Ilmainen kuvapankki haussa? Täältä lataat ilmaiset kuvat

Ilmainen kuvapankki on sisällöntuottajan arvokas työkalu, joka tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten blogikirjoitus, somejulkaisu, verkkosivusto tai esitys, ilmaiset kuvapankit ovat kuin sveitsiläinen linkkuveitsi, josta löytyy sopiva kuva jokaiseen tarkoitukseen.

21 parasta ilmaista kuvapankkia

Näiden kuvapankkien laaja valikoima tarjoaa tuhansia ja taas tuhansia laadukkaita kuvia, joista voit valita juuri sen oikean otoksen, joka kuvastaa parhaiten sisältösi teemaa ja tunnelmaa. Monet näistä kuvapankkiportaaleista tarjoavat paitsi korkearesoluutioisia kuvia, myös videoita, vektorigrafiikkaa ja kuvituskuvia, joiden avulla voit tuoda lisäarvoa ja visuaalista mielenkiintoa sisältöösi.

Vältä nämä mokat ilmasten kuvien kanssa

Kun seuraavaksi lataat ilmaisia kuvia, esimerkiksi aiheesta ”raha”, saatat käyttää hakusanana ”money”. Älä kuitenkaan valitse sitä suosituinta ensimmäistä kuvaa, sillä kyseinen kuva on jo käytössä miljoonilla nettisivustoilla. Yritä tutkia, olisiko tarjolla jokin muu hyvä kuva, ja muokkaa sitä hieman. Näin sisältösi kuvat näyttävät yksilöllisemmiltä. Toinen virhe on rikkoa kuvien käyttöön liittyviä sääntöjä. Lue niistä lisää seuraavassa kappaleessa.

Tarkista ilmaisten kuvapankkien käyttöoikeudet

Lähes kaikki kuvat, joita suosittelemistamme kuvapankkisivustoista voi ladata, ovat täysin vapaasti käytettävissä. Voit siis käyttää kuvia kaupallisissa ja ei-kaupallisissa projekteissa. Kuvaajille ei ole pakko antaa krediittiä, mutta se on suositeltavaa. Voit myös muokata kuvia vapaasti, joten anna mielikuvituksesi lentää. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan käyttöoikeudet aina käyttämäsi kuvan yhteydestä, sillä eri sivustojen käyttöehdot voivat vaihdella.

Creative commons public domain -lisenssi

Useimmat ilmaisten kuvapankkien kuvat (eli stock kuvat) ovat Cretive commons public domain -lisenssin alaisia, mikä tarkoittaa, että niiden käyttö on täysin vapaata. On kuitenkin hyvä pitää mielessä seuraavat seikat: Muista tarkistaa kuvan käyttöoikeudet kuvapankista, sillä jotkut kuvat saattavat vaatia esimerkiksi kuvaajan nimen mainitsemisen. Lisätietoa muista lisensseistä.

Mikä on kiellettyä? (yleisohje)

  1. Älä jaa muiden kuvia ominasi.
  2. Älä myy kuvia eteenpäin.
  3. Älä myy fyysisiä tuotteita, joihin on painettu kuvapankkien kuvia.
  4. Älä aseta kuvissa esiintyviä ihmisiä huonoon valoon.
  5. Älä käytä kuvia harhaanjohtavasti, jos niissä esiintyy tunnistettavia brändejä.

Itseotetut kuvat ovat parhaita

Uniikit itse otetut kuvat saattavat herättää lukijoissa enemmän luottamusta kuin ilmaiset arkistokuvat. Jos kamera pysyy edes jossain määrin kädessä, suosittelemme käyttämään mahdollisimman paljon itse otettuja valokuvia blogeissa ja muissa sisällöissä. Jos mahdollista, käytä kuvaamiseen järjestelmäkameraa ja muokkaa kuvia ennen niiden julkaisua.

