Halpa ja hyvä action kamera

Tervetuloa tutustumaan action-kameroiden kiehtovaan maailmaan! Olitpa sitten innokas extreme-urheilija, aktiivinen luontokuvaaja tai vain viikonloppuseikkailija, oikea action-kamera voi olla avain unohtumattomien hetkien ikuistamiseen.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä tekijöitä kannattaa huomioida kameran hankinnassa, erityisesti jos etsit laadukasta, mutta kukkarolle ystävällistä vaihtoehtoa. Käsittelemme myös alan johtavat valmistajat ja välttämättömät tarvikkeet, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen uudesta laitteestasi. Lue eteenpäin, ja tee järkivalinta seuraavaa seikkailuasi varten!

Parhaat action kamera tarjoukset

Ennen action kameran ostamista kannattaa vertailla hintoja. Aloita vertailu vaikka alla olevista kaupoista ja katso mitä maksaa tällä hetkellä parhaat action kamerat.

hobbyhall
 • Kattava valikoima
 • Edulliset hinnat
 • Helppo tilata
amazon.de
 • Usein edullisin
 • Paljon tarjouksia
 • Nopea toimitus

Action kameran resoluutio – Tiedä tämä

4k 1080p full hd resoluutioiden ero

Kuten voitte yllä olevasta kuvasta huomata, 4K-resoluutio on moninkertaisesti suurempi kuin FullHD tai perinteinen HD. Tämä tekee kuvan uskomattoman tarkaksi ja yksityiskohtaisemmaksi, mikä on erityisen tärkeää, kun kuvaatte nopeatempoisia ja dynaamisia tilanteita, kuten urheilutapahtumia tai seikkailuja luonnossa.

Tässä kohtaa on kuitenkin varoitettava niin sanotuista ”halvoista 4K-kameroista”, joita voi löytää monista verkkokaupoista. Vaikka nämä kamerat saattavat olla huomattavasti edullisempia, ne eivät usein kykene todelliseen 4K-tallennukseen. Monet näistä kameroista käyttävät alempaa resoluutiota, kuten 720p, ja skaalaavat kuvan keinotekoisesti 4K-resoluutioon kameran ohjelmiston avulla. Tämän jälkeen paketin päälle liimataan ”4K”-tarra, ja tuote päätyy markkinoille.

Jos olet vakavissasi korkearesoluutioisen kuvanlaadun suhteen, on tärkeää tutkia kameran tekniset tiedot huolellisesti ja katsoa käyttäjien julkaisemia testivideoita esimerkiksi YouTubessa. ”Sample footage” -testivideot ovat erinomainen keino arvioida kameran todellista suorituskykyä.

Sillä, minkälaista sensoria ja sirua kamera käyttää, on myös suuri merkitys kuvanlaadulle. Hyvälaatuiset komponentit takaavat, että kuvanlaatu pysyy korkeana ja että kamera pystyy tallentamaan sulavaa kuvaa ilman virheitä.

Voiko halpa action kamera olla hyvä?

halpa 4k action kamera

Hyvä uutinen budjettitietoisille kuluttajille on, että kyllä, halpa action-kamera voi olla hyvä – mutta tietyin varauksin. Teknologian kehittyessä myös edullisempien kameroiden laatu on parantunut merkittävästi. Kuitenkin, kun sijoitat halpaan kameraan, on yleensä olemassa joitakin kompromisseja, kuten rajoitetut ominaisuudet, alempi resoluutio tai heikompi akunkesto.

Tärkeintä on ymmärtää, mitä tarpeita sinulla on. Jos et ole ammattilainen ja tarvitset kameraa vain satunnaisiin retkiin tai perheen tapahtumiin, voit löytää varsin päteviä vaihtoehtoja ilman, että tyhjennät pankkitiliäsi. Mutta ole varuillasi: halvoissa malleissa voi olla esimerkiksi heikompi vedenkestävyys tai ne voivat kärsiä laatuongelmista pitkässä juoksussa.

Olipa budjettisi mikä tahansa, tärkeää on tehdä perusteellista taustatutkimusta. Katso arvosteluja, vertaile ominaisuuksia ja ehkä tärkeimpänä, tarkista käyttäjien julkaisemia testivideoita.

