Miten säästää rahaa? 21 rehellistä kysymystä itsellesi

Jätä kommentti

Onko tili tyhjillään ja olet kyllästynyt tilanteeseen? Ei hätää, olemme keränneet kysymyksiä aiheesta miten säästää rahaa. Vastaa kysymyksiin mielessäsi tai kirjoita vaikka ylös. Osa kysymyksistä voi olla hieman rajujakin, mutta niiden tarkoitus onkin saada sinut pohtimaan asiaa vakavasti. Säästäminen ei ole helppoa, mutta se on sitäkin palkitsevampaa. Mikset siis aloittaisi säästämistä jo tänään?

Säännölliset laskut

Tipahtiko taas lasku postiluukusta tai lähtikö tililtä automaattiveloituksena jotain? Listaa itsellesi ylös tahot, jotka laskuttavat sinua säännöllisesti. Kun tiedät kaikki säännöllisesti sinua laskuttavat tahot, voit tutkia niitä tarkemmin.

1. Oletko kilpailuttanut puhelinliittymän?

Puhelinliittymiä on monen hintaisia. On helppoa valita vahingossa liian kallis liittymä tai unohtaa kilpailutus. Tutustu Moi Mobiiliin, se maksaa alle 10 euroa kuukaudessa.

 

2. Oletko kilpailuttanut internetpalveluntarjoajasi?

Pyydä tarjous kaikilta operaattoreilta. Voit säästää useita euroja kuukaudessa vaihtamalla nettiliittymän. Muista myös edullinen taloyhtiönetti!

3. Voisitko asua halvemmassa vuokra-asunnossa?

Asumisen hinnat vain nousevat ja nousevat. Siitä huolimatta edullisiakin vuokra-asuntoja on mahdollista löytää. Harkitse myös vakavasti omistusasuntoa!

4. Pärjäisitkö ilman Spotify, Netflix tai muuta viihdepalvelua?

Viihdepalveluita on nykyään useita erilaisia. Niiden käytöstä tulee helposti useiden kymmenien eurojen lisäkulut joka kuukaudelle.

5. Tarvitsetko oikeasti sitä lehtitilausta?

Netistä löytää nykyisin lähes kaiken tiedon ilmaiseksi. Miksi siis maksaa lehdestä?

6. Voisitko saada salijäsenyytesi halvemmalla?

Kuntosaleja on suurissa kaupungeissa paljon. Pyydä tarjous jokaisesta ja valitse parhaiten itsellesi sopiva.

7. Oletko kilpailuttanut sähkösopimuksen ja vakuutuksen?

Vakuutusmaksut voivat olla kalliita. Pyydä tarjous jokaisesta vakuutusyhtiöstä ja tarkista ettei sinulla on päällekkäisiä tai turhia vakuutuksia.

8. Voitko yhdistää lainoja?

Onko sinulla useita kulutusluottoja, lainoja tai osamaksuja? Jokaisessa saattaa olla omat tilinhoitomaksunsa ja yhdistämällä lainat, voit tiputtaa näitä kuluja.

Kaikkien edellä mainittujen asioiden selvittäminen vaatii oikeasti vaivaa. Mieti kuitenkin kumpi olisi mukavempaa: jatkuva eläminen palkasta palkkaan, vai rahan säästyminen ja sen tuoma turva.

Ostokset

Shoppailu on hauskaa puuhaa, jota ei mielletä kovinkaan vaaralliseksi. Siksi shoppailuaddiktio jää usein huomaamatta.

9. Tarvitsetko aina uusimmat vaateet ja tavarat?

Muoti muuttuu jatkuvasti. Trendien perässä juokseminen tulee kalliiksi. Panosta sen sijaan laadukkaisiin vaatteisiin, jotka kestävät aikaa ja kulutusta.

10. Voisitko ostaa enemmän käytettynä?

Käytettynä ostaminen on järkevä tapa säästää rahaa. Miksi maksaa uuden hinta, kun vielä täysin käyttökelpoinen käytetty tuote voi ajaa saman asian.

11. Yritätkö ylläpitää imagoa hienoilla tavaroilla?

Hienoilla tavaroilla pyritään usein luomaan tietynlaista imagoa. Jos ylläpidät ”rikasta” imagoa ja tulotaso putoaa, voi totuuden paljastuminen olla kova paikka!

12. Ostatko kalliimpia ”merkkiruokia”?

Kauppojen omat merkit ovat usein samojen valmistajien tuottamia, kuin ne kalliitkin, mutta huomattavasti halvempia. Ole siis tarkkana ja valitse fiksusti.

13. Hyödynnätkö säästöpakkauksia kulutustarvikkeissa?

Älä osta vessapaperia 6 kappaleen paketissa. Hae sen sijaan hypermarketista säästöpakkaus, jossa kappalehinta on huomattavasti alhaisempi.

14. Muistatko katsoa kilohintoja kaupassa?

Pakkausten koko voi hämätä. Katso kilohintaa, jolloin näet totuuden tuotteen hinnasta!

15. Syötkö liikaa ulkona?

Ulkona syöminen on kallista ja saattaa tuoda satojen eurojen lisämenot joka kuukausi. Tee itse ja säästä!

16. Käytätkö nikotiinituotteita?

Kaikki nikotiinituotteet maksavat paljon ja niitä myös yleensä kuluu paljon. Niistä tulee iso lasku joka kuukausi. Laske vaikka.

Autoilu

Autot ovat hienoja ja niillä on mukava ajella. Autoilu on kuitenkin todella kallista puuhaa. Tiesitkö, että kotitalouksien vuosittaisista menoista jopa 25% voi mennä autoiluun. Usein ajatellaan vain auton ostohintaa. Se on kuitenkin vain pintaraapaisu siitä, minkälaisia kuluja autoilu voi teettää. Mitä kalliimpi auto, sitä kalliimmat ylläpitokustannukset.

17. Voisitko ajaa vähemmän hienolla autolla?

Auton omistamisessa tulee huomioida merkkien väliset erot vakuutuksien ja huoltojen hinnoissa. Premium autossa on premium hintaiset lisäpalvelut.

18. Oletko kilpailuttanut autohuollot ja korjaukset?

Voit kilpailuttaa huollot useiden korjaamoiden välillä helposti käyttäen esimerkiksi Autojerry nimistä palvelua.

19. Oletko kilpailuttanut autovakuutuksen?

Jos et aja paljon, kannattaa ottaa kilometrimäärään perustuva autovakuutus (esim. POP-Vakutuus). Näin voit säästää vakuutusmaksuissa vuosittain mukavia summia.

20. Onko autosi bensasyöppö?

Vanhemmat autot saattavat kuluttaa moninkertaisesti enemmän bensaa, kuin kehittyneillä bensamoottoreilla varustetut autot tai hybridit.

21. Tarvitsetko autoa vai voisitko kulkea julkisella liikenteellä?

Mikäli auto ei ole aivan pakollinen, kannattaa harkita siitä luopumista. Voit säästää vuodessa ison tukun rahaa.

Harrastukset

Tämä on henkilökohtaisin asia tässä listalla, sillä harrastuksista ei pitäisi tinkiä. Harrastuksiin olisikin mielestämme hyvä sijoittaa, sillä se tuo iloa arkeen. Tässäkin asiassa voi toki mennä överiksi. Monet harrastukset ovat kalliita ja muuttumat huomaamatta välineurheiluksi.

Meillä on onneksi tähän hyvä vinkki. Osta harrastusvälineet käytettynä. Kun ostat kerralla isomman satsin, saat yleensä tingittyä hyvin. Mikäli kyllästyt harrastukseen, voit myydä samat tavarat eteenpäin. Tämä on järkevää luonnonkin kannalta. Meillä on muuten Tori.fi myymiseen vinkkejä, suosittelmme kurkkaamaan ne.

Miten säästää rahaa helpoiten?

Tässä on vain pieni määrä erilaisia säästövinkkejä, mutta jos hyödynnät edes muutamaa vinkkiä, voit alkaa säästämään vaikka heti. Säästämisen ei tarvitse olla ikävää puuhaa, vaan se voi olla myös hauskaa. Kannattaa aloittaa pienestä, jolloin se ei tunnu liian raskaalta taakalta. Tee siis pieniä parannuksia talouteesi vähän kerrallaan ja jatka jos se tuntuu itsestäsi hyvältä.

Löydät sivuiltamme myös vinkit miten saada rahaa. Suosittelemme myös lukaisemaan tuon kirjoituksen.

Säästä ja sitten sijoita

Kuvittele, että pystyisit karsimaan jokakuukautisia menoja vaikka 170€. Vuodessa se tekee jo 2040€. Tällä summalla voit tehdä jo kivan ulkomaanmatkan! Tai sitten voit jatkaa säästämistä ja sijoittaa tuon summan. Sijoittamalla voit saada rahan tekemään sinulle töitä. Tämä on kuitenkin seuraava askel. Ensin sinun pitää opetella säästämään.

Kun olet valmis sijoittamaan, voit lukea artikkelimme aiheesta. Kyseisessä kirjoituksessa opetamme, kuinka voit saada säästöt tuottamaan.

Mitä säästäminen merkitsee sinulle?

Ketään ei voi pakottaa säästämään rahaa, sillä aloitteen pitää syntyä omasta tahdosta. Kannattaa ehkä koittaa lähestyä asiaa siltä kantilta, että mitä säästäminen merkitsisi sinulle. Miten se ehkä auttaisi sinun omaa tilannettasi. Helpottaisiko se arkeasi tai olisiko se kenties mukava ajatus, että tililläsi olisi vähän rahaa pahan päivän varalle?

Kiitos kun luit nämä vinkkimme. Muista jakaa kirjoitus, jos pidit siitä ja tutustu myös muihin kirjoituksiimme.

Minkälaisia säästövinkkejä sinulle tulee mieleen? Kerro lukijoillemme miten sinä säästät rahaa. Hauskaa säästämistä!


Etusivu » Raha

Jätä kommentti