Paras kirjakauppa netissä

Internetin aikakaudella kirjojen ostaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Voit tilata kirjan mukavasti kotisohvaltasi ja se toimitetaan suoraan ovellesi tai voit ladata sen digitaalisena versioina laitteellesi. Äänikirjojen suosio kasvaa jatkuvasti, minkä ansiosta kirjojen ”lukeminen” on mahdollista myös liikkeellä ollessa.

Samalla kun ostomahdollisuudet laajenevat, myös tarjonta kasvaa sekä kotimaisten että ulkomaisten kirjakauppojen ansiosta. Tämä artikkeli esittelee parhaat suomalaiset ja ulkomaiset kirjakaupat netissä ja antaa vinkkejä siihen, kuinka valita niistä paras.

Suomessa toimivat verkkokirjakaupat

Suomen verkkokirjakaupat tarjoavat laajan ja monipuolisen valikoiman kirjoja. Vaikka suomalaiset kirjakaupat voivat olla hintatasoltaan korkeampia, on niiden toimitus yleensä nopeampi. Moni suomalainen verkkokirjakauppa tarjoaa erityisesti kattavan valikoiman suomalaista kirjallisuutta sekä kotimaisia että käännettyjä teoksia.

adlibris
 • Kirjat ja muuta
 • Hyvä valikoima
 • Edullista
hobbyhall
 • Kirjat ja muuta
 • Paljon tuotteita
 • Halvat hinnat

Seuraavaksi esitellään muutamia suomalaisia verkkokirjakauppoja:

 • Adlibris: Yksi suurimmista verkkokirjakaupoista Suomessa. Tarjoaa laajan valikoiman kirjoja ja e-kirjoja. Hintataso on kohtuullinen ja maksutapoina ovat Klarna-lasku, verkkopankki ja korttimaksu.
 • Booky: Monipuolinen kirjakauppa, jolla on laaja valikoima kirjoja. Hintataso on hieman korkeampi, mutta sen kompensoi yleensä ilmainen toimitus. Maksutapoina ovat Klarna-lasku, verkkopankki ja korttimaksu.
 • Suomalainen Kirjakauppa: Tunnettu laajasta suomalaisten kirjojen valikoimastaan. Hintataso voi olla hieman korkeampi. Maksutapoina ovat Klarna-lasku, verkkopankki ja korttimaksu.
 • Prisma: Monipuolinen tavaratalo, josta löytyy myös laaja kirjavalikoima. Hintataso on kohtuullinen ja maksutapoina ovat Collector Credit -lasku, verkkopankki ja korttimaksu.

Nämä kaupat tarjoavat laajan valikoiman kirjoja, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Suomessa toimivat verkkokirjakaupat tukevat myös kotimaista kirja-alaa, ja ostamalla niistä voit olla osaltasi tukemassa suomalaista kulttuuria ja kirjallisuutta.

kirjakauppa netissä

Äänikirjat ovat uusi tapa nauttia kirjoista

Äänikirjat ovat tuoneet mullistavan muutoksen kirjojen kuluttamiseen. Ne tarjoavat mahdollisuuden ”lukemiseen” missä tahansa – olitpa sitten liikkeellä, kotitöiden parissa tai rentoutumassa. Äänikirjojen suosio on kasvanut huomattavasti viime vuosina, ja ne ovat nyt yksi suosituimmista tavoista nauttia kirjallisuudesta.

Monet äänikirjapalvelut tarjoavat nykyään uusille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla palveluaan ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan. Tämä on erinomainen tapa tutustua äänikirjoihin ja löytää itselle sopiva palvelu. Ilmaisen kokeilujakson aikana käyttäjät voivat kuunnella rajattomasti kirjoja, tutustua palvelun ominaisuuksiin ja päättää, haluavatko he jatkaa palvelun käyttämistä maksullisena.

storytel
 • 30 päivää ilmaiseksi
 • Äänikirjat ja e-kirjat
 • Yli 500 000 tarinaa
nextory
 • 30 päivää ilmaiseksi
 • Äänikirjat ja e-kirjat
 • Satoja tuhansia kirjoja
bookbeat
 • 1 kk ilmaiseksi
 • Äänikirjat ja e-kirjat
 • Jopa 800 000 kirjaa

Ulkomainen kirjakauppa netissä voi olla hyvä vaihtoehto

Ulkomaisten verkkokirjakauppojen käyttö voi tarjota erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka etsivät erityisiä teoksia, haluavat säästää rahaa tai kaipaavat pääsyä laajempaan valikoimaan kirjoja. Monet ulkomaiset kirjakaupat toimittavat Suomeen, usein jopa ilmaisella toimituksella. Joissakin kaupoissa on tarjolla myös käytettyjä kirjoja, mikä voi olla sekä ympäristöystävällinen että kukkaroystävällinen vaihtoehto.

