden odotetuimmista alennuspäivistä, joka järjestetään Yhdysvalloissa kiitospäivän jälkeisenä perjantaina ja on levinnyt ympäri maailmaa.

Miksi Black Friday on suosittu?

Black Friday on suosittu, koska monet kaupat tarjoavat massiivisia alennuksia, joiden avulla kuluttajat voivat säästää rahaa. Alennuspäivän suosio on kasvanut vuosien varrella, ja monet odottavat sitä saadakseen hyviä tarjouksia.

Miten valmistautua Black Fridayn ostosmaratonille?

Black Fridayn ostosmaratonin valmisteluun kuuluu tarjousten tutkiminen etukäteen, budjetin asettaminen, tarpeellisten tuotteiden listaaminen ja verkkokauppojen huolellinen valinta.

Onko Black Fridayna ostosten tekeminen järkevää?

Black Fridayna ostosten tekeminen voi olla järkevää, jos ostaa tarpeellisia tuotteita ja tekee harkittuja päätöksiä. Alennuspäivä voi auttaa säästämään rahaa, mutta impulssiostokset ja tarpeettomat ostokset voivat johtaa turhaan kulutukseen ja taloudellisiin vaikeuksiin.

Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ Musta Perjantai 2023 Suomessa: Parhaat Tarjoukset ja Alennukset