Ilmainen kuvankäsittelyohjelma – 5 parasta vaihtoehtoa

Kuvien muokkaamisella voit viimeistellä kuvat julkaisua varten. Ainoa ongelma tässä on se, että parhaat kuvankäsittelyohjelmat saattavat maksaa satoja euroja vuodessa! Älä kuitenkaan hätäänny, sillä jos olet valmis käyttämään ominaisuuksiltaan hieman karsitumpaa ohjelmaa, ilmainen kuvankäsittelyohjelma voi riittää sinulle aivan mainiosti. Jatka lukemista ja tutustu myös ilmaisiin kuvapankkeihin ja ilmaisiin videoeditointiohjelmiin.

Selaimessa käytettävät kuvankäsittelyohjelmat

Selaimessa käytettävät ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat ovat käteviä silloin, kun sinulla ei ole mahdollisuutta ladata mitään ohjelmia (esim. työpaikalla). Onneksi netissä toimii nykyisin varsin päteviä kuvankäsittelyohjelmia, joiden avulla voit tehdä paljon muutakin kuin säätää kirkkautta ja kontrastia.

1. Pixlr

pixlr valokuvaeditori

Pixlrissä on hieman Photoshopmainen fiilis, sillä siinä on samankaltainen tummanpuhuva värimaailma. Voit käyttää joko alkuperäistä Pixlr Editoria tai uutta Pixlr X -kuvankäsittelyohjelmaa. Molemmat muokkaimet ovat hyviä, ja niillä pystyy säätämään kuvien värejä, valotusta ja niin edelleen. Voit myös piirtää kuviin ja lisätä erilaisia filttereitä.

Pixlrin ilmaisversiot ovat mainosrahoitteisia, joten saatat nähdä sivuilla mainosbannereita. Saatavilla on myös maksullinen Pro-versio.

2. Canva

canva muokkausohjeloma

Rekisteröitymisen vaativa Canva on uskomattoman monipuolinen ilmainen kuvankäsittelyohjelma, sillä sen avulla voi luoda tyhjästä esimerkiksi upeita bannereita, julisteita, flyereita tai vaikkapa kuvia someen. Canvasta on saatavilla myös maksullinen Pro-versio, jossa on vielä kattavammat ominaisuudet. Suosittelemme Canvaa erityisesti silloin, kun haluat lisätä tekstiä ja elementtejä kuvien päälle.

Tietokoneelle ladattavat muokkausohjelmat

Mikäli aiot muokata kuvia säännöllisesti, suosittelemme koneelle ladattavaa ohjelmaa. Se toimii nopeammin ja vakaammin kuin netissä toimivat ohjelmat eikä tietysti vaadi nettiyhteyttä.

2. Paint.NET

paintnet muokkaus ohjelma

Paint.NET on Windows-käyttöjärjestelmillä toimiva kuvanmuokkausohjelma, joka muistuttaa hieman Photoshopia. Käyttöönotto vaatii hieman harjoittelua, mutta ilmaiseksi työkaluksi se on varsin monipuolinen.

4. GIMP

gimp editori

Vuodesta 1995 asti saatavilla ollut GIMP on avoimen lähdekoodin kuvaeditori, jonka kuka tahansa voi ladata ilmaiseksi. GIMP toimii Windowsilla, Linuxilla ja Applen OS X -käyttöjärjestelmillä. GIMP-ohjelmaa kehitetään edelleen jatkuvasti, joten tämän ohjelman käyttöä ei ole turha opetella!

5. Inkscape

inkscape muokkain

Inkscape on noin kerran vuodessa päivitettävä kuvankäsittelyohjelma, jonka voi ladata ilmaiseksi Macille, Windowsille ja Linuxille. Editori itsessään näyttää hieman vanhanaikaiselta verrattuna GIMP-ohjelmaan, mutta se on silti varsin pätevä.

Miksi ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia tarjotaan?

GIMP-kuvankäsittelyohjelmaa lukuun ottamatta lähes kaikki muut kuvankäsittelyohjelmat tarjoavat joko maksullisen ”premium”-version tai sitten netissä käytettävä muokkausohjelma näyttää käyttäjälle mainoksia.

Isoja palveluja käyttää satojatuhansia käyttäjiä päivittäin, joten mainostuloja tulee luultavasti paljon. Voit verrata toimintatapaa vaikkapa Spotifyn ilmaisversioon, jossa musiikkia saa kuunnella ilmaiseksi mutta joudut välillä kuuntelemaan mainoksia.

Miksi kuvan muokkaus on tärkeää?

Kuvien muokkaus on erittäin hyödyllinen taito, jos kiinnostuksesi kohdistuu valokuvaamiseen, sisällöntuottamiseen tai mihin tahansa muuhun luovaan projektiin, jossa tarvitaan kuvia. Esimerkiksi tämän verkkosivuston kuvia ei julkaista ennen niiden muokkaamista. Muokkauksella voidaan säätää kuvan värit, valotus, asettelu ja koko kuntoon.

Yhteenveto ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista

Ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat ovat kätevä vaihtoehto silloin, kun tarvitset kuvankäsittelyohjelmaa esimerkiksi valokuvaamisessa, sisällöntuotannossa tai minkä tahansa luovan projektin yhteydessä. Nykyisin on saatavilla monia laadukkaita ja monipuolisia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia, jotka soveltuvat erilaisiin käyttöjärjestelmiin ja tarpeisiin. Näillä ohjelmilla voi muun muassa säätää kuvien värejä, kontrastia ja muita ominaisuuksia, piirtää kuviin, lisätä tekstiä ja elementtejä sekä suorittaa monipuolisia kuvankäsittelytoimenpiteitä.

Suosituimpia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia ovat GIMP, Paint.NET, Pixlr ja Inkscape. Ilmaisohjelmien käyttö säästää rahaa, mutta tarjoaa silti laadukkaan ja monipuolisen kuvankäsittelyvaihtoehdon.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma?

Parasta ilmainen kuvankäsittelyohjelmaa on vaikea nimetä, sillä se riippuu käyttäjän tarpeista ja mieltymyksistä. Suosituimpia vaihtoehtoja ovat kuitenkin GIMP, Paint.NET, Pixlr ja Inkscape.

Mikä on hyvä syy käyttää ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa?

Hyvä syy käyttää ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa on se, että se säästää rahaa, mutta tarjoaa silti laadukkaan ja monipuolisen kuvankäsittelyvaihtoehdon.

Voiko ilmaisilla kuvankäsittelyohjelmilla tehdä kaiken, mitä maksullisilla ohjelmilla?

Ilmaisilla kuvankäsittelyohjelmilla voi tehdä paljon, mutta ne eivät välttämättä tarjoa yhtä laajaa valikoimaa ominaisuuksia kuin maksulliset ohjelmat. Käyttäjän tarpeista riippuen ilmaisohjelmien ominaisuudet voivat kuitenkin olla riittävät.

Etusivu » Nettivinkit » Ilmainen kuvankäsittelyohjelma – 5 parasta vaihtoehtoa