MobilePay maksaminen ja kokemuksia – Mitä tehdä, jos se ei toimi?

MobilePay on tehnyt mobiilimaksamisesta helpompaa kuin koskaan. Kätevä sovellus, joka on käytössä monien suomalaisten pankkien, kuten OP:n ja Nordean, asiakkaiden keskuudessa, tekee rahansiirroista, ostosten maksamisesta ja talouden hallinnasta yksinkertaista.

Tässä artikkelissa tutustumme MobilePayn käyttökokemuksiin ja ominaisuuksiin. Lisäksi tarjoamme tukea ja neuvoja niille, jotka kohtaavat ongelmia – esimerkiksi jos MobilePay ei toimi odotetulla tavalla. Olet sitten uusi käyttäjä tai vanha konkari, tämä artikkeli auttaa sinua hyödyntämään MobilePayta parhaalla mahdollisella tavalla.

Mobilepay lyhyesti

Mobiilipankissa rahansiirto voi joskus tuntua työläältä toimenpiteeltä, jota mieluusti lykkää. Tällöin MobilePay saattaa olla ratkaisu, jota etsit. Tämä suosittu maksusovellus mahdollistaa nopeat ja vaivattomat rahansiirrot suoraan älypuhelimella. Sovelluksen voit ladata kätevästi Apple-, Android- ja Windows-sovelluskaupoista. Käytössäsi on siis helppokäyttöinen työkalu, jolla raha liikkuu napin painalluksella – olitpa sitten lähettämässä rahaa kaverille tai maksamassa ostoksiasi verkossa.

Miten MobilePay toimii?

MobilePayn käyttö on helppoa ja suoraviivaista. Aloittaaksesi, lataa sovellus ja rekisteröidy syöttämällä henkilökohtaiset tietosi, puhelinnumerosi sekä maksukorttitietosi. Kun olet rekisteröitynyt, sovellukseen kirjautuminen tapahtuu helposti valitsemasi PIN-koodin avulla.

mobilepay maksaminen
MobilePay tekee maksamisesta helppoa (kuva: mobilepay.fi)

MobilePayn avulla voit lähettää rahaa kenelle tahansa, jolla on MobilePay-sovellus omassa älypuhelimessaan. Tähän tarvitset vain vastaanottajan puhelinnumeron! Sovellus tekee rahansiirrosta yksinkertaista: sinun tarvitsee vain syöttää haluamasi summa sekä henkilön puhelinnumero, jolle haluat siirtää rahaa tai jolta haluat pyytää rahaa.

Sovellus on suunniteltu kaikille yli 15-vuotiaille pankkiasiakkaille ja se on täysin maksuton. Käytännöllisyytensä ja helppokäyttöisyytensä ansiosta MobilePay on nopea ja tehokas ratkaisu rahansiirtoihin.

MobilePayn käytön hinta

MobilePayn käyttö ei ole sidottu tiettyyn pankkiin, vaan se on kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä. Käyttäjien väliset maksut ovat täysin maksuttomia. Myös verkkokaupoissa maksaminen MobilePaylla on ilmaista, vaikka jotkut verkkokaupat saattavatkin periä omia palvelumaksujaan MobilePay-maksuista.

Kaiken kaikkiaan, MobilePay on edullinen ja helppo tapa hoitaa rahansiirrot niin yksityishenkilöiden välillä kuin verkkokaupoissakin.

Onko MobilePay maksuissa viivettä?

MobilePayn kanssa maksujen siirtäminen on lähes välitöntä. Kun lähetät rahaa toiselle MobilePay-käyttäjälle, rahat siirtyvät vastaanottajan tilille tyypillisesti muutaman sekunnin sisällä.

Huomioitavaa on kuitenkin, että joissain tilanteissa, esimerkiksi viikonloppuisin tai pyhäpäivinä, rahansiirrossa voi olla pieniä viiveitä johtuen pankkien käyttämistä rahansiirtosysteemeistä. Tällöin rahat saattavat siirtyä tilille vasta seuraavana arkipäivänä.

Joka tapauksessa, MobilePay on suunniteltu mahdollistamaan nopeat ja vaivattomat rahansiirrot, ja suurin osa maksuista siirtyy ilman merkittävää viivettä.

