Näin pääset matkalle edullisesti Р8 tapaa säästää matkan ostamisessa

Jätä kommentti

Matkan ostaminen voi olla turhauttava prosessi. Hotellien, lentoyhtiöiden ja varaussivustojen kahlaaminen vie tolkuttomasti aikaa ja hermoja. Puhumattakaan päivittäin nousevien hintojen aiheuttamasta paineesta! Miten sitten pääsisi matkalle edullisesti? Lue seuraavat 8 vinkkiä, joiden tarkoituksena on auttaa sinua edullisemman matkan ostossa.

1. Sesonkihinnoittelu

Kesäloma-aikaan matkojen hinnat hipovat pilviä, koska kaikki haluavat matkalle. Tässä pätee kysynnän ja tarjonnan laki. Kallista hintaa saavat siis maksaa kaikki, jotka heräävät lomamatkan ostamiseen vasta viime hetkellä. Ennakoi siis seuraava lomamatkasi ostaminen ja aloita hintojen seuraaminen jo ajoissa. Tämä on helppo tapa säästää rahaa, mutta monikaan ei sitä hyödynnä.

2. Huonot säät kotimaassa nostavat hintoja

Etenkin Suomessa kesät ovat olleet viimeisinä vuosina niin huonoja, että ihmiset haluavat pois täältä. Tämä on nostanut lomamatkojen kysynnän pohjoismaissa huipputasolle. Yhä useammat kaipaavat lämpöä, ja uusia elämyksiä. Voit välttää huonojen säiden aiheuttamat korkeat hinnat varaamalla matkasi sesongin ulkopuolella.

Kokeile myös matkustaa vähemmän suosittuun lomakohteeseen, sillä usein ne ovat halvempia. Katso kirjoituksestamme helmikuun lämpimät kohteet.

3. Hyödynnä matkamessut ja muut erikoistarjoukset

Matkamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 18 Р21.1.2018. Monet matkanvälittäjät myyvät messuilla matkoja erikoishintaan. Tarjouksia on usein myös matkanvälittäjien nettisivuilla, joten tarkkaile niitä huolellisesti. Toinen hyvä paikka nopealle matkan ostajalle on Stockmannin Hullujen Päivien -matkatarjoukset. Näitä matkoja on tosin vain rajoitettu erä, joten toimi nopeasti.

4. Aseta itsellesi hintavahti

Jos et ole lähdössä matkalle hetkeen, kannattaa sinun asettaa hintavahti. Hintavahti lähettää sinulle tiedon (yleensä sähköpostiin), kun kriteeriesi asettama matka tulee alennukseen. Hintavahdin avulla säästät huomattavasti vaivaa, kun sinun ei tarvitse olla kokoajan käymässä läpi eri matkasivuja. Muista vain toimia nopeasti, kun näet sopivan tarjouksen.

5. Pakettina vai erikseen?

Tähän kysymykseen ei ole varmaa vastausta. Pakettimatka on helppo, mutta monesti lennon ja hotellin ostaminen erikseen voi tulla halvemmaksi. Pakettimatkat yleensä suuntautuvat kohteisiin, joissa on paljon muitakin turisteja, joten varaudu siihen.

6. √Ąkkil√§hd√∂t

Matkojen suosion takia √§kkil√§ht√∂jen merkitys on pienentynyt. Hajapaikkoja ei yksinkertaisesti ole niin paljon koneissa. Usein √§kkil√§ht√∂ihin l√∂ytyy vain 1-2 vapaata paikkaa ja hotellikin voi olla niin sanottu ”jokeri”. Eli saat tiet√§√§ hotellisi vasta viime hetkell√§ (maksamisen j√§lkeen). T√§m√§ ei varmasti v√§henn√§ matkastressi√§!

Tästä huolimatta, äkkilähtöjä silti voi löytää satunnaisesti, kunhan et ole niin vaativa. Tarkkaile matkailusivuja aktiivisesti ja toimi nopeasti!

7. Alkuviikko on edullisempi lentää

Suosituimmat lentopäivät ovat yleensä perjantaista sunnuntaihin. Näinä päivinä ihmisten lomat yleensä alkavat. Sinun kannalta se on huonoa, koska lentoyhtiöt veloittavat näinä päivinä lähtevistä lennoista korkeampia hintoja. Jos haluat säästää, suunnittele lomasi siten, että pääset lentämään maanantain ja keskiviikon välissä. Jotkut matkailusivut tarjoavat hintakalenterin, kokeile myös sellaista.

8. Etsi halvin hinta matkalle

Vaikka varaussivun mainoksessa sanotaan, että heidän sivunsa on edullisin, se ei välttämättä pidä paikkaansa. Tarkista siis useat eri varaussivustot, jotta löydät parhaan hinnan. Muista siis tutkia aina mahdollisimman monta matkanvaraus-sivustoa ennen matkan ostamista.

hotels varaus
Paras hotellien etsimiseen
Suomenkielinen

Kerro oma säästövinkkisi kommenteissa

Voi kommentoida kirjoituksemme alle mitä tahansa aiheeseen liittyvää. Erityisesti olisimme kiinnostuneita kuulemaan sinun säästövinkkisi. Kiitos lukemisesta ja toivottavasti pääset matkalle edullisesti!

Ps. Mikäli passisi menee pian vanhaksi, suosittelemme kurkkaamaan passin uusimisesta kertova artikkelimme.


Etusivu ¬Ľ Matkailu

Jätä kommentti