Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa

46 kommenttia

Kiinalaisia verkkokauppoja on netti pullollaan, mutta kaikki sivustot eivät todellakaan ole luotettavia. Kannattaa siis olla varuillaan mistä tilaa. Tutki sivusto tarkkaan ja kiinnittää huomiota useisiin eri seikkoihin. Kerromme nyt kuinka tunnistaa ja välttää kiinalaisia huijaussivustoja ja -kauppoja.

rahalaitos

Miten huijaussivu toimii?

Todellisen verkkokaupan perustamiseen vaaditaan paljon työtä. Laillisen kaupan tarvitsee muun muassa luoda luettelo tuotteista, lisätä tuotekuvat, kirjoittaa tuotekuvaukset ja muut tarkat tiedot. Kaupalla on oltava myös virallinen osoite, tiedot maksuista sekä asiakastuki. Edellä mainitut asiat ovat vasta pinta-raapaisu siihen, mitä kaikkea verkkokaupan perustamiseen vaaditaan.

Tähän väliin on muuten hyvä muistuttaa, että kaikki Opastaja.comissa suositellut verkkokaupat ovat aitoja ja luotettavia.

Unohdetaan kuitenkin aito ja oikea verkkokauppa hetkeksi ja puhutaan väärennetyistä verkkokaupoista. Väärennetyn verkkokaupan luominen on melko yksinkertaista.

Huijarit valmistavat tai ostavat ”nettikauppapohjan”, johon lis√§t√§√§n aidoista verkkokaupoista poimitut tuotetiedot ja kuvat. Sen j√§lkeen tuotteiden hinnat l√§tk√§ist√§√§n huomattavasti aitoa kauppaa halvemmiksi. Sitten vain odotellaan, ett√§ ihmiset astuvat ansaan. Maksut kilahtelevat huijareuden tileille ja tavaran luvataan olevan postitettu.

Todellisuudessa tavaraa ei ole koskaan lähetetty ja jos ihmiset valittavat, heille kerrotaan, että heidän tuotteensa on jumissa esimerkiksi postissa tai tullissa. Toinen vaihtoehto on, että laiskat huijarit eivät edes vaivaannu vastaamaan mihinkään yhteydenottoon.

Oli miten oli, niin rahasi ovat jo teillä tietämättömillä ja tuskin niitä ainakaan huijareilta tulet koskaan takaisin saamaan.

Miten saada huijattu raha takaisin?

Jos menetit rahaa ja tavaraa ei koskaan tullut, ole rauhassa sill√§ sinulla on viel√§ muutama oljenkorsi hihassa. Mik√§li maksoit ostoksen PayPalilla, voit pyyt√§√§ sielt√§ hyvityst√§. T√§st√§ voit lukea lis√§√§ PayPal -aiheisesta kirjoituksetamme. Katso viimeinen kappale ”Usein kysytyt kysymykset” ja sielt√§ ”hyvityksen pyyt√§minen”.

Jos maksoit ostoksen taas luottokortilla, voit tehdä korvaushakemuksen luottokortti yhtiöllesi. Yhtiö saattaa vaatia näyttöä siitä, että olet jo yrittänyt tehdä kaikkesi asian eteen. Lähetä siis luottokorttiyhtiöllesi esimerkiksi kuvankaappaus viestistä, jonka olet lähettänyt huijarikaupalle.

Emme voi luvata, että saat rahojasi takaisin, mutta kannattaa aina yrittää. Voit edellämainittujen toimenpiteiden lisäksi tehdä vielä rikosilmoituksen asiasta.

Huijauksen ensimmäinen varoitusmerkki

√Ąl√§ lankea √§√§rimm√§isen edulliseen hintaan. Jos l√∂yd√§t tuotteen, joka maksaa vain 20% todellisesta hinnasta, √§l√§ osta sit√§. Kyseess√§ on mit√§ todenn√§k√∂isemmin huijaus.

