Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa

29 kommenttia

Kiinalaisia verkkokauppoja on netti pullollaan, mutta kaikki sivustot eivät todellakaan ole luotettavia. Kannattaa siis olla varuillaan mistä tilaa. Tutki sivusto tarkkaan ja kiinnittää huomiota useisiin eri seikkoihin. Kerromme nyt kuinka tunnistaa ja välttää kiinalaisia huijaussivustoja ja -kauppoja.

rahalaitos

Miten huijaussivu toimii?

Todellisen verkkokaupan perustamiseen vaaditaan paljon työtä. Laillisen kaupan tarvitsee muun muassa luoda luettelo tuotteista, lisätä tuotekuvat, kirjoittaa tuotekuvaukset ja muut tarkat tiedot. Kaupalla on oltava myös virallinen osoite, tiedot maksuista sekä asiakastuki. Edellä mainitut asiat ovat vasta pinta-raapaisu siihen, mitä kaikkea verkkokaupan perustamiseen vaaditaan.

Tähän väliin on muuten hyvä muistuttaa, että kaikki Opastaja.comissa suositellut verkkokaupat ovat aitoja ja luotettavia.

Unohdetaan kuitenkin aito ja oikea verkkokauppa hetkeksi ja puhutaan väärennetyistä verkkokaupoista. Väärennetyn verkkokaupan luominen on melko yksinkertaista.

Huijarit valmistavat tai ostavat ”nettikauppapohjan”, johon lis√§t√§√§n aidoista verkkokaupoista poimitut tuotetiedot ja kuvat. Sen j√§lkeen tuotteiden hinnat l√§tk√§ist√§√§n huomattavasti aitoa kauppaa halvemmiksi. Sitten vain odotellaan, ett√§ ihmiset astuvat ansaan. Maksut kilahtelevat huijareuden tileille ja tavaran luvataan olevan postitettu.

Todellisuudessa tavaraa ei ole koskaan lähetetty ja jos ihmiset valittavat, heille kerrotaan, että heidän tuotteensa on jumissa esimerkiksi postissa tai tullissa. Toinen vaihtoehto on, että laiskat huijarit eivät edes vaivaannu vastaamaan mihinkään yhteydenottoon.

Oli miten oli, niin rahasi ovat jo teillä tietämättömillä ja tuskin niitä ainakaan huijareilta tulet koskaan takaisin saamaan.

Miten saada huijattu raha takaisin?

Jos menetit rahaa ja tavaraa ei koskaan tullut, ole rauhassa sill√§ sinulla on viel√§ muutama oljenkorsi hihassa. Mik√§li maksoit ostoksen PayPalilla, voit pyyt√§√§ sielt√§ hyvityst√§. T√§st√§ voit lukea lis√§√§ PayPal -aiheisesta kirjoituksetamme. Katso viimeinen kappale ”Usein kysytyt kysymykset” ja sielt√§ ”hyvityksen pyyt√§minen”.

Jos maksoit ostoksen taas luottokortilla, voit tehdä korvaushakemuksen luottokortti yhtiöllesi. Yhtiö saattaa vaatia näyttöä siitä, että olet jo yrittänyt tehdä kaikkesi asian eteen. Lähetä siis luottokorttiyhtiöllesi esimerkiksi kuvankaappaus viestistä, jonka olet lähettänyt huijarikaupalle.

Emme voi luvata, että saat rahojasi takaisin, mutta kannattaa aina yrittää. Voit edellämainittujen toimenpiteiden lisäksi tehdä vielä rikosilmoituksen asiasta.

Huijauksen ensimmäinen varoitusmerkki

√Ąl√§ lankea √§√§rimm√§isen edulliseen hintaan. Jos l√∂yd√§t tuotteen, joka maksaa vain 20% todellisesta hinnasta, √§l√§ osta sit√§. Kyseess√§ on mit√§ todenn√§k√∂isemmin huijaus.

Muista aina yksinkertainen sääntö: jos se on liian hyvä ollakseen totta, se myös yleensä on. Miksi sitten yhdysvaltalaiset yritykset, kuten Nike tai Apple myyvät tuotteitaan kiinalaisten myymälöiden kautta erittäin edulliseen hintaan, jos niillä on omia toimivia verkkosivuja? Jos löydät yhdysvaltalaisia, kanadalaisia, brittiläisiä tai australialaisia tuotteita Kiinan varastosta halvemmalla kuin niiden alkuperäisessä maassa, kyseessä on todennäköisesti tuoteväärennös (eli piraattituote).