Ammattikuvaajat ja maksulliset kuvapankit

Mikäli tarvitset sivustollesi yksilöllisempää sisältöä, joka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi, kannattaa käyttää ammattikuvaajia. Ammattikuvaajan kuvat ovat usein huippulaadukkaita ja sopivat sisältöösi paremmin kuin kuvapankkien kuvat. Jos kuitenkin tarvitset kuvia nopeasti, suosittelemme suuntaamaan maksullisiin kuvapankkeihin, kuten iStock, Shutterstock ja Depositphotos.

Miksi kuvia jaetaan ilmaiseksi?

ilmainen kuva

Netissä on enemmän kuvia kuin koskaan ennen, ja kilpailu valokuvaajien kesken kiristyy päivä päivältä. Miten sitten saat näkyvyyttä tässä haastavassa maailmassa? Yksi tapa on antaa kuvia ilmaiseksi. Ilmaiseksi antaminen on ollut markkinointikeino iät ja ajat.

Miten ilmaiset kuvapankit tienaavat?

Ilmaiset kuvapankit ovat todella suosittuja, ja suosituimmilla sivustoilla vierailee miljoonia ihmisiä päivittäin. Nämä yritykset voivat tienata suuria summia mainostuloilla.

Hanki nimeä kuvaajana

Kuten aiemmin todettiin, ilmaiseksi antaminen on hyvä tapa saada nimeä kuvaajana. Esimerkiksi Joshua Earle kertoo blogikirjoituksessaan, kuinka hän sai valokuvaajan uransa lentoon kuvapalvelun avulla.

Anna jotain, saat jotain takaisin

Antamalla kuvia ilmaiseksi käyttöön voi saada vastineeksi erilaisia lahjoja ja muita tärkeitä kontakteja, jotka voivat auttaa uralla eteenpäin.

Kuvaajalle voi tehdä lahjoituksen

Monissa kuvapankkisivustoissa kuvaajalle voi tehdä lahjoituksen halutessaan. Kuvittele, jos miljoonat ihmiset lataavat kuvasi. Varmasti jokin pieni osa ihmisistä tekee pienen lahjoituksen. Siitä voi kertyä mukavia lisätuloja.

Yhteenveto

Ilmaiset kuvapankit tarjoavat laajan valikoiman kuvia monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Käyttämällä ilmaisia kuvapankkeja voit löytää laadukkaita kuvia sekä kaupallisiin että ei-kaupallisiin projekteihin. On kuitenkin tärkeää tarkistaa kuvien käyttöoikeudet ja noudattaa niitä.

Ammattikuvaajien ottamat kuvat voivat herättää enemmän luottamusta, mutta ilmaiset kuvapankit tarjoavat nopean ja helpon tavan löytää sopivia kuvia. Käyttämällä näitä kuvapankkeja voit säästää aikaa ja rahaa samalla, kun tuotat visuaalisesti miellyttävää sisältöä. Muista kuitenkin aina tarkistaa kuvien käyttöehdot ja kunnioittaa kuvaajien työtä.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko käyttää ilmaisten kuvapankkien kuvia kaupallisissa projekteissa?

Kyllä, useimmat ilmaiset kuvapankit tarjoavat kuvia, joita voi käyttää sekä kaupallisissa että ei-kaupallisissa projekteissa, mutta tarkista aina kuvan käyttöoikeudet.

Täytyykö minun mainita kuvaaja, kun käytän ilmaisen kuvapankin kuvaa?

Vaikka kuvaajan mainitseminen ei aina ole pakollista, se on suositeltavaa ja arvostettu tapa kunnioittaa heidän työtään.

Voinko muokata ilmaisen kuvapankin kuvia?

Yleensä voit muokata kuvia vapaasti, mutta tarkista aina kuvan käyttöoikeudet ja mahdolliset rajoitukset ennen muokkaamista.

Etusivu » Nettivinkit » Ilmainen kuvapankki haussa? Täältä lataat ilmaiset kuvat