Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa

17 kommenttia

Kiinalaisia verkkokauppoja on netti pullollaan, mutta kaikki sivustot eivät todellakaan ole luotettavia. Kannattaa siis olla varovainen ja tarkkaavainen, mistä tilaa. Tutki sivusto tarkkaan ja kiinnittää huomiota useisiin eri seikkoihin. Kerromme nyt kuinka tunnistaa ja välttää kiinalaisia huijaussivustoja ja -kauppoja.

Miten huijaussivu toimii?

Todellisen verkkokaupan perustamiseen vaaditaan paljon työtä. Laillisen kaupan tarvitsee muun muassa luoda luettelo tuotteista, lisätä tuotekuvat, kirjoittaa tuotekuvaukset ja muut tarkat tiedot. Kaupalla on oltava myös virallinen osoite, tiedot maksuista sekä asiakastuki. Edellä mainitut asiat ovat vasta pinta-raapaisu siihen, mitä kaikkea verkkokaupan perustamiseen vaaditaan.

Tähän väliin on muuten hyvä muistuttaa, että kaikki sivustot, joita on mainittu Opastaja.com-sivustolla ovat todellisia ja laillisia kauppoja.

Unohdetaan kuitenkin aito ja oikea verkkokauppa hetkeksi ja puhutaan väärennetyistä verkkokaupoista. Väärennetyn verkkokaupan luominen on melko yksinkertaista. Ostetaan yksinkertainen nettikauppa malli, varastetaan kaikki tuotetiedot ja kuvat muista sivustoista ja lätkäistään halvemmat hinnat esille. Sitten vain odotellaan, että ihmiset astuvat ansaan. Maksut kilahtelevat huijareuden tileille ja tavaran luvataan olevan postitettu.

Todellisuudessa tavaraa ei ole koskaan lähetetty ja jos ihmiset valittavat, heille kerrotaan, että heidän tuotteensa on jumissa esimerkiksi postissa tai tullissa. Toinen vaihtoehto on, että laiskat huijarit eivät edes vaivaannu vastaamaan mihinkään yhteydenottoon.

Oli miten oli, niin rahasi ovat jo teillä tietämättömillä ja tuskin niitä ainakaan huijareilta tulet koskaan takaisin saamaan.

Miten saada huijattu raha takaisin?

Jos menetit rahaa ja tavaraa ei koskaan tullut, ole rauhassa sillä sinulla on vielä muutama oljenkorsi hihassa. Mikäli maksoit ostoksen PayPalilla, voit pyytää sieltä hyvitystä. Tästä voit lukea lisää PayPal -aiheisesta kirjoituksetamme. Katso viimeinen kappale ”Usein kysytyt kysymykset” ja sieltä ”hyvityksen pyytäminen”.

Jos maksoit ostoksen taas luottokortilla, voit tehdä korvaushakemuksen luottokortti yhtiöllesi. Yhtiö saattaa vaatia näyttöä siitä, että olet jo yrittänyt tehdä kaikkesi asian eteen. Lähetä siis luottokorttiyhtiöllesi esimerkiksi kuvankaappaus viestistä, jonka olet lähettänyt huijarikaupalle.

Emme voi luvata, että saat rahojasi takaisin, mutta kannattaa aina yrittää. Voit edellämainittujen toimenpiteiden lisäksi tehdä vielä rikosilmoituksen asiasta.

Huijauksen ensimmäinen varoitusmerkki

Älä lankea äärimmäisen edulliseen hintaan. Jos löydät tuotteen, joka maksaa vain 20% todellisesta hinnasta, älä osta sitä. Kyseessä on mitä todennäköisemmin huijaus.

Muista aina yksinkertainen sääntö: jos se on liian hyvä ollakseen totta, se myös yleensä on. Miksi sitten yhdysvaltalaiset yritykset, kuten Nike tai Apple myyvät tuotteitaan kiinalaisten myymälöiden kautta erittäin edulliseen hintaan, jos niillä on omia toimivia verkkosivuja? Jos löydät yhdysvaltalaisia, kanadalaisia, brittiläisiä tai australialaisia tuotteita Kiinan varastosta halvemmalla kuin niiden alkuperäisessä maassa, kyseessä on todennäköisesti tuoteväärennös (eli piraattituote).