6 Yksinkertaista tapaa paljastaa feikkisivusto

Katso nämä kuusi kohtaa niin tiedät melko varmasti, onko kyseessä huijaus vai ei.

1. Tarkista URL-osoite. Näyttääkö se uskottavalta ja todelliselta?
2. Ovatko hinnat liian hyviä ollakseen totta?
3. Löytyykö sivustolta kirjoitusvirheitä?
4. Onko pankkisiirto maksuvaihtoehtona?
5. Ovatko kaupan yhteystiedot mainittuina?
6. Käyttääkö kauppa suojattua yhteyttä? https:// Рosoitteen edessä

Jos näistä kohdista ainakin pari toteutuu katsomasi kaupan kohdalla, pitäisi varoituskellojen alkaa soida. Voit muuten jättää kirjoitukseemme kommentin, jolloin käymme arvioimassa näkemäsi kaupan.

Huijauskauppoja

Alla on mainittuna muutamia kiinalaisia verkkokauppoja, jotka eivät ole todellisia. Jos törmäät uuteen verkkokauppaan, jota et näe luettelossa, kirjoita siitä kommenttikenttään.

99ssx.com
rm44.com
dhgatebuy.com (DHgate.com on todellinen)
cheng-xia.com
chinacheapwholesale.net
chinasprint.com
chuweixin-trading.com
buyonsalecheap.com
hk-bonroy.com
hk-electronic.com
hk-pshop.com
hk-kairui.com
ksrplayer.com
mart-free.com (martofchina.com on todellinen)
mgrcrockthegreen.org
onsinking.com
wholesale-applestore.com
wholesale-watchess.com
wholesaledigitalstore.com
wholesalefactoryshop.com
yongtonghuamei.com

Edellä mainitut kaupat ovat siis huijauskauppoja, joten älä siis missään nimessä tilaa tai rekisteröidy niihin! Aika moni niistä onkin onneksi jo suljettu. Ne on mainittu vain esimerkiksi. Oletko itse törmännyt väärennetyyn verkkosivustoon? Kommentoi alle ja varo erilaisia huijauksia.

Kiitos lukemisesta ja turvallisia ostoshetkiä. Muista myös tutustua sivustomme muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiin, kuten vaikkapa kattavaan AliExpress -esittelyyn.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Kiinalaiset huijaussivustot Р6 tapaa paljastaa huijauskauppa" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)
rahalaitos

29 kommenttia artikkeliin ”Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa”

 1. Aaapuuva. Lueskelen tuota ohjelistaa tässä läpi ja nyt on kyllä vahva tunne että taisimpa ensimmäistä kertaa ikinä haksahtaa huijaussivustoon (sivustolla myytiin Gymsharkin treenivaatteita, toki hieman edullisempaan hintaan kuin normaalisti). Sivusto miltä tilasin oli https://gym.camosportsbra.com. Nyt koko sivustoa ei enää löydy. Sain lähetysvahvistuksen tilauksestani pari päivää tilauksen jälkeen (tilausvahvistuksesta on nyt 6 päivää) ja tänään olisi mukamas seurantakoodi päivittynyt, mutta sen mukaan tilanne on edelleen sama eli paketti odottaa edelleen lähettäjän varastossa.

  Jotenkin nyt on vahvasti v√§√§r√§ fiilis t√§st√§, ei varmaan vaikuta hyv√§lt√§…? ūüôĀ

  Maksoin PayPalin kautta, joten nyt mietin, että kuinka kauan tässä kannattaa odotella, ennen kuin otan PayPaliin asiasta yhteyttä?

  Vastaa
  • Hei Riikka!
   Onneksi maksoit ostoksesi PayPalilla! Kyseessä on aika 100-varmasti huijauskauppa. Suosittelen pyytämään rahojen palautusta heti. Kerro, että verkkokauppa on kadonnut, eikä vastaa yhteydenottopyyntöihin. Voit katsoa PayPal-ohjeestamme vinkit, miten hyvityksen pyyntö tapahtuu.

   Vastaa
   • Kiitos todella paljon neuvoista ja t√§st√§ sivustosta, otan PayPaliin yhteytt√§ samantien.