Action kamera tarvikkeet

andoer an7000 sisältö

Kun olet hankkinut itsellesi action-kameran, seuraava askel on valita oikeat tarvikkeet, jotka tekevät kuvauskokemuksestasi mahdollisimman sujuvan ja monipuolisen. Tarvikkeet voivat lisätä kameran käyttömahdollisuuksia ja auttaa sinua saavuttamaan ammattimaisempia tuloksia. Esimerkiksi erilaiset kiinnitysvaihtoehdot mahdollistavat kameran sijoittamisen moniin eri asentoihin, kun taas ylimääräiset akut ja muistikortit varmistavat, että voit kuvata pidempään ilman keskeytyksiä.

Vedenalaiseen kuvaamiseen tarkoitetut kotelot ovat välttämättömiä, jos aiot kuvata sukeltaessasi, snorklatessasi tai jopa uima-altaalla. Myös erilaiset linssisuodattimet voivat parantaa kuvanlaatua erityyppisissä valaistusolosuhteissa. Vakaajat ja gimbaalit ovat puolestaan hyödyllisiä, kun haluat kuvata liikettä mahdollisimman sulavasti.

Suosituimpia Tarvikkeita:

 • Kiinnityssetit (esim. rinta-, pää- ja pyöräkiinnitykset)
 • Vedenalaiset kotelot
 • Ylimääräiset akut ja latausasemat
 • Suuremmat muistikortit
 • Linssisuodattimet
 • Käsivarret ja selfie-tikut
 • Gimbaalit ja vakaajat

Investoimalla oikeisiin tarvikkeisiin voit varmistaa, että saat action-kamerastasi parhaan mahdollisen hyödyn, oli budjettisi tai tavoitteesi mikä tahansa.

Valokuvaus action kameralla

andoer valokuva

Vaikka action-kamerat ovat yleisesti tunnettuja erinomaisista videokuvausominaisuuksistaan, ne ovat myös yllättävän kykeneviä valokuvauksen alalla. Monet uudemmat mallit tarjoavat erilaisia kuvaustiloja, joiden ansiosta voit ikuistaa hetket juuri niin kuin haluat. Kuvanlaatu vaihtelee mallista ja hinnasta riippuen, mutta useimmat keskitason ja ylemmän tason action-kamerat pystyvät ottamaan erittäin tarkkoja ja värikkäitä kuvia.

Koska action-kamerat ovat suunniteltu olemaan pieniä ja kevyitä, ne ovat ihanteellisia otettavaksi mukaan tilanteisiin, joissa suuremmat kamerat ovat epäkäytännöllisiä. Ne ovat erinomaisia myös laajakulmaisten maisemakuvien ottamiseen, minkä vuoksi ne ovat suosittuja matkakuvaajien keskuudessa. Lisäksi ne ovat usein veden-, pölyn- ja iskunkestäviä, mikä tekee niistä luotettavan valinnan vaihteleviin kuvausolosuhteisiin.

Kuitenkin on tärkeää huomata, että valokuvaukseen suunnitellut kamerat saattavat tarjota parempaa kuvanlaatua ja enemmän säätömahdollisuuksia. Action-kameroiden automaattisäädöt ja pienempi sensorikoko saattavat rajoittaa luovia mahdollisuuksia verrattuna perinteisiin järjestelmäkameroihin.

Jos siis pääpaino on valokuvauksessa, action-kamera ei välttämättä ole paras valinta ensisijaiseksi kameraksi, mutta se on erinomainen lisävaruste monipuolistamaan kuvakulmia ja ikuistamaan hetket, jolloin muut kamerat eivät yksinkertaisesti toimi.

Miten löytää paras action kamera?

Löytääksesi parhaan action-kameran, sinun tulee ensin miettiä, mihin tarkoitukseen kameraa aiot käyttää ja millaiset ovat budjettirajoitteesi. On myös tärkeää tehdä perusteellista vertailua eri merkkien ja mallien välillä, ja ottaa huomioon seuraavat keskeiset tekijät:

Resoluutio ja kuvanlaatu

Tarkista, millaisia video- ja valokuvaresoluutioita kamera tarjoaa. Kuten aiemmin mainitsimme, 4K on huippulaatua, mutta muista varmistaa, että kyseessä on oikea 4K eikä ”venytetty” versio.

Käyttöikä ja akunkesto

Miten kauan kamera pystyy kuvaamaan yhdellä latauksella? Tarvitsetko lisäakkuja tai ulkoisen virtalähteen pitkille kuvaussessioille?

Käyttöliittymä ja toiminnot

Onko kameran käyttöliittymä helppokäyttöinen? Mitä lisätoimintoja (kuten hidastus, aikaviive tai yökuvaus) kamera tarjoaa?

