Paras ilmainen virustorjunta tietokoneelle ja puhelimeen

Tietokoneemme ja mobiililaitteemme ovat jatkuvasti alttiina erilaisille uhkille. Virukset, haittaohjelmat, vakoiluohjelmat ja muut kyberuhkat voivat saastuttaa laitteemme ja vaarantaa henkilökohtaiset tietomme.

Ilmainen virustorjunta saattaa tuntua liian hyvältä ollakseen totta, mutta monet niistä tarjoavat oikeasti vahvaa suojaa näitä uhkia vastaan. Tässä artikkelissa tutustumme ilmaisiin virustorjuntaohjelmiin, tutkimme niiden tehokkuutta ja pohdimme, tarvitsemmeko todella kalliita turvaratkaisuja suojautuaksemme virusuhkien varalta.

Mikä on paras ilmainen virustorjunta tietokoneelle?

Valinta parhaasta ilmaisesta virustorjuntaohjelmistosta tietokoneelle riippuu useista tekijöistä, kuten käyttöjärjestelmästä, henkilökohtaisista vaatimuksista ja siitä, mitä erityisominaisuuksia käyttäjä arvostaa. Osa ohjelmistoista tarjoaa parempaa suojausta erityyppisiä uhkia vastaan, kun taas toiset voivat olla kevyempiä ja vähemmän kuormittavia tietokoneen resursseille.

Tilanne saattaa muuttua ajan myötä, ja uusia virustorjuntaohjelmistoja ilmestyy markkinoille, mutta alla on lueteltu muutamia suosittuja ja tehokkaiksi havaittuja ilmaisia virustorjuntaohjelmistoja:

 1. Microsoft Defender: Aiemmin nimellä Windows Defender, tämä ohjelma tulee esiasennettuna Windows 10 ja uudemmissa versioissa. Se on kehittynyt vuosien varrella ja tarjoaa nyt kohtuullisen suojan viruksia vastaan. Se integroituu saumattomasti Windows-käyttöjärjestelmään ja toimii hyvin muiden tietoturvaratkaisujen kanssa.
 2. Avast Free Antivirus: Avast on yksi suosituimmista virustorjuntaratkaisuista maailmassa. Se tarjoaa monipuolisen suojan viruksia ja haittaohjelmia vastaan. Lisäksi siinä on käyttäytymisen tarkkailu, joka havaitsee epäilyttävän toiminnan reaaliajassa.
 3. Kaspersky Security Cloud – Free: Kaspersky on toinen tunnettu nimi tietoturva-alalla. Tämä ilmainen versio tarjoaa vahvaa suojausta haittaohjelmia vastaan sekä pilvipohjaisia ominaisuuksia.
 4. Bitdefender Antivirus Free Edition: Bitdefender on tunnettu erinomaisesta viruksentorjuntamotoristaan. Ilmainen versio on yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen, mutta samalla erittäin tehokas.
 5. AVG Free Antivirus: AVG on toinen suosittu ilmainen ratkaisu, joka tarjoaa hyvän suojan ja useita lisäominaisuuksia, kuten suorituskyvyn parannukset.

Kun valitset parasta ilmaista virustorjuntaa tietokoneellesi, on tärkeää ottaa huomioon myös ohjelman käyttökokemus, päivitystaajuus ja mahdolliset lisäominaisuudet, jotka voivat olla hyödyllisiä. Muista aina lukea arvosteluja ja verrata eri vaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä.

Mikä on paras ilmainen virustorjunta Android-puhelimeen?

Android-laitteiden kasvava suosio on tehnyt niistä houkuttelevan kohteen haittaohjelmille ja muille kyberuhkille. Onneksi on olemassa useita tehokkaita virustorjuntaratkaisuja Androidille, jotka auttavat suojaamaan laitteitasi. Tässä ovat joitakin suosituimmista ja tehokkaiksi havaituista ilmaisista virustorjuntaohjelmista Android-puhelimille:

 1. Avast Mobile Security: Tämä on yksi suosituimmista Android-turvaratkaisuista, joka tarjoaa monipuolisen suojan viruksia, haittaohjelmia ja vakoiluohjelmia vastaan. Lisäksi siinä on varkaudenestotoimintoja, kuten etäpaikannus ja lukitus.
 2. Bitdefender Antivirus Free: Bitdefenderin Android-versio on kevyt ja tehokas. Se skannaa ja tarkistaa kaikki asennetut sovellukset saastumisen varalta ja tarjoaa reaaliaikaisen suojauksen.
 3. Kaspersky Mobile Antivirus: Kuten sen PC-versio, Kasperskyn mobiiliturvaratkaisu on erittäin tehokas torjumaan haittaohjelmia ja viruksia. Se sisältää myös varkaudenestotoimintoja ja sovelluslukituksen.
 4. AVG Antivirus Free: AVG:n mobiiliversio tarjoaa suojan haittaohjelmia vastaan sekä optimointityökaluja, jotka auttavat parantamaan laitteen suorituskykyä. Se sisältää myös varkaudenestotyökaluja ja yksityisyyden suojatoimintoja.
 5. McAfee Mobile Security & Lock: McAfee tarjoaa laajan valikoiman työkaluja, kuten virusskannerin, varkaudeneston, yksityisyyssuojan sekä puhelimen optimointitoimintoja.

Kun valitset virustorjuntaohjelmistoa Android-laitteellesi, on tärkeää huomioida paitsi ohjelman virustorjuntaominaisuudet, myös muut tarjotut työkalut, kuten varkaudenesto, yksityisyyden suoja ja sovelluslukitus.

Jotkut virustorjuntaohjelmat saattavat sisältää mainoksia ilmaisissa versioissa, joten on hyvä tarkistaa arvostelut ja varmistaa, että sovellus ei ole liian raskas tai häiritsevä käytössä. Muista myös päivittää ohjelmisto säännöllisesti ja varmistaa, että se on yhteensopiva Android-version kanssa.

Maksullinen virustoruntaohjelma voi olla hyvä vaihtoehto

Maksullinen virustorjuntaohjelma voi olla erinomainen sijoitus niille, jotka etsivät lisäturvaa ja -ominaisuuksia. Usein maksulliset ratkaisut tarjoavat monipuolisempaa suojaa, kuten phishingin torjuntaa ja edistynyttä verkkovalvontaa. Lisäksi maksulliset versiot saattavat tarjota paremman asiakastuen, joka voi auttaa nopeassa ratkaisun löytämisessä ongelmatilanteissa.

Vaikka ilmaiset versiot voivat olla tehokkaita perustason suojauksessa, maksullinen virustorjunta voi tarjota rauhan mielen ja yksinkertaistaa turvallisen tietotekniikan hallintaa.

f-secure
 • Panosta turvallisuuteen
 • Huolehdi tietoturvasta
 • Luotettava palvelu

F-Secure on suomalainen yritys, joka tarjoaa kattavia tietoturva- ja yksityisyysratkaisuja kuluttajille ja yrityksille. Heidän tuotteisiinsa kuuluvat muun muassa virustorjunta, VPN, sekä palomuuri- ja salausohjelmistot, jotka suojaavat käyttäjiä verkkohyökkäyksiltä ja identiteettivarkauksilta.

malwarebytes
 • Tehokas puhdistus
 • Löytää hyvin virukset
 • Suojaa monipuolisesti

Malwarebytes on suosittu tietoturvaohjelma, joka suojaa tietokoneita ja laitteita haittaohjelmilta ja muilta uhilta. Ohjelmisto tarjoaa tehokkaan ja monipuolisen suojan, joka havaitsee ja poistaa haittaohjelmat nopeasti.

Miksi virustorjuntaohjelmat ovat ilmaisia?

