Luottokortilla maksaminen netissä – Katso 5 turvallisuusvinkkiä

6 kommenttia

Monet nettikaupat tukevat PayPal maksua. Se onkin kätevä apuväline turvallisiin nettimaksuihin, jos ei halua käyttää luottokorttia nettikaupoissa. Suosituin maksutapa netissä on kuitenkin luottokortti. Suomessa on yli 3 miljoonaa aktiivista luottokorttitiliä. Omistamalla luottokortin, voi siis varmistaa maksujen onnistumisen lähes kaikissa nettikaupoissa.

Mitä hyötyä on maksaa luottokortilla?

Luottokortilla maksaminen netissä on hyödyllistä, koska petostapauksissa sinulla on tukena luottokorttiyhtiö. Se tarjoaa lisäturvaa nettiostoksillesi ongelmatapauksissa. Suomessa luottokortin myöntäjä vastaa myyjän rikkeistä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi et saa tilaustasi tai myyjä ei vastaa yhteydenottoihisi, voit pyytää korvauksia luottokorttiyhtiöltäsi.

Minkälainen on kortti minun tulisi valita?

Luottokortteja on paljon erilaisia. Lähes jokainen pankki tarjoaa luottokortin. Kortit ovat kaikki toimintatavoiltaan lähes samankaltaisia. Tunnetuimpia luottokorttiyrityksiä ovat esimerkiksi Visa, Mastercard, American Express ja Diners.

Visa ja Mastercard eivät myönnä itse kortteja, vaan sen hoitavat ulkopuoliset yritykset kuten Nordea tai vaikka Danske Bank.

Luottokortin voi tilata kätevästi netistä, ilman pankissa käymistä. Luottokortin tilaamiseen tarvitset henkilötietosi. Kun hakemuksesi on hyväksytty, kortti toimitetaan sinulle postitse.

Jos haluat lukea lisää luottokorteista, katso luottokorttivertailustamme, mikä olisi paras luottokortti.

Kätevä luottokortti kaikkeen käyttöön

bank norwegian

Bank Norwegianin tarjoama luottokortti on tullut nopeasti suosituksi sen edullisuuden ja etujen takia. Kortti on erityisen kätevä nettiostokia tekevälle ihmiselle, koska voit saada rahaa takaisin bonuksina.

Bank Norwegianin kortin erottaa kilpailijoista sen tarjoama ilmainen matkavakuutus. Nämä edut tekevät kortista järkevän valinnan, varsinkin jos pidät matkustamisesta. Hae Bank Norwegian luottokorttia ilmaiseksi tästä.

Edullinen kortti autoilevalle ihmiselle

ST1 Visa luottokortti on kätevä kortti kaikenlaiseen maksamiseen, mutta eritysesti autoilevalle ihmiselle. Kortin avulla, saat aina alennusta 2% tankatessasi Shell- ja ST1 -huoltoasemilla. Tämä alennus tekee kortin käytöstä edullista, kun maksat laskun eräpäivään mennessä. Korotonta maksuaikaa myönnetään 40 päivää. Kortissa ei ole vuosimaksua, ja sen voi avata ilmaiseksi.

Miten käytät luottokorttia turvallisesti? (5 vinkkiä)

Käytä maalaisjärkeä nettiostoksilla. Älä usko liian hyviä tarjouksia, äläkä tee ostoksia hämärissä nettikaupoissa tai palveluissa. Luottokortteja voidaan hyväksikäyttää, jos niiden tiedot päätyvät vääriin käsiin. Tietyt seikat on syytä ottaa huomioon, jotta maksaminen on turvallista.

1. Suojattu yhteys

Tarkista, että nettikauppa käyttää suojattua yhteyttä. Katso selaimen osoitepalkkia. Siinä pitäisi näkyä osoite, joka alkaa https:// merkinnällä. Erona on vain yksi S-kirjain http-merkinnän perässä. S-kirjain tarkoittaa tässä yhteydessä sanaa ”Secure” eli turvallinen.

suojattu yhteys

Helpompi tapa tunnistaa suojattu yhteys on lukko-symboli, joka on usein vihreä. Yllä oleva kuva havainnollistaa mitä sinun tulee katsoa osoitepalkista.

2. Älä lähetä korttitietojasi muille

Jos sähköpostiosoitteesi on levinnyt vääriin käsiin, voit saada väärennettyjä sähköpostiviestejä. Nämä viestit voivat näyttää siltä, että ne tulisivat joltain kaupalta tai viralliselta taholta. Niissä voidaan pyytää sinua lähettämään luottokorttisi tiedot turvallisuussyistä. Älä koskaan usko tämänkaltaisia viestejä. Mitkään kaupat eivätkä viralliset tahot pyydä korttitietojasi sähköpostin välityksellä.

Sähköpostin lisäksi korttitietoja voidaan mahdollisesti udella myös puhelimitse. Joten älä koskaan anna korttitietojasi puhelimessa, vaikka kyseessä olisi uskottavan kuuloinen henkilö.

3. Varo sähköposteissa olevia linkkejä

Rikolliset voivat pyytää sinua lähettämään korttitietoja sähköpostitse, mutta nykyään yleisempää on huijauslinkit. Viestissä voi olla jokin selitys, että maksusi on esimerkiksi epäonnistunut ja sinun pitää siirtyä viestin tarjoaman linkin kautta syöttämään korttitietosi uudestaan, nämä ovat usein huijausta. Viesti voi näyttää siltä, että sen olisi lähettänyt jokin kauppa, joten ole varovainen.