6 Yksinkertaista tapaa paljastaa feikkisivusto

Katso nämä kuusi kohtaa niin tiedät melko varmasti, onko kyseessä huijaus vai ei.

1. Tarkista URL-osoite. Näyttääkö se uskottavalta ja todelliselta?
2. Ovatko hinnat liian hyviä ollakseen totta?
3. Löytyykö sivustolta kirjoitusvirheitä?
4. Onko pankkisiirto maksuvaihtoehtona?
5. Ovatko kaupan yhteystiedot mainittuina?
6. Käyttääkö kauppa suojattua yhteyttä? https:// – osoitteen edessä

Jos näistä kohdista ainakin pari toteutuu katsomasi kaupan kohdalla, pitäisi varoituskellojen alkaa soida. Voit muuten jättää kirjoitukseemme kommentin, jolloin käymme arvioimassa näkemäsi kaupan.

Huijauskauppoja

Alla on mainittuna muutamia kiinalaisia verkkokauppoja, jotka eivät ole todellisia. Jos törmäät uuteen verkkokauppaan, jota et näe luettelossa, kirjoita siitä kommenttikenttään.

99ssx.com
rm44.com
dhgatebuy.com (DHgate.com on todellinen)
cheng-xia.com
chinacheapwholesale.net
chinasprint.com
chuweixin-trading.com
buyonsalecheap.com
hk-bonroy.com
hk-electronic.com
hk-pshop.com
hk-kairui.com
ksrplayer.com
mart-free.com (martofchina.com on todellinen)
mgrcrockthegreen.org
onsinking.com
wholesale-applestore.com
wholesale-watchess.com
wholesaledigitalstore.com
wholesalefactoryshop.com
yongtonghuamei.com

Edellä mainitut kaupat ovat siis huijauskauppoja, joten älä siis missään nimessä tilaa tai rekisteröidy niihin! Aika moni niistä onkin onneksi jo suljettu. Ne on mainittu vain esimerkiksi. Oletko itse törmännyt väärennetyyn verkkosivustoon? Kommentoi alle ja varo erilaisia huijauksia.

Kiitos lukemisesta ja turvallisia ostoshetkiä. Muista myös tutustua sivustomme muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiin, kuten vaikkapa kattavaan AliExpress -esittelyyn.


Arvostele kirjoitus

Arvioi kirjoitus "Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)
Etusivu » Nettivinkit

Jätä kommentti

17 kommenttia artikkeliin ”Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa

 1. Bealays.com näyttää olevan huijaussivu… Tilasin ja yritin perua, mutta viesteihin ei vastata, rahat kyllä meni!

  • Kiitos vinkistä ja pahoittelut, että rahasi meni.

   Kokeilitko saada rahoja takaisin? Kirjoituksessa on siihen vinkit.

   • Olen ottanut yhteyttä montaa eri kautta eikä niihin vastattu…nyt sain juuri viestin heiltä, katsotaan kuinka käy… En ehtinyt vielä olla yhteydessä korttiyhtiöön.

   • Hei, sieltä ei välttämättä vastata mitään, jos kyseessä on huijauskauppa. Ainakaan kaupan nettiosoite ei enää toiminut. Kannattaa tehdä valitus luottokorttiyhtiösi nettisivuilla mahdollisimman pian.

   • Näköjään olen tuohon kirjoittanut osoitteen väärin, oikea on bealay.com. Ovat vastanneet viesteihin päivien viiveellä, ja lopulta sain seurantalinkin, joten en tehnyt vielä ilmoitusta luottokorttiyhtiöön, mutta taidan sen nyt tehdä, sillä tuotteet eivät ole vieläkään tulleet. Tuotteet näyttävät jumittaneen seurantalinkin mukaan Amsterdamiin, saapa nähdä.

   • Hei! Joudun (onneksi) perumaan sanani! Sain kuin sainkin tilaukseni tänään!

   • Selvä juttu! Hyvä tietää, että kyseessä olikin ihan rehti nettikauppa.