Kenkien kokotaulukko ja 8 vinkkiä kenkien valintaan

Verkkokauppojen maailma avaa rajattoman valikoiman kenkiä, ja voit nauttia ostoksista missä ja milloin vain. Monesti hinnat ovat myös fyysisiä kauppoja edullisemmat. Kenkien tilaamisessa ulkomailta haasteena on erilaiset kokotaulukot, sillä ne vaihtelevat maittain. Tämä opas auttaa sinua löytämään oikean koon ja antaa vinkkejä onnistuneeseen kenkäostokseen netistä.

Parhaat kenkätarjoukset

Jos olet juuri nyt ostamassa kenkiä, suosittelemme tarkistamaan mihin hintaan saisit ne muista kaupoista. Tutustu alta suosittuihin kenkäkauppoihin ja löydä unelmiesi kengät halvempaan hintaan!

 • Edulliset hinnat
 • Paljon tarjouksia
 • Nopea toimitus
spartoo
 • Paljon kenki√§
 • Hyvi√§ tarjouksia
 • Nopea toimitus

Ole tarkkana kokomerkintöjen kanssa

Kenkien kokomerkinnät vaihtelevat maittain. Suomessa käytetään yleensä eurooppalaista (EUR) kokomerkintää, mutta erityisesti ulkomaisissa verkkokaupoissa kohtaat myös UK- ja US-kokomerkinnät. Kokomerkinnät saattavat vaihdella myös sukupuolen ja iän mukaan, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

Vinkki:

Jos sinun tarvitsee muuntaa senttimetrit tuumiksi tai toisin p√§in, voit k√§ytt√§√§ Googlea avuksi. Kirjoita hakukentt√§√§n esimerkiksi ”10cm to inches” tai ”1 inch to cm” tuumien muuntamiseksi senttimetreiksi.

Naisten kenkien kokotaulukko

Naisten kenkien kokotaulukot voivat erota merkittävästi eri maissa. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, miten muunnetaan kokoja eri mittajärjestelmien välillä ja valita oikea koko naisille suunnatuissa kengissä.

naisten kenkien kokotaulukko

Miesten kenkien kokotaulukko

Myös miesten kenkien kokotaulukot eroavat maittain. Erityisesti miesten kengissä, koon valinta oikein on avainasemassa mukavuuden ja käyttömukavuuden kannalta.

miesten kenkien kokotaulukko

Lasten kenkien kokotaulukko

Lasten jalka kasvaa nopeasti, ja koko vaihtuu usein. Tässäkin tapauksessa kokotaulukko on hyvä apuväline. Varmista, että lasten kengät ovat oikean kokoiset, jotta ne tukisivat jalan terveellistä kasvua ja kehitystä.

lasten kenkien kokotaulukko

Jalan koon mittaaminen

jalan koon mittaaminen

Oikean koon valinta alkaa jalan oikeaoppisella mittaamisella. Aseta jalkasi seinää vasten ja aseta merkki isovarpaan kohdalle. Tämän jälkeen voit mitata jalan pituuden. Kannattaa mitata molemmat jalat erikseen, sillä niiden koot voivat erota toisistaan.

Vinkki:

Lisää mittaan 0,5-1cm heiluntatilaa, jotta kengät eivät ole liian tiukat.

Vinkkejä kenkien ostamiseen nettikaupoista

Verkko-ostosten tekeminen saattaa joskus tuntua haastavalta, mutta oikeilla neuvoilla ja strategioilla se voi olla vaivatonta ja palkitsevaa. Tässä ovat suosituksemme kenkien ostamiseen verkkokaupoista:

 1. Kenkien tyyli: Etsitkö mukavuutta, tyyliä vai kenties molempia? Useimmat verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden etsiä kenkiä tyylin perusteella. Jokaisella tyylillä on omat ominaisuutensa, joten mieti, mitkä elementit ovat sinulle tärkeimmät.
 2. Valitse luotettava verkkokauppa: Luotettavuuden tunnistaa usein myönteisistä asiakasarvioinneista ja selkeästä palautuspolitiikasta. Vertaile myös hintoja eri kauppojen välillä, sillä hinnat voivat vaihdella huomattavasti.
 3. Tutki palautuskäytäntö: On tärkeää tietää, kuka vastaa palautuksesta aiheutuvista kuluista. Jotkut verkkokaupat tarjoavat ilmaisen palautuksen, toiset eivät.
 4. Tarkista mahdolliset lisäkustannukset: Jos tilaat tuotteen EU:n ulkopuolelta, sinun on hyvä olla tietoinen mahdollisista tulli- ja veromaksuista.
 5. Katso kuvat: Valitse verkkokauppa, joka tarjoaa laadukkaita kuvia tuotteista. Zoom-toiminnon ja eri kulmista otettujen kuvien avulla saat paremman käsityksen tuotteen yksityiskohdista.
 6. Tutki materiaalit: Tuotteen kuvat ovat tärkeitä, mutta niistä ei aina ilmene kaikki. Tarkista tuotekuvauksesta, mitä materiaaleja tuote sisältää. Jos olet epävarma materiaaleista, ota yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun.
 7. Varmista koko: On erittäin tärkeää tietää jalkasi tarkka koko. Mittaa molemmat jalkasi ja valitse kengät sen perusteella, kumpi jalka on suurempi.
 8. Tee ostopäätös harkiten: Kun olet päättänyt, lisää tuote ostoskoriin ja tarkista, mitä maksutapoja kauppa tarjoaa. Suosittelemme luottokorttia tai PayPal-maksujärjestelmää.
 9. Bonusvinkki: Jos olet epävarma kengän sovituksesta, kokeile niitä fyysisessä kaupassa ennen verkkokaupasta tilaamista. Tämä on erityisen hyvä vinkki kalliiden merkkikenkien hankinnassa.

Yhteenveto

Verkkokaupasta kenkien ostaminen avaa uusia mahdollisuuksia ja säästöjä. Haasteeksi nousee usein kenkien koko, sillä eri mailla on erilaiset kokotaulukot. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, miten kokoja voidaan muuntaa ja miten mitata jalka oikein. Tämän oppaan avulla voit tehdä onnistuneita kenkäostoksia verkossa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten voin mitata jalkani?

Aseta jalkasi seinää vasten ja aseta merkki isovarpaan kohdalle. Mittaa sitten pituus merkistä kantapäähän.

Miten voin muuntaa UK- tai US-koon eurooppalaiseksi kooksi?

Useimmat verkkokaupat tarjoavat kokomuuntotaulukoita. Jos tällaista ei ole saatavilla, voit löytää muuntotaulukoita myös Googlen avulla.

Voinko palauttaa kengät, jos ne eivät sovikaan?

Kyllä, useimmat verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden palauttaa tuotteet. Tarkista kuitenkin aina kaupan palautuskäytännöt ennen ostosten tekemistä.

Mitä teen, jos jalkani ovat eri kokoiset?

Mittaa molemmat jalat ja valitse koko isomman jalan mukaan. Jos ero on suuri, kannattaa harkita erikokoisten kenkien ostamista.

Etusivu ¬Ľ Ostokset ¬Ľ Kenkien kokotaulukko ja 8 vinkki√§ kenkien valintaan