Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa

79 kommenttia

Kiinalaisia verkkokauppoja on netti pullollaan, mutta kaikki sivustot eivät todellakaan ole luotettavia. Kannattaa siis olla varuillaan mistä tilaa. Tutki sivusto tarkkaan ja kiinnittää huomiota useisiin eri seikkoihin. Kerromme nyt kuinka tunnistaa ja välttää kiinalaisia huijaussivustoja ja -kauppoja.

Miten huijaussivu toimii?

Todellisen verkkokaupan perustamiseen vaaditaan paljon työtä. Laillisen kaupan tarvitsee muun muassa luoda luettelo tuotteista, lisätä tuotekuvat, kirjoittaa tuotekuvaukset ja muut tarkat tiedot. Kaupalla on oltava myös virallinen osoite, tiedot maksuista sekä asiakastuki. Edellä mainitut asiat ovat vasta pinta-raapaisu siihen, mitä kaikkea verkkokaupan perustamiseen vaaditaan.

Tähän väliin on muuten hyvä muistuttaa, että kaikki Opastaja.comissa suositellut verkkokaupat ovat aitoja ja luotettavia.

Unohdetaan kuitenkin aito ja oikea verkkokauppa hetkeksi ja puhutaan väärennetyistä verkkokaupoista. Väärennetyn verkkokaupan luominen on melko yksinkertaista.

Huijarit valmistavat tai ostavat ”nettikauppapohjan”, johon lis√§t√§√§n aidoista verkkokaupoista poimitut tuotetiedot ja kuvat. Sen j√§lkeen tuotteiden hinnat l√§tk√§ist√§√§n huomattavasti aitoa kauppaa halvemmiksi. Sitten vain odotellaan, ett√§ ihmiset astuvat ansaan. Maksut kilahtelevat huijareuden tileille ja tavaran luvataan olevan postitettu.

Todellisuudessa tavaraa ei ole koskaan lähetetty ja jos ihmiset valittavat, heille kerrotaan, että heidän tuotteensa on jumissa esimerkiksi postissa tai tullissa. Toinen vaihtoehto on, että laiskat huijarit eivät edes vaivaannu vastaamaan mihinkään yhteydenottoon.

Oli miten oli, niin rahasi ovat jo teillä tietämättömillä ja tuskin niitä ainakaan huijareilta tulet koskaan takaisin saamaan.

Miten saada huijattu raha takaisin?

Jos menetit rahaa ja tavaraa ei koskaan tullut, ole rauhassa sill√§ sinulla on viel√§ muutama oljenkorsi hihassa. Mik√§li maksoit ostoksen PayPalilla, voit pyyt√§√§ sielt√§ hyvityst√§. T√§st√§ voit lukea lis√§√§ PayPal -aiheisesta kirjoituksetamme. Katso viimeinen kappale ”Usein kysytyt kysymykset” ja sielt√§ ”hyvityksen pyyt√§minen”.

Jos maksoit ostoksen taas luottokortilla, voit tehdä korvaushakemuksen luottokortti yhtiöllesi. Yhtiö saattaa vaatia näyttöä siitä, että olet jo yrittänyt tehdä kaikkesi asian eteen. Lähetä siis luottokorttiyhtiöllesi esimerkiksi kuvankaappaus viestistä, jonka olet lähettänyt huijarikaupalle.

Emme voi luvata, että saat rahojasi takaisin, mutta kannattaa aina yrittää. Voit edellämainittujen toimenpiteiden lisäksi tehdä vielä rikosilmoituksen asiasta.

Huijauksen ensimmäinen varoitusmerkki

√Ąl√§ lankea √§√§rimm√§isen edulliseen hintaan. Jos l√∂yd√§t tuotteen, joka maksaa vain 20% todellisesta hinnasta, √§l√§ osta sit√§. Kyseess√§ on mit√§ todenn√§k√∂isemmin huijaus.

Muista aina yksinkertainen sääntö: jos se on liian hyvä ollakseen totta, se myös yleensä on. Miksi sitten yhdysvaltalaiset yritykset, kuten Nike tai Apple myyvät tuotteitaan kiinalaisten myymälöiden kautta erittäin edulliseen hintaan, jos niillä on omia toimivia verkkosivuja? Jos löydät yhdysvaltalaisia, kanadalaisia, brittiläisiä tai australialaisia tuotteita Kiinan varastosta halvemmalla kuin niiden alkuperäisessä maassa, kyseessä on todennäköisesti tuoteväärennös (eli piraattituote).

6 Yksinkertaista tapaa paljastaa feikkisivusto

Katso nämä kuusi kohtaa niin tiedät melko varmasti, onko kyseessä huijaus vai ei.

1. Tarkista URL-osoite. Näyttääkö se uskottavalta ja todelliselta?
2. Ovatko hinnat liian hyviä ollakseen totta?
3. Löytyykö sivustolta kirjoitusvirheitä?
4. Onko pankkisiirto maksuvaihtoehtona?
5. Ovatko kaupan yhteystiedot mainittuina?
6. Käyttääkö kauppa suojattua yhteyttä? https:// Рosoitteen edessä

Jos näistä kohdista ainakin pari toteutuu katsomasi kaupan kohdalla, pitäisi varoituskellojen alkaa soida. Voit muuten jättää kirjoitukseemme kommentin, jolloin käymme arvioimassa näkemäsi kaupan.

Huijauskauppoja

Alla on mainittuna muutamia kiinalaisia verkkokauppoja, jotka eivät ole todellisia. Jos törmäät uuteen verkkokauppaan, jota et näe luettelossa, kirjoita siitä kommenttikenttään.

99ssx.com
rm44.com
dhgatebuy.com (DHgate.com on todellinen)
cheng-xia.com
chinacheapwholesale.net
chinasprint.com
chuweixin-trading.com
buyonsalecheap.com
hk-bonroy.com
hk-electronic.com
hk-pshop.com
hk-kairui.com
ksrplayer.com
mart-free.com (martofchina.com on todellinen)
mgrcrockthegreen.org
onsinking.com
wholesale-applestore.com
wholesale-watchess.com
wholesaledigitalstore.com
wholesalefactoryshop.com
yongtonghuamei.com

Edellä mainitut kaupat ovat siis huijauskauppoja, joten älä siis missään nimessä tilaa tai rekisteröidy niihin! Aika moni niistä onkin onneksi jo suljettu. Ne on mainittu vain esimerkiksi. Oletko itse törmännyt väärennetyyn verkkosivustoon? Kommentoi alle ja varo erilaisia huijauksia.

Kiitos lukemisesta ja turvallisia ostoshetkiä. Muista myös tutustua sivustomme muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiin, kuten vaikkapa kattavaan AliExpress -esittelyyn.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit

79 kommenttia artikkeliin ”Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa”

  • Hei,
   en suosittele tilaamaan kyseisestä kaupasta, jos hinnat vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta. Sivusto näyttää kyseenalaiselta, eikä sieltä löydy kunnon yhteystietoja.

   Vastaa
 1. Jordan Suomi (www.jordansuomi.fi) vaikuttaa huijaukselta, samantyyppinen sivusto n√§ytt√§√§ l√∂ytyv√§n my√∂s eri kengill√§ briteist√§: https://www.skecherfactoryoutletuk.com/. N√§it√§ yhdist√§√§ sama asiakaspalvelun s√§hk√∂postiosoite [email protected]. Paketti on muka koko ajan matkalla, mutta mit√§√§n todisteita ei siit√§ saa (seurantakoodi n√§ytt√§√§ vain, ettei paketti ole kuriirin j√§rjestelm√§ss√§). Kysyin my√∂s yrityksen osoitetta asiakaspalvelusta, mutta en saanut sit√§. Katsotaan, tuleeko paketti ikin√§ tai onko siin√§ sit√§, mit√§ piti. Minua h√§m√§si tuo ”suomi”-teksti, enk√§ tullut sitten tarkistaneeksi, onko kauppa tosiaan Suomessa… T√§m√§n j√§lkeen kyll√§ tarkistetaan kaikki mahdollinen…

  Vastaa
  • Hei,
   kuulostaa perinteiseltä huijaukselta. Kannattaa käyttää maalaisjärkeä, jos joku myy haluttua tuotetta selvään alihintaan.

   Vastaa

Jätä kommentti