5 ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa РMuokkaa kuvia helposti

1 kommentti

Kuvien muokkaamisella viimeistelet kuvat julkaisua varten. Ainut ongelma t√§ss√§ on se, ett√§ parhaat kuvank√§sittelyohjelmat voivat maksaa satoja euroja vuodessa! √Ąl√§ kuitenkaan h√§t√§√§nny, sill√§ jos olet valmis k√§ytt√§m√§√§n ominaisuuksiltaan v√§h√§n karsitumpaa ohjelmaa, voi ilmainen kuvank√§sittelyohjelma riitt√§√§ sinulle vallan mainiosti. Jatka lukemista ja tutustu listaukseemme parhaista ilmaisista kuvank√§sittelyohjelmista.

Selaimessa käytettävät kuvankäsittelyohjelmat

Selaimessa käytettävät ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat ovat käteviä silloin, kuin sinulla ei ole mahdollisuutta ladata mitään ohjelmia (esim. työpaikalla). Onneksi netissä toimii nykyisin varsin päteviä kuvankäsittelyohjelmia, joilla teet paljon muutakin, kuin säädät kirkkauta ja kontrastia.


pixlr valokuvaeditori

 

1. Pixlr

Pixlrissä on hieman Photoshopmainen fiilis, sillä siinä on samankaltainen tummanpuhuva värimaailma. Voit käyttää joko alkuperäistä Pixlr Editoria, tai uutta Pixlr X kuvänkäsittelyohjelmaa. Molemmat muokkaimet ovat hyviä ja niillä pystyy säätämään kuvien värejä, valotusta ja niin edelleen. Voit myös piirtää kuviin ja lisätä erilaisia filttereitä. Pixlrin ilmaisversiot ovat mainosrahoitteisia, joten saatat nähdä sivuilla mainosbannereita. Saatavilla on myös maksullinen pro-versio.

 

canva muokkausohjelma

2. Canva

Rekisteröitymisen vaativa Canva on uskomattoman monipuolinen ilmaiseksi kuvankäsittelyohjelmaksi, sillä sen avulla voi luoda tyhjästä esimerkiksi upeita bannereita, julisteita, flaijereita tai vaikkapa kuvia someen. Canvasta on saatavilla myös maksullinen pro-versio, jossa on vielä kattavammat ominaisuudet. Suosittelemme Canvaa erityisesti silloin, kuin haluat lisätä tekstiä ja elementtejä kuvien päälle.

Tietokoneelle ladattavat muokkausohjelmat

Mikäli aiot muokata kuvia säännöllisesti, suosittelemme koneelle ladattavaa ohjelmaa. Se toimii nopeemmin ja vakaammin, kuin netissä toimivat ohjelmat. Eikä tietysti vaadi nettiyhteyttä.

paintnet muokkaus ohjelma

2. Paint.NET

Paint.NET on Windows -käyttöjärjestelmillä toimiva kuvanmuokkausohjlema, jossa on vähän Photoshopmainen fiilis. Käyttöönotto vaatii vähän harjoittelua, mutta ilmaiseksi työkaluksi se on varsin monipuolinen.

 

gimp editori

4. GIMP

Vuodesta 1995 asti saatavilla ollut GIMP on avoimen lähdekoodin kuvaeditori, jonka kuka tahansa voi ilmaiseksi ladata. GIMP toimii Windowsilla, Linuxilla ja Applen OS X -käyttöjärjestelmillä. GIMP -ohjelmaa kehitetään edelleen jatkuvasti, joten tämän ohjelman käyttöä ei ole turha opetella!

 

inkscape

5. Inkscape

Inkscape on noin kerran vuodessa päivitettävä kuvankäsittelyohjelma, jonka voi ladata ilmaiseksi Macille, Windowsille ja Linuxille. Editori itsessään näyttää vähän vanhanaikaiselta verrattuna GIMP -ohjelmaan, mutta on silti varsin pätevä.

Miksi ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia tarjotaan?

GIMP -kuvank√§sittelyohjelmaa lukuunottamatta l√§hes kaikki muut kuvank√§sittelyohjelmat tarjoavat joko maksullisen ”premium” -version, tai sitten netiss√§ k√§ytett√§v√§ muokkausohjelma n√§ytt√§√§ sen k√§ytt√§j√§lle mainoksia. Isoja palveluja k√§ytt√§√§ sadat tuhannet k√§ytt√§j√§t p√§ivitt√§in, joten mainostuloja tulee luultavasti paljon. Voit verrata toimintatapaa vaikka Spotify ilmaisversioon, jossa musiikkia saa kuunnella ilmaiseksi, mutta joudut kuuntelemaan v√§lill√§ mainoksia.

Miksi kuvan muokkaus on tärkeää?

Kuvien muokkaus on erittäin hyödyllinen taito mikäli sinua kiinnostaa valokuvaaminen, sisällöntuottaminen tai mikä tahansa muu luova juttu, jossa tarvitaan kuvia. Esimerkiksi tämän verkkosivuston kuvista yksikään ei tule julkiseksi ennen kuvan muokkausta. Muokkauksella saadaan kuvan värit, valotus, asettelu ja koko kuntoon.

Onko sinulla kysyttävää?

Haluatko tietää lisää ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista tai valokuvien käsittelystä? Voit kysyä kommenteissa mitä tahansa mieltäsi askarruttavaa ja pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman nopeasti.

By the way, jos tarvitset ilmaisia kuvia projektejasi varten, katso kirjoituksemme ilmaisista kuvapankeista.


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit

Yksi kommentti artikkeliin ”5 ilmaista kuvank√§sittelyohjelmaa – Muokkaa kuvia helposti”

  1. GIMP on ilmainen kuvakäsittelyohjelma jolla on mahdollista tehdä samanlaisia muokkauksia kuin Photoshopilla.

    Itselläni myös käytössä XP-Penin Star G640 piirtopöytä , Windows ja GIMP .

    Vastaa

Jätä kommentti