Halvin puhelinliittymä netillä – Parhaat teleoperaattorit

2 kommenttia

Koska viimeksi tarkistit onko puhelinliittymäsi hinta kilpailukykyinen? Asia on helppo unohtaa, kun vaan makselee laskut kiltisti eikä ajattele asiaa sen kummemmin. Puhelinliittymiä on kuitenkin paljon erilaisia ja vaihtamalla voisit saada paremmat ominaisuudet ja halvemman hinnan. Tutustu siis kirjoitukseemme ja valitse halvin puhelinliittymä netillä.

Halvin puhelinliittymä netillä

Alla on kokoamamme lista, jossa on halvimmat puhelinliittymät netillä. Muista vertailla liittymän sisältöä tarkkaan, sekä tarkistaa muun muossa kuinka nopea netti liittymässä on mukana.

 

telia
Ei määräaikaisuutta
Suositut 4G ja 5G -liittymät

dna
Hae salainen liittymätarjous
Useita vaihtoehtoja

moi
Moi:n edulliset liittymät
Jokaiselle sopiva vaihtoehto

Miksi valitsisin netillisen liittymän?

Tilaako joku nykypäivänä liittymän ilman nettiä? Ei ainakaan kauhean moni. Joidenkin tilastojen mukaan yli 60% suomalaisista valitsee netillisen liittymän. Nettiyhteyden avulla puhelimesta tulee paljon hyödyllisempi, sillä valtaosa viestittelystäkin tapahtuu nykyisin netin välityksellä. Tiesitkö, että kaikki Whatsapp -viestit kulkevat netin kautta? Ilman netillistä liittymää niitä et pääse käyttämään.

Onko liittymän vaihto helppoa?

Jos liittymän vaihto mietityttää sinua, älä stressaa turhaan. Voit pitää vanhan numerosi ja operaattorit hoitavat numeronsiirron puolestasi. Ennen numeronsiirtoa on hyvä tarkistaa, onko sinulla vanha määräaikainen sopimus voimassa. Jos et tiedä, ota yhteys operaattorisi asiakaspalveluun. Numeronsiirron voi tehdä vain liittymän omistaja (sopimuksen allekirjoittaja).

Miksi liittymänvaihto kannattaa?

Nykypäivänä ei kannata hyväksyä määräaikaista liittymää vaan vaatia rohkeasti sellainen liittymä johon ei tarvitse sitoutua. Siten voit aina vaihtaa liittymää, jos siltä tuntuu. Puhelinliittymää kannattaakin vaihtaa säännöllisesti, sillä liittymän vaihto on niin helppoa nykyisin. On vaikea keksiä helpompaa tapaa säästää rahaa joka ikinen kuukausi, kuin halvempaan liittymään vaihtaminen. Usein operaattorit antavat tietyn tarjoushinnan vaikka vuodeksi, tämän jälkeen onkin hyvä pyytää uutta parempaa tarjousta kilpailevalta liittymän tarjoajalta.

Näin pudotat liittymäsi hintaa

Olet varmasti huomannut, että operaattorit soittavat heti perääsi ja anovat sinun pysymään heidän asiakkaanaan, jos olet vaihtamassa liittymää. Tällöin sinun on helppo sanoa: ”tee parempi tarjous”. Lähes poikkeuksetta hintaasi lasketaan aina ja voit pitää vanhan liittymäsi.

Minkälainen liittymä on oikea minulle?

Tämä on kysymys, jota moni pyörittelee mielessään. Vastaus on kuitenkin helppo löytää pohtimalla vähän tarpeitasi. Alla on kysymyksiä, joiden avulla saat riittävän tiedon omasta puhelinkäytöstäsi. Mitä useampaan vastasit kyllä, sitä kalliimmaksi liittymä tietysti tulee.

1. Soitatko paljon puheluita?

– Jos et, älä ota turhaan suurta kiinteää puhemäärää.
– Jos soitat, ota liittymä, jossa on kiinteä puheaika sidottuna hintaan.

2. Lähetätkö paljon tekstiviestejä?

– Jos et, älä ota liittymää kiinteällä tekstiviestimäärällä.
– Jos lähetät, ota liittymä, jossa on mukana tekstiviestejä.

3. Reissaatko paljon ulkomailla?

– Jos et, älä ota turhaan liittymää, jossa on hintaan sidottua käyttöä ulkomailla.
– Jos reissaat, ota liittymä, jossa on mukana EU-dataa ja puheaikaa.

4. Käytätkö paljon nettiä?

– Jos käytät, ota liittymä, jossa on mukana paljon dataa esim. yli 4Gt kuussa.
– Jos et, älä ota liittymää, jossa on valmiiksi datapaketti.

5. Tarvitsetko nopean internetyhteyden puhelimeen?

– Jos tarvitset, ota 4G-liittymä.
– Jos et, 3G riittää sinulle vallan mainiosti.

Miten pääsen kaikkein halvimmalla?

Opastajan suurin vinkki halvalla pääsyyn on hyödyntää puhelimen nettiä. Eli ota halpa liittymä jossa on nettiyhteys. Soita vain pakolliset puhelut, ja vältä tekstiviestien lähettelyä. Hyödynnä ”Whatsapp” -sovelluksen ilmaiset puhelut ja viestit! Ota dataa liittymään vain sen verran kuin oikeasti tarvitset. Säästeliäästi käytettynä, jopa alle 4Gt riittää. Voit valita esimerkiksi Moi Mobiili liittymän ja seurata datan kulutusta helposti MOIn sovelluksella.

DNA Jämpti

DNA Jämpti -liittymä on hyvä valinta, jos haluat nopean 4G verkon, mutta vähempi data riittää sinulle. Liittymän 4G-netin maksiminopeus on 1 Mbit/s. Netti on rajaton, joten voit surffaila niin paljon kuin haluat. Viestit maksavat 0,07€ / kpl ja puhelut 0,07€ / min.

Tämä liittymä sopii sinulle, jos puhut ja tekstaat vähän, mutta haluat rajattoman netin. Liitymän voi vaihtaa tai irtisanoa milloin tahansa.

DNA Nopea 4G Jämpti

Tämä on hyvä valinta jos haluat liittymääsi nopean 4G -netin. Netin maksiminopeus on jopa 100 Mbit/s, joten esimerkiksi videot latautuvat nopeasti. Liittymä sisältää myös 10 Gt / kk -datapaketin tiedonsiirtoon EU-maissa.

Viestit ja puhelut maksetaan käytön mukaan, joten jos haluat laskun pysyvän pienenä, hoida mahdollisimman moni asia esimerkiksi WhatsAppin avulla. Liitymän voi vaihtaa tai irtisanoa milloin tahansa.

Saunalahti Tarkka Premium

Elisan tarjoama Saunalahti Tarkka Premium -liittymä on hieman kalliimmasta päästä, mutta siitä saa S-Etukortilla bonusta. Saunalahti Tarkka Premium liittymän 4G -netillä pääset jopa 100 Mbit/s nopeuksiin.

Tämä liittymä sopii sinulle, joka haluat nopeat 4G -yhteydet. Muista kuitenkin säästellä viestejä ja puheaikaa, jos haluat pitää laskun pienenä. Liitymän voi vaihtaa tai irtisanoa milloin tahansa.

Moi Mobiili

Moin liittymä on porukan halvin ja siinä on nopeat 4G -yhteydet. Viestit ja puhelut laskutetaan käytön mukaan, eikä niiden hinta ole paha.

Tämä on hyvä liittymä sinulle, joka haluat vain päästä halvalla. Muista kuitenkin, että Moin datapakettiin kuuluu 4 Gt tiedonsiirtoa. Eli kun tuo raja ylittyy alkaa lasku kasvamaan nopeasti. Voit kuitenkin seurata datan kulutustasi helposti Mun Moi -sovelluksella. Tätäkin liittymää pystyy muokkaamaan tai irtisanomaan milloin tahansa.

Takaisin liittymätaulukkoon

Miten valitsimme juuri nämä liittymät?

Valitsimme tässä esitellyt liittymät netti-ominaisuuksia painottaen. Tavoitteena oli siis löytää halvimmat liittymät netillä varustettuna. Kaikissa edellämainituissa liittymissä tavalliset sms-viestit ja puhelut maksetaan erikseen. Ajattelimme näin, koska nykyisin tavallisia puheluita soitetaan vähemmän ja viestien lähetys hoidetaan enemmän tai vähemmän sovelluksilla.

Lopuksi

Toivottavasti kirjoituksesta oli apua sinulle liittymän valintaan. Käytimme paljon aikaa eri liittymien ominaisuuksien vertaamiseen ja päädyimme näihin liittymiin niiden hinta-laatusuhteen takia. Eri operaattoreiden sivuilla oli monia järjettömän hintaisia, kaiken sisältäviä liittymiä, mutta mielestämme on turhaa maksaa ominaisuuksista, joita ei sitten tulisi edes käytettyä.

Jos muuten haluat lukea lisää Moista, katso Moi Mobiili -kokemuksia kirjoituksemme.


Etusivu » Raha

2 kommenttia artikkeliin ”Halvin puhelinliittymä netillä – Parhaat teleoperaattorit”

 1. Artikkeli sisältää hintavertailuja jotka muuttuvat usein. Olisi hyvä jos päivitysajankohta olisi näkyvissä. Siten lukija tietäisi ovatko hinnat ajan tasalla vai menneisyyttä.

  Vastaa
  • Hei, kiitos palautteesta.

   Hintavertailun tiedot päivittyvät automaattisesti eri verkkoyhtiöiden sivuilta. Joskus tietojen päivittymisessä sivuillemme voi kuitenkin olla muutaman päivän viivettä. Pahoittelut tästä aiheutuneesta harmista.

   Vastaa

Jätä kommentti