Jos epäilet maksusi onnistumista, mene verkkokauppaan osoitepalkin kautta kirjoittamalla kaupan osoite siihen. Tarkista tilaushistoriastasi, onko tilauksesi mennyt onnistuneesti perille, tai ota yhteys kaupan asiakaspalveluun.

4. Älä käytä julkisia tietokoneita tai WIFI-yhteyksiä

Kun teet ostoksiasi luottokortilla, varo ostamasta julkisilla tietokoneilla. Ne voivat olla saastuneita viruksista. Niissä voi olla myös niin sanottu ”keylogger”, joka tallentaa näppäimistön painalluksesi. Viruksen tai keyloggerin voi julkiseen koneeseen asentaa taitava rikollinen.

Julkiset WIFI-yhteydet ovat myös riskialttiita. Niiden selaustietoja voi rikolliset pystyä hyödyntämään. Tämä on kuitenkin hieman vaikeampaa, ja harvinaisempaa. Voit turvata selustasi käyttämällä VPN-palvelua. VPN-palvelun avulla teet itsesi näkymättömäksi tässä verkossa. Jos haluat oppia kaiken tärkeimmän VPN-palveluista ja mikä olisi hyvä VPN sinulle, lue VPN Suomi oppaamme.

5. Korttitietojen tallentaminen

Useat verkkokaupat haluavat sinun tallentavan korttitietosi palveluun. Se on toisaalta todella käytännöllistä ja nopeuttaa ostoksien tekemistä, mutta myös riskialttiimpaa. Jos verkkokauppa hakkeroidaan, voivat rikolliset saada tietosi tätä kautta. Toinen vaihtoehto on, että kaupan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi päätyy vääriin käsiin. On tärkeää käyttää vahvoja salasanoja kaikissa palveluissa, jotta tämän voi välttää.

Miten luottokortilla maksetaan netissä?

Luottokortilla maksaminen on hyvin yksinkertaista nettikaupoissa. Syötät vain korttitietosi ja hyväksyt oston. Kauppias perii maksun luottokorttiyhtiöltä, joka taas siirtää maksuvastuun asiakkaalle. Joskus tilauksen maksu veloitetaan, vasta tuotteen toimituksen jälkeen. Kortista pitää kuitenkin osata katsoa oikeat tiedot, jotta maksu hyväksytään.

luottokortilla maksaminen netissä

Oheisessa kuvassa on neuvottu sinua ymmärtämään, mitä eri tiedot kortissa tarkoittavat.

Onko sinulla ollut ongelmia luottokortilla maksamisessa netissä? Kerro tarinasi kommenteissa!


Etusivu » Raha

6 kommenttia artikkeliin ”Luottokortilla maksaminen netissä – Katso 5 turvallisuusvinkkiä”

 1. Yritin tilata c&a:sta muutamaa vaatetta. Osoitetiedoissa kysyttiin yhtiötä mutten laittanut siihen mitään. No sitten tuli luottokorttiosio. Laitoin että mastercard, seuraavaksi oli card holder ja ajattelin että kyseessä olisi nimeni, mutta sen kirjoitettuani alle tuli punaisella ’wrong input’. Huomasin että ennenkuin kirjoitin nimeäni siinä luki ’please insert the card holder ’. En ymmärrä mitä tämä tarkoittaa? En onnistu maksamaan mitenkään.

  Vastaa
  • Hei, siihen tulee lisätä kortissa lukeva nimi. Voit kokeilla kirjoittaa nimen myös ilman ääkkösiä.

   Vastaa
 2. Olen pariin kertaan yrittänyt ostaa ebaysta ,mutta kun ruksaan luottokortti-vaihtoehdon, lopuksi tulee punainen teksti että joudun valitsemaan toisen vaihtoehdon maksamiseen.Kortti on kelvannut ennen muihin ulkomaisiin hankintoihin.

  Vastaa
 3. Minulla oli Visa. Yritin vuokrata autoa Suomen-matkan ajaksi UK:n EuropeCarin kautta, jota pidin luotettavana. Jokin meni väärin ja autoa ei vuokrattu, sen sijaan huomasin Visallani maksetun matkoja ja konserttilippuja yms. Otin yhteyttä pankkiin, tili jäihin ja jouduin täyttämään netissä tarkat tiedot siitä, missä olin ollut kyseisinä päivinä (en asunut UK:ssa siis). Uutta Visaa en saanut, tilalle MasterCard, josta jouduin maksamaan.
  Nyt pelkään tehdä korttiostoksia netissä. Haluaisin tilata Kiinasta tuotteita, joita en ole Euroopasta löytänyt. Mutta uskallanko…?

  Vastaa
  • Harmillista kuulla, että sinulle on käynyt noin huono tuuri.

   Korttitietosi voi olla vuotanut jonkin ”kalastelusivun” tai muun viruksen kautta vääriin käsiin. Älä klikkaile sähköpostilinkkejä, äläkä anna korttitietojasi oudoille nettisivuille.

   Voit myös kieltää korttimaksusi ulkomaille, heti, kun sinulle ei ole niille tarvetta. Suosittelen myös asentamaan tietokoneelle virustentorjuntaohjelman esim. Windows Defender ja ajamaan koneen puhdistuksen.

   Ei kannata antaa yhden huonon kokemuksen lannistaa sinua tekemästä nettiostoksia ulkomailta. Toivottavasti ostokset sujuvat jatkossa paremmin! 🙂

   Vastaa

Jätä kommentti