Miten saada rahaa nopeasti? – 14 tapaa, joilla voit lihottaa lompakkoasi

Jätä kommentti

Matka vaurastumiseen ei ole helppo, mutta yleensä se on sitäkin antoisampi. Jokainen voi saada rahaa pienillä teoilla ja päätöksillä, joita lähdemme tässä kirjoituksessa selvittämään.

Sanottakoon heti tähän alkuun, ettei mitään oikoreittiä rikkauksiin ole olemassa. Eli tuskin saat rahaa ilman töitä, mutta melko helposti se voi kuitenkin onnistua! Jätetään turha jaarittelu vähemmäksi ja aletaan käymään läpi keinoja miten saada rahaa nopeasti.

1. Täytä kyselyitä netissä

Ehkä helpoin ja nopein tapa miten saada rahaa on tehdä kyselyitä netissä. Yritykset haluavat kuulla mielipiteesi ja ovat täten myös valmiita siitä maksamaan. Kun täytät kyselyitä, saat jokaisesta kyselystä pienen korvauksen. Ahkeralla kyselyiden täyttämisellä voit siis saada oikeaa rahaa. Liity ilmaiseksi Suomitutkaan.

2. Tee löytöjä kirpputorilta

Iltapäivälehdissä on ollut paljon esillä yksityishenkilöiden tekemiä kirpputorilöytäjä, kuten mukeja, laseja ja taidetta. Jos tuuri käy, voi siis kirpputorilta tehdä hienojakin löytöjä pikkurahalla. Kuinka sitten tiedät mitkä esineet ovat arvokkaita? Aiheesta löytyy paljon kirjoja ja tietoa netistä. Pidä siis puhelimen nettiselain valmiina ja tutki netin kauppapaikoista vastaavien tuotteiden arvoja.

3. Käy huutokaupoissa

Löytötavaratoimistot ja vaikkapa Poliisi järjestää säännölliseti huutokauppoja, joissa myydään kadonnutta ja takavarikoitua omaisuutta. Joskus tälläisistä huutokaupoista voi tarttua matkaan harvinaisempaakin tavaraa edullisesti. Muista kuitenkin tutkia ostettavan kohteen kunto huolellisesti ennen ostamista.

4. Laita valokuvakokoelmasi tuottamaan

Jos kamera pysyy kädessä, voit ottaa kuvapalveluihin sopivia kuvia, jolloin kuviasi tarvitsevat voivat niitä ostaa. Vielä parempi, jos sinulla on valmiiksi upeita kuvia. Voit ladata kokoelmasi esimeriksi Bigstock tai Shutterstock -palveluihin. Kuvien laatu tulee olla kuitenkin melko korkea, sekä sinulla täydet oikeudet kuviin. Aina kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä siinä ei ole mitään hävittävää!

5. Aloita Youtube -videoiden tekeminen kotona

Kun mietit miten saada rahaa, monelle tulee nykyisin ensimmäisenä mieleen Youtube -videot. Niillä on varsinkin moni nuori rikastunut ja se onkin yksi yleisimmistä tavoista tienata rahaa netissä. Tämä ei kuitenkaan ole millään tavalla helppoa, sillä videoiden tekeminen on todella kilpailtua.

Jos siis luulet, että voit vain kuvata yhden pelivideon kotona ja rikastua, se ei valitettavasti ole kovinkaan todennäköistä. Kehittele oma uniikki idea, opettele kuvaamaan, editoimaan ja luomaan oma brändi. Aiheesta löytyy läjäpäin videoita juurikin Youtubesta. Mikään ei ole mahdotonta, kunhan vain aloitat!

miten saada rahaa
Lisätulojen hankkiminen ei ole mahdotonta. Panostusta se toki vaatii.

6. Neuvottele palkankorotus tai paremmat edut

Yksi t√§m√§n listan ”helpoimmista” kohdista, on menn√§ ja neuvotella nykyisest√§ ty√∂paikasta itsellesi parempi palkka tai muhkeammat edut. T√§m√§ voi olla eritt√§in ajankohtaista esimerkiksi silloin jos ty√∂teht√§v√§si muuttuu ja vaatimuksesi nousevat.

Laita siis kaikki peliin ja tee parhaasi ty√∂ss√§. Ota aihe rohkeasti esille ja perustele, miksi sinun ty√∂panoksestasi tulisi maksaa parempaa liksaa. √Ąl√§ lannistu ep√§onnistumisesta, sill√§ ensikerralla aiheesta on helpompi jo keskustella!

7. Myy osaamistasi

Mikä tahansa olikaan erikoisosaamisesi, sen voi muuttaa todennäköisesti rahaksi. Nykyisin satunnaisen työn tekeminen esimerkiksi yritykselle ei ole vaikeaa, sillä voit käyttää erilaisia laskutuspalveluita, kuten vaikkapa Ukko.fi. He hoitavat paperityöt puolestasi ja sinä voit keskittyä työsi tekemiseen. Jos osaamisesi on jotain tietokoneella tapahtuvaa, kuten vaikkapa videoeditointia tai logojen suunnittelua, voit kokeilla myydä työsi esimerkiksi Fiverr.com sivustolla.

8. Muuta Instagram seuraajasi rahaksi

Nykyisin yksi suosituimmista ja nopeiten kasvavista markkinointimuodoista on niin sanottu vaikuttajamarkkinointi (influencer). Kuluttajat luottavat enemmän muiden ihmisten suosituksiin, kuin yrityksien omiin mainoksiin.

Onko sinulla siis paljon seuraajia Instagramissa tai muussa sosiaalisen median palvelussa? Hyvä, sillä voit helposti muuttaa seuraajasi rahaksi tekemällä yhteistyötä yrityksien kanssa. Laita siis profiilisi julkiseksi ja lisää siihen jokin kontaktointi osoite bisneskyselyitä varten. Rahaa tai tuotteita voi alkaa saamaan jo parista tuhannesta seuraajasta.

9. Ylimääräiset tavarat Toriin ja Facebook -kirppareille

Tämä on yksi helpoimmista tavoista miten voit saada rahaa. Käy läpi kaapit ja varastot ja etsi ylimääräiset tavarat, joita et enää tarvitse. Sitten sinun tulee vain kuvata tuotteet ja ilmoittaa ne esimerkiksi toriin myyntiin. Kun hinta on kohdillaan ja tavara haluttua, helppo raha on taattua.

Jos haluat vinkkejä, miten onnistut myymisessä tehokkaasti, lue Tori.fi myymisestä kertova kirjoituksemme.

10. Tee pieniä töitä

Kysy naapureilta, kavereilta tai vaikka sukulaisilta, jos joku tarvitsisi apua pienissä töissä. Tälläisiä töitä on esimerkiksi lasten vahtiminen, koirien ulkoilutus, siivoaminen ja nurmikon leikkaaminen. Jos pyöräily on lempipuuhaasi, voit myös hakea vaikka ruokalähetiksi esimerkiksi Foodoralle. Ole avoin ja tarjoa itseäsi rohkeasti avuksi erilaisiin hommiin.

11. Ryhdy mysteerishoppailijaksi

Mysteryshopping on yksi tapa tienata lahjakortteja tai rahaa. Mysteryshoppailijana tehtävänäsi on käydä eri kaupoissa ja kerätä tietoja ostoskokemukesta eri tavoin. Yritykset maksavat tästä tiedosta, koska he haluavat etsiä omien bisneksiensä ongelmakohtia ja parantaa palveluaan.

Avoimia mysteryshopping työtehtäviä voi hakea esimerkiksi Mol.fi -sivustolla tai Googlen kautta.

mistä lisätuloja
√Ąl√§ lannistu, vaan jatka yritt√§mist√§!

12. Laita käyttämätön huone vuokralle

Jos kotoasi löytyy käyttämätöntä asuintilaa, voit laittaa sen vuokralle esimerkiksi AirBnB -palveluun. Vuokralle voi tietysti myös laittaa kokonaisia asuntoja, jolloin voit saada rahaa vieläkin enemmän.

13. Panttilainaus hätätilanteessa

Jos et kerkeä myymään arvotavaraasi Torissa tai vastaavassa, voit kiikuttaa sen panttilainaamoon. Voit mahdollisesti myydä tuotteesi panttilainaamolle tai ottaa sen arvoa vastaan lainan. Huomaa kuitenkin, että panttilainaamonkin tarvitsee tehdä rahaa, joten myynti ja lainahinnat ovat huonompia, kuin itse myymällä.

14. Liity kuluttajapaneeliin

Kuluttajapaneelissa tehtävänäsi on skannata kaikki päivittäiset ostoksesi. Tämän tarkoituksena on kerätä tietoa suomalaisten ostoskäyttäytymisestä. Kuluttajapaneelissa mukanaolo vaatii aktiivisuutta ja ahkeruutta. Korvaukseksi tästä vaivasta saat pisteitä, joilla voit tilata rahanarvoisia tuotteita ja osallistua arvontoihin.

Miten saada rahaa nopeasti? РSäästämällä!

Jos edellä mainitut tavat eivät vielä innostaneet sinua, suosittelemme ainakin säästämisen aloittamista. Säästäminen on vielä helpompaa, sillä voit vain tehdä joitain pieniä päätöksiä arjessasi, jotka johtavat paksumpaan lompakkoon. Lue miten säästää rahaa (21 tapaa).

Loppusanat

Kun saat lis√§tienestej√§, muista aina hoitaa lakis√§√§teiset veloitteet ja maksaa tarvittavat verot. Tarkista my√∂s oikeutetut v√§hennykset tulojenhankkimiskustannuksista, jotta lopputulos olisi sinulle mahdollisimman suotuisa. √Ąl√§ kuitenkaan stressaa liikaa lakis√§√§teisi√§ asioita, vaan t√§rkeint√§ on aloittaminen. Kysy apua muilta ja lue netist√§ lis√§tietoa tarvittaessa.

Alle voit tuttuun tapaan kommentoida omia ajatuksiasi, kysymyksiä ja ideoita. Kerro meille mikä on sinun tapasi saada helppoa rahaa? Kiitos kun luit tämän listan ja ennen kaikkea toivomme, että sait tästä insipiraatiota omien tulojesi kasvattamiseksi!


Etusivu ¬Ľ Raha

Jätä kommentti