Hyvät langattomat kuulokkeet? 6 vinkkiä valintaan

0

Langattomat kuulokkeet ovat joskus olleet kalliita ja niiden suurimpana ongelmana on ollut huono äänenlaatu ja heikko akkukesto, mutta nykyään asiat ovat toisin. Kuuloketeollisuudessa on tapahtunut viime vuosina paljon muutoksia, joista varsinkin langattomattomien kuulokkeiden kehittäjät ovat hyötyneet. Nyt sinun on mahdollista löytää kohtuulliseen hintaan kuulokkeita korkealla äänenlaadulla, hyvällä istuvuudella ja kestävällä akulla. Ota kuitenkin seuraavat asiat huomioon, jos päätät hankkia langattomia kuulokkeita

1. Bluetooth ja äänenlaatu

Suurin argumentti Bluetooth-kuulokkeita vastaan on ollut se, että ne tarjoavat huonoa äänenlaatua. Tämä johtui siitä, ettei bluetoothia ole alun perin tarkoitettu striimaamaan laadukasta ääntä. Bluetooth ei tietenkään vedä täysin vertoja johdolliselle yhteydelle äänenlaadussa, mutta laatu on täysin riittävä tavalliselle kuuntelijalle, Käytännöllisyydestä puhumattakaan.

2. Akunkesto

Langattomat kuulokkeet toimivat akulla ja vaativat oman virtalähteen. Tämä toteutuu joko sisäänrakennetulla ladattavalla akulla tai paristoilla. Jos hankit bluetooth-kuulokkeet, kannattaa sinun etsiä sellaista, jonka akunkesto on noin 8-12 tuntia. Tämä takaa sinulle koko päivän toiston. Jotkut blutooth-kuulokkeet takaavat pitkän kuunteluajan edullisesti, esimerkiksi näissä Motorola nappikuulokkeissa on 12h akkukesto. Jos sinulla ei ole mahdollisuuksia ladata kuulokkeita pitkiin aikoihin, valitse paristokäyttöinen malli.

3. Puhelimen akku

Kaikki Bluetooth-yhteyden käyttäminen kuluttaa myös puhelimen akkua yllättävän nopeasti. Puhelimeen voi saada lisää käyttöaikaa varavirtalähteen avulla. Jos käytät puhelinta ja langattomia kuulokkeita ulkoillessasi kylmillä keleillä, ota huomioon pakkasen vaikutus akkukestoon. Talvella lenkkeillessä kannattaakin säilyttää puhelinta kehon lähellä ja pitää sitä suojattuna.

4. Kuulokkeiden tyyli

Langattomia kuulokkeita on erilaisia, mutta kolme suosituinta ovat korvanapit (in-ear), korvien päälle tulevat (over-ear) ja koko korvan peittävät (around-ear). Jokaisesta kuuloketyypistä löytyy vielä erilaisia variaatioita.

 
Korvanapit (in-ear) -kuulokkeet upotetaan korvakäytävään tai ne tukeutuvat korvan muotoihin ja niiden sopivuus eri käyttäjille vaihtelee korvanmuodon perusteella. Aktiiviliikkujalle paras vaihtoehto ovat vesitiiviit in-ear-kuulokkeet.

 
Korvien päälle tulevat (over-ear) -kuulokkeet asettuvat korvien päälle peittäen korvan. Ne poistavat passiivisesti melua, sillä ne asettuvat tiiviisti korvaan kiinni.

 
Koko korvan peittävät (around-ear) -kuulokkeet ovat suurin vaihtoehto. Kuulokkeet asettuvat korvien ympärille peittäen koko korvan koskematta itse korvaan ja soveltuvat kotikäyttöön ison koonsa vuoksi. Nämä kuulokkeet ovat yleensä mukavimmat ja niiden äänenlaatu laadukkain.