Seuraavassa on joitakin suosittuja ulkomaisia verkkokirjakauppoja:

 • Amazon: Amazon on tunnettu maailmanlaajuisesti laajasta valikoimastaan, johon kuuluu kirjoja useilla eri kielillä ja lukuisista eri aiheista. Amazonilla on myös kattava valikoima sekä uusia että käytettyjä kirjoja, jotka on hyvin ryhmitelty eri tyylilajien ja kielen perusteella.
 • Wordery: Wordery on brittiläinen kirjojen verkkokauppa, joka tarjoaa ilmaisen toimituksen Suomeen. Sivustolta löytyy laaja valikoima erilaisia kirjoja, ja voit etsiä kirjoja haun avulla tai selailemalla eri kategorioita.
 • World of Books: World of Books on brittiläinen verkkokirjakauppa, joka on erikoistunut käytettyjen kirjojen myyntiin. Valikoima ei ole suuri, mutta kauppa tarjoaa mahdollisuuden löytää harvinaisia vintage-kirjoja.
 • Better World Books: Yhdysvalloissa sijaitseva Better World Books tarjoaa jatkuvasti alennuksia, ja kirjojen valikoima on erittäin laaja. Kirjat voivat olla sekä uusia että käytettyjä, ja kauppa tarjoaa mahdollisuuden löytää erittäin harvinaisiakin kirjoja.
 • Book Depository: Book Depository tarjoaa ilmaisen toimituksen maailmanlaajuisesti. Brittiläisenä verkkokauppana sen valikoima kattaa monia eri kirjakategorioita. Tämä sivusto on entisen Amazonin työntekijän perustama, joten se tarjoaa samanlaista helppoutta ja luotettavuutta kuin Amazon.
 • Awesome Books: Awesome Books perustettiin vuonna 2004 ryhmän lukemisen ystävien toimesta. Sivustolla myydään sekä uusia että käytettyjä kirjoja edulliseen hintaan, ja lisäksi sivustolla on tarjolla myös pelejä, elokuvia ja musiikkia.
 • Eurospan Bookstore: Jos etsit tietokirjoja, Eurospan Bookstore on hyvä paikka aloittaa. Sivustolta löytyy laaja valikoima erilaisia tietokirjoja, mukaan lukien terveys-, tekniikka-, historia-, laki-, matematiikka-, psykologia- ja fysiologiakirjoja.

Miten valita paras kirjakauppa netissä?

Valitessasi parasta kirjakauppaa netissä, on useita tekijöitä, joita tulisi pitää mielessä. Yksi merkittävä seikka on kaupan kirjavalikoima; sen tulisi olla laaja ja monipuolinen, sisältäen sekä uusia että käytettyjä kirjoja, jotta löydät helposti haluamasi teokset.

Toisaalta asiakaspalvelun tulisi olla nopeaa, ystävällistä ja tehokasta, jotta mahdolliset kysymykset tai ongelmat saadaan ratkaistua ilman viivästyksiä. Toimitusajat ja -hinnat ovat myös tärkeä osa ostokokemusta; lyhyet toimitusajat ja kohtuulliset toimituskulut parantavat ostokokemusta huomattavasti.

Näin ostat kirjoja netistä

Ostoksien tekeminen netissä vaatii huolellisuutta, jotta ostokokemus on mahdollisimman sujuva ja turvallinen. Aloita aina varmistamalla, että kyseessä on luotettava verkkokauppa; lue muiden käyttäjien kokemuksia ja tarkista, että kaupalla on voimassa olevat yhteystiedot. Kun olet löytänyt haluamasi tuotteen, lisää se ostoskoriin ja seuraa kauppapaikan ohjeita maksuun. Maksu kannattaa suorittaa turvallisella maksutavalla, kuten luottokortilla tai PayPalilla, jotka tarjoavat usein kuluttajansuojan.

Toimituksen seuraaminen on tärkeää, sillä se auttaa sinua pysymään ajan tasalla tilauksesi etenemisestä. Useimmat verkkokaupat lähettävät seurantakoodin, jonka avulla voit tarkistaa tilauksesi sijainnin.

Palautusoikeus on olennainen osa ostokokemusta. Jos kirja ei vastaakaan odotuksiasi, sinulla on useimmiten oikeus palauttaa tuote. Varmista aina etukäteen kaupan palautusehdot. Jos päätät palauttaa kirjan, noudata kaupan ohjeita palautuksen suhteen ja säilytä kaikki dokumentit, jotka liittyvät palautukseen, jotta voit todistaa palautuksen tarvittaessa.

Yhteenveto

Verkkokirjakaupasta ostaminen tarjoaa laajan valikoiman ja usein edulliset hinnat, mutta vaatii huolellisuutta ja valppautta ostajalta. On tärkeää varmistaa kaupan luotettavuus, seurata toimitusta ja olla tietoinen palautusehdoista. Turvallisella maksutavalla suoritettu ostos sekä asianmukainen toimituksen seuranta varmistavat miellyttävän ostokokemuksen. Muista, että hyvin valmistautunut kuluttaja on aina paras kuluttaja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko luottaa ulkomaiseen verkkokirjakauppaan?

Suurin osa ulkomaisista verkkokirjakaupoista on luotettavia, mutta kannattaa aina tarkistaa kaupan arvostelut ja palautusehdot ennen ostoksen tekemistä.

Miten voin seurata toimitusta?

Useimmat verkkokaupat lähettävät sinulle sähköpostitse toimitusvahvistuksen, jossa on seurantanumero. Tätä numeroa voit käyttää toimituksen seuraamiseen valitsemasi kuljetusyrityksen verkkosivuilla.

Mitä teen, jos haluan palauttaa ostamani kirjan?

Jos haluat palauttaa kirjan, sinun tulee ensin ottaa yhteyttä verkkokauppaan ja noudattaa heidän ohjeitaan palautusta varten. Muista, että palautusoikeuden ehdot vaihtelevat kaupasta riippuen.

Etusivu » Ostokset » Paras kirjakauppa netissä