Maksutavat verkossa – Tarkista täältä

Maailma digitalisoituu nopeasti ja maksutavat kehittyvät sen mukana. Niin kivijalkakauppojen kuin verkkokauppojenkin, sekä eri palvelusektorien, on tärkeää tarjota asiakkailleen useita erilaisia maksutapoja.

Erilaisia maksutapoja onkin nykyisin laaja kirjo, kattavasti perinteisistä käteis- ja luottokorttimaksuista aina moderniin mobiilimaksamiseen ja digitaalisiin lompakoihin. Tässä artikkelissa tarkastelemme eri yritysten tarjoamia maksutapoja.

On tärkeää huomata, että tämän artikkelin tiedot saattavat muuttua ajan myötä, ja vaikka olemme pyrkineet pitämään tiedot mahdollisimman ajantasaisina ja tarkkoina, ne eivät välttämättä heijasta täysin kunkin palveluntarjoajan nykyisiä maksutapoja. Suosittelemme aina tarkistamaan ajantasaiset maksutiedot suoraan palveluntarjoajan omilta sivuilta.

Maksutavat verkkokaupoissa

Verkkokaupoissa suosituimmat maksutavat vaihtelevat maittain, mutta tietyt trendit ovat globaaleja. Alla on lueteltu joitakin yleisesti suosittuja maksutapoja verkkokaupoissa:

 • Luotto- ja debit-kortit: Luotto- ja debit-kortit ovat yhä suosituin maksutapa verkkokaupoissa. Visa ja MasterCard ovat maailmanlaajuisesti käytetyimpiä, mutta myös American Express ja Discover ovat yleisiä.
 • PayPal: PayPal on yksi maailman suosituimmista online-maksupalveluista. Sen avulla käyttäjät voivat siirtää rahaa sähköisesti toisille käyttäjille tai maksaa ostoksia verkkokaupoissa.
 • Mobiilimaksaminen: Mobiilimaksut, kuten MobilePay, Apple Pay, Google Pay ja Samsung Pay, ovat nousseet suosioon älypuhelimien yleistyttyä.
 • Verkkopankkimaksut: Useissa maissa, kuten Suomessa, verkkopankkimaksut ovat suosittu tapa maksaa verkko-ostokset.
 • Klarna ja muut joustavat maksuratkaisut: Klarna ja vastaavat palvelut tarjoavat mahdollisuuden ”osta nyt, maksa myöhemmin” -maksutapaan, joka on erityisen suosittu suurempien ostosten yhteydessä.

Maksutavat kivijalkakaupoissa

Kivijalkakaupoissa maksutapoja on perinteisesti ollut vähemmän kuin verkkokaupoissa, mutta teknologian kehittyessä valikoima on laajentunut. Käteismaksu on vanhin ja perinteisin maksutapa, mutta sen merkitys on vähentynyt korttimaksujen ja muiden digitaalisten maksutapojen yleistyttyä.

 • Käteinen: Käteinen on edelleen yleinen maksutapa, vaikka sen suosio onkin hiipunut viime vuosina. Käteinen on luotettava ja sitä voidaan käyttää kaikkialla, mutta se ei ole aina kätevin vaihtoehto ja sen käsittelyyn liittyy myös turvallisuusriskejä.
 • Luotto- ja debit-kortit: Luotto- ja debit-kortit ovat nykyisin yleisin maksutapa kivijalkakaupoissa. Ne ovat nopeita ja helppoja käyttää, ja ne tarjoavat usein myös lisäturvaominaisuuksia, kuten mahdollisuuden peruuttaa maksuja tai suojautua petoksilta.
 • Mobiilimaksut: Älypuhelimien yleistyminen on tuonut mukanaan uusia maksutapoja. Palvelut kuten Apple Pay, Google Pay ja MobilePay mahdollistavat maksamisen kosketusvapaasti älypuhelimen tai älykellon avulla. Mobiilimaksaminen on nopeaa ja kätevää, ja se tarjoaa usein myös lisäsuojaa petoksia vastaan.
 • Lähimaksu: Lähimaksaminen on nykyisin hyvin yleinen maksutapa kivijalkakaupoissa. Lähimaksamista varten tarvitaan joko lähimaksuominaisuudella varustettu maksukortti tai älypuhelin, jossa on NFC-teknologia.
 • Maksupalvelut: Palvelut kuten Klarna tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden ostaa tuotteita kivijalkakaupoissa ja maksaa ne myöhemmin, esimerkiksi laskulla tai osamaksulla.

Maksutavat vähittäiskaupassa

Vähittäiskaupan maksutavat ovat moninaiset ja ne voivat vaihdella liikkeestä toiseen. Useimmat vähittäiskaupat tarjoavat laajan valikoiman maksutapoja, mukaan lukien käteinen, debit- ja luottokortit, sekä monenlaiset mobiili- ja verkkomaksupalvelut. Tässä tarkastelemme joitakin suurimpia vähittäiskauppaketjuja ja niiden tarjoamia maksutapoja.

 • Gigantti Maksutavat: Gigantissa maksutapoja on laaja valikoima. Gigantissa voi maksaa käteisellä, yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla, MobilePay-sovelluksella sekä Gigantin omalla lahjakortilla. Lisäksi Gigantissa voi käyttää maksupalveluja, joka mahdollistaa ostosten maksamisen laskulla tai osamaksulla.
 • Ikea Maksutavat: Ikeassa maksutapoihin kuuluvat yleisimmät pankki- ja luottokortit, käteinen, sekä Ikea-lahjakortit. Myös maksupalvelu on käytössä, mahdollistaen ostosten maksamisen joustavasti laskulla tai osamaksulla.
 • Kärkkäinen Maksutavat: Kärkkäisellä on tarjolla useita maksutapoja, mukaan lukien pankki- ja luottokortit, käteinen, lahjakortit sekä maksupalvelut.
 • Prisma Maksutavat: Prismassa on tarjolla laaja valikoima maksutapoja, kuten käteinen, pankki- ja luottokortit. Prismassa voi myös maksaa S-Luottokortilla ja saada bonusta ostoksista.
 • Tokmanni Maksutavat: Tokmannilla maksuvaihtoehtoja ovat ainakin käteinen, pankki- ja luottokortit. Lisäksi Tokmannilla on tarjolla lahjakortteja, ja Tokmannin verkkokaupassa voi käyttää myös maksupalvelua.

Maksutavat voivat vaihdella liikkeestä toiseen ja myös saman ketjun eri myymälöissä. Kaikkia maksutapoja ei välttämättä hyväksytä kaikissa myymälöissä, ja jotkin maksutavat, kuten mobiilimaksut tai tiettyjen maksukorttien käyttö, saattavat vaatia erillisen sopimuksen tai sovelluksen. Tarkista aina etukäteen valitsemasi myymälän maksutavat.

Maksutavat ruoka-alalla

Ruoka-alalla maksutapojen moninaisuus on erityisen tärkeää, sillä asiakkaiden tarpeet ja tilanteet voivat vaihdella suuresti. Toimituspalvelut, pikaruokaketjut ja ravintolat tarjoavat tyypillisesti laajan valikoiman maksutapoja, mukaan lukien käteinen, kortit, mobiilimaksut ja verkkomaksupalvelut. Tässä käydään läpi joitakin suosittuja ruoka-alan yrityksiä ja niiden tarjoamia maksutapoja.

 • Foodora Maksutavat: Foodora hyväksyy useita maksutapoja, mukaan lukien yleisimmät debit- ja luottokortit ja älypuhelinmaksut. Lisäksi Foodoralla voi maksaa maksupalvelun kautta.
 • Wolt Maksutavat: Wolttiin voi maksaa yleisimmillä debit- ja luottokorteilla ja MobilePaylla. Wolttiin voi myös liittää Klarna-tilin ja maksaa ostokset joko laskulla tai osamaksulla.
 • Kotipizza Maksutavat: Kotipizzassa voi maksaa yleisimmillä debit- ja luottokorteilla, käteisellä sekä Kotipizza-lahjakorteilla. Verkkotilauksissa on myös mahdollista maksaa osamaksulla.
 • Hesburger Maksutavat: Hesburgerissa voi maksaa käteisellä, yleisimmillä debit- ja luottokorteilla, sekä Hesburgerin omalla mobiilisovelluksella, johon voi ladata saldoa etukäteen.

Tarkista ajantasaiset maksutavat kunkin palveluntarjoajan omilta verkkosivuilta tai mobiilisovelluksesta.

Maksutavat verkkokaupoissa

Verkkokauppojen maksutapojen valikoima on laaja, ja se voi vaihdella kaupasta toiseen. Tässä tarkastelemme joitakin suosittuja verkkokauppoja ja niiden tarjoamia maksutapoja.

 • Verkkokauppa.com Maksutavat: Verkkokauppa.com tarjoaa useita maksutapoja, kuten yleisimmät debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut, lasku- ja osamaksupalvelut.
 • Zalando Maksutavat: Zalandossa maksutapoihin kuuluvat yleisimmät debit- ja luottokortit, sekä osamaksut.
 • Shein Maksutavat: Sheinin maksutavat ovat moninaiset, ja ne sisältävät yleisimmät debit- ja luottokortit, laskun ja osamaksun.
 • Amazon Maksutavat: Amazon hyväksyy useimmat debit- ja luottokortit, sekä Amazon Pay -maksupalvelun, joka mahdollistaa ostosten maksamisen Amazonin omalla tilillä olevilla varoilla.
 • eBay Maksutavat: eBayssä maksutapoihin kuuluvat yleisimmät debit- ja luottokortit ja PayPal. Maksutavat voivat kuitenkin vaihdella myyjän mukaan.

Suosittelemme aina tarkistamaan ajantasaiset maksutiedot suoraan palveluntarjoajan omilta sivuilta.

Maksutavat liikenteessä

Julkisen liikenteen maksutapoja on monia, ja ne vaihtelevat eri paikkakuntien ja liikennöitsijöiden välillä. Tässä tarkastellaan joitakin suurimpien kaupunkien julkisen liikenteen maksutapoja.

 • HSL Maksutavat: Helsingin Seudun Liikenteessä (HSL) on käytössä monipuoliset maksutavat. Lipun voi ostaa HSL-sovelluksella, jossa maksutapoina toimivat yleisimmät debit- ja luottokortit sekä MobilePay. Lisäksi lipun voi ostaa HSL-kortilla, johon voi ladata arvoa tai kausilippuja.
 • Tampereen Joukkoliikenne Maksutavat: Tampereen joukkoliikenteessä maksutapoja on monia. Lipun voi ostaa Nysse Mobiili -sovelluksella, joka hyväksyy yleisimmät debit- ja luottokortit, sekä MobilePayn. Lipun voi ostaa myös Nysse-kortilla, johon voi ladata arvoa tai kausilippuja.
 • Turun Joukkoliikenne Maksutavat: Turun joukkoliikenteessä lipun voi ostaa Föli-sovelluksella, jossa maksutapoina toimivat yleisimmät debit- ja luottokortit. Lisäksi lipun voi ostaa Föli-kortilla, johon voi ladata arvoa tai aikaa.

Maksutavat tapahtuma-alalla

Tapahtuma-alan lipunmyynnissä käytettävät maksutavat vaihtelevat eri palveluntarjoajien välillä. Tässä tarkastelemme kahta suosittua lipunmyyntiportaalia ja niiden tarjoamia maksutapoja.

 • Ticketmaster Maksutavat: Ticketmasterissa maksuvaihtoehtoina ovat yleisimmät debit- ja luottokortit, lasku- ja osamaksupalvelut sekä Ticketmasterin lahjakortti.
 • Lippu.fi Maksutavat: Lippu.fissä maksutapoina ovat yleisimmät debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut, MobilePay, sekä lasku- ja osamaksupalvelut. Myös Lippu.fi:n omia lahjakortteja voi käyttää maksuvälineenä.

Maksutavat matkailualalla

Matkailualalla on tarjolla monia erilaisia maksutapoja, jotta matkan varaaminen olisi mahdollisimman sujuvaa. Tässä käsitellään joitakin suosittuja matkailualan toimijoita ja niiden tarjoamia maksutapoja.

 • Tjäreborg Maksutavat: Tjäreborgissa maksuvaihtoehtoja ovat yleisimmät debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut sekä lasku- ja osamaksupalvelut.
 • TUI Maksutavat: TUI tarjoaa useita maksutapoja, mukaan lukien yleisimmät debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut, sekä lasku- ja osamaksupalvelut.
 • Finnair Maksutavat: Finnairissa liput voi maksaa yleisimmillä debit- ja luottokorteilla sekä laskulla ja osamaksulla. Lisäksi Finnair Plus -pisteitä voi käyttää maksuvälineenä.
 • Booking.com Maksutavat: Booking.comissa maksutapoja ovat yleisimmät debit- ja luottokortit. Joissakin tapauksissa voi olla mahdollista maksaa suoraan majoituspaikassa, mutta tämä vaihtelee majoituspaikan käytäntöjen mukaan.

Maksutavat terveydenhuollossa

Terveydenhuollossa maksutapoja on monia, jotta palveluiden käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa ja helppoa. Tässä tarkastelemme joitakin terveydenhuoltoalan toimijoita ja niiden tarjoamia maksutapoja.

 • Specsavers Maksutavat: Specsaversissa voit maksaa yleisimmillä debit- ja luottokorteilla, verkkopankkimaksulla sekä lasku- ja osamaksupalveluilla.
 • Mehiläinen Maksutavat: Mehiläisessä maksutapoina hyväksytään yleisimmät debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut sekä lasku- ja osamaksupalvelut.
 • Terveystalo Maksutavat: Terveystalossa käytettävissä maksutavoissa ovat yleisimmät debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut, sekä lasku- ja osamaksupalvelut.

On tärkeää huomata, että tässä esitetyt tiedot saattavat muuttua ajan myötä, ja ne eivät välttämättä heijasta täysin kunkin palveluntarjoajan nykyisiä maksutapoja.

Maksutavat viihdepalveluissa

Viihdepalveluissa maksutapoja on monia, jotta palveluiden käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa ja helppoa. Tässä tarkastelemme joitakin suosittuja viihdepalveluja ja niiden tarjoamia maksutapoja.

 • Netflix Maksutavat: Netflixissä maksutapoina toimivat yleisimmät debit- ja luottokortit. Myös Netflixin lahjakortit ovat käytettävissä.
 • Spotify Maksutavat: Spotify tarjoaa useita maksuvaihtoehtoja, mukaan lukien yleisimmät debit- ja luottokortit sekä Spotifyn lahjakortit.
 • HBO Nordic Maksutavat: HBO Nordicilla maksutavat ovat yleisimmät debit- ja luottokortit.
 • Disney+ Maksutavat: Disney+ tarjoaa maksutapoina yleisimmät debit- ja luottokortit. Lisäksi Disney+ lahjakortit ovat käytettävissä.

Pidä mielessä, että tässä esitetty informaatio saattaa ajan kuluessa muuttua.

Yhteenveto

Maksutavat ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina, ja nykyään sekä kivijalkakaupoissa että verkkokaupoissa on käytössä monipuolinen valikoima erilaisia maksutapoja. Yleisimmät maksutavat ovat yhä perinteiset debit- ja luottokortit, mutta myös verkkopankkimaksut, mobiilimaksut, lasku- ja osamaksupalvelut kuten Klarna, sekä erilaiset digitaaliset maksutavat kuten PayPal ovat yleistyneet.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ovat yleisimmät maksutavat verkkokaupoissa?

Verkkokaupoissa yleisimpiä maksutapoja ovat debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut, PayPal sekä lasku- ja osamaksupalvelut, kuten Klarna.

Millaisia maksutapoja ruoka-alan yritykset, kuten Foodora ja Wolt, tarjoavat?

Ruoka-alan yritykset tarjoavat useita eri maksutapoja, mukaan lukien debit- ja luottokortit, verkkopankkimaksut, mobiilimaksut sekä lasku- ja osamaksupalvelut.

Muuttuvatko maksutavat ajan kuluessa?

Kyllä, maksutavat voivat muuttua ajan kuluessa uusien teknologioiden ja palveluiden myötä, ja siksi on suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset maksutiedot suoraan palveluntarjoajan omilta sivuilta.

Etusivu » Talous » Maksutavat verkossa – Tarkista täältä