Hyvät langattomat kuulokkeet? 6 vinkkiä valintaan

0

Langattomat kuulokkeet ovat joskus olleet kalliita ja niiden suurimpana ongelmana on ollut huono äänenlaatu ja heikko akkukesto, mutta nykyään asiat ovat toisin. Kuuloketeollisuudessa on tapahtunut viime vuosina paljon muutoksia, joista varsinkin langattomattomien kuulokkeiden kehittäjät ovat hyötyneet. Nyt sinun on mahdollista löytää kohtuulliseen hintaan hyvät langattomat kuulokkeet korkealla äänenlaadulla ja kestävällä akulla. Ota kuitenkin seuraavat asiat huomioon, jos päätät hankkia langattomia kuulokkeita

1. Bluetooth ja äänenlaatu

Suurin argumentti Bluetooth-kuulokkeita vastaan on ollut se, että ne tarjoavat huonoa äänenlaatua. Tämä johtui siitä, ettei bluetoothia ole alun perin tarkoitettu striimaamaan laadukasta ääntä.

Bluetooth ei tietenkään vedä täysin vertoja johdolliselle yhteydelle äänenlaadussa, mutta laatu on täysin riittävä tavalliselle kuuntelijalle, käytännöllisyydestä puhumattakaan.

2. Akunkesto

Langattomat kuulokkeet toimivat akulla ja vaativat oman virtalähteen. Tämä toteutuu joko sisäänrakennetulla ladattavalla akulla tai paristoilla. Jos hankit bluetooth-kuulokkeet, kannattaa sinun etsiä sellaista, jonka akunkesto on noin 8-12 tuntia. Tämä takaa sinulle koko päivän toiston.

Jotkut blutooth-kuulokkeet takaavat pitkän kuunteluajan edullisesti, esimerkiksi näissä Motorola nappikuulokkeissa on 12h akkukesto. Jos sinulla ei ole mahdollisuuksia ladata kuulokkeita pitkiin aikoihin, valitse paristokäyttöinen malli.

3. Puhelimen akku

Bluetooth-yhteyden käyttäminen kuluttaa puhelimen akkua yllättävän tehokkaasti. Puhelimeen voi saada lisää käyttöaikaa varavirtalähteen avulla. Jos käytät puhelinta ja langattomia kuulokkeita ulkoillessasi kylmillä keleillä, ota huomioon pakkasen negatiivinen vaikutus akkukestoon. Talvella lenkkeillessä kannattaakin säilyttää puhelinta kehon lähellä ja pitää sitä suojattuna.

4. Huomioi kuulokeliitäntä

Kun ostat langattomia kuulokkeita, mieti tarvitsetko kuulokkeisiin myös johdollisen liitännän akun loppumisen varalta. Yleisin kuulokeliitäntä on 3,5mm.

Kuulokeliitäntä saatetaan poistaa myöhemmin älypuhelimista, kuten nyt on jo tapahtunut Applen iPhone 7-puhelimelle. iPhonen mukana tulee kuitenkin Lightning-liitäntään kytkettävä sovitin, jolla vanhat kuulokkeet saa käyttöön. Applen Lightning-liitäntään ja Anrdoid puhelimien USB-C liitäntöihin suoraan sopiviakin kuulokkeita on saatavilla.

5. Hinta

Kuulokkeita saat hankittua 10 euron hinnasta ylöspäin. Kalleimmat kuulokkeet maksavat useita satoja euroja. Halvimpien kuulokkeiden äänenlaatu on usein suoraan verrannollinen hintaan nähden. Halvat kuulokkeet voivat hajota nopeasti, sekä ovat usein epämukavat korvissa. Kuulokkeiden langattomuus ja vastameluvaimennus nostavat niiden hintaa.

6. Kuulokkeiden tyyli

Langattomia kuulokkeita on erilaisia, mutta kolme suosituinta ovat korvanapit (in-ear), korvien päälle tulevat (over-ear) ja koko korvan peittävät (around-ear). Jokaisesta kuuloketyypistä löytyy vielä erilaisia variaatioita.


Korvanapit (in-ear)
Nämä kuulokkeet upotetaan korvakäytävään tai ne tukeutuvat korvan muotoihin ja niiden sopivuus eri käyttäjille vaihtelee korvanmuodon perusteella. Aktiiviliikkujalle paras vaihtoehto ovat vesitiiviit in-ear-kuulokkeet.Korvien päälle tulevat (over-ear)
Nämä kuulokkeet asettuvat korvien päälle peittäen korvan. Ne poistavat passiivisesti melua, sillä ne asettuvat tiiviisti korvaan kiinni.Koko korvan peittävät (around-ear)
Nämä kuulokkeet ovat suurikokoisin vaihtoehto. Kuulokkeet asettuvat korvien ympärille peittäen koko korvan koskematta itse korvaan. Koko korvan peittävät kuulokkeet soveltuvat parhaiten kotikäyttöön ison koonsa vuoksi. Nämä kuulokkeet ovat yleensä mukavimmat ja niiden äänenlaatu laadukkain.


Hyvät langattomat kuulokkeet – 6 mallia

Jotta löydät etsimäsi helpommin, olemme tehneet listan hyvistä langattomista kuulokkeista. Tutustu alta malleihin ja niiden ominaisuuksiin. Hintoja ei ole mainittu listassa, koska ne muuttuvat jatkuvasti.

jabra move langattomat kuulokkeet
1. Jabra Move
Jabran Move kuulokkeet sopivat hyvin moneen eri käyttöön. Kuulokkeiden tyyli on minimalistinen ja helposti lähestyttävä. Akun loppuessa kuulokkeita voi käyttää normaalilla johdolla, ilman erillistä virtaa. Äänenlaatu on riittävän hyvä ja akkukesto on 8 tuntia yhtäjaksoista musiikin kuuntelua. Kuulokkeiden hintaluokka on laatuun nähden hyvä ja nämä ovatkin suosittu valinta.
> Osta täältä


plantronics langattomat kuulokkeet
2. Plantronics Backbeat PRO 2
Plantronicsin kuulokkeissa on aktiivinen vastamelutekniikka. Vastamelu kytketään yhdellä napin painalluksella päälle, jolloin ulkipuoliset häiriöt poistuvat tehokkaasti. Mielenkiintoinen ominaisuus kuulokkeissa on musiikintoisto, joka katkeaa kun kuulokkeet otetaan pois päästä. Akku kestää parhaimmillaan päivän yhtäjaksoista kuuntelua.
> Osta täältä


bose langattomat kuulokkeet
3. Bose QuietComfort 35
Bosella on tietoa ja taitoa melunvaimennukseen liittyen. Sitä taitoa on hyödynnetty myös näissä kuulokkoissa. Bose QuietComfort kuulokkeissa on pehmeät pehmusteet ja melunvaimennus oikeasti toimii. Nämä ovat loistavat kuulokkeet musiikin kuunteluun matkoilla ja kotona. Kuulokkeiden hinta on hieman korkeammassa luokassa, mutta hinnalla saa mukavuutta.
> Osta täältä


sennheiser momentum langattomat kuulokkeet
4. Sennheiser Momentum
Sennheiser tunnetaan laadukkaista kuulokkeista, eivätkä Momentum kuulokkeet ole poikkeus. Kuulokkeet asettuvat korvan ympärille ja tuntuvat mukavilta. Malli on kokoontaitettava, joten sen mukaan ottaminen sujuu vaivatta. Kuulokkeet tukevat Bluetooth 4.0 tekniikka, sekä akkukesto on jopa 25 tuntia. Nämä ovat ”high end” kuulokkeet, joten hintakin on sen mukainen.
> Osta täältä


sony langattomat kuulokkeet
5. Sony MDR-ZX770BT
Sonyn MDR-ZX770BT kuulokkeet ovat samaa kastia Jabran Move kuulokkeiden kanssa. Kyseessä on siis helppokäyttöiset perustyylikkäät langattomat kuulokkeet. Jos kaipaat vahvaa bassoa, nämä eivät välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Kuulokkeissa on hyvä akkukesto, jopa 20 tuntia.
> Osta täältä


bower wilinks langattomat kuulokkeet
6. Bowers & Wilkins P7
B&W kuulokkeissa on pehmeät memoryfoam tyynyt, joten niitä kelpaa pitää vähän pidempiäkin jaksoja päässä. Kuulokkeita voi käyttää johdolla tai ilman. Akkukesto on noin 17 tuntia, joka on hyvä. Kuulokkeet myös taittuvat, joten niiden mukaanottaminen on helppoa. Bower & Wilkins tunnetaan laadukkaista HiFi laitteista. Merkki on perustettu vuonna 1966.
> Osta täältä

Lue seuraavaksi:

> Parhaat virtual reality lasit – 12 mallia esittelyssä
> Älykellot netistä – Opas ostoon ja 8 parasta älykelloa
> Paras 3D-tulostin alle 500 euroa?

   
 

Lue ja kirjoita kommentteja

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top