Käyttäjien MobilePay kokemuksia

mobilepay rahan siirrot
MobilePayta käyttää jo usea suomalainen (kuva: mobilepay.fi)

MobilePay on tällä hetkellä erittäin suosittu maksupalvelu, ja lähes kaikilla on se käytössään. Palvelun suosion taustalla on sen kyky tehdä maksamisesta helppoa ja nopeaa, pelkän puhelinnumeron avulla. Nykyisin MobilePayn käyttö ulottuu myös moniin kauppoihin ja palveluihin, mikä tekee siitä entistä monipuolisemman maksutavan. Sovelluksen avulla käteisen tarve vähenee merkittävästi ja maksaminen esimerkiksi kavereille käy vaivatta. Näin ollen MobilePay tarjoaa käyttäjilleen kätevän ja vaivattoman tavan suorittaa maksuja arjen eri tilanteissa.

MobilePayn käyttöön tarvitset seuraavat asiat

MobilePayn käyttöönotto on helppoa ja suoraviivaista. Sinun tulee kuitenkin varmistaa, että sinulla on käytössäsi seuraavat asiat ennen kuin aloitat palvelun käytön:

 • Älypuhelin
 • Suomalainen puhelinnumero
 • Suomalainen henkilötunnus
 • Suomalainen Debit- tai Credit-kortti (VISA Debit/Credit, Mastercard Debit/Credit, Maestro, VISA Electron)
 • Suomalainen pankkitili
 • Sähköpostiosoite
 • Vähintään 15-vuoden ikä

Näin lataat MobilePayn ja rekisteröidyt

MobilePayn lataaminen ja rekisteröityminen on helppoa. Noudata seuraavia askelia saadaksesi sovelluksen käyttöösi:

 1. Lataa sovellus App Storesta iPhonelle tai Google Playsta Android-laitteita varten. Etsi hakusanalla MobilePay.
 2. Avaa MobilePay-sovellus ja valitse ”Luo uusi käyttäjä”.
 3. Syötä matkapuhelinnumerosi sovellukseen, jonka jälkeen sinulle lähetetään tekstiviesti, jossa on 6-numeroinen aktivointikoodi.
 4. Syötä nimesi ja sukunimesi sekä henkilötunnuksesi.
 5. Syötä sähköpostiosoitteesi.
 6. Syötä maksukorttisi tiedot.
 7. Syötä tilinumerosi.
 8. Keksi 4-numeroinen tunnusluku.
 9. Vahvista nelinumeroinen tunnusluku ja aloita MobilePayn käyttö.

Rahan siirtäminen toiselle MobilePay käyttäjälle

Rahan siirtäminen toiselle käyttäjälle MobilePay-sovelluksessa on vaivatonta. Toimi seuraavasti:

 1. Kirjaudu MobilePay-sovellukseen.
 2. Syötä siirrettävä määrä.
 3. Valitse vastaanottaja puhelimen yhteystiedoista tai syötä matkapuhelinnumero.
 4. Paina Jatka.
 5. Syötä mahdollinen viesti vastaanottajalle.
 6. Siirrät rahat pyyhkäisemällä.

Rahan pyytäminen toiselta MobilePay käyttäjältä

Rahan pyytäminen toiselta käyttäjältä MobilePayn avulla on yksinkertaista. Noudata seuraavia vaiheita:

 1. Kirjaudu MobilePay-sovellukseen.
 2. Paina Pyydä.
 3. Syötä summa.
 4. Etsi vastaanottaja puhelimen yhteystiedoista tai syötä matkapuhelinnumero.
 5. Lähetä pyyntö pyyhkäisemällä.

MobilePay ei toimi – ratkaisut

Vaikka MobilePay on yleisesti luotettava maksupalvelu, saattaa joskus esiintyä tilanteita, jolloin sovellus ei toimi odotetusti. Onneksi useimmat ongelmat voidaan ratkaista helposti. Jos kohtaat MobilePayn toimintaan liittyviä haasteita, tässä muutamia yleisiä ratkaisuja:

 1. Varmista, että sinulla on uusin versio MobilePay-sovelluksesta. Päivitä sovellus tarvittaessa App Storesta (iPhone) tai Google Playsta (Android).
 2. Tarkista internet-yhteys. MobilePay vaatii toimiakseen toimivan internet-yhteyden, joten varmista, että olet yhteydessä langattomaan verkkoon tai mobiilidataan.
 3. Kokeile käynnistää puhelimesi uudelleen. Joskus yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi ratkaista tilapäisiä toimintahäiriöitä.
 4. Tarkista puhelimesi asetukset ja varmista, että MobilePaylla on lupa käyttää tarvittavia toimintoja.
 5. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä MobilePayn asiakastukeen. He voivat tarjota tarkempia ohjeita ja ratkaisuja ongelmiin.