Muista aina yksinkertainen sääntö: jos se on liian hyvä ollakseen totta, se myös yleensä on. Miksi sitten yhdysvaltalaiset yritykset, kuten Nike tai Apple myyvät tuotteitaan kiinalaisten myymälöiden kautta erittäin edulliseen hintaan, jos niillä on omia toimivia verkkosivuja? Jos löydät yhdysvaltalaisia, kanadalaisia, brittiläisiä tai australialaisia tuotteita Kiinan varastosta halvemmalla kuin niiden alkuperäisessä maassa, kyseessä on todennäköisesti tuoteväärennös (eli piraattituote).

6 Yksinkertaista tapaa paljastaa feikkisivusto

Katso nämä kuusi kohtaa niin tiedät melko varmasti, onko kyseessä huijaus vai ei.

1. Tarkista URL-osoite. Näyttääkö se uskottavalta ja todelliselta?
2. Ovatko hinnat liian hyviä ollakseen totta?
3. Löytyykö sivustolta kirjoitusvirheitä?
4. Onko pankkisiirto maksuvaihtoehtona?
5. Ovatko kaupan yhteystiedot mainittuina?
6. Käyttääkö kauppa suojattua yhteyttä? https:// Рosoitteen edessä

Jos näistä kohdista ainakin pari toteutuu katsomasi kaupan kohdalla, pitäisi varoituskellojen alkaa soida. Voit muuten jättää kirjoitukseemme kommentin, jolloin käymme arvioimassa näkemäsi kaupan.

Huijauskauppoja

Alla on mainittuna muutamia kiinalaisia verkkokauppoja, jotka eivät ole todellisia. Jos törmäät uuteen verkkokauppaan, jota et näe luettelossa, kirjoita siitä kommenttikenttään.

99ssx.com
rm44.com
dhgatebuy.com (DHgate.com on todellinen)
cheng-xia.com
chinacheapwholesale.net
chinasprint.com
chuweixin-trading.com
buyonsalecheap.com
hk-bonroy.com
hk-electronic.com
hk-pshop.com
hk-kairui.com
ksrplayer.com
mart-free.com (martofchina.com on todellinen)
mgrcrockthegreen.org
onsinking.com
wholesale-applestore.com
wholesale-watchess.com
wholesaledigitalstore.com
wholesalefactoryshop.com
yongtonghuamei.com

Edellä mainitut kaupat ovat siis huijauskauppoja, joten älä siis missään nimessä tilaa tai rekisteröidy niihin! Aika moni niistä onkin onneksi jo suljettu. Ne on mainittu vain esimerkiksi. Oletko itse törmännyt väärennetyyn verkkosivustoon? Kommentoi alle ja varo erilaisia huijauksia.

Kiitos lukemisesta ja turvallisia ostoshetkiä. Muista myös tutustua sivustomme muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiin, kuten vaikkapa kattavaan AliExpress -esittelyyn.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "Kiinalaiset huijaussivustot Р6 tapaa paljastaa huijauskauppa" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)
rahalaitos

46 kommenttia artikkeliin ”Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa”

 1. Tulin huijatuksi tilaamalla gunter-grothe.de -sivuilta kengät.

  Ei tullut kenkiä, vaan täysin arvottomat feikki-aurinkolasit, joiden palauttaminen saattaisi koitua vaaralliseksi ja koko lähetys saattaisi kadota.

  Ehdottivat myös minulle, että pitäisin nämä lasit ja hyvittäisivät minulle muka 50 %.
  Näin hyvään ehdotukseen kannattaisi kuulema vastata heti!

  No en suostunut tarjoukseen, vaan kysyin osoitetta, johon nämä lasit voi palauttaa. Eipä ole vastausta kuulunut.

  Niin se vaan on, että asiat on opittava kantapään kautta!

  Vastaa
 2. Onkohan Best.News.Shop myös huijarikauppa, vaikuttaa ainakin siltä koska lähetettyä pakettia ei voi edes seurata..?

  Vastaa
 3. stueven-gbr.de
  Myyvät housuja, kaikki 40 e ja jotain, alkup hinnat 100 e ja jotain.
  Maksoin Visalla (ainoa maksuvaihtoehto) ja maksunapin painamisen j√§lkeen ruudulla pelkk√§√§ tyhj√§√§. S√§hk√∂postiin ei my√∂sk√§√§n mit√§√§n tilausvahvistusta maksutapahtumasta. Pankin sivuilla n√§kyi kuitenkin katevaraus tekstill√§ ”ensume”, mit√§ tarkoittaneekaan t√§ss√§ tapauksessa. Ainoa yhteystieto heille on sivuston kautta l√§hetett√§v√§ viesti, jonne laitoin reklamaation, vrk mennyt eik√§ vastausta. Ei osoitetta, puh.numeroa tai muutakaan.
  Salasanan sy√∂tt√∂ ei onnistunut asiakkuuden avaamiseksi, vaan joutui kahdesti pyyt√§m√§√§n salasanan vaihtoa, kunnes tuli ”uusi” salasana s√§hk√∂postiosoitteesta stueven-gbr.de>[email protected] L√§hetin my√∂s t√§h√§n osoitteeseen kyselyn, johon odottelen vastausta.
  stueven-gbr.de osoite viittaa Saksaan, mutta googlatessani se antaa vain tämän suomenkielisen (hoono soomi) sivuston, mikä viittaisi kenties suomessa toimivaan koplaan.
  L√∂ytyi my√∂s ”luotettavuussivusto”, jossa t√§m√§ verkko-osoite oli havaittu 95%:sti luotettavaksi.
  Todennäköisesti joutuu korttiyhtiöltä vaatimaan rahoja takaisin. Pankin mukaan kansainväliset säännöt eivät anna mahdollisuutta keskeyttää maksua, vaikka katevaraus peruttaisiinkin. Tässä suhteessa olisi syytä muuttaa kansainvälisiä sääntöjä.

  Vastaa
 4. Moi,
  Outo imurikauppias, atelierstein.de . Tuotteita l√∂ytyy p√∂lypusseista ja robotti-imureista aina talojen katoille tuleviin huippuimureihin asti. Kaikki tuotteet oli hinnoiteltu minulle 36 ‚Äď 41 ‚ā¨.
  Mistäköhän on kyse?

  Vastaa
  • Hei,
   En osaa sanoa valitettavasti mitään kyseisestä verkkokaupasta. Suosittelen hankkimaan imurit ja vastaavat ihan kotimaisista kodinelektroniikka yrityksistä tai verkkokaupoista.

   Vastaa
  • No juu, hairahdin, vaikka itse√§ni pid√§nkin fiksuna henkil√∂n√§ ja tilasin imurin. Hienosti oli seurantakoodit ja kaikki, l√§hetys tuli. 15×15 cm musta muovipussi, sis√§lt√∂ halvat aurinkolasit. Onneksi yst√§v√§ni Visa-kortti oli tehnyt maksunpalautuksen jo automaattisesti tililleni, siell√§ ollaan hereill√§ huijareiden suhteen, t√§st√§ ISO kiitos ūüôā
   Noh, laittelin sitten reklamaatiota menemään ja ihme ja kumma, korona on varmaan sekoittanut lähettävän pää, koska näin on päässyt käymään ja hyvitys luvattiin. Reklamoin uusiksi ja sitten minun pitäisi palauttaa aurinkolasit (tästä huomautettiin kyllä miten vaikeaa se on ja tulee minulle kalliiksi, lisäksi lähetykseni saattaa jopa kadota, hups) toinen vaihtoehto oli että pitäisin nämä aurinkolasit ja he hyvittäisivät minulle 50 %. No, ehkä jätän jutun tähän, koska en mitään menettänyt, kiitos Visan. Mutta opikseni otin todellakin!!
   Samoja kirjoituksia on netti pullollaan, joten pitäkää silmänne auki Рmikäli joku on liian halpaa ollakseen totta, sitä se todellakin on!

   Vastaa

Jätä kommentti