Matkalle edullisesti – 8 tapaa säästää matkan ostamisessa

0

Matkan ostaminen voi olla turhauttava prosessi. Hotellien, lentoyhtiöiden ja varaussivustojen kahlaaminen vie tolkuttomasti aikaa ja hermoja. Puhumattakaan päivittäin nousevien hintojen aiheuttamasta paineesta! Miten sitten pääsisi matkalle edullisesti? Lue seuraavat 8 vinkkiä, joiden tarkoituksena on auttaa sinua edullisemman matkan ostossa.

1. Etsi halvin hinta matkalle

Vaikka varaussivun mainoksessa sanotaan, että heidän sivunsa on edullisin, se ei välttämättä pidä paikkaansa. Tarkista siis useat eri varaussivustot, jotta löydät parhaan hinnan.

momondo varaus
• Suomenkielinen
 
Katso matkoja >
hotels varaus
• Suomenkielinen
 
Katso matkoja >
agoda varaus
• Suomenkielinen
 
Katso matkoja >
travellink varaus
• Suomenkielinen
 
Katso matkoja >

 

2. Sesonkihinnoittelu

Kesäloma-aikaan matkojen hinnat hipovat pilviä, koska kaikki haluavat matkalle. Tässä pätee kysynnän ja tarjonnan laki. Kallista hintaa saavat siis maksaa kaikki, jotka heräävät lomamatkan ostamiseen vasta viime hetkellä. Ennakoi siis seuraava lomamatkasi ostaminen ja aloita hintojen seuraaminen jo ajoissa. Tämä on helppo tapa säästää rahaa, mutta monikaan ei sitä hyödynnä.

3. Huonot säät kotimaassa nostavat hintoja

Etenkin Suomessa kesät ovat olleet viimeisinä vuosina niin huonoja, että ihmiset haluavat pois täältä. Tämä on nostanut lomamatkojen kysynnän pohjoismaissa huipputasolle. Yhä useammat kaipaavat lämpöä, ja uusia elämyksiä. Voit välttää huonojen säiden aiheuttamat korkeat hinnat varaamalla matkasi sesongin ulkopuolella. Kokeile myös matkustaa vähemmän suosittuun lomakohteeseen, sillä usein ne ovat halvempia.

4. Hyödynnä matkamessut ja muut erikoistarjoukset

Matkamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 18 – 21.1.2018. Monet matkanvälittäjät myyvät messuilla matkoja erikoishintaan. Tarjouksia on usein myös matkanvälittäjien nettisivuilla, joten tarkkaile niitä huolellisesti. Toinen hyvä paikka nopealle matkan ostajalle on Stockmannin Hullujen Päivien -matkatarjoukset. Näitä matkoja on tosin vain rajoitettu erä, joten toimi nopeasti.

5. Aseta itsellesi hintavahti

Jos et ole lähdössä matkalle hetkeen, kannattaa sinun asettaa hintavahti. Hintavahti lähettää sinulle tiedon (yleensä sähköpostiin), kun kriteeriesi asettama matka tulee alennukseen. Hintavahdin avulla säästät huomattavasti vaivaa, kun sinun ei tarvitse olla kokoajan käymässä läpi eri matkasivuja. Muista vain toimia nopeasti, kun näet sopivan tarjouksen.

6. Pakettina vai erikseen?

Tähän kysymykseen ei ole varmaa vastausta. Pakettimatka on helppo, mutta monesti lennon ja hotellin ostaminen erikseen voi tulla halvemmaksi. Pakettimatkat yleensä suuntautuvat kohteisiin, joissa on paljon muitakin turisteja, joten varaudu siihen.

7. Äkkilähdöt

Matkojen suosion takia äkkilähtöjen merkitys on pienentynyt. Hajapaikkoja ei yksinkertaisesti ole niin paljon koneissa. Usein äkkilähtöihin löytyy vain 1-2 vapaata paikkaa ja hotellikin voi olla niin sanottu ”jokeri”. Eli saat tietää hotellisi vasta viime hetkellä (maksamisen jälkeen). Tämä ei varmasti vähennä matkastressiä!

Tästä huolimatta, äkkilähtöjä silti voi löytää satunnaisesti, kunhan et ole niin vaativa. Tarkkaile matkailusivuja aktiivisesti ja toimi nopeasti!

8. Alkuviikko on edullisempi lentää

Suosituimmat lentopäivät ovat yleensä perjantaista sunnuntaihin. Näinä päivinä ihmisten lomat yleensä alkavat. Sinun kannalta se on huonoa, koska lentoyhtiöt veloittavat näinä päivinä lähtevistä lennoista korkeampia hintoja.

Jos haluat säästää, suunnittele lomasi siten, että pääset lentämään maanantain ja keskiviikon välissä. Jotkut matkailusivut tarjoavat hintakalenterin, kokeile myös sellaista. Kiitos lukemisesta ja toivottavasti pääset matkalle edullisesti!

Lue seuraavaksi:

Soittimet netistä – Katso 8 ulkomaista soitinkauppaa Jos olet etsimässä soittimia netistä, etenkin Saksasta, olet löytänyt oikeaan paikkaan. Sinun kannattaa tilata soittimet ulkomailta, jos haluat säästää rahaa ja pidempi toimitusaika ei sinua häiritse. Sen lisäksi, että saat haluamasi tuotteen halvemm...
Parhaat DIY- ja askartelukaupat ulkomailta Askartelu on hauskaa ja terapeuttista ja se sopii kaikenikäisille ja -taitoisille. Askartelun suosio on noussut valtavasti sosiaalisen median myötä. Käsitöitä myydään ympäri maailmaa esimerkiksi Etsy:n kautta, jossa käsityöihmiset myyvät yksilöllisi...
Kiinalaiset nettikaupat – Tilaajan tietopaketti Kiinalaiset nettikaupat ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Syynä tähän on tilaamisen helppous ja halpa hintataso. Lisähoukuttimena tilaamiselle toimivat usein ilmaiset postikulut, sekä älyttömän laaja valikoima. Kiinasta tilatut tuotteet ovat yleensä...
Bank Norwegian luottokortti kokemuksia – Matkailijan valinta Monet hankkivat ensimmäisen luottokortin juuri matkailun takia. Lentoja ei kannata ilman luottokorttia mielestämme edes ostaa. Miksikö? Mitä jos käykin niin huono tuuri, että lento peruuntuu tai lentoyhtiö hakeutuu konkurssiin? Voit siis säästyä ...
Kellot netistä edullisemmin – 4 vinkkiä kellon valintaan Kello on tyylikäs lisä pukeutumiseen, josta on kaiken lisäksi hyötyä. Kellon valinta voi kuitenkin olla hankalaa, koska kelloja on tuhansia erilaisia. Löydät kirjoituksesta vinkkejä kellon valintaan ja tietoa kellojen vaihtorannekkeista. Tilaa suosit...

Ole ensimmäinen kommentoija!

avatar
1000
Top