ūüí° Vertaa ja s√§√§st√§: Lainavertailu

Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa

69 kommenttia

Kiinalaisia verkkokauppoja on netti pullollaan, mutta kaikki sivustot eivät todellakaan ole luotettavia. Kannattaa siis olla varuillaan mistä tilaa. Tutki sivusto tarkkaan ja kiinnittää huomiota useisiin eri seikkoihin. Kerromme nyt kuinka tunnistaa ja välttää kiinalaisia huijaussivustoja ja -kauppoja.

Miten huijaussivu toimii?

Todellisen verkkokaupan perustamiseen vaaditaan paljon työtä. Laillisen kaupan tarvitsee muun muassa luoda luettelo tuotteista, lisätä tuotekuvat, kirjoittaa tuotekuvaukset ja muut tarkat tiedot. Kaupalla on oltava myös virallinen osoite, tiedot maksuista sekä asiakastuki. Edellä mainitut asiat ovat vasta pinta-raapaisu siihen, mitä kaikkea verkkokaupan perustamiseen vaaditaan.

Tähän väliin on muuten hyvä muistuttaa, että kaikki Opastaja.comissa suositellut verkkokaupat ovat aitoja ja luotettavia.

Unohdetaan kuitenkin aito ja oikea verkkokauppa hetkeksi ja puhutaan väärennetyistä verkkokaupoista. Väärennetyn verkkokaupan luominen on melko yksinkertaista.

Huijarit valmistavat tai ostavat ”nettikauppapohjan”, johon lis√§t√§√§n aidoista verkkokaupoista poimitut tuotetiedot ja kuvat. Sen j√§lkeen tuotteiden hinnat l√§tk√§ist√§√§n huomattavasti aitoa kauppaa halvemmiksi. Sitten vain odotellaan, ett√§ ihmiset astuvat ansaan. Maksut kilahtelevat huijareuden tileille ja tavaran luvataan olevan postitettu.

Todellisuudessa tavaraa ei ole koskaan lähetetty ja jos ihmiset valittavat, heille kerrotaan, että heidän tuotteensa on jumissa esimerkiksi postissa tai tullissa. Toinen vaihtoehto on, että laiskat huijarit eivät edes vaivaannu vastaamaan mihinkään yhteydenottoon.

Oli miten oli, niin rahasi ovat jo teillä tietämättömillä ja tuskin niitä ainakaan huijareilta tulet koskaan takaisin saamaan.

Miten saada huijattu raha takaisin?

Jos menetit rahaa ja tavaraa ei koskaan tullut, ole rauhassa sill√§ sinulla on viel√§ muutama oljenkorsi hihassa. Mik√§li maksoit ostoksen PayPalilla, voit pyyt√§√§ sielt√§ hyvityst√§. T√§st√§ voit lukea lis√§√§ PayPal -aiheisesta kirjoituksetamme. Katso viimeinen kappale ”Usein kysytyt kysymykset” ja sielt√§ ”hyvityksen pyyt√§minen”.

Jos maksoit ostoksen taas luottokortilla, voit tehdä korvaushakemuksen luottokortti yhtiöllesi. Yhtiö saattaa vaatia näyttöä siitä, että olet jo yrittänyt tehdä kaikkesi asian eteen. Lähetä siis luottokorttiyhtiöllesi esimerkiksi kuvankaappaus viestistä, jonka olet lähettänyt huijarikaupalle.

Emme voi luvata, että saat rahojasi takaisin, mutta kannattaa aina yrittää. Voit edellämainittujen toimenpiteiden lisäksi tehdä vielä rikosilmoituksen asiasta.

Huijauksen ensimmäinen varoitusmerkki

√Ąl√§ lankea √§√§rimm√§isen edulliseen hintaan. Jos l√∂yd√§t tuotteen, joka maksaa vain 20% todellisesta hinnasta, √§l√§ osta sit√§. Kyseess√§ on mit√§ todenn√§k√∂isemmin huijaus.

Muista aina yksinkertainen sääntö: jos se on liian hyvä ollakseen totta, se myös yleensä on. Miksi sitten yhdysvaltalaiset yritykset, kuten Nike tai Apple myyvät tuotteitaan kiinalaisten myymälöiden kautta erittäin edulliseen hintaan, jos niillä on omia toimivia verkkosivuja? Jos löydät yhdysvaltalaisia, kanadalaisia, brittiläisiä tai australialaisia tuotteita Kiinan varastosta halvemmalla kuin niiden alkuperäisessä maassa, kyseessä on todennäköisesti tuoteväärennös (eli piraattituote).

6 Yksinkertaista tapaa paljastaa feikkisivusto

Katso nämä kuusi kohtaa niin tiedät melko varmasti, onko kyseessä huijaus vai ei.

1. Tarkista URL-osoite. Näyttääkö se uskottavalta ja todelliselta?
2. Ovatko hinnat liian hyviä ollakseen totta?
3. Löytyykö sivustolta kirjoitusvirheitä?
4. Onko pankkisiirto maksuvaihtoehtona?
5. Ovatko kaupan yhteystiedot mainittuina?
6. Käyttääkö kauppa suojattua yhteyttä? https:// Рosoitteen edessä

Jos näistä kohdista ainakin pari toteutuu katsomasi kaupan kohdalla, pitäisi varoituskellojen alkaa soida. Voit muuten jättää kirjoitukseemme kommentin, jolloin käymme arvioimassa näkemäsi kaupan.

Huijauskauppoja

Alla on mainittuna muutamia kiinalaisia verkkokauppoja, jotka eivät ole todellisia. Jos törmäät uuteen verkkokauppaan, jota et näe luettelossa, kirjoita siitä kommenttikenttään.

99ssx.com
rm44.com
dhgatebuy.com (DHgate.com on todellinen)
cheng-xia.com
chinacheapwholesale.net
chinasprint.com
chuweixin-trading.com
buyonsalecheap.com
hk-bonroy.com
hk-electronic.com
hk-pshop.com
hk-kairui.com
ksrplayer.com
mart-free.com (martofchina.com on todellinen)
mgrcrockthegreen.org
onsinking.com
wholesale-applestore.com
wholesale-watchess.com
wholesaledigitalstore.com
wholesalefactoryshop.com
yongtonghuamei.com

Edellä mainitut kaupat ovat siis huijauskauppoja, joten älä siis missään nimessä tilaa tai rekisteröidy niihin! Aika moni niistä onkin onneksi jo suljettu. Ne on mainittu vain esimerkiksi. Oletko itse törmännyt väärennetyyn verkkosivustoon? Kommentoi alle ja varo erilaisia huijauksia.

Kiitos lukemisesta ja turvallisia ostoshetkiä. Muista myös tutustua sivustomme muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiin, kuten vaikkapa kattavaan AliExpress -esittelyyn.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ

69 kommenttia artikkeliin ”Kiinalaiset huijaussivustot – 6 tapaa paljastaa huijauskauppa”

 1. V√§√§rennetty verkkokauppa tuntuu olevan Islahelsinki.com. Tiladin sielt√§ Orthopediche Air Walking loafersit. Piti olla Clarks, mutta oli ihan jotain muuta. Kovat kuin puukeng√§t. Palautus n√§ytt√§√§ olevan mahdotonta, kun ei oikeasti tied√§ firman nime√§ tai osoitetta. Olen laittanut viesti√§ Kilpailu ja kuluttajaviradtolle, Euroopan kuluttajasuojaan ja Klatna Bankille. Firmasta ei kuulu mit√§√§n. Klarna yritt√§√§ j√§ljitt√§√§… Lunates19 on pakettitarrassa ja Klarnan laskussa nimen√§, mutta netist√§ en l√∂yd√§ mit√§√§n j√§rkev√§√§ firmaa.

  Vastaa
 2. Lunahelsinki, Nitrub-shop ep√§rehellisi√§ kauppoja. Mulla parit tuotteet odottaa palautusta. En saa palautusosoitetta heilt√§. Vastaukset silloin kun saa textariin , ylimalkaisia, ei voi palauttaa, ei voi hyvitt√§√§, ite ootte rikkonut tuotteet, vastataan englanniksi h√∂lyn p√∂ly√§.Ei auta vaikka l√§hett√§√§ kuvat rikkin√§isest√§ tuotteesta. Klarnan kautta ostanut…..hee selvitt√§√§ parhaillaan, n√§it√§ mun kaksia ostoksia lunahelsingist√§! Ihmettelen, ett√§ Klarna on l√§htenyt t√§ll√§isiin kakkafirmoihin mukaan. Odotellaan….
  Oma tyhmyys kun en tarkastanut taustoja….

  Vastaa
 3. Tyhm√§n√§ tilasin takin, oli takki, mutta ei ollenkaa sellainen kuin kuvassa. Asiakaspalvelu kiertelee asian kanssa, ei voi kuulema palauttaa, koska pakkaus avattu.. T√§ytt√§ huijausta lunahelsinki, eleashop nitrub. √Ąlk√§√§ tilatko mit√§√§n n√§ist√§ verkkokaupoista.

  Vastaa
 4. Lunahelsinki, eleashop, nitrub ja kaikki lunahelsinki sivuille menevät Facebookmainokset Suomi etuliikkeellä ovat kiinalainen suoralähetys tehtailija. Tavara on huonoa, ylihinnoiteltua (50%ale) ja palautusmahdollisuutta ei ole. Vastasi aluksi sähköpostiin, mutta ei mitään palautuksesta. Tilasin lämpeävät käsineet, mainos antoi ymmärtää että toimii akulla, mutta onkin pattereilla (3/hanska) ja ne ei lämpene, syö vain patterit. Oppirahoiksi meni.

  Vastaa
  • Tilasin meikki viidett√§ Helsingist√§, mutta tulikin kiinalaista Ventsen viidett√§. Samalla lailla ty√∂stet√§√§n sienell√§ kun tilaaman tuote Helsingist√§

   Vastaa

Jätä kommentti