5. Huomioi kuulokeliitäntä

Yleisin kuulokeliitänätä on 3,5mm jakkiliitin tai toiselta nimeltä plugi. Kuulokeliitäntä saatetaan poistaa myöhemmin älypuhelimista, kuten nyt on jo tapahtunut Applen iPhone 7-puhelimelle. iPhonen mukana tulee kuitenkin Lightning-liitäntään kytkettävä sovitin, jolla vanhat kuulokkeet saa käyttöön. Lightning-liitäntään suoraan sopivia kuulokkeita on jo saatavilla. Usb-c-liitäntään saa myös hankittua kuulokkeita.

6. Hinta

Kuulokkeita saat hankittua 10 euron hinnasta ylöspäin. Kalleimmat kuulokkeet maksavat useita satoja euroja. Halvimpien kuulokkeiden äänenlaatu on usein suoraan verrannollinen hintaan nähden. Halvat kuulokkeet voivat hajota nopeasti sekä ovat usein epämukavat korvissa. Kuulokkeiden langattomuus ja vastamelun vaimennus nostaa niiden hintaa.

Ostosuositukset

Jotta löydät etsimäsi helpommin, olemme tehneet listan hyvistä langattomista kuulokkeista. Voit katsoa lisää langattomia kuulokkeita täältä.

Jabra Move

Jabran Move kuulokkeet sopivat hyvin moneen eri käyttöön. Kuulokkeiden tyyli on minimalistinen ja helposti lähestyttävä. Akun loppuessa kuulokkeita voi käyttää normaalilla johdolla, ilman erillistä virtaa.

Äänenlaatu on riittävän hyvä ja akkukesto on 8 tuntia yhtäjaksoista musiikin kuuntelua. Kuulokkeiden hintaluokka on laatuun nähden hyvä ja nämä ovatkin suosittu valinta.

 

Plantronics Backbeat PRO 2

Plantronicsin kuulokkeissa on aktiivinen vastamelutekniikka. Vastamelu kytketään yhdellä napin painalluksella päälle, jolloin ulkipuoliset häiriöt poistuvat tehokkaasti.

Mielenkiintoinen ominaisuus kuulokkeissa on musiikintoisto, joka katkeaa kun kuulokkeet otetaan pois päästä. Akku kestää parhaimmillaan päivän yhtäjaksoista kuuntelua.

 

Bose QuietComfort 35

Bosella on tietoa ja taitoa melunvaimennukseen liittyen. Sitä taitoa on hyödynnetty myös näissä kuulokkoissa. Bose QuietComfort kuulokkeissa on pehmeät pehmusteet ja melunvaimennus oikeasti toimii.

Nämä ovat loistavat kuulokkeet musiikin kuunteluun matkoilla ja kotona. Kuulokkeiden hinta on hieman korkeammassa luokassa, mutta hinnalla saa mukavuutta.

 

Sennheiser Momentum

Sennheiser tunnetaan laadukkaista kuulokkeista, eivätkä Momentum kuulokkeet ole poikkeus. Kuulokkeet asettuvat korvan ympärille ja tuntuvat mukavilta.

Malli on kokoontaitettava, joten sen mukaan ottaminen sujuu vaivatta. Kuulokkeet tukevat Bluetooth 4.0 tekniikka, sekä akkukesto on jopa 25 tuntia. Nämä ovat ”high end” kuulokkeet, joten hintakin on sen mukainen.

 

Sony MDR-ZX770BT

Sonyn MDR-ZX770BT kuulokkeet ovat samaa kastia Jabran Move kuulokkeiden kanssa. Kyseessä on siis helppokäyttöiset perustyylikkäät langattomat kuulokkeet.

Jos kaipaat vahvaa bassoa, nämä eivät välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Kuulokkeissa on hyvä akkukesto, jopa 20 tuntia.

 

Bowers & Wilkins P7

B&W kuulokkeissa on pehmeät memoryfoam tyynyt, joten niitä kelpaa pitää vähän pidempiäkin jaksoja päässä. Kuulokkeita voi käyttää johdolla tai ilman.

Akkukesto on noin 17 tuntia, joka on hyvä. Kuulokkeet myös taittuvat, joten niiden mukaanottaminen on helppoa. Bower & Wilkins tunnetaan laadukkaista HiFi laitteista. Merkki on perustettu vuonna 1966.

   

Katso seuraavaksi:

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista