Instagram-tilin poisto + 4 extra vinkkiä

16 kommenttia

Oletko joskus liittynyt Instagram-kuvapalveluun, mutta huomannut ettei se olekaan sinun juttusi? Tai sitten olet huolissasi Instagramiin liittyvistä asioista, kuten yksityisyydestä ja tietosuojasta.

Olipa syysi mikä mikä tahansa, olet saattanut huomata, että Instagram-tilin poistaminen ei olekaan niin yksinkertainen juttu.

Turha yritt√§√§ etsi√§ ‚ÄĚpoista k√§ytt√§j√§tili‚ÄĚ -painiketta, sill√§ sit√§ et k√§nnykk√§sovelluksesta l√∂yd√§! Lue ohjeemme ja opi Instagram tilin poisto, sek√§ katso lopusta pari extra vinkki√§.

Instagram-tilin poistaminen pysyvästi

instagramin poistaminen pysyvästi

Käyttäjätilin poistamisesta on tehty vahingossa, tai tahallaan hieman vaikeaa. Liekö johtuisi siitä, ettei sinun haluta poistuvan palvelusta?

Poistolinkki on ”piilotettu” ja sit√§ ei ole suoraan Instagram-sovelluksessa. Teimme kuitenkin salapoliisity√∂t√§ ja selvitimme miten Instagram-tilin poisto tapahtuu. Katso vaiheet alta.

Pysyvän poistamisen vaiheet

 1. Siirry tästä poistosivulle
 2. Kirjaudu sisään Instagramiin tarvittaessa
 3. Valitse poistamisen syy ja vahvista poisto

Huomaa tämä, kun poistat tilisi pysyvästi

Tilin poistaminen Instagram-palvelusta ei toimi samalla tavalla kuin esimerkiksi Facebook-tilin poistaminen. Facebook-tilin voi nimittäin aina palauttaa käyttöön kirjautumalla sisään alkuperäisellä tunnuksella ja salasanalla.

Instagram on tässä taas hieman erilainen, sillä tilin poistettuasi, kaikki kuvasi ja videosi katoavat, eikä niitä voi palauttaa. Onneksi voit kuitenkin poistaa Instagram-tilisi myös tilapäisesti. Siitä lisää seuraavassa kappaleessa.

Instagram-tilin poistaminen tilapäisesti

instagramin poisto tilapäisesti

Tämä on paras vaihtoehto, jos haluat jonain päivänä palauttaa kaikki palvelimeen lataamasi kuvat ja videot.

Kun poistat Instagram-tilisi tilapäisesti käytöstä, tilisi pysyy piilotettuna, kunnes aktivoit se uudelleen kirjautumalla sisään.

Tilapäisen poiston ja palautuksen voi tehdä uudestaan kerran viikossa.

Tilapäisen poistamisen vaiheet

 1. Siirry tästä Instagram-tilin poistoon.
 2. √Ąl√§ poista tili√§si pysyv√§sti, vaan klikkaa linkki√§ jossa lukee ”poistaa v√§liaikaisesti”.
 3. Kerro Instagramille, miksi haluat poistaa tilisi k√§yt√∂st√§ ja anna salasanasi uudelleen. Paina sen j√§lkeen ‚ÄĚPoista k√§ytt√§j√§tilisi k√§yt√∂st√§ v√§liaikaisesti‚ÄĚ -painiketta.

Miten poistaa kuolleen Instagram?

Jotta voit poistaa edesmenneen henkilön Instagram-tilin, tarvitset hänen käyttäjätunnuksensa ja salasanan. Seuraa sitten kirjoituksen alussa neuvottua pysyvän poistamisen ohjetta.

Harva tosin tietää toisen salasanaa, mutta onneksi poistamisen pystyy tekemään muutoinkin. Eli mikäli sinulla ei ole edesmenneen salasanaa, katso alla oleva kappale poistopyynnön jättämiseksi.

Vain lähiomainen tai asioiden hoitaja voi jättää poistopyynnön

Jos et tiedä kuolleen Instagram -tunnuksia, tulee sinun jättää Instagramille poistopyyntö.

Mik√§li edellinen linkki ei toimi, kirjoita Googleen ”deceased person instagram”.

Voit myös asettaa käyttäjätilin muistotilaan, jolloin kuvat jäävät nähtäviksi.

Jotta voit pyytää poistamista tai muistotilaan asettamista, tulee sinun todistaa olevasi lähiomainen tai kuolleen asioiden edustaja. Tarvitset myös kuolintodistuksen.


Muita yleisiä vinkkejä Instagramin käyttöön

Seuraavat vinkit eivät liity tilin poistamiseen, mutta saattavat helpottaa kyseisen sovelluksen käyttöä muuten.

Vinkki #1 РKuinka tyhjentää Instagramin historia

Voit tyhjent√§√§ Instagramin hakuhistorian menem√§ll√§ omaan profiiliisi ja klikkaamalla oikealta ylh√§√§lt√§ kolmea viivaa. Paina sen j√§lkeen ”Asetukset” ja ”Turvallisuus”. Klikkaa sitten ”Tyhjenn√§ hakuhistoria”.

