18 Vinkkiä: Miten saada rahaa nopeasti ja mistä lisätuloja?

Miten saada rahaa nopeasti ja mistä lisätuloja? Tämä on kysymys, joka askarruttaa monia ihmisiä. Olipa kyseessä yllättävä lasku, säästöjen kartuttaminen tai taloudellisen turvallisuuden tavoittelu, on olemassa useita tapoja ansaita ylimääräistä rahaa nopeasti.

Tässä artikkelissa tarjoamme sinulle 14 vinkkiä ja ideoita, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi. Muista, että jokainen näistä vinkeistä vaatii sitoutumista, aikaa ja vaivaa, mutta ne voivat tarjota sinulle mahdollisuuden lisätulojen saamiseen ja taloudellisen tilanteesi parantamiseen.

1. Täytä kyselyitä ja liity kuluttajapaneeliin

Yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista ansaita rahaa on täyttää kyselyitä ja liittyä kuluttajapaneeliin verkossa. Monet yritykset haluavat kuulla mielipiteesi ja ovat valmiita palkitsemaan sinut siitä. Täyttämällä kyselyitä saat jokaisesta kyselystä pienen korvauksen, joka kertyessään voi tuoda sinulle oikeaa rahaa.

Kuluttajapaneelissa tehtävänäsi on skannata päivittäiset ostoksesi, jotta voidaan kerätä tietoa suomalaisten ostoskäyttäytymisestä. Osallistuminen kuluttajapaneeliin vaatii aktiivisuutta ja ahkeruutta, mutta vastineeksi vaivannäöstäsi saat pisteitä. Näitä pisteitä voit käyttää tilataksesi rahanarvoisia tuotteita tai osallistuaksesi arvontoihin.

mielipidemaailma
 • Ansaitse mielipiteillä
 • Lahjakortteja pisteillä
 • Yksinkertainen palvelu
 • Vastaa kyselyihin
 • Lahjakortteja
 • Rahaa PayPaliin
 • Lahjakortteja tai rahaa
 • Vastaa kyselyihin
 • Osallistu tutkimuksiin

2. Tee löytöjä ja myy eteenpäin

Tavaroiden myyminen voi olla hauska tapa tienata rahaa. Kirpputorit, huutokaupat ja netin kauppapaikat tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia tehdä mielenkiintoisia löytöjä edullisesti ja myydä niitä eteenpäin tuottavasti. Tässä on muutama vinkki, miten voit hyödyntää näitä paikkoja löytöjen tekemiseen ja myyntiin.

 1. Kirpputorit: Kiertele kirpputoreja ja etsi arvokkaita aarteita, kuten vintage-esineitä, keräilykohteita ja tunnettuja brändejä. Tarkista tuotteiden hinnat netistä ennen ostopäätöstä. Voit tehdä löytöjä myös netin kauppapaikoilta, kuten Tori.fi ja Huuto.net.
 2. Huutokaupat: Osallistu löytötavaratoimistojen ja poliisin huutokauppoihin, joissa voi löytää edullisesti harvinaisia ja arvokkaita esineitä. Tutki ostettavat kohteet huolellisesti ennen tarjouksen tekemistä.
 3. Netin kauppapaikat: Myy löytösi internetin kauppapaikoilla, kuten eBayssa tai Facebook Marketplacessa. Luo houkuttelevat tuote-esittelyt ja kilpailukykyiset hinnat.

3. Laita valokuvakokoelmasi tuottamaan

Jos sinulla on valokuvauskäden taitoa, voit hyödyntää sitä tienaamiseen. Kuvapalvelut tarjoavat mahdollisuuden myydä kuviasi niitä tarvitseville. Mikäli sinulla on upeita kuvia valmiina, voit ladata ne esimerkiksi Bigstock tai Shutterstock -palveluihin. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kuvien laatu on korkea ja sinulla on täydet oikeudet kuviin. Vaikka et olisi varma, kannattaa silti kokeilla, sillä siinä ei ole mitään hävittävää!