    Kyllä sitä tuntee itsensä typeräksi että tuohon huijaussivustoon haksahti, mutta sivusto oli ilmeeltään siististi tehty, ei kirjoitusvirheitä tms. Toki tuon osoitteen olisi pitänyt jo jotain hälytyskelloja soittaa, mutta innoissani sivuutin ne täysin..huoh.

   • Kiva kuulla, ett√§ olet hy√∂tynyt sivustamme! ūüôā

    Virheitä sattuu, mutta onneksi maksoit kuitenkin PayPalilla, joten saat luultavasti rahasi takaisin.

 2. efufuj.top lähettää myös väärennetyn huivin kiinasta. efufuj.top = scam site, warning!

  Vastaa
 3. Hei, taisin mikäkin mennä tilausansaan. Tilasin takin ulkomaisesta verkkokaupasta, koska se samainen takki oli loppunut muualta.

  Rahat maksoin luottokortilla ja tilausta ei ole kuulunut. Pankin sivuillani oli veloituksen kohdalla mainittu Kiinan valuutta. Verkkokaupansivuilta ei käy ilmi, että missä maassa he toimivat.
  Heidän kaikki tuotteensa olivat alennuksessa. Lisäksi heillä ei ole suojattuja sivuja. Olen ollut nyt yhteydessä omaan pankkiini ja neuvoja odotan.

  Tämä liike myy pelkästään Y.A.S.n vaatteita ja aika moni kuva vaatteista oli suoraan kopioitu Zalandon sivuilta.

  T√§llainen ”firma”: manikyaagrotech.com
  fabian@followfashion .cn

  √Ąlk√§√§ tilatko t√§√§lt√§ mit√§√§n!

  Vastaa
  • Kiitos tiedosta! Muista olla yhteydess√§ luottokorttisi my√∂nt√§j√§√§n (kuten oletkin varmaan jo tehnyt).

   Vastaa
   • Hei

    Tein silloin vuosi sitten pankilleni korttireklamaation ja sain rahani takaisin.
    Ja tulihan sieltä Kiinasta takkikin, joka ei ollut Yas nahkatakkia nähnytkään.
    Yritin palauttaa takkia, mutta ”Fabian” t√§st√§ huijari firmasta kertoi, ett√§ kuljetusyhti√∂ olisi vaihtanut takin halpisversioon. He eiv√§t ole vastuussa.
    Näinpä.. itse ainakin opin tästä ja paljon !

 4. Bealays.com n√§ytt√§√§ olevan huijaussivu… Tilasin ja yritin perua, mutta viesteihin ei vastata, rahat kyll√§ meni!

  Vastaa
  • Kiitos vinkist√§ ja pahoittelut, ett√§ rahasi meni.

   Kokeilitko saada rahoja takaisin? Kirjoituksessa on siihen vinkit.

   Vastaa
   • Olen ottanut yhteytt√§ montaa eri kautta eik√§ niihin vastattu…nyt sain juuri viestin heilt√§, katsotaan kuinka k√§y… En ehtinyt viel√§ olla yhteydess√§ korttiyhti√∂√∂n.

   • Hei, sielt√§ ei v√§ltt√§m√§tt√§ vastata mit√§√§n, jos kyseess√§ on huijauskauppa. Ainakaan kaupan nettiosoite ei en√§√§ toiminut. Kannattaa tehd√§ valitus luottokorttiyhti√∂si nettisivuilla mahdollisimman pian.

   • N√§k√∂j√§√§n olen tuohon kirjoittanut osoitteen v√§√§rin, oikea on bealay.com. Ovat vastanneet viesteihin p√§ivien viiveell√§, ja lopulta sain seurantalinkin, joten en tehnyt viel√§ ilmoitusta luottokorttiyhti√∂√∂n, mutta taidan sen nyt tehd√§, sill√§ tuotteet eiv√§t ole viel√§k√§√§n tulleet. Tuotteet n√§ytt√§v√§t jumittaneen seurantalinkin mukaan Amsterdamiin, saapa n√§hd√§.

   • Hei! Joudun (onneksi) perumaan sanani! Sain kuin sainkin tilaukseni t√§n√§√§n!

   • Selv√§ juttu! Hyv√§ tiet√§√§, ett√§ kyseess√§ olikin ihan rehti nettikauppa.

Jätä kommentti