Langattomat kuulokkeet ovat joskus olleet kalliita ja niiden suurimpana ongelmana on ollut huono äänenlaatu ja heikko akkukesto, mutta nykyään asiat ovat toisin. Kuuloketeollisuudessa on tapahtunut viime vuosina paljon muutoksia, joista varsinkin langattomattomien kuulokkeiden kehittäjät ovat hyötyneet. Nyt sinun on mahdollista löytää kohtuulliseen hintaan hyvät langattomat kuulokkeet korkealla äänenlaadulla ja kestävällä akulla. Ota kuitenkin seuraavat asiat huomioon, jos päätät hankkia langattomia kuulokkeita
1. Bluetooth ja äänenlaatu
Suurin argumentti Bluetooth-kuulokkeita vastaan on ollut niiden huono äänenlaatu. Tämä johtui siitä, ettei bluetoothia ole alun perin tarkoitettu striimaamaan laadukasta ääntä.
Bluetooth ei tietenkään vedä täysin vertoja johdolliselle yhteydelle äänenlaadussa, mutta laatu on täysin riittävä tavalliselle kuuntelijalle, käytännöllisyydestä puhumattakaan.
2. Akunkesto
Langattomat kuulokkeet toimivat akulla ja vaativat oman virtalähteen. Tämä toteutuu joko sisäänrakennetulla ladattavalla akulla tai paristoilla. Jos hankit bluetooth-kuulokkeet, kannattaa sinun etsiä sellaista, jonka akunkesto on noin 8-12 tuntia. Tämä takaa sinulle koko päivän toiston. Jos sinulla ei ole mahdollisuuksia ladata kuulokkeita pitkiin aikoihin, valitse paristokäyttöinen malli.
3. Puhelimen akku
Bluetooth-yhteyden käyttäminen kuluttaa puhelimen akkua yllättävän tehokkaasti. Puhelimeen voi saada lisää käyttöaikaa varavirtalähteen avulla. Jos käytät puhelinta ja langattomia kuulokkeita ulkoillessasi kylmillä keleillä, ota huomioon pakkasen negatiivinen vaikutus akkukestoon. Talvella lenkkeillessä kannattaakin säilyttää puhelinta kehon lähellä ja pitää sitä suojattuna.
4. Huomioi kuulokeliitäntä
Kun ostat langattomia kuulokkeita, mieti tarvitsetko kuulokkeisiin myös johdollisen liitännän akun loppumisen varalta. Yleisin kuulokeliitäntä on 3,5mm.
Kuulokeliitäntä saatetaan poistaa myöhemmin älypuhelimista, kuten nyt on jo tapahtunut Applen iPhone 7-puhelimelle. iPhonen mukana tulee kuitenkin Lightning-liitäntään kytkettävä sovitin, jolla vanhat kuulokkeet saa käyttöön. Applen Lightning-liitäntään ja Anrdoid puhelimien USB-C liitäntöihin suoraan sopiviakin kuulokkeita on saatavilla.
5. Hinta
Kuulokkeita saat hankittua 10 euron hinnasta ylöspäin. Kalleimmat kuulokkeet maksavat useita satoja euroja. Halvimpien kuulokkeiden äänenlaatu on usein suoraan verrannollinen hintaan nähden. Halvat kuulokkeet voivat hajota nopeasti, sekä ovat usein epämukavat korvissa. Kuulokkeiden langattomuus ja vastameluvaimennus nostavat niiden hintaa.
6. Kuulokkeiden tyyli
Langattomia kuulokkeita on erilaisia, mutta kolme suosituinta ovat korvanapit (in-ear), korvien päälle tulevat (over-ear) ja koko korvan peittävät (around-ear). Jokaisesta kuuloketyypistä löytyy vielä erilaisia variaatioita.

Korvanapit (in-ear)
Nämä kuulokkeet upotetaan korvakäytävään tai ne tukeutuvat korvan muotoihin ja niiden sopivuus eri käyttäjille vaihtelee korvanmuodon perusteella. Aktiiviliikkujalle paras vaihtoehto ovat vesitiiviit in-ear-kuulokkeet.

Korvien päälle tulevat (over-ear)
Nämä kuulokkeet asettuvat korvien päälle peittäen korvan. Ne poistavat passiivisesti melua, sillä ne asettuvat tiiviisti korvaan kiinni.

Koko korvan peittävät (around-ear)
Nämä kuulokkeet ovat suurikokoisin vaihtoehto. Kuulokkeet asettuvat korvien ympärille peittäen koko korvan koskematta itse korvaan. Koko korvan peittävät kuulokkeet soveltuvat parhaiten kotikäyttöön ison koonsa vuoksi. Nämä kuulokkeet ovat yleensä mukavimmat ja niiden äänenlaatu laadukkain.

Johdottomat kuulokkeet tuovat vapautta käyttäjälleen.
Kiitos lukemisesta!
Kiitos kun luit tämän kirjoituksen. Toivottavasti sait siitä hyviä vinkkejä! Jos sinulla on kysyttävää kuulokkeista tai muusta aiheeseen liittyvästä, kirjoita niitä alle. Tutustu myös muihin mielenkiintoisiin kirjoituksiin sivustollamme.