Ilmaiset virustorjuntaohjelmat saattavat kuulostaa liian hyviltä ollakseen totta, mutta ne ovat todellakin olemassa, ja monet niistä tarjoavat laadukasta suojaa. On kuitenkin syytä miettiä, miksi yritykset tarjoavat näitä palveluita ilmaiseksi. Tässä on joitakin yleisimpiä syitä:

 1. Freemium-malli: Monet virustorjuntaohjelmat noudattavat ”freemium” -mallia. Tämä tarkoittaa, että perusversio on ilmainen, mutta lisäominaisuuksia tai tehokkaampaa suojaa varten käyttäjän täytyy päivittää maksulliseen versioon. Ilmaisen version tarkoitus on saada käyttäjä kokeilemaan tuotetta ja mahdollisesti sitoutumaan maksulliseen versioon myöhemmin.
 2. Mainokset: Jotkut ilmaiset virustorjuntaohjelmat näyttävät mainoksia käyttäjille. Mainostulot auttavat tukemaan ohjelman ilmaista tarjoamista.
 3. Käyttäjätiedot: Vaikka tämä ei ole yhtä yleistä, jotkut ilmaiset sovellukset ja palvelut voivat kerätä anonymisoituja tietoja käyttäjistään ja myydä näitä tietoja kolmansille osapuolille. On tärkeää lukea palvelun tietosuojakäytäntö ja varmistaa, että yksityisyyttäsi kunnioitetaan.
 4. Markkinoiden valtaus: Tarjoamalla ilmaisen virustorjuntaratkaisun yritys voi laajentaa markkinaosuuttaan ja tehdä tuotemerkistään tunnetumman. Mitä useammalla käyttäjällä ohjelma on asennettuna, sitä parempi maine ja näkyvyys yrityksellä on markkinoilla.
 5. Parannettu tunnistus: Laajempi käyttäjäkunta tarkoittaa myös, että yrityksellä on pääsy laajempaan tietokantaan uusista ja tunnistamattomista uhista. Tämä auttaa parantamaan heidän tuotteensa tehokkuutta ja suojaa.
 6. Kilpailun paine: Koska monilla suurilla toimijoilla on ilmaisia virustorjuntaratkaisuja, muut yritykset saattavat tuntea painetta tarjota oma ilmaisversio säilyttääkseen kilpailukykynsä.

Vaikka monet ilmaiset virustorjuntaohjelmat ovat tehokkaita ja turvallisia, on aina suositeltavaa tutustua yrityksen taustaan, lukea käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt sekä ottaa huomioon käyttäjäarvostelut ennen minkään ohjelman asentamista.

Mistä voi ladata luotettavan ilmaisen virustorjunnan?

Luotettavan virustorjuntaohjelman lataaminen edellyttää varovaisuutta, sillä netti on täynnä valeohjelmistoja. Suositeltavaa on ladata ohjelmisto aina sen viralliselta verkkosivustolta. Joitakin luotettavia ohjelmistojakelusivustoja ovat esimerkiksi CNET’s Download.com ja Softpedia.

Ennen latausta on hyvä lukea ohjelmiston arvosteluja tunnetuilta teknologiasivustoilta. Ole varovainen latauslinkkien kanssa, jotka lupaavat ”täyden version ilmaiseksi”, sillä ne voivat olla huijauksia. Käytä aina aktiivista virustorjuntaa tarkistamaan uudet lataukset.

Riittääkö Microsoft Defender Windowsille?

Microsoft Defender, joka on Windows-käyttöjärjestelmiin integroitu virustorjuntaratkaisu, tarjoaa hyvän perustason suojauksen useimmille Windows-käyttäjille. Se skannaa tiedostoja reaaliaikaisesti ja saa säännöllisiä päivityksiä uusista uhista.

Vaikka Defender on parantunut merkittävästi vuosien varrella, jotkut käyttäjät saattavat etsiä lisäominaisuuksia tai entistä parempaa suojaa, jolloin kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmat voivat tulla kyseeseen. Kuitenkin monille peruskäyttäjille Defenderin tarjoama suoja on riittävä.

Tarvitseeko Windows erikseen antivirus ohjelmaa?

Windows-käyttöjärjestelmässä on jo sisäänrakennettu virustorjunta, Microsoft Defender, joka tarjoaa perustason suojauksen. Kuitenkin kysymys siitä, tarvitseeko Windows erillisen antivirusohjelman, riippuu monista tekijöistä.

Yksinkertaisesti sanottuna, peruskäyttäjälle Microsoft Defenderin tarjoama suoja saattaa olla usein riittävä, etenkin kun sitä täydentää tietoturvallisilla selailutavoilla ja säännöllisillä ohjelmistopäivityksillä. Kuitenkin niille, jotka suorittavat erityisen herkkiä tehtäviä, lataavat paljon tiedostoja tuntemattomista lähteistä tai haluavat lisäominaisuuksia, kolmannen osapuolen antivirusohjelman käyttö voi olla hyödyllistä.

On tärkeää ymmärtää, että mikään virustorjuntaohjelma ei tarjoa 100% suojaa, ja käyttäjän oma tietoisuus ja varovaisuus ovat aina ensisijaisen tärkeitä tietoturvan kannalta.

Paras Windows virustorjunta voi olla ilmainen

Ilmaiset virustorjuntaohjelmat ovat nykyään kilpailukykyisiä, ja monille Windows-käyttäjille ne voivat tarjota riittävän suojauksen. Vaikka maksulliset virustorjuntaohjelmat saattavat tarjota lisäominaisuuksia, kuten palomuureja, VPN-yhteyksiä tai salasananhallintaa, ei tämä automaattisesti tee niistä parempia perusvirustorjunnassa.

Useat ilmaiset virustorjuntaohjelmat saavat korkeita pisteitä riippumattomissa turvatesteissä ja ovat tunnustettuja suojaustehokkuudestaan. Lisäksi ne päivittyvät säännöllisesti uusimpien uhkien torjumiseksi, aivan kuten maksullisetkin versiot.

Kuitenkin on tärkeää huomata, että joissakin ilmaisissa versioissa voi olla rajoituksia tai ne voivat sisältää mainoksia. Joissakin tapauksissa ilmaiset versiot voivat myös toimia houkuttimina, joiden tarkoituksena on saada käyttäjät päivittämään maksullisiin versioihin.

Yhteenvetona, kun valitset virustorjuntaohjelmaa Windowsille, on tärkeää arvioida tarpeesi ja tehdä tutkimustyötä eri vaihtoehdoista. Hyvin arvioitu ilmainen virustorjuntaohjelma voi olla erinomainen valinta monille käyttäjille, ja parhaassa tapauksessa se voi olla yhtä tehokas kuin sen maksulliset kilpailijat.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten virustorjuntaohjelmat toimivat?

Virustorjuntaohjelmat skannaavat ja tunnistavat haitallista koodia vertaamalla sitä tietokantaan tunnetuista uhista ja estävät niiden toiminnan.

Mikä on virustorjunnan ja palomuurin ero?

Virustorjunta suojaa tietokonetta haitalliselta ohjelmistolta, kun taas palomuuri estää ei-toivotut verkkoyhteydet ja datan liikkumisen.

Mitä eroa on ilmaisessa ja maksullisessa virutorjuntaohjelmassa?

Ilmaisissa virustorjuntaohjelmissa voi olla vähemmän ominaisuuksia ja mainoksia, kun taas maksulliset tarjoavat laajempaa suojaa ja lisäominaisuuksia.

Kuinka usein virustorjuntaohjelmistoja tulisi päivittää?

Virustorjuntaohjelmistot tulisi päivittää säännöllisesti, mieluiten aina kun uusi päivitys on saatavilla.

Mitä tehdä, jos tietokoneesi saastuu viruksella?

Jos tietokoneesi saastuu viruksella, suorita täysi virustarkistus, poista tunnistetut uhat ja harkitse ammattilaisen apua.

Etusivu » Nettivinkit » Ilmainen virustorjunta