Ilmaiset videoeditointiohjelmat – 5 parasta ohjelmaa videon editointiin

Jätä kommentti

Ilmainen videoeditointiohjelma on kätevä tapa aloittaa videoiden editointi ilman kustannuksia. Video on tehokkain mediamuoto, joten siihen kannattaa panostaa. Teetpä sitten Youtube -kanavaa, mainoksia, somea tai muuta sisältöä, tulee sinun ainakin harkita videoiden lisäämistä sisältöösi.

Top-5 ilmainen videoeditointiohjelma

Suosittelemme tutustumaan huolellisesti kaikkin seuraavaksi mainittaviin ohjelmiin ja valitsemaan yhden. Kun pysyt yhden ohjelman parissa pitkään opit sen käyttämisen nopeasti ja tehokkaasti. Mikäli uuden oppiminen ei tuota sinulle vaikeuksia, kannattaa valita sellainen ohjelma jonka ominaisuudet eivät lopu kesken taitojesi kehittyessä.

Ohjelmat eivät ole parhausjärjestyksessä

Vieraile jokaisen ohjelman kotisivulla ja tutustu sen ominaisuuksiin. Moderneimman näköinen editori ei välttämättä ole paras, vaan tärkeää on myös nopeus ja editorin monipuolisuus. Kuten otsikossa luki, nämä eivät ole missään tietyssä järjestyksessä, vaan kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja.

 

openshot

1. OpenShot (Mac, Windows ja Linux)

Openshotissa on sopiva balanssi helppokäyttöisyyttä ja tehokkuutta, joten sitä on helppo lähestyä. Se sopiikin parhaiten aloittelijoille, jotka eivät vielä tarvitse niin paljon ominaisuuksia.

 

videopad

2. VideoPad (Windows ja Mac)

Kuten Openshot, VideoPad on suunnattu lähinnä aloittelijoille. Kehittyneet käyttäjät saattavat jäädä kaipaamaan lisää ominaisuuksia.

 

vsdc videoeditori

3. VSDC Free Video Editor (Windows)

VSDC on kenties paras ilmainen videoeditointiohjelma joka on saatavilla ainoataan Windowsille. Se tarjoaa melko kehittyneitäkin ominaisuuksia joiden käyttöä opastetaan esimerkiksi Youtubessa. Opastus tulee tarpeeseen, sillä tämä ohjelma voi ensin tuntua hieman vaikealta käyttää. Opettelu kuitenkin kannattaa, sillä tässä ohjelmassa on esimerkiksi hyvät tallennusmahdollisuudet.

 

hitfilm express videomuokkain

4. HitFilm Express (Windows ja Mac)

Hitfilm haluaa t√§m√§n editorin k√§yt√∂st√§ maksuksi jaon sosiaalisessa mediassa. Eli jos sen pystyt tekem√§√§n, saat t√§m√§n editorin ilmaiseksi. Se kuitenkin mielest√§mme kannattaa sill√§ kyseess√§ on melko ammattimainen videoeditori. √Ąl√§ s√§ik√§hd√§ vaikeaa k√§ytt√∂liittym√§√§, sill√§ Youtube on t√§ynn√§ hyvi√§ ohjeita Hitfilm Expressin k√§ytt√∂√∂n. Vahva suositus Opastaja.comilta!

 

avidemux

5. Avidemux (Mac, Windows ja Linux)

Jos tavoitteesi on vain tehdä muutama yksinkertainen muokkaus videoon, valitse helppo editori, kuten tämä Avidemux. Ohjelmalla voit tehdä yksinkertaiset leikkaukset, tiedostomuunnokset ja croppaukset. Ohjelman ulkonäkö on todella päivettynyt, mutta älä anna sen lannistaa, sillä ohjelma on kuitenkin täysin pätevä pieniin muokkauksiin.

Hyödyllisiä tarvikkeita videotuotantoon

Mikäli haaveissasi on kuvata videoblogia tai muuta vastaavaa, kannattaa sinun satsata hyviin laitteisiin, jotta editoitava materiaali olisi mahdollisimman hyvälaatuista. Alla yleisimpiä tarvikkeita, joita tarvitset esimerkiksi videoblogin pyörittämiseen.

  1. Canon Powershot G7X Mark II
  2. Blue Yeti USB
  3. Pyöreä LED-valo jalalla

Canon G7X Mark II on yksi suosituimmista kameroista vloggaukseen, sen loistavan kuvanlaadun ja koon vuoksi. Bluen Yeti mikrofonilla taas saat korkealaatuisen äänen videoihisi. LED-valolla pidät huolen, että valaistus on riittävä videokuvaamiseen. Voit kokeilla myös suunnata valon kattoon, jotta se näyttää pehmeämmältä.

Ajatuksia loppuun

Mitä videoeditointiohjelmaa käytät? Kerro mielestäsi paras ilmainen videoeditointiohjelma ja helpota lukijoidemme päätöstä. Tutustu myös muihin sivustomme kirjoituksiin. Kurkkaa esimerkiksi ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat, jos tarvitset ohjelmaa Youtube thumbnailien tekoon.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit

Jätä kommentti