Halvin matkavakuutus – Vertaile ja löydä paras matkavakuutus netistä

Jätä kommentti

Jaaaahas, reissuun pitäis lähteä? Lomailu tekee hyvää ja tarjoaa uusia kokemuksia ja ihanaa yllätyksellisyyttä (tylsään) arkeen. Joskus nämä yllätykset eivät kuitenkaan ole ns. positiivisia, vaan reissun päällä usein sattuu ja tapahtuu!

Ihan vain varmuuden vuoksi on hyvä idea maksaa se pikkusumma suosiolla ja napata mukaan matkavakuutus. Mielellään tietysti halvin matkavakuutus.

Kannattaa kuitenkin vertailla matkavakuutukset. Vakuutuksen ostaminenkin on nykyisin helppoa kuin heinän teko. Muutama klikkaus netissä ja paras matkavakuutus suojaa sinut (tarvittaessa myös matkakumppanisi).

Ps. Älä unohda uusia passia ennen reissuun lähtöä.

Matkavakuutusvertailu – Esimerkkimatkan vakuutushinnat

Katsotaanpas vähän vakuutusfirmojen tarjontaa ja vertaillaan mistä saisi halvan matkavakuutuksen. Alla olevaan vertailuun on siis napattu tyypillinen ulkomaanmatka.

Kaksi aikuista Espanjaan viikoksi

Eli kuvitellaanpa, että Matti ja Maija lähtevät Espanjaan viikon lomalle. Mitä heidän matkavakuutus voisi maksaa? Lyödään seuraavilla spekseillä haku päälle ja verrataan hintoja!

Laitoimme esimerkkihenkilöidemme iäksi molemmille 28 vuotta ja reissuun lähdettiin tosiaan ilman muksuja (huh). Matka kesti maanantaista sunnuntaihin eli tasan viikon ja matkustus tapahtui keskellä elokuuta. Matkatavarat vakuutettiin noin 1000€ edestä.

2 henkilöä yhteishinta matkatavaroilla:

  • Bank Norwegian luottokortti – 0€
  • Chubb – noin 96€
  • If – noin 120€
  • POP-Vakuutus – noin 130€
  • OP – noin 162€
  • Fennia – noin 178€
  • Lähitapiola vuosimaksu – noin 294€
  • Turva vuosimaksu – noin 350€

Aika hurjia hintaeroja firmojen välillä, kuten huomata saattaa.

Huom. Tämä vertailu on vain suuntaa-antava. Kannattaa tarkistaa itse mitä tarjouslaskurit antavat juuri sinun matkavakuutuksen hinnaksi. Emme ota vastuuta vertailun paikkaansapitävyydestä.

Myös vakuutusehdot kannattaa tarkistaa ennen vakuutuksen nappaamista. Ota myös huomioon, että vertailussa muutama toimija ei tarjonnut lainkaan määräaikasta matkavakuutusta, vaan niiltä oli pakko ottaa vuosimaksullinen matkavakuutus.

Bank Norwegianin luottokortti on halvin matkavakuutus

halvin matkavakuutus

Norjalainen nettipankki nimeltä Bank Norwegian myöntää sinulle vaikka reissulainan, mutta siitä ei ollut nyt kyse. Samainen firma tarjoaa nimittäin Bank Norwegian luottokorttia, jossa on messissä ilmainen matkavakuutus!

Kyseessä ei ole siis mikä tahansa luottokortti, vaan ihan täysiverinen luottokortti, joka on optimoitu etenkin matkojen maksamiseen.

Bank Norwegianin luottokortissa tulee mukana 45 päivää korotonta maksuaikaa, eli kun maksat reissun tuon ajan sisällä takaisin, et joudu maksamaan mitään korkoja ja kuluja. Ja kun maksat kyseisen reissun tällä kortilla, saat kaupan päälle ilmaisen matkavakuutuksen. Ja se koskee myös matkakumppaniasi.

Ahkerasti, kun korttia käyttää, kerryttää se sinulle myös bonuksia. Kerätyt bonukset voi hyödyntää jatkossa Norwegianin lentojen maksamiseen.

Mikäli et vielä usko, voit lukaista Bank Norwegianin luottokortista lisää tästä kirjoituksestamme.

Kortin voi hakea ja tilata itselleen täysin ilman mitään kuluja, eikä siinä ole vuosi, tai -kuukausimaksujakaan. Voit siis tilata kortin ihan vain ”just in case. Voit hakea kortin ilmaiseksi tästä.

Haluan pelkän matkavakuutuksen!

Selvä juttu, eli et tarvitse luottokorttia, tai kenties tarvitset matkavakuutuksen tässä ja nyt. Sitten voit kääntyä kertamaksullisten matkavakuutuksien puoleen. Niitä tarjoaa lähes kaikki vakuutusyhtiöt.

chubb matkavakuutus
Voit ostaa vuosittaisen, tai määräaikaisen matkavakuutuksen

Suosittelemme kuitenkin uutta Chubb -matkavakuutusta.

Chubb on muista vakuutusyhtiöistä riippumaton pienempi vakuutusfirma, jonka matkavakuutus on kenties paras matkavakuutus. Se kattaa mm. peruuntumisen, lennon tai matkatavaroiden viivästyksen, matkasairauden ja matkatapaturman aiheuttaman hoitokulut matkan aikana.

Ja jos sattuu jotain oikein kamalaa, