Kenkien kokotaulukko ja 8 vinkkiä kenkien valintaan

Jätä kommentti

Kenkien ostaminen kivijalkakaupasta on erittäin käytännöllistä, sillä pääset sovittamaan kenkiä heti. Mitenkäs verkkokaupan edut? Kauppa on aina auki, valikoima on rajaton ja voit tehdä ostoksesi vaikka sohvalla löhöten. Näiden lisäksi saat kengät yleensä halvemmalla. Jos olet kuitenkin tilaamassa kenkiä ulkomailta, ongelmaksi nousee kenkien kokotaulukko, joka on erilainen kuin Suomessa.

Voit säästää kenkäostoksessasi katsomalla Spartoon uusimmat kenkätarjoukset.

Ole tarkkana kokomerkintöjen kanssa

Monessa maassa on erilaiset kokomerkinnät kengissä. Yleisiä merkintöjä ovat mm. UK, US ja EUR. Suomessa kenkien koot ilmoitetaan EUR-koossa. Lapsille, naisille ja miehille voi olla erilaisia kokomerkintöjä, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

Jos sinun pit√§√§ muuntaa senttimetrit (CM) tuumiksi tai p√§invastoin. Kirjoita Googleen esimerkiksi ”10cm to inch” tai p√§invastoin ”1 inch to cm”.

Naisten kenkien kokotaulukko

naisten kenkien kokotaulukko

Miesten kenkien kokotaulukko

miesten kenkien kokotaulukko

Lasten kenkien kokotaulukko

lasten kenkien kokotaulukko

Jalan koon mittaaminen

jalan koon mittaaminen

Kun mittaat jalan kokoa, aseta jalkasi seinää vasten kantapää edellä. Aseta sen jälkeen jokin esine isovarpaasi kohdalle. Voit sitten mitata helposti jalan pituuden. Mittaa mielellään molemmat jalat, jotta tiedät onko niiden pituudessa suurta eroavaisuutta. Hyvä nyrkkisääntö on lisätä puolen sentin ja sentin väliltä jalan pituuteen, jotta et tule ostaneeksi liian tiukkoja kenkiä.

Vinkkejä kenkien ostamiseen nettikaupoista

Jotta ostos sujuisi mutkattomammin, olemme listanneet muutaman vinkin, joista luulemme olevan apua kenkäostoksiisi netissä.

1. Kenkien tyyli

Etsitkö mukavuutta, tyyliä vai kahden edellisen yhdistelmää? Useimmissa verkkokaupoissa on mahdollista etsiä kenkiä tyylin mukaan: balleriinat, avokkaat, loaferit, saappaat, mokkasiinit, stilettot, purjehduskengät jne. Kenkien ostaminen netistä on hieman vaikeampaa, koska et voi nähdä, miltä ne todella näyttvät ja tuntuvat jaloissasi. Huolellisella asiaan perehtymisellä onnistut kuitenkin todennäköisemmin!

2. Luotettavat kaupat

Etsi luotettava verkkokauppa, jolla on hyvät arvostelut ja tyytyväiset asiakkaat. Etsi itsellesi sopivat kengät ja muista vertailla eri verkkokauppojen hinnat keskenään. Muista myös katsoa hintoja eri kauppapaikkojen, kuten eBayn tai Aliexpressin, myyjien välillä. Hintaerot voivat olla huomattavia.

3. Selvitä palautuskäytäntö

Ota selvää kaupan palautuskäytännöistä. Maksatko itse palautuksesta aiheutuvat kulut vai maksaako verkkokauppa?

4. Verot?

Varaudu mahdollisiin tulli- ja veromaksuihin, mikäli tilaat kengät EU:n ulkopuolelta (esim. Kiinasta). Tilatessasi EU-alueelta, et joudu maksamaan arvonlisäveroja.

5. Kuva kertoo paljon

Ostopäätöksen tekeminen verkkokaupassa vaatii hyviä kuvia. Valitse sellainen sivusto tai myyjä, jolla kuvat ovat riittävän laadukkaita ja joissa näkyy yksityiskohdat sekä haluamasi kengät eri kulmista. Zoom-työkalu on vain plussaa!

6. Tarkista materiaalit

Katso tuotteen materiaalit. Vaikka kuva voi auttaa valitsemaan, se ei kuitenkaan kerro kaikkea. Esimerkiksi tuotteen laatuun ja materiaaleihin kannattaa perehtyä. Lue siis tuotteen tiedot huolellisesti ja jos olet epävarma, älä epäröi ottaa yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun.

7. Selvitä koko

Varmista, että tiedät tarkalleen jalkasi koon. On tärkeää mitata molempia jalkoja ja valita kengät isomman jalan mukaan, sillä jalat voivat usein olla keskenään erikokoiset.

8. Tee ostopäätös

Kun olet tehnyt valintasi, lisää tuote ostoskoriin. Varmista, mitä maksutapoja sivusto tarjoaa ennen kuin siirryt maksamaan. Suosittelemme maksamaan ostokset luotettavan PayPalin avulla.

9. Bonusvinkki

Kokeile kenkiä kaupassa. Jos haluat pelata varman päälle esimerkiksi kalliita merkkikenkiä hankkiessasi, voit samoja kenkiä käydä sovittamassa ensin kaupassa ja tilata ne myöhemmin halvemmalla verkkokaupasta. Jokainen voi itse miettiä, haluaako tukea paikallista kauppiasta vai tilata kengät nettikaupoista.

Lopuksi

Oliko näistä kenkien kokotaulukoista apua sinulle? Unohdimmeko mainita jotain? Mistä nettikaupoista sinä tilaat kenkiä? Suosittele hyviksi havaitsemasi verkkokaupat ja kerro mielipiteesi kommenteissa. Katso myös muita oppaitamme, joissa neuvotaan tilamaan esimerkiksi miesten vaatteita ulkomailta.


Etusivu ¬Ľ Ostokset

Jätä kommentti