Kuvakaappaus eri laitteilla: Windows, Samsung, Android jne.

Jätä kommentti

Kuvakaappaus on kätevä tapa tallentaa näytöllä näkyvät asiat niin tietokoneella, kuin mobiililaitteillakin. Kuvakaappaus tapahtuu eri tavalla lähes jokaisella laitteella, joten haluammekin opastaa tässä kirjoituksessa kaikki yleisimmät kuvakaappaustavat.

hintaopas
hintaopas

Kuvakaappaus Windows tietokoneella

Windows tietokoneella on muutama erilainen tapa ottaa kuvakaappaus. Alla selitämme tarkemmin eri kuvankaappaustapoja Windows käyttöjärjestelmän tietokoneille.

kuvakaappaus windows

Kun painat näppäimistöstä PrintScreen -näppäintä (se voi olla lyhennetty esim. Prscr, PRTSC, PrtScn tai Ps/Sr) ottaa Windows kuvakaappauksen kaikesta näytöllä näkyvästä. Tämä kuvakaappaus jää tietokoneesi leikepöydälle.

Se pitää sieltä erikseen ottaa johonkin kuvanmuokkausohjelmaan (kuten Paint tai vaikkapa Photoshop). Avaa siis esimerkiksi tietokoneestasi löytyvä Paint -sovellus ja liitä se sinne painamalla näppäimistöstäsi Ctrl+V näppäimiä samanaikaisesti. Tämän jälkeen voit tallentaa kuvan Paintista haluamassasi muodossa.

Kuvakaappaus Windows 8 ja Windows 10 tietokoneilla

windows 8 ja 10

Windows 10 käyttöjärjestelmällä voit jättää Paint välivaiheen halutessasi kokonaan väliin, sillä tämä uudempi käyttöjärjestelmä osaa tallentaa kuvan suoraan tiedostoksi koneellesi.

Paina siis Windows -näppäintä ja PrintScreen näppäintä samanaikaisesti. Kuvatiedosto tallentuu tietokoneesi kuvankaappauskansioon. Löydät sen: Oma tietokone > Kuvat > Kuvakaappaukset (englanniksi Pictures > Screenshots).

Huom. Jos käytät läppäriä, sinun pitää mahdollisesti painaa Fn -näppäin pohjaan ennen PrintScreen näppäimen painamista.

Windowsin kuvakaappaustyökalulla onnistut helpoiten

työkalu
Valitse ”Uusi” ja rajaa haluamasi alue. (kuva: support.microsoft.com)

Tiesitk√∂, ett√§ sinun ei tarvitse v√§ltt√§m√§tt√§ painaa mit√§√§n n√§pp√§imi√§, vaan voit ottaa kuvakaappauksen Windowsin omalla kuvakaappausty√∂kalulla. Jos k√§ytt√∂j√§rjestelm√§si on englanniksi, l√∂yd√§t ty√∂kalun nimell√§ ”Snipping Tool”.

Tämä työkalu löytyy Windows 10, 8.1 ja 7 käyttöjärjestelmistä ja se toimii avaamalla kuvakaappaustyökalu ohjelmavalikosta. Kun olet avannut työkalun, klikkaa uusi ja paina hiiri pohjaan näytön kohdasta, josta haluat aloittaa kaappauksen. Voit tällä työkalulla helposti rajata vain haluamasi alueen näytöltä. Voit lukea lisää kuvakaappaustyökalusta Microsoftin sivuilta.

Kuvakaappaus Android laitteilla

kuvakaappaus android

Kuvakaappaus on todella helppoa kaikilla Android laitteilla. Se tapahtuu siten, että painat lukitusnäppäintä ja kotinäppäintä samanaikaisesti. Sen jälkeen sinun ei tarvitse edes etsiä mihin kuva tallentui, sillä puhelin ilmoittaa tallennetusta kuvasta. Voit siis suoraan klikata sen auki ilmoituksistasi ja vaikka jakaa heti eteenpäin.

Kuvakaappaus Samsung puhelimilla ja tableteilla

kuvakaappaus samsung

Useimmissa Samsung laitteissa on Android -käyttöjärjestelmä, joten kuvakaappauksen ottaminen tapahtuu helposti. Paina vain näytön lukitusnäppäin, sekä kotinäppäin samanaikasesti pohjaan, jolloin laite tallentaa kuvakaappauksen.

Avaa näytön yläreunasta ilmoitukset. Sieltä löydät juuri ottamasi kuvakaappauksen, ja voit muokata tai jakaa sen välittömästi.

Kuvakaappaus MAC tietokoneella

kuvakaappaus mac

Applen laitteilla kuvakaappaus tapahtuu täysin eri tavalla, kuin kaikilla Windows ja Android pohjaisilla laitteilla. Voit ottaa kuvakaappauksen MAC tietokoneella painamalla samanaikaisesti pohjaan Command+Shift ja sen jälkeen paina #3 (numero 3) näppäintä. Tiedosto tallentuu työpöydällesi.

Kuvakaappaus iPad ja iPhone

iPadilla ja iPhonella kuvakaappaus on yhtä helppoa, kuin Android laitteillakin. Paina virta- ja kotinäppäin samanaikaisesti pohjaan. Näyttö välähtää, josta tiedät että toimenpide onnistui.

Kuvakaappaus Windows puhelimilla

Windows Phone 8 käyttöjärjestelmällä varustetulla puhelimella otat kuvakaappauksen painamalla Windows ja virtanäppäintä yhtä aikaa. Jos sinulla on taas uudempi Windows 8.1 Phone, paina virtanäppäintä ja äänenvoimakkuus nappia samaan aikaan.

Saitko kuvakaappauksen otettua?

Unohdimmeko listata jonkun laitteen? Oliko ohjeissamme virhe? Kerro kommenteissa, niin korjaamme virheen ja yritämme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Muista tutustua myös muihin käteviin oppaisiimme, kuten MobilePay maksaminen ja SIM-korttien koko opas.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Kuvakaappaus eri laitteilla: Windows, Samsung, Android jne." klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)

Jätä kommentti