MobilePay maksaminen haltuun – Tietoa palvelusta ja kokemuksia

2

MobilePay on nopeasti yleistyvä maksutapa. Teimme ohjeen käyttöön ja keräsimme käyttäjien kokemuksia. Tietoa myös maksujen hinnoista ja viiveestä.

Rahojen siirtäminen mobiilipankissa kaverille voi joskus tuntua liian raskaalta toimenpiteeltä ja sitä herkästi siirtää toiselle päivälle. MobilePay on maksusovellus, jolla saat homman hoidettua nopeasti alta pois. Kyseessä on siis sovellus, jonka voi ladata älypuhelimeen Apple-, Android- ja Windows –sovelluskaupoista.

Miten MobilePay toimii?

Sovelluksen käyttöönottaminen on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Rekisteröidyt palveluun syöttämällä tietosi, puhelinnumerosi ja maksukorttitietosi. Seuraavilla kerroilla pääset sovellukseen syöttämällä ainoastaan valitsemasi PIN-koodin.

mobilepay maksaminen
MobilePay tekee maksamisesta helppoa (kuva: mobilepay.fi)

MobilePay:llä lähetät rahaa muille, joilla myös on MobilePay älypuhelimessaan. Tähän tarvitset ainoastaan vastaanottajan puhelinnumeron! Voit myös lähettää pyynnön kaverillesi ja pyytää häneltä summa, jonka hän on sinulle velkaa. Syötät sovellukseen vain summan ja sen henkilön puhelinnumeron, jolta haluat pyytää rahaa tai jolle haluat siirtää rahaa tililtäsi. Sovellus on käytettävissä kaikkien pankkien yli 15-vuotiaille asiakkaille. MobilePay on maksuton sovellus.

MobilePayn käytön hinta

MobilePayta voi käyttää kaikki pankista riippumatta ja maksut käyttäjien kesken ovat täysin ilmaisia. Maksaminen verkkokaupoissa on myös täysin ilmaista MobilePaylla. Verkkokaupat voivat tosin periä tästä omia palvelumaksuja.

Viive MobilePay maksuissa

MobilePay on alunperin Danske Bankin perustama palvelu, mutta nykyisin se on täysin irrallinen yritys Danske Bankista. Danske Bankin käyttäjät saavat kuitenkin kaikkein nopeimmat siirrot, sillä viivettä niissä ei ole. Muiden pankkien käyttäjien siirroissa on pieni viive, mutta arkipäivinä ennen 16.30 siirretyt maksut tapahtuvat kuitenkin samana päivänä. Tästä myöhemmät maksut tapahtuvat yleensä seuraavana päivänä.

Käyttäjien ja kirjoittajan MobilePay kokemuksia

Netistä löytyy melko niukasti kokemuksia MobilePay -maksupalvelusta. Se voi johtua esimerkiksi siitä, että palvelu on vielä suhteellisen uusi, tai sitten palvelusta ei ole huonoja kokemuksia niin paljon. Yleensä huonot kokemukset päätyvät helpommin jakoon, kuin hyvät. Voi myös olla, että MobilePayn käyttäjäkunta on hieman nuorempaa. Nuoremmat käyttäjät eivät ehkä kirjoita palautetta niin herkästi perinteisiin Suomi24.fi tapaisiin keskustelupalstoihin.

mobilepay rahan siirto
MobilePayta käyttää jo usea suomalainen (kuva: mobilepay.fi)

Kirjoittaja on itse myös MobilePayn käyttäjä ja huomannut sen, että palvelun käyttö on yleistynyt huimasti. Yhä useammalla ihmisellä on kyseinen palvelu puhelimessaan, joten pienten lainojen ja maksujen maksaminen käy huomattavasti helpommin. Todella harvalla on nykyisin käteistä mukana, joten kiitos MobilePayn, nämä pienet lainat eivät jää roikkumaan. Mitään teknisiä ongelmia tai muita vaikeuksia palvelun käytössä ei ole kirjoittajalla vielä tullut vastaan.

MobilePayn käyttöön tarvitset seuraavat asiat

• Älypuhelin

• Suomalainen puhelinnumero

• Suomalainen henkilötunnus

• Suomalainen Debit-tai Creditkortti (VISA Debit/Credit, Mastercard, Debit/Credit, Maestro, VISA Electron)

• Suomalainen pankkitili

• Sähköpostiosoite

• Vähintään 15-vuoden ikää

 

Näin lataat MobilePayn ja rekisteröidyt

1. Lataa sovellus App Storesta iPhonelle tai Google Playsta Android-laitteita varten. Etsi hakusanalla MobilePay.

2. Avaa MobilePay-sovellus ja valitse ”Luo uusi käyttäjä”.

3. Syötä matkapuhelinnumerosi sovellukseen, jonka jälkeen sinulle lähetetään tekstiviesti, jossa on 6-numeroinen aktivointikoodi.

4. Syötä nimesi ja sukunimesi sekä henkilötunnuksesi.

5. Syötä sähköpostiosoitteesi.

6. Syötä maksukorttisi tiedot.

7. Syötä tilinumerosi.

8. Keksi 4-numeroinen tunnusluku.

9. Vahvista nelinumeroinen tunnusluku ja aloita MobilePayn käyttö.

 

Nyt voit lähettää ja vastaanottaa rahaa älypuhelimellasi. Seuraavaksi näytämme sinulle kuvien avulla miten nämä toimenpiteet käytännössä toimivat.

Rahan siirtäminen toiselle

1. Kirjaudu MobilePay-sovellukseen.

2. Syötä siirrettävä määrä.

3. Valitse vastaanottaja puhelimen yhteystiedoista tai syötä matkapuhelinnumero.

4. Paina Jatka.

5. Syötä mahdollinen viesti vastaanottajalle.

6. Siirrät rahat pyyhkäisemällä.

 

Rahan pyytäminen toiselta

1. Kirjaudu MobilePay-sovellukseen.

2. Paina Pyydä.

3. Syötä summa.

4. Etsi vastaanottaja puhelimen yhteystiedoista tai syötä matkapuhelinnumero.

5. Lähetä pyyntö pyyhkäisemällä.

 

MobilePay-sovelluksen käyttörajat

Voit siirtää ja vastaanottaa 5000€ vuodessa. Vuorokaudessa taas voit siirtää 100€ edestä rahaa. Jos olet tunnistautunut pankkitunnuksillasi, voit siirtää ja vastaanottaa 15 000€ vuodessa ja siirtää enintään 500€ vuorokaudessa. MobilePay-sovelluksella voi maksaa myös nettiostokset verkkokaupoissa, jolloin käyttörajoja ei ole muita, kuin sovellukseen liitetyn maksukortin mahdollinen käyttöraja.

• Tunnistamaton käyttäjä: 5000€ vuodessa / 100€ päivässä
• Tunnistautunut käyttäjä 15 000€ vuodessa / 500 € päivässä

Näin maksat verkossa MobilePaylla

1.Siirry verkkokaupassa kassalle.

2. Valitse maksutavaksi MobilePay.

3. Kirjaudu sisään MobilePayhin käyttämällä tunnuslukua, sormenjälkeä tai kasvojentunnistusta.

4. Hyväksy maksu pyyhkäisemällä.

 

MobilePayn sisarsovellus WeShare (kätevä ravintolalaskun jakoon)

MobilePay:lla on sisarsovellus, jonka nimi on WeShare. Sillä voi jakaa esim. ravintolalaskun useamman maksajan kesken. Sovelluksessa voi keskustella, jakaa kuvia ja jakaa maksut. Edellytyksenä kuitenkin on, että kaikilla ryhmässä olevilla on WeShare ja MobilePay käytössä. WeShare on ladattava erikseen sovelluskaupasta.

Miten WeShare Toimii?

1. Lataa WeShare -sovellus App Storesta iPhonea tai Google Playsta Android-laitteita varten. Etsi sanalla WeShare.

2. Avaa WeShare.

3. Valitse kirjautumistapa: Kirjaudu MobilePaylla tai Minulla ei ole MobilePayta.

4. Kirjaudu omilla MobilePay-tunnuksilla ja hyväksy tietojen siirto WeShareen, jolloin pääset hyödyntämään WeSharen palveluja!

Vapaaehtoinen vaihe (jos sinulla ei ole MobilePayta)
5. Jos sinulla ei ole MobilePayta, napsauta ”Minulla ei ole MobilePayta” ja rekisteröidy WeShareen.

6. Syötä puhelinnumerosi.

7. Syötä tekstiviestitse saamasi aktivointikoodi.

8. Kirjoita nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

9. Lisää halutessasi kuva.

10. Lue WeShare by MobilePayn ehdot ja napsauta ”OK”. Nyt pääset käyttämään WeShare-sovellusta!

 

Kaikilla ryhmän jäsenillä on oltava WeShare ja MobilePay tilitystä varten. Tietojen syöttämisen voi kuitenkin aloittaa, vaikka kaikki eivät ole vielä mukana.

Asiakastuki ja yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä MobilePay maksuistasi tai muusta vastaasta, ole yhteydessä suoraan MobilePayn asiakastukeen. Mobilepayn puhelinnumero on 0200 31331 (tarkista ajankohtainen numero heidän sivuiltaan). Puhelintuki on auki arkisin klo 8-20.

Jos haluat kysyä tästä kirjoituksesta jotain, tai haluat jakaa omia MobilePay kokemuksia, voit kirjoitella niitä artikkelin alle kommentteihin. Kiitos lukemisesta, toivottavasti kirjoituksesta oli sinulle hyötyä.

Opastajasta löydät paljon muitakin hyödyllisiä oppaita esimerkiksi Visa Electronin käyttöön, tai vaikkapa WhatsApp -viestintäsovellukseen.

1000
1 Kommenttiketjuja
1 Vastauksia yhteensä
0 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
2 Eri kommentoijia
Jaana

Miksi toi sovellus ei huoli nimeä eikä henkilötunnusta.. mobilepayn tuki ei vastaa…eikä ohjeistakaan löydy siihen vastausta

Top