On tärkeää muistaa, että MobilePayn toimintaan voi vaikuttaa myös ulkopuoliset tekijät, kuten huoltokatkot tai verkkoyhteyden ongelmat. Käyttämällä yllä mainittuja ratkaisuja voit kuitenkin yleensä selvittää mahdolliset ongelmatilanteet ja palata MobilePayn sujuvaan käyttöön.

MobilePay huijaukset

MobilePay on suosittu maksupalvelu, mutta kuten monissa digitaalisissa palveluissa, siinäkin voi valitettavasti ilmetä huijausyrityksiä. On tärkeää olla tietoinen MobilePay-huijauksista ja suojata omia taloudellisia tietojaan. Tässä muutamia yleisiä MobilePay-huijaustapoja ja vinkkejä niiden välttämiseksi:

 1. Phishing-sähköpostit ja viestit: Ole varovainen epäilyttävien sähköpostien tai tekstiviestien suhteen, jotka pyytävät sinua syöttämään henkilökohtaisia tietojasi tai maksutietoja MobilePayhin. MobilePay ei koskaan pyydä henkilökohtaisia tietoja sähköpostitse tai tekstiviestitse.
 2. Huijaussovellukset: Lataa MobilePay aina virallisista sovelluskaupoista, kuten App Storesta tai Google Playsta. Varmista, että sovelluskehittäjä on MobilePayn virallinen julkaisija.
 3. Valeverkkosivustot: Ole varovainen syöttäessäsi maksutietojasi MobilePayhin. Varmista aina, että olet oikealla verkkosivustolla ja että sivuston osoite alkaa ”https://”, mikä viittaa turvalliseen yhteyteen.
 4. Epäilyttävät pyynnöt ja tarjoukset: Ole tarkkaavainen MobilePayn kautta saamiesi maksupyyntöjen tai tarjousten suhteen. Jos jokin tuntuu epäilyttävältä tai liian hyvältä ollakseen totta, varmista asian aitous suoraan lähettäjältä.

Jos epäilet joutuneesi MobilePay-huijauksen kohteeksi tai huomaat jotain epäilyttävää, ota välittömästi yhteyttä MobilePayn asiakastukeen ja ilmoita tilanteesta. He voivat tarjota tarvittavaa ohjausta ja auttaa suojaamaan tilisi turvallisuuden.

MobilePayn ikäraja

MobilePayn käyttöön liittyy ikärajoitus, jonka mukaan palvelua voivat käyttää yli 15-vuotiaat henkilöt. Tämä ikäraja on asetettu varmistamaan, että käyttäjillä on riittävä ymmärrys maksupalvelun toiminnasta ja vastuullisesta käytöstä. Ikärajan noudattaminen auttaa suojelemaan nuorempien käyttäjien taloudellisia etuja ja estämään mahdollisia väärinkäytöksiä.

MobilePay OP, Nordea ja muut pankit

MobilePaylla lähetetyt rahat kaverillesi siirtyvät täysin reaaliaikaisesti, jos vastaanottajan pankki kuuluu SEPA Instant Credit Transfer -palveluun. Tähän kuuluvat esimerkiksi OP, Nordea, Danske Bank, POP Pankit, S-Pankki ja Säästöpankit. Tämä tarkoittaa, että rahat näkyvät vastaanottajan tilillä välittömästi maksun suorittamisen jälkeen.

Muille suomalaisille pankkitileille MobilePayn kautta tehdyt maksut käsitellään arkipäivisin ja näkyvät vastaanottajan tilillä viimeistään kello 16.30 mennessä. Vaikka rahansiirrossa voi olla hieman viivettä, MobilePay varmistaa, että maksut suoritetaan tehokkaasti ja turvallisesti.