Vinkki #2 – Kuinka poistaa ehdotetut profiilit

Kun painat alhaalta suurennuslasin kuvaa ja menet hakuun olet ehk√§ huomannut, ett√§ Instagram tarjoaa sinulle ehdotuksia, jotka eiv√§t poistu hakuhistorian tyhjennyksell√§. √Ąl√§ viel√§ h√§t√§√§nny, voit onneksi piilottaa ne pit√§m√§ll√§ sormea hetken piilotettavan kohteen p√§√§ll√§. Eli pid√§ siis se k√§ytt√§j√§nimi painettuna pari sekuntia, jonka haluat poistaa hakuehdotuksista. Sen j√§lkeen aukeaa uusi ponnahdusikkuna, josta voit piilottaa tuon ehdotuksen.

Vinkki #3 – Piilota kuvia

Jos et halua poistaa koko tiliä tai yksittäisiä kuvia ja videoita, voit myös vain piilottaa ne. Instagram on kehittänyt uuden arkistointitoiminnon, jolla kuvat ja videot voi piilottaa julkisesta profiilista, mutta ne voi palauttaa sinne milloin tahansa.

Yksittäisen sisällön piilottaminen tapahtuu seuraavasti

 1. Avaa kuva tai video, jonka haluat arkistoida
 2. Paina ylh√§√§ll√§, oikealla olevaa ‚ÄĚ…‚ÄĚ -painiketta
 3. Sinulle aukeaa valikko, jossa ensimm√§isen√§ lukee ‚ÄĚArkistoi‚ÄĚ. T√§t√§ painamalla saat aineiston arkistoiduksi.
instagram kello

Piilotetun sisällön palauttaminen

 1. Paina profiilissasi näkyvää kuvaketta, joka näyttää kellolta
 2. Valitse haluamasi aineisto, paina ‚ÄĚ…‚ÄĚ -painiketta ja valitse ‚ÄĚn√§yt√§ profiilissa‚ÄĚ, jolloin kuva tai video siirtyy takaisin profiiliin.

 

Vinkki #4 РVältä vahinkotykkäykset

Tässä vielä hyödyllinen extravinkki kyttääjälle. Tiedät varmaan sen tunteen, kun selaat profiilia, jonka tiliä et seuraa ja vahingossa tuplaklikkaat kuvaa ja näyttöösi ilmestyy sydän! Niinpä, näin on tapahtunut meille jokaiselle. Meillä on sinulle kuitenkin vinkki, jonka avulla vältyt näiltä kiusallisilta vahinkotykkäyksiltä.

Näin voit välttää vahinkotykkäykset

 1. Avaa haluamasi profiili normaalisti ja anna kuvien latautua
 2. Siirry lentokonetilaan
 3. Nyt voit selata kuvia rauhassa ja vältyt vahinkotykkäyksiltä, sillä puhelimessasi ei ole nettiyhteyttä.

Onnistuitko?

Onnistuitko poistamaan Instagramin ohjeemme avulla? Jos et, laita toki kommenttia alle ja kerro mitä meidän pitäisi tehdä paremmin. Otamme palautetta mielellämme vastaan.

Teetkö muuten ostoksia älypuhelimellasi? Saattaisit olla kiinnostunut Wish-kaupasta, jossa voi ostaa vaikka aurinkolasit parilla eurolla.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit

16 kommenttia artikkeliin ”Instagram-tilin poisto + 4 extra vinkki√§”

 1. Olen aikanaan tehnyt Instagramiin tilin 3,lla nimeni muunnoksella. Voin siis poistaa näistä 2 ja yksi jää voimaan.

  Vastaa
 2. Hei, en saa poistettuu toinen tilini koska siinä ei ollut salasana käytössä. Miten saan toisen tilin poistettu?

  Vastaa
  • Olet varmaan unohtanut toisen tilin salasanan. Koita palauttaa se, jotta p√§√§set siihen tiliin taas k√§siksi. Sitten voit poistaa sen ohjeemme mukaan.

   Vastaa
   • Ei p√§√§st√§ kakkostiliin kun laitoin se toisee tilin alle samalle k√§ytt√§j√§tilille.
    Nyt kakkostilisä ei saa mitenkään pois.

 3. Saako yksi henkil√∂ poistaa Instagram tilin kysym√§tt√§ muilta…jos siis tili on yhteisess√§, joukkueen k√§yt√∂ss√§ oleva?

  Vastaa
  • Hei, k√§yt√§nn√∂ss√§ kuka tahansa kenell√§ on hallussaan salasana kyseiselle Instagram-tilille, voi sen poistaa.

   Harmi, ett√§ n√§in on tehty kysym√§tt√§ muilta. Voitte kuitenkin ”anoa” Instagramia palauttamaan tilin. Takeita t√§m√§n onnistumisesta ei ole, mutta aina voi yritt√§√§. Voit lukea esimerkiksi Quorasta (englanninkielinen sivusto) lis√§√§ asiasta.

   Vastaa
 4. Tervehdys. Haluaisin poistattaa siskoni tilin hänen poismenon johdosta. Minulla on hänen iPhone käytettävissä, mutta en ole löytänyt applikaatiosta vaihtoehtoa poistaa tiliä.

  Olkaa ystävälliset ja auttakaa.

  Ylläpito: Viestiä muokattu 9.9.2018

  Vastaa
  • Hei, otan osaa.

   Instagram-tiliä ei voi poistaa suoraan applikaatiosta, vaan se onnistuu tässä kirjoituksessa olevasta linkistä (ensimmäinen kappale).

   Jos et tiedä henkilön käyttäjätunnuksia, voit pyytää Instagramia poistamaan kyseisen tilin puolestasi.

   Tarvitset jotain millä todistat olevasi vainajan laillinen edustaja, sekä kuolintodistuksen. Täältä voit lähettää poistopyynnön.

   Vastaa

Jätä kommentti