Veden- ja iskunkestävyys

Jos aiot käyttää kameraa haastavissa olosuhteissa, varmista, että se on veden-, pölyn- ja iskunkestävä tai että saatavilla on asianmukaiset suojakotelot.

Yhteensopivuus ja liitettävyys

Miten helppoa on siirtää materiaalia kamerasta tietokoneelle tai älypuhelimeen? Onko kamera yhteensopiva muiden laitteiden ja sovellusten kanssa?

Arvostelut ja käyttäjäkokemukset

Lue ammattilaisten ja käyttäjien arvosteluja ja katso testivideoita netissä. Ne antavat arvokasta tietoa kameran todellisesta suorituskyvystä.

Ei ole olemassa yhtä ”parasta” action-kameraa, joka sopii kaikille, vaan valinta riippuu sinun vaatimuksistasi. Ole siis tarkkana ja valitse huolellisesti.

Mitä ovat hyviä action kamera valmistajia?

Kun puhutaan action-kameroista, tietyt brändit nousevat ylitse muiden sekä teknologian että suorituskyvyn osalta. Markkinoiden tunnetuimpiin valmistajiin kuuluvat GoPro, Sony, DJI ja Garmin. Nämä merkit ovat tunnettuja korkeasta laadusta, monipuolisista toiminnoista ja erinomaisesta kuvanlaadusta, erityisesti 4K-resoluution osalta.

 • GoPro: Ehkäpä kaikkein tunnetuin action-kamera brändi, joka tarjoaa laajan valikoiman kameroita eri hintaluokissa.
 • Sony: Tunnettu erityisesti korkealaatuisista sensoreistaan ja erinomaisesta kuvanlaadusta.
 • DJI: Parhaiten tunnettu drooneistaan, mutta yritys on viime vuosina laajentanut tarjontaansa myös action-kameroihin.
 • Garmin: Tunnettu erityisesti urheilu- ja ulkoiluaktiviteetteihin suunnatuista kameroistaan, joissa on usein monipuolisia seurantaominaisuuksia.

Jos budjetti on tiukempi, Suomen markkinoilta löytyy myös edullisempia vaihtoehtoja. Yksi esimerkki on Denver, joka tarjoaa perusominaisuuksilla varustettuja action-kameroita. Nämä eivät välttämättä kilpaile kuvanlaadussa tai toiminnoissa huippumallien kanssa, mutta ne voivat olla hyvä vaihtoehto aloittelijoille tai satunnaisille kuvaajille.

Edullisia action-kameroita myydään usein tavarataloissa ja halpakaupoissa, kuten Tokmanni, jossa voi tehdä löytöjä pienten budjettien kameroista.

On hyvä muistaa, että korkeampi hinta usein korreloi paremman laadun ja enemmän ominaisuuksia, mutta edullisemmissakin malleissa voi olla riittävästi toimintoja tiettyihin käyttötarkoituksiin. Tärkeintä on arvioida omat tarpeesi ja tehdä valinta sen pohjalta.

Yhteenveto

Action-kameroiden markkinat tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja erilaisilla ominaisuuksilla. Tunnetut brändit kuten GoPro, Sony, DJI ja Garmin ovat turvallisia valintoja korkean laadun ja monipuolisten toimintojen osalta. Edullisempien kameroiden valmistajat kuten Denver ja myyntipaikat kuten Tokmanni tarjoavat vaihtoehtoja budjettitietoisille kuvaajille. Olipa budjettisi tai kuvaustarpeesi mikä tahansa, tärkeintä on tehdä huolellista taustatutkimusta ennen ostopäätöstä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on paras action-kamera aloittelijalle?

Aloittelijalle voi sopia edullisempi malli, joka tarjoaa perusominaisuuksia ja helppokäyttöisyyttä. Denverin kaltaiset merkit voivat olla hyviä vaihtoehtoja aloittelijalle, jos kuvanlaatu ei ole tärkein asia.

Tarvitsenko erillisiä tarvikkeita action-kameralleni?

Riippuu käyttötarkoituksesta. Useimmat kamerat toimivat hyvin ilman lisävarusteita, mutta tietyissä olosuhteissa esimerkiksi suojakotelo tai lisäakku voi olla hyödyllinen.

Voiko action-kamera korvata järjestelmäkameran?

Vaikka action-kamerat ovat monipuolisia ja laadukkaita, ne eivät yleensä tarjoa yhtä hyvää kuvanlaatua tai säätömahdollisuuksia kuin järjestelmäkamerat. Ne ovat kuitenkin erinomainen lisä kuvausarsenaaliin.

Etusivu » Ostokset » Halpa ja hyvä action kamera