MobilePay maksurajat

MobilePayn käytössä on tietyt maksurajat, jotka ohjaavat rahansiirtojen määriä päivittäin ja vuosittain. Näiden rajoitusten tarkoituksena on varmistaa palvelun turvallisuus ja käyttäjien taloudellinen suojelu.

Kun lähetät rahaa kavereillesi MobilePayn kautta, päivittäinen maksuraja on 2000 €. Tämä tarkoittaa, että voit siirtää enintään 2000 € päivässä kaverillesi.

Kun teet maksuja yrityksille MobilePaylla, päivittäinen maksuraja on 4000 €. Tämä tarkoittaa, että voit maksaa enintään 4000 € päivässä yrityksille, joilla on MobilePay-maksuvaihtoehto saatavilla.

Lisäksi, kun lähetät ja vastaanotat rahaa kavereiden kesken MobilePayn välityksellä, sinulla on vuosittainen maksuraja, joka on yhteensä 40 000 €. Tämä tarkoittaa, että voit siirtää ja vastaanottaa enintään 40 000 € vuodessa kavereiltasi.

On tärkeää huomioida, että nämä maksurajat voivat vaihdella tai muuttua ajan myötä MobilePayn päivitysten tai palvelun ehtojen mukaisesti. Suositeltavaa on tarkistaa ajantasaiset maksurajat ja tiedot MobilePayn virallisilta verkkosivuilta tai sovelluksesta.

Näin maksat verkkokaupassa MobilePaylla

Maksaminen verkossa MobilePayn avulla on vaivatonta ja turvallista. Toimi näin:

 1. Siirry verkkokaupassa kassalle.
 2. Valitse maksutavaksi MobilePay.
 3. Kirjaudu sisään MobilePayhin käyttämällä tunnuslukua, sormenjälkeä tai kasvojentunnistusta.
 4. Hyväksy maksu pyyhkäisemällä.

MobilePayn asiakastuki

Jos kohtaat haasteita MobilePayn käytössä, voit ottaa yhteyttä asiakastukeen. MobilePayn verkkosivuilta löydät ajantasaiset yhteystiedot, kuten puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, joiden kautta voit ottaa yhteyttä heihin.

Asiakastuki auttaa monissa yleisissä ongelmatilanteissa, kuten latausongelmissa, maksuongelmissa ja tilin liittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Heidän tavoitteenaan on tarjota nopeaa ja tehokasta apua käyttäjien tarpeisiin.

Yhteenveto

MobilePay on suosittu maksusovellus, joka tekee rahansiirroista ja maksamisesta helppoa ja nopeaa. Sovellus on ladattavissa älypuhelimiin, ja sen avulla voit siirtää rahaa kavereillesi pelkän puhelinnumeron avulla. Voit myös maksaa yrityksille ja verkkokaupoissa MobilePayn välityksellä. Palvelu vähentää käteisen tarvetta ja helpottaa pienten lainojen ja maksujen suorittamista.

MobilePayn käyttöön tarvitset suomalaisen pankkitilin ja debit- tai credit-kortin. Maksut käyttäjien kesken ovat ilmaisia, ja palvelun käyttö on turvallista. Lisäksi MobilePay tarjoaa asiakastukea, josta saat apua erilaisiin kysymyksiin ja ongelmiin. Voit tutustua tarkempiin ohjeisiin ja yhteystietoihin MobilePayn verkkosivuilta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on MobilePay?

MobilePay on maksusovellus, joka mahdollistaa helpon ja nopean rahansiirron kaverien ja yritysten välillä älypuhelimen avulla.

Miten MobilePay toimii?

MobilePayn avulla voit siirtää rahaa pelkän puhelinnumeron avulla, maksaa verkkokaupoissa ja yrityksille sekä lähettää maksupyyntöjä kavereillesi.

Onko MobilePay turvallinen?

Kyllä, MobilePay tarjoaa turvallisen maksuympäristön. Se käyttää vahvaa tunnistautumista ja salattua tiedonsiirtoa varmistaakseen käyttäjien tietoturvan.

Etusivu » Talous » MobilePay maksaminen ja kokemuksia – Mitä tehdä, jos se ei toimi?