Ilmaiset videoeditointiohjelmat – 5 parasta ohjelmaa videon editointiin

Ilmainen videoeditointiohjelma on kätevä tapa aloittaa videoiden editointi ilman kustannuksia. Video on tehokkain mediamuoto, joten siihen kannattaa panostaa. Olitpa sitten perustamassa YouTube-kanavaa, tekemässä mainoksia tai some-sisältöä, kannattaa sinun ainakin harkita videoiden lisäämistä sisältöösi.

Top-5 ilmainen videoeditointiohjelma

Suosittelemme tutustumaan huolellisesti kaikkiin seuraavaksi mainittaviin ohjelmiin ja valitsemaan niistä yhden. Kun pysyt yhden ohjelman parissa pitkään, opit sen käyttämisen nopeasti ja tehokkaasti. Mikäli uuden oppiminen ei tuota sinulle vaikeuksia, kannattaa valita sellainen ohjelma, jonka ominaisuudet eivät lopu kesken taitojesi kehittyessä.

Vieraile jokaisen ohjelman kotisivuilla ja tutustu sen ominaisuuksiin. Modernin näköinen editori ei välttämättä ole paras, vaan tärkeää on myös nopeus ja editorin monipuolisuus.

1. OpenShot (Mac, Windows ja Linux)

openshot

OpenShotissa on sopiva tasapaino helppokäyttöisyyden ja tehokkuuden välillä, joten sitä on helppo lähestyä. Se sopiikin parhaiten aloittelijoille, jotka eivät vielä tarvitse niin monia ominaisuuksia.

2. VideoPad (Windows ja Mac)

videopad

Kuten OpenShot, VideoPad on suunnattu lähinnä aloittelijoille. Kehittyneemmät käyttäjät saattavat kaivata lisää ominaisuuksia.

3. VSDC Free Video Editor (Windows)

vsdc videoeditori

VSDC on kenties paras ilmainen videoeditointiohjelma, joka on saatavilla ainoastaan Windowsille. Se tarjoaa melko kehittyneitäkin ominaisuuksia, joiden käyttöä opastetaan esimerkiksi YouTubessa. Opastus tulee tarpeeseen, sillä tämä ohjelma voi aluksi tuntua hieman vaikealta käyttää. Opettelu kuitenkin kannattaa, sillä tässä ohjelmassa on esimerkiksi hyvät tallennusmahdollisuudet.

4. HitFilm Express (Windows ja Mac)

hitfilm express videomuokkain

HitFilm haluaa tämän editorin käytöstä maksuksi jaon sosiaalisessa mediassa. Eli jos sen pystyt tekemään, saat tämän editorin ilmaiseksi. Se kuitenkin mielestämme kannattaa, sillä kyseessä on melko ammattimainen videoeditori. Älä säikähdä vaikeaa käyttöliittymää, sillä YouTube on täynnä hyviä ohjeita HitFilm Expressin käyttöön. Vahva suositus Opastaja.comilta!

5. Avidemux (Mac, Windows ja Linux)

avidemux

Jos tavoitteenasi on vain tehdä muutama yksinkertainen muokkaus videoon, valitse helppokäyttöinen editori, kuten Avidemux. Ohjelmalla voit tehdä yksinkertaiset leikkaukset, tiedostomuunnokset ja rajaukset. Ohjelman ulkonäkö on todella vanhanaikainen, mutta älä anna sen lannistaa, sillä ohjelma on kuitenkin täysin pätevä pieniin muokkauksiin.

Hyödyllisiä tarvikkeita videotuotantoon

Mikäli haaveissasi on kuvata videoblogia tai muuta vastaavaa, kannattaa sinun panostaa hyviin laitteisiin, jotta editoitava materiaali olisi mahdollisimman hyvälaatuista. Alla on yleisimpiä tarvikkeita, joita tarvitset esimerkiksi videoblogin pyörittämiseen.

  1. Canon Powershot G7X Mark II
  2. Blue Yeti USB
  3. Pyöreä LED-valo jalalla

Canon G7X -sarja on yksi suosituimmista kameroista vloggaamiseen sen loistavan kuvanlaadun ja koon vuoksi. Blue Yeti -mikrofonilla saat korkealaatuisen äänen videoihisi. LED-valolla pidät huolen, että valaistus on riittävä videokuvaamiseen. Voit kokeilla myös suunnata valon kattoon, jotta se näyttää pehmeämmältä.

Yhteenveto ilmaisista videoeditointiohjelmista

Ilmaiset videoeditointiohjelmat tarjoavat käyttäjilleen helpon ja kustannustehokkaan tavan aloittaa videoiden muokkaaminen. Aloittelijoille suunnatut ohjelmat, kuten OpenShot ja VideoPad, tarjoavat helppokäyttöisyyttä ja perusominaisuuksia.

VSDC on erinomainen valinta Windows-käyttäjille, jotka etsivät kehittyneempiä ominaisuuksia, vaikkakin ohjelma vaatii hieman enemmän opettelua. HitFilm Express tarjoaa ammattimaisen tason työkaluja ilmaiseksi, kunhan käyttäjä jakaa ohjelman sosiaalisessa mediassa. Avidemux puolestaan sopii yksinkertaisten muokkausten tekemiseen.

Laadukkaan videomateriaalin tuottamiseen on tärkeää panostaa myös hyviin laitteisiin, kuten kameroihin, mikrofoneihin ja valaistukseen. Näin voit hyödyntää videoeditointiohjelmien koko potentiaalin ja luoda vaikuttavaa sisältöä.

Voit tutustua myös ilmaisiin kuvankäsittelyohjelmiin, jos tarvitset ohjelmaa YouTube-thumbnailien luomiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä ilmainen videoeditointiohjelma sopii parhaiten aloittelijoille?

OpenShot ja VideoPad ovat erinomaisia vaihtoehtoja aloittelijoille, sillä ne tarjoavat helppokäyttöisyyttä ja perusominaisuuksia.

Minkä ohjelman valita, jos haluan kehittyneempiä ominaisuuksia Windows-käyttäjänä?

VSDC on hyvä valinta kehittyneempiä ominaisuuksia etsiville Windows-käyttäjille, vaikka sen opettelu saattaa vaatia hieman enemmän aikaa.

Mistä löydän ohjelmia YouTube-thumbnailien luomiseen?

Ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat, kuten GIMP tai Canva, voivat auttaa sinua luomaan houkuttelevia YouTube-thumbnaileja.

Etusivu » Nettivinkit » Ilmaiset videoeditointiohjelmat – 5 parasta ohjelmaa videon editointiin