Ilmainen kuvapankki haussa? Täältä lataat ilmaiset kuvat

Jätä kommentti

Ilmainen kuvapankki on sisällöntuottajan sveitsiläinen linkkuveitsi, joka tarjoaa apua moneen tilanteeseen. Tuhansien ilmaisien kuvien joukosta löytyy varmasti jokin kiva kuva sisältöäsi koristamaan.

21 parasta ilmaista kuvapankkia

Kävimme läpi useita eri kuvapankkeja ja listasimme alle mielestämme parhaimmat vaihtoehdot, joten ei muuta kuin kuvia latailemaan!

Vältä nämä mokat ilmasten kuvien kanssa

Kun seuraavaksi lataat ilmaisia kuvia esimerkiksi aiheesta ”raha”, saatat k√§ytt√§√§ hakusanaa ”money”. √Ąl√§ kuitenkaan valitse sit√§ suosituinta ensimm√§ist√§ kuvaa, sill√§ se samainen kuva on jo k√§yt√∂ss√§ miljoonilla nettisivustoilla. Koita tutkia olisiko tarjolla jokun muu hyv√§ kuva ja muokkaa sit√§ hieman. N√§in sis√§lt√∂si kuvat n√§ytt√§v√§t yksil√∂llisemmilt√§. Toinen moka on rikkoa kuvien k√§ytt√∂√∂n liittyvi√§ s√§√§nt√∂j√§. Lue niist√§ lis√§√§ seuraavassa kappalessa.

Tarkista ilmaisten kuvapankkien käyttöoikeudet

Lähes kaikki kuvat joita suosittelemistamme kuvapankeista voi ladata ovat täysin vapaasti käytettävissä. Voit siis käyttää kuvia kaupallisissa ja ei-kaupallisissa projekteissa. Krediittia kuvaajille ei ole pakko antaa, mutta se on suositeltavaa. Voit myös muokata kuvia vapaasti, joten anna mielikuvituksesi lentää. Suosittelemme kuitenkin tsekkaamaan oikeudet aina käyttämäsi kuvan yhteydestä, sillä eri sivustojen käyttöehdot voivat olla erilaisia.

Creative commons public domain -lisenssi

Useimmat stock kuvat ovat tämän lisenssin alaisia, joten niiden käyttö on täysin vapaata. Kunhan pidät alla olevat asiat mielessä. Muista tarkistaa kuvan käyttöoikeus kuvapankista, sillä jotkin kuvat saattavat vaatia esimerkiksi kuvan ottajan mainitsemisen. Lisätietoa muista lisensseistä.

Mikä on kiellettyä? (yleisohje)

 • √Ąl√§ jaa eteenp√§in muiden kuvia ominasi
 • √Ąl√§ myy kuvia eteenp√§in
 • √Ąl√§ myy fyysisi√§ tuotteita, joihin on painettu kuvapankkien kuvia
 • √Ąl√§ aseta kuvissa esiintyvi√§ ihmisi√§ huonoon valoon
 • √Ąl√§ k√§yt√§ kuvia harhaanjohtavasti, joissa on tunnistettavia br√§ndej√§
 • Uniikki sis√§lt√∂ omilla kuvilla

  Uniikit itse otetut kuvat saattavat herättää lukijassa enemmän luotettavuutta, kuin ilmaiset stock kuvat. Mikäli kamera pysyy vähänkin kädessä, suosittelemme käyttämään mahdollisimman paljon itse otettuja valokuvia blogeissa ja muissa sisällöissä. Jos mahdollista käytä kuvaamiseen järjestelmäkameraa ja muokkaa kuvia ennen niiden julkaisua.

  Ammattikuvaajat ja maksulliset kuvapankit

  Mikäli tarvitset sivustollesi yksilöllisempää sisältöä, joka on juuri sinun tarpeisiin tehty, kannattaa käyttää ammattikuvaajia. Ammattikuvaajan kuvat ovat usein huippulaadukkaita, sekä sopivat sisältöösi kuvapankkien kuvia paremmin. Mikäli tarvitset kuitenkin kuvia nopeasti, kannattaa sinun suunnata maksullisiin kuvapankkeihin, kuten iStock, Shutterstock ja Depositphotos.

  Miksi kuvia jaetaan ilmaiseksi?

  ilmainen kuva

  Netissä on enemmän kuvia kuin koskaan ennen ja kilpailu valokuvaajien kesken kiristyy päivä päivältä. Miten sitten saat näkyvyyttä tässä vaikeassa maailmassa? No antamalla ilmaiseksi. Ilmaiseksi antaminen on ollut markkinointikeino iät ja ajat.

  Miten ilmaiset kuvapankit tienaavat?

  Ilmaiset kuvapankit ovat todella suosittuja ja suosituimmilla sivustolla vierailee miljoonia ihmisiä päivittäin. Nämä yritykset voivat tienata suuria summia kuvapankkien mainostuloilla.

  Hanki nimeä kuvaajana

  Kuten jo aikasemmin todettiin, ilmaiseksi antaminen on hyvä tapa saada nimeä kuvaajana. Esimerkiksi Joshue Earle kertoo blogikirjoituksessa kuinka hän sai valokuvaajan uransa lentoon kuvapalvelun avulla.

  Anna jotain, saat jotain takaisin

  Antamalla kuvia ilmaiseksi käyttöön, voi saada takaisin erilaisia lahjoja ja muita tärkeitä kontakteja, jotka voivat auttaa uralla eteenpäin.

  Kuvaajalle voi tehdä lahjoituksen

  Monissa kuvapankeissa kuvaajalle voi tehdä lahjoituksen halutessaan. Kuvittele jos miljoonat ihmiset lataavat kuvasi. Varmasti jokin pieni osa ihmisistä tekee pienen lahjoituksen. Siitä voi tulla mukaviakin lisätuloja.

  Mitä mieltä sinä olet?

  Kiitos kirjoituksemme lukemisesta! Mitä mieltä sinä olet kuvapankeista? Tappaako se tavallisten kuvaajien ammatin? Kerro myös suosikki kuvapankkisi kommenteissa ja muista tutustua myös muihin sivustomme kirjoituksiin.


  Etusivu ¬Ľ Nettivinkit

  Jätä kommentti