4. Aloita videoiden tekeminen

miten saada rahaa

Youtuben videoiden tekeminen on nykyään suosittu tapa tienata rahaa verkossa, erityisesti nuorten keskuudessa. Mutta muistathan, että se ei ole helppoa, koska kilpailu on kovaa.

Ajatus siitä, että voit kuvata yhden pelivideon kotona ja tulla rikkaaksi, ei useimmiten toteudu. Parempi idea on kehittää oma ainutlaatuinen konsepti, opetella kuvaamaan ja editoimaan videoita sekä luomaan oma brändi. Youtubesta löytyy paljon opetusvideoita, jotka voivat auttaa sinua tässä. Älä unohda, että mikään ei ole mahdotonta, kunhan vain aloitat!

5. Neuvottele palkankorotus tai paremmat edut


Nykyisen työpaikkasi palkan tai etujen neuvottelu on yksi tapa parantaa taloudellista tilannettasi. Tämä saattaa olla erityisen tärkeää, jos työtehtäväsi muuttuvat ja niiden vaativuus kasvaa.

Sitoutuminen työhön ja parhaasi tekeminen ovat tärkeitä, jotta voit neuvotella paremmista ehdoista. Ole rohkea, tuo esiin ansiosi ja perustele, miksi työpanoksesi ansaitsee parempaa palkkaa. Vaikka ensimmäinen yrityksesi ei tuottaisi toivottua tulosta, älä lannistu. Seuraavalla kerralla keskustelun aloittaminen voi olla jo helpompaa!

6. Myy erikoisosaamistasi

Erikoisosaamisesi, mikä se sitten onkaan, voi todennäköisesti muuttaa rahaksi. Nykyään yritykselle tehtävän satunnaisen työn toteuttaminen ei ole vaikeaa, sillä käytettävissäsi on erilaisia laskutuspalveluita, kuten esimerkiksi Ukko.fi. He hoitavat paperityöt puolestasi, jotta voit keskittyä itse työhön. Jos osaamisesi liittyy tietokoneella suoritettaviin tehtäviin, kuten videoeditointiin tai logojen suunnitteluun, harkitse työsi myymistä Fiverr.com-sivuston kautta.

7. Muuta sosiaalisen median seuraajasi rahaksi

Onko sinulla paljon seuraajia Instagramissa tai muussa sosiaalisen median palvelussa? Hyvä, sillä voit helposti muuttaa seuraajasi rahaksi tekemällä yhteistyötä yritysten kanssa. Laita siis profiilisi julkiseksi ja lisää siihen jokin yhteystieto liiketoimintakyselyitä varten. Rahaa tai tuotteita voi alkaa saada jo muutamasta tuhannesta seuraajasta.

Vaikuttajamarkkinointi on nykyään yksi suosituimmista ja nopeimmin kasvavista markkinointimuodoista. Tämä johtuu siitä, että kuluttajat luottavat usein enemmän muiden ihmisten suosituksiin kuin yritysten itse tuottamiin mainoksiin.

8. Myy ylimääräiset tavarasi

Ylimääräisten tavaroiden myyminen on yksi helpoimmista tavoista ansaita rahaa. Käy läpi kotisi kaapit ja varastot ja etsi esineitä, joita et enää tarvitse. Seuraavaksi sinun tarvitsee vain ottaa kuvat tuotteista ja listata ne myyntiin esimerkiksi Tori.fi-sivustolle. Oikeanlainen hinnoittelu ja halutut tuotteet takaavat helpon tien rahaa.

Jos kaipaat lisävinkkejä onnistuneeseen myyntiin, tutustu kirjoitukseemme Tori.fi-myynnistä.

9. Tee pieniä töitä naapureille tai sukulaisille

Pienten töiden tekeminen naapureille tai sukulaisille voi olla yksi tapa ansaita lisätuloja. Voit kysyä ystäviltä, naapureilta tai sukulaisilta, jos he tarvitsisivat apua erilaisissa tehtävissä. Esimerkkejä tällaisista töistä ovat lastenhoito, koiran ulkoilutus, siivous tai nurmikon leikkaus. Ole aktiivinen ja rohkeasti tarjoa palveluitasi erilaisiin tehtäviin.

