Paras langaton valvontakamera – 6 vinkkiä valintaan

1 kommentti

Haluatko pitää kotiasi tai mökkiäsi silmällä, kun et ole paikalla? Siihen tarkoitukseen langaton valvontakamera on loistava työkalu. Löydät tästä kirjoituksesta vinkkejä valintaan ja parhaita malleja erilaisiin tarkoituksiin. Lue kirjoitus nyt ja selvitä mikä olisi paras langaton valvontakamera juuri sinulle.

Muista nämä ennen valvontakameran hankkimista

Jotta saisit hoidettua valvonnan mahdollisimman tehokkaasti, on sen hankkimisessa ja käyttämisessä otettava muutamia seikkoja huomioon.

1. Sijoitus

Ole tarkkana valvontakameran asentamisessa. Esimerkiksi mökille asennettu kamera ei saa olla suunnattuna mökkinaapurin pihaan päin tai yleisien ajoväylien suuntaan, sillä tämä tulkitaan salakatseluksi ja siitä voi seurata jopa vuosi vankeutta. Tallenteet on myös hävitettävä, kun niitä ei enää tarvita. Valvontakameran kuvaa ei saa julkaista netissä. Tallenteiden luvattomasta jakamisesta saattaa tulla isoja ongelmia.

Muista valita valvontakamera käyttötarkoituksen mukaan. Sisäkäyttöön käy useita erilaisia malleja, mutta ulkokäyttöön tarvitset kestävemmän mallin, joka sietää vettä, lunta ja lämpötilavaihteluja.

2. Näkymä

Resoluutio määrittelee kuinka selkeä kuva kamerasta tulee, eli mitä korkeampi resoluutio, sen parempi kuvalaatu. 1080p FullHD resoluutio on 720p HD resoluutiota parempi. Vain harvoissa kodin turvallisuuskameroissa on optinen zoom-objektiivi. Valitse sellainen, jos haluat suurentaa kuvaa ilman laadun merkittävää heikkenemistä. Lähes kaikissa malleissa on digitaalinen zoom, mutta siitä ei ole juurikaan mitään hyötyä.

Lisäksi kannattaa miettiä näkökenttää yleisesti. Lähes kaikissa turvakameroissa on laajakulmaobjektiivi, mutta linssien laaduissa on eroja. Yleisesti malleissa on noin 70-180 asteen näkökenttä. Jos haluat valvoa laajaa aluetta, kannattaa harkita kamera, jossa on laaja näkökenttä (suurempi asteluku).

3. Liikkeentunnistus

Kameran liikkeentunnistus voi lähettää sinulle ilmoituksia, kun kamera huomaa liikkettä sen näkökentässä. Ilmotuksen voit yleensä asettaa saapuvaksi sähköpostiisi, tietokoneeseesi tai kännykkään.

4. Liitännät

Useimmat turvakamerat käyttävät Wi-Fi-liitäntää, mutta muitakin liitäntämahdollisuuksia on. Joissakin turvakameroissa on käytössä Bluetooth-liitäntä, jota on helppo ohjata myös älypuhelimen kautta.

Voit aloittaa useimpien turvakameroiden käytön seuraamalla ohjeita ja yhdistämällä ne kotiverkkoosi. Kun kamera on kytketty, pystyt käyttämään ja ohjaamaan sitä.

5. Pilvipalvelu

Turvakameran tallentamat tallenteet eivät luultavasti jää itse kameraan, sillä säilytystilaa ei ole tarpeeksi. Useimmat kodin turvakamerat käyttävät pilvipalveluja tallennukseen. Joissakin malleissa on MicroSD-kortti, jonne materiaali tallentuu.

Kameran kuvaustilaksi kannattaa valita liiketunnistus. Näin kuvaus alkaa kameran havaitessa liikettä. Usein kamera voi asettaa ottamaan myös valokuvia ja ääntä.

Muista, että kaikki pilvipalvelut eivät ole samanlaisia. Riippuen valmistajasta pilvipalvelu on usein lisämaksullinen. Jotkut kamerat tarjoavat pilvitallennustilaa myös ilmaiseksi. Pilvitallennuspalvelua tarjotaan yleensä tasoittain, joten voit valita haluatko pitää turvakameran tallentamaa materiaalia viikon, kuukauden vai enemmän.

6. Hinta

Useimmat huippuluokan turvakameroiden hinnat pyörivät noin 200€ paikkeilla, mutta jotkut niistä vaativat myös lisämaksun tallentaakseen materiaalia pilveen. Hintaan vaikuttaa myös erilaiset ominaisuudet, kuten pimeässä kuvaaminen ja säänkestävyys.

Halpa valvontakamera

Jos sinua ei kiinnosta sijoittaa valvontakameraan satoja euroja, kannattaa sinun tutustua halvempiin kiinalaisiin malleihin. Näiden hinnat pyörivät 45-70€ luokassa. Voit ostaa halvan valontakameran esimerkiksi kiinalaisista verkkokaupoista.

Langaton valvontakamera sisäkäyttöön

Laadukas kodin valvontakamera sisätiloissa on tärkeä osa kodin turvallisuusjärjestelmää. Sisälle asennettavat valvontakamerat ovat edullisia, sillä niihin ei tarvita kalliita suojauksia eri sääoloille. Muista valita malli, jossa on Wifi-ominaisuus. Näin voit katsoa kamerakuvaa helposti vaikka kännykällä.

Langaton valvontakamera ulkokäyttöön

Ulos asennettavat valvontakamerat tulee olla laadukkaita, jotta ne kestävät Suomen ankarat sääolot. Useimmat mallit asennetaan kiinteistä vaikkapa seinään. Muista vetää virtajohdot huolellisesti, jotta ne ovat suojatut säältä ja pitkäkyntisiltä. Muista ostaa valvontakamera, jonka resoluutio on tarpeeksi iso. Näin pystyt erottamaan kuvasta kaikki yksityiskohdat. Vertaile ominaisuudet huolellisesti ja kiinnitä huomiota etenkin Wifi-tukeen, jotta voit tarkkailla pihaasi ympäri vuorokauden käyttäen puhelinsovellusta.

Yhteenveto

Onko sinulla jokin langaton valvontakamera? Kerro ostosuosituksesi muille lukijoille ja muista tutustua muihin osto-oppaisiimme, kuten taskulamput.


Etusivu » Ostokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Paras langaton valvontakamera – 6 vinkkiä valintaan”

  1. Ei missään tapauksessa kannata alle 1080p HD resoluutioista kameraa hommata, 1080p HD kameralla hyvällä onnella voi lukea rekkarin. mielummin 2-4K kamera.

    Vastaa

Jätä kommentti