Miten säästää rahaa? 21 rehellistä kysymystä itsellesi

Jätä kommentti

Onko tili tyhjillään ja olet kyllästynyt tilanteeseen? Ei hätää, olemme keränneet kysymyksiä aiheesta miten säästää rahaa. Vastaa kysymyksiin mielessäsi tai kirjoita vaikka ylös. Osa kysymyksistä voi olla hieman rajujakin, mutta niiden tarkoitus onkin saada sinut pohtimaan asiaa vakavasti. Säästäminen ei ole helppoa, mutta se on sitäkin palkitsevampaa. Mikset siis aloittaisi säästämistä jo tänään?

Säännölliset laskut

Tipahtiko taas lasku postiluukusta, tai lähtikö tililtä automaattiveloituksena jotain? Listaa itsellesi ylös tahot, jotka laskuttavat sinua säännöllisesti. Kun tiedät kaikki säännöllisesti sinua laskuttavat tahot, voit tutkia niitä tarkemmin.

 

Kysy itseltäsi:

1. Tarvitsetko oikeasti sitä lehtitilausta?
2. Voisitko saada salijäsenyytesi halvemmalla?
3. Onko puhelinliittymäsi oikeasti ”halpa”?
4. Mitä nettiyhteytesi maksaa?
5. Voisitko asua halvemmassa vuokra-asunnossa?
6. Etkö pärjäisi ilman Netflix, Spotify tai muuta maksullista viihde -tilausta?
7. Oletko kilpailuttanut sähkösopimuksen ja vakuutuksen?
8. Voitko yhdistää lainoja?

Näiden asioiden selvittäminen vaatii oikeasti vaivaa. Mieti kuitenkin kumpi olisi mukavempaa: jatkuva eläminen palkasta palkkaan, vai rahan säästyminen ja sen antama turva.

Ostokset

Shoppailu on hauskaa puuhaa, jota ei mielletä kovinkaan vaaralliseksi. Siksi shoppailuaddiktio jää usein huomaamatta.

Kysy itseltäsi:

9. Tarvitsetko aina uusimmat vaateet ja tavarat?
10. Voisitko ostaa enemmän käytettynä?
11. Yritätkö ylläpitää imagoa hienoilla tavaroilla?
12. Ostatko kalliimpia merkkiruokia?
13. Hyödynnätkö säästöpakkauksia kulutustarvikkeissa?
14. Muistatko katsoa kilohintoja kaupassa?
15. Syötkö liikaa ulkona?
16. Käytätkö nikotiinituotteita?

Autoilu

Autot ovat hienoja ja niillä on mukava ajella. Autoilu on kuitenkin todella kallista puuhaa. Tiesitkö, että kotitalouksien vuosittaisista menoista jopa 25% voi mennä autoiluun. Usein ajatellaan vain auton ostohintaa. Se on kuitenkin vain pintaraapaisu siitä, minkälaisia kuluja autoilu voi teettää. Mitä kalliimpi auto, sitä kalliimmat ylläpitokustannukset.

Kysy itseltäsi:

17. Voisitko ajaa vähemmän hienolla autolla?
18. Vietkö auton aina samaan paikkaan huoltoon ilman kilpailuttamista?
19. Oletko kilpailuttanut autovakuutuksen?
20. Onko autosi bensasyöppö?
21. Tarvitsetko autoa, vai voisitko kulkea julkisella liikenteellä?

Harrastukset

Tämä on ehkä henkilökohtaisin asia tässä listalla, sillä harrastuksista ei tunnetusti pitäisi tinkiä. Harrastuksiin olisikin mielestämme hyvä sijoittaa, sillä se tuo ihan yksinkertaisesti iloa arkeen. Tässäkin asiassa on toki kolikon kääntöpuoli. Harrastukset ovat usein todella kalliita, ja jotkin harrastukset voivat muuttua huomaamattakin ”välineurheiluksi”. Silloin palkan saa poltettua melko vauhdikkaastikin.

Meillä on kuitenkin hyviä uutisia sinulle, sillä olet varmasti joskus aloittanut jonkun harrastuksen, johon olet kuitenkin kyllästynyt. Laita nämä lopetetun harrastuksen välineet helposti myyntiin vaikka Tori.fi -sivustolle. Meillä on muuten Tori.fi myymiseenkin vinkkejä, suosittelmme kurkkaamaan ne.

Miten säästää rahaa helpoiten?

Tässä on vain pieni määrä erilaisia säästövinkkejä, mutta jos hyödynnät edes muutamaa vinkkiä, voit alkaa säästämään vaikka heti. Säästämisen ei tarvitse olla ikävää puuhaa, vaan se voi olla myös hauskaa. Kannattaa aloittaa pienestä, jolloin se ei tunnu liian raskaalta taakalta. Tee siis pieniä parannuksia talouteesi vähän kerrallaan ja jatka jos se tuntuu itsestäsi hyvältä.

Löydät sivuiltamme myös vinkit miten saada rahaa. Suosittelemme myös lukaisemaan tuon kirjoituksen.

Säästä ja sitten sijoita

Kuvittele, että pystyisit karsimaan jokakuukautisia menoja vaikka 170€. Vuodessa se tekee jo 2040€. Tällä summalla voit tehdä jo kivan ulkomaanmatkan! Tai sitten voit jatkaa säästämistä ja sijoittaa tuon summan. Sijoittamalla voit saada rahan tekemään sinulle töitä. Tämä on kuitenkin seuraava askel. Ensin sinun pitää opetella säästämään.

Kun olet valmis sijoittamaan, voit lukea artikkelimme aiheesta. Kyseisessä kirjoituksessa opetamme, kuinka voit saada säästöt tuottamaan.

Mitä säästäminen merkitsee sinulle?

Ketään ei voi pakottaa säästämään rahaa, sillä aloitteen pitää syntyä omasta tahdosta. Kannattaa ehkä koittaa lähestyä asiaa siltä kantilta, että mitä säästäminen merkitsisi sinulle. Miten se ehkä auttaisi sinun omaa tilannettasi. Helpottaisiko se arkeasi tai olisiko se kenties mukava ajatus, että tililläsi olisi vähän rahaa pahan päivän varalle?

Kiitos kun luit nämä vinkkimme. Muista jakaa kirjoitus jos pidit siitä ja tutustu myös muihin kirjoituksiimme.

Minkälaisia säästövinkkejä sinulle tulee mieleen? Kerro lukijoillemme miten sinä säästät rahaa. Hauskaa säästämistä!


Etusivu » Raha »
Arvioi kirjoitus "Miten säästää rahaa? 21 rehellistä kysymystä itsellesi" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)

Jätä kommentti