Mewing eli mewaus ‚Äď Mist√§ on kyse?

Sosiaalisen median aikakaudella ulkon√§k√∂paineet voivat olla kovat, ja jotkut ovat valmiita kokeilemaan melkeinp√§ mit√§ tahansa paremman ulkon√§√∂n saavuttamiseksi. Tuore ilmi√∂, joka on levitt√§ytynyt nopeasti internetiss√§, on ”mewing” eli mewaus. Mutta mist√§ t√§ss√§ trendiss√§ on kyse? Otamme selv√§√§, miten mewaus tapahtuu ja onko sill√§ todellista vaikutusta.

Mitä on mewing?

Mewaus on kielenhallintatekniikka, jossa tavoitteena on korjata kielen lepoasentoa pitämällä se kiinni suun yläosassa. Monille tämä on luonnollista, mutta kaikilla se ei ole näin.

Mewauksen väitetyt hyödyt liittyvät kauniimman leukalinjan saavuttamiseen ja leukakipujen lievittämiseen. Jotkut ovat menneet väitteissään pidemmälle, väittäen mewauksen auttavan jopa uniapneaan ja moniin muihin terveyshaittoihin. Kaikkiin väitteisiin ei kuitenkaan kannata suhtautua kritiikittä.

Miksi mewauksesta keskustellaan niin paljon juuri nyt?

Sosiaalisen median aikakaudella aiheet, jotka ”trendaavat” eli nousevat suosioon, her√§tt√§v√§t paljon keskustelua. YouTubettajat, TikTokkaajat ja Instagram-vaikuttajat saavat paljon tykk√§yksi√§ ja katselukertoja keskustelemalla n√§ist√§ suosituista aiheista. Kuitenkaan suosio ei aina tarkoita, ett√§ asia olisi faktuaalisesti paikkansapit√§v√§.

Kaikkiin trendi-ilmiöihin kannattaa suhtautua varauksella nyt ja jatkossakin.

Mewaus eli mewing suomeksi

Monet saattavat pohtia, mit√§ mewing tarkoittaa suomeksi. K√§yt√§nn√∂ss√§ sanaa ei ole virallisesti k√§√§nnetty suomen kielelle. Mewing-termi on saanut nimens√§ sen keksij√§n, Mike Mew’n, mukaan.

mewing ohje

Miten mewata? 4 vaihetta

Mewauksen vaiheita tutkiessamme totesimme, että kyseessä on tekniikka, joka vaikuttaa turvalliselta, ja päätimme kokeilla sitä itse.

Kokeilumme aikana huomasimme, että jo pelkkä ryhdin korjaaminen antaa mewaajalle paremman olemuksen. Alla tarkemmin eriteltyinä ne vaiheet, jotka kokeilussamme toteutimme.

  1. Korjaa ryhtisi: Aloita korjaamalla ryhtisi. Varmista, että selkäsi on suorassa.
  2. Paina leukaasi alaspäin: Paina leukaasi kevyesti alaspäin, jotta kaulasi asento säilyy suorana.
  3. Pidä kieli suun yläosassa: Mewauksen tärkein osa on pitää kieli aina suun yläosassa.
  4. Hengitä nenän kautta: Pyri hengittämään aina nenän kautta.

Toimiiko mewing?

Tämä kysymys on haastava, sillä mewauksen hyötyjen maksimointi voi vaatia tekniikan noudattamista jopa kolmen vuoden ajan.

Omat kokemuksemme mewauksesta ovat rajalliset, muutaman tunnin mittaiset kokeilut, mutta huomasimme välittömiä hyötyjä, kuten parantuneen ryhdin ja kaulan asennon. Voisi kuvitella, että näiden vaiheiden noudattaminen useiden vuosien ajan saattaisi jopa parantaa ulkonäköä. Tieteellistä todistusta asiasta ei kuitenkaan ole, ja toivomme, että aiheesta tehdään tulevaisuudessa laajempia tutkimuksia.

Mewingin hyödyt lapsilla

Mewingin hyödyt lapsilla ja nuorilla voivat olla helpommin saavutettavissa, koska heidän luustonsa kehitys on edelleen käynnissä. Nuoren ikänsä vuoksi heidän kasvojensa rakenteeseen ja luuston muovautuvuuteen voidaan vaikuttaa enemmän kuin aikuisilla, joiden kasvojen kehitys on pääosin valmistunut. Tämä mahdollistaa mewauksen potentiaalisen hyödyn lapsille ja nuorille.

Mewingin hyödyt aikuisilla

Aikuisilla kasvojen kehitys on lähes valmistunut, joten mewauksen hyödyt voivat olla rajoitetumpia verrattuna lapsiin ja nuoriin. Luuston muovautuvuus on vähäisempää aikuisilla, mikä voi vaikuttaa mewauksen mahdollisiin vaikutuksiin. On tärkeää ymmärtää, että mewauksen hyötyjen saavuttaminen aikuisiässä voi olla haastavampaa tai vähäisempää.

Yhteenveto

Mewaus on sosiaalisen median kautta levinnyt kielenhallintatekniikka, jonka tavoitteena on korjata kielen lepoasentoa. Vaikka mewauksen on väitetty tuottavan useita hyötyjä, kuten paremman leukalinjan ja lievittyneitä leukakipuja, ei kaikkiin väitteisiin kannata suhtautua kritiikittä.

Tekniikan kokeileminen on suhteellisen turvallista, mutta sen lopulliset vaikutukset voivat olla rajallisia ja ne voivat ilmetä vasta useiden vuosien kuluttua. Nuoremmilla, joiden luusto on vielä kehittymässä, saattaa olla enemmän hyötyä mewauksesta.

Tieteellistä todistetta tekniikan hyödyistä ei kuitenkaan ole toistaiseksi olemassa, joten mewaukseen liittyviin väitteisiin kannattaa suhtautua varauksella.

On tärkeää muistaa, että tämä artikkeli ei tarjoa lääketieteellistä neuvontaa eikä korvaa ammattilaisen antamaa terveydenhuollon neuvontaa tai hoitoa. Jos sinulla on huolenaiheita terveydentilastasi tai harkitset mewauksen aloittamista, suosittelemme keskustelemaan asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on mewaus?

Mewaus on kielenhallintatekniikka, jossa kielen lepoasentoa pyritään korjaamaan pitämällä sitä suun yläosassa.

Mitkä ovat mewauksen mahdolliset hyödyt?

Mewauksen on väitetty parantavan leukalinjaa, lievittävän leukakipuja, ja jopa auttavan uniapneaan, mutta tieteellistä todistetta näistä hyödyistä ei vielä ole.

Voiko mewauksesta olla hyötyä kaikille?

Nuoret, joiden luusto on vielä kehittymässä, saattavat hyötyä mewauksesta enemmän kuin aikuiset, joilla kasvojen kehitys on suurimmaksi osaksi jo tapahtunut.

Etusivu ¬Ľ Hyvinvointi ¬Ľ Mewing eli mewaus ‚Äď Mist√§ on kyse?