10. Ryhdy mysteerishoppailijaksi

mistä lisätuloja

Mysteerishoppailu on hauska tapa tienata lahjakortteja tai rahaa. Mysteerishoppailijana tehtäväsi on vierailla eri liikkeissä ja kerätä tietoa ostokokemuksesta. Yritykset ovat valmiita maksamaan tästä tiedosta, koska se auttaa heitä tunnistamaan toiminnassaan olevat ongelmat ja parantamaan palveluaan.

Mysteerishoppailutehtäviä voi hakea esimerkiksi Työmarkkinatori.fi-sivuston kautta tai suoraan Googlesta.

11. Vuokraa käyttämättömät tilat

Kodissasi saattaa olla arvokasta tilaa, jota et ehkä tällä hetkellä käytä. Käyttämätön huone tai asunto voi olla oivallinen tulonlähde, kun laitat sen vuokralle. Palvelut kuten Airbnb ovat tehneet tällaisen jakamistalouden käytännön toteuttamisesta helppoa ja turvallista.

Esimerkiksi vierashuoneen tai yläkerran vuokraaminen matkailijoille ja lyhytaikaisille asukkaille voi tuoda merkittävää lisätuloa. Huomaathan kuitenkin, että vuokranantajana sinun tulee noudattaa tietyitä sääntöjä ja määräyksiä.

12. Vie arvotavarat panttilainaamoon

Jos sinulla on arvokkaita tavaroita, joita et pysty tai halua myydä esimerkiksi Torissa tai muissa vastaavissa palveluissa, panttilainaamo voi olla hyvä vaihtoehto. Panttilainaamossa voit joko myydä tuotteesi suoraan tai ottaa sen arvoa vastaavan lainan. Tämä voi olla nopea tapa saada käteistä, jos sitä tarvitaan kiireellisesti.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että panttilainaamon on myös tehtävä voittoa, joten niiden tarjoamat hinnat ovat usein alhaisempia kuin mitä voisit saada myymällä tuotteen itse. Lisäksi, jos päätät ottaa lainan, muista, että sinun on maksettava se takaisin korkoineen saadaksesi tavarasi takaisin.

13. Säästä aina, kun mahdollista

Säästäminen on aina suositeltavaa, jos haluat kerryttää varallisuutta. Säästämisen ei tarvitse olla vaikeaa tai tuntua raskaalta. Usein pienetkin muutokset jokapäiväisessä elämässä, kuten kahvinjuonnin vähentäminen kahvilassa tai joukkoliikenteen suosiminen auton sijaan, voivat johtaa huomattaviin säästöihin pitkällä aikavälillä.

Tärkeintä on aloittaa, sillä pienistäkin säästöistä kertyy ajan myötä merkittävä summa. Jos haluat oppia lisää siitä, miten voit säästää rahaa, tutustu esimerkiksi rahansäästö-oppaaseemme.

14. Kirjoita e-kirja tai opas

Jos sinulla on erityisosaamista tai intohimoa johonkin aiheeseen, harkitse e-kirjan tai oppaan kirjoittamista. Tieto on arvokasta, ja monilla ihmisillä on halu oppia uusia asioita. E-kirjojen ja oppaiden myynti on helpompaa kuin koskaan, kiitos digitaalisten alustojen ja verkkokauppojen.

E-kirjan tai oppaan kirjoittaminen voi olla aikaa vievää, mutta se voi myös olla erittäin palkitsevaa sekä taloudellisesti että henkilökohtaisesti. Et vain ansaitse rahaa myyntituloista, vaan voit myös tuntea ylpeyttä ja tyydytystä luodessasi jotain arvokasta ja jaetessasi osaamistasi muiden kanssa.

15. Aloita verkkokauppa

Verkkokaupan perustaminen voi olla erinomainen tapa ansaita rahaa, jos sinulla on jotain myytävää, olipa kyseessä sitten tuotteet tai palvelut. Verkkokauppa mahdollistaa asiakkaiden tavoittamisen ympäri maailmaa, ja voit työskennellä missä ja milloin haluat.

Vaikka verkkokaupan perustaminen vaatii alkuinvestointeja ja aikaa, se voi tuottaa merkittäviä tuloja, kun se on saatu toimimaan oikein. Kuten minkä tahansa liiketoiminnan kanssa, avain menestykseen on jatkuva kokeilu, oppiminen ja parantaminen.

16. Hae kiireapulaiseksi tapahtumiin

Tapahtumissa tarvitaan usein lisäkäsiä, ja kiireapulaisen tehtävät voivat olla erinomainen tapa ansaita ylimääräistä rahaa. Työnkuva voi vaihdella suuresti tapahtuman luonteen mukaan: saatat toimia lippujenmyyjänä, järjestyksenvalvojana, tarjoilijana tai vaikkapa siivoojana.

Etenkin suuret konsertit, urheilutapahtumat ja festivaalit palkkaavat usein lisähenkilöstöä avustaviin tehtäviin. Myös yritystapahtumat, kuten konferenssit ja messut, saattavat tarjota mahdollisuuksia.

17. Tee käsitöitä ja myy niitä

Käsityöt voivat olla sekä hauska harrastus että hyvä tapa tienata rahaa. Erityisesti persoonalliset, itse tehdyt tuotteet voivat olla suosittuja ja ne erottuvat massatuotetuista tavaroista. Oli kyseessä sitten neuletyöt, korut, keramiikka, puutyöt tai ompeleminen, monet ihmiset arvostavat käsintehtyjä, laadukkaita tuotteita.

Käsityöläisenä voit luoda jotain ainutlaatuista ja samalla ansaita rahaa tekemällä jotain, mistä nautit. Muista kuitenkin hinnoitella tuotteesi oikein, jotta katat materiaalikustannukset ja saavutat myös voittoa.

18. Hae toista työtä

Toisen työn hankkiminen voi olla tehokas tapa tienata lisätuloja. On monia toimialoja, joissa on mahdollista tehdä osa-aikatyötä tai keikkatyötä päätyön tai opiskelujen ohella. Tällaisia ovat esimerkiksi ravintola- ja kaupan ala, asiakaspalvelutehtävät, siivous- ja kuljetustyöt sekä erilaiset ohjaus- ja opetustehtävät.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että vaikka toisen työn hankkiminen voi tarjota lisätuloja, se voi myös lisätä stressiä ja vähentää vapaa-aikaa. Ennen toisen työn hankkimista on hyvä miettiä, miten se vaikuttaa jaksamiseesi ja elämäsi tasapainoon.

Loppusanat

Tämä artikkeli tarjoaa monia mahdollisuuksia tienata lisätuloja eri tavoin, mutta kaikkein tärkeintä on aloittaa. On sitten kyseessä oman osaamisen myyminen, ylimääräisten tavaroiden myynti, tai kenties toisen työn hankkiminen, aloittaminen on ensimmäinen askel kohti lisätuloja.

Kun alat saada lisätienestejä, on tärkeää muistaa hoitaa lakisääteiset velvoitteet, kuten verot. Verotus voi aluksi tuntua monimutkaiselta, mutta verottaja tarjoaa paljon tietoa ja tukea, jotta saat hoidettua sen oikein. Muista tarkistaa myös, mitkä kulut voit vähentää verotuksessa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on helppo tapa saada lisätuloja?

Yksi helppo tapa on myydä ylimääräiset tavarasi netissä, esimerkiksi Tori.fi-sivustolla.

Miten voit tienata rahaa sosiaalisen median kautta?

Voit muuttaa sosiaalisen median seuraajasi rahaksi tekemällä yhteistyötä yritysten kanssa, esimerkiksi vaikuttajamarkkinoinnin kautta.

Mitä on otettava huomioon, kun alkaa saada lisätuloja?

Kun saat lisätuloja, on tärkeää huolehtia lakisääteisistä velvoitteista, kuten verojen maksamisesta, sekä tarkistaa mahdolliset verotuksessa vähennettävät kulut.

Etusivu » Talous » 18 Vinkkiä: Miten saada rahaa nopeasti ja mistä lisätuloja?