Näin tilaat käsidesin netistä tai valmistat sitä kotona – Tiedä nämä 3 asiaa

Jätä kommentti

Käsidesi on loppu lähes kaikista kaupoista ja jotkut yrittävät jopa kiristää rahaa tällä yksinkertaisella tuotteella. Luimme netistä, että osa kaupoista pyytää 0,5l käsidesi pullosta lähes 40€. Tämä homma on lähtenyt täysin lapasesta ja siitä syystä päätimmekin lähteä selvittämään, voiko käsidesiä saada vielä netistä, vai kannattaako sitä yrittää valmistaa itse.

1. Mistä tilata käsidesi netistä?

Tutkimamme mukaan lähes kaikki kotimaiset verkkokaupat ovat myyneet käsidesin loppuun, mutta joistain erikoisliikkeistä sitä saa. Tutki erityisesti toimisto ja yritystarvikkeita myyvät verkkokaupat, sillä niitä kaikki eivät ole vielä hoksanneet katsoa.

Käsidesiä on mahdollisesti saatavilla seuraavista paikoista:
Alla kauppoja, joissa myydään mahdollisesti käsidesiä ja muuta tällä hetkellä kysyttyä tavaraa, joita on hyvä olla kotona varastossa. Huom. kun näet tämän listan, saattaa käsidesit olla jo loppuunmyytyjä näissäkin kaupoissa.

2. Käsidesin valmistaminen kotona

Käsidesi on hyvin yksinkertainen tuote, jonka valmistaminen kotona ei ole rakettitiedettä. Alla helppo käsidesin valmistusohje, jonka näimme ensimmäisen kerran Cbsnewsin sivuilla.

Homma toimii siten, että kaadat ainesosat astiaan oikeassa suhteessa ja sekoitat vaikka puutikulla.

Käsidesin ainesosat

  • 2/3 mitallista puhdistusalkoholia / spriitä / yli 80% alkoholia
  • 1/3 mitallista aloe vera geeliä

Voit tehdä tällä ohjeella juuri sen verran käsidesiä, kun tarvitset, kunhan sekoitat ne oikeassa suhteessa. Voit myös tehdä tästä kotitekoisesta käsidesistä miellyttävän tuoksuista, lisäämällä eteerisiä tuoksuöljyjä muutaman tipan.

Valmis seos kannattaa säilyttää tiivissä pullossa, josta sitä on helppo annostella. Esimerkiksi vanha saippuapumppupullo sopii tähän hommaan hyvin. Muista, että seos tulee tehdä oikeassa suhteessa, jotta se on tarpeeksi alkoholipitoista pöpöjen tappamiseksi.

3. Mistä ostaa ainesosat käsidesin valmistukseen?

käsidesi netistä

Kannattaa kiirehtiä ostamaan kaikki ainesosat kotitekoiseen käsidesiin, sillä nekin myydään pian loppuun, kun ihmiset lukevat erinäisiä ohjeita. Spriitä ja puhdistualkoholia kannattaa lähteä etsimään esimerkisi Motonetistä, Biltemasta, Puuilosta, Bauhausista ja kaikista vastaavista kaupoista.

Aloe Vera geeliä voit taas ostaa lähes kaikista kosmetiikkakaupoista ja vastaavista, kuten vaikkapa The Body Shop, Hajuvesi.fi ja Nordicfeel. Valinnaisia tuoksuöljyjä kannattaa myös kysyä samoista liikkeistä.

3. Käsienpesu voi riittää

Normaaleissa kotioloissa tavallinen käsienpesu voi riittää, kunhan se tehdää toistuvasti ja huolellisesti. Yleinen ohje on pestä käsiä vähintään 20 sekuntia, käyden läpi käsien kaikki kohdat. Vältä myös pintojen koskemista, ylimääräistä ihmiskontaktia ja käytä hanskoja tarvittaessa.

Yhteenveto käsidesistä

Tällä sivulla esitelty ohje on vain informatiiviseen käyttöön, emmekä suosittele sitä jos sinulla on mahdollisuus oikeaan käsidesiin. Vaikka tätä ohjetta jaetaan netissä monilla sivustoilla ja somessa, kannattaa silti muistaa, että käsidesin valmistus kotona on täysin ihmisen omalla vastuulla. Panostakaa erityisesti hyvään käsihygieniaan pesemällä käsiä ahkerasti ja välttämällä massakokoontumisia.


Etusivu » Arkivinkit »
Arvioi kirjoitus "Näin tilaat käsidesin netistä tai valmistat sitä kotona – Tiedä nämä 3 asiaa" klikkaamalla tähteä.
3 / 5 (7 ääntä)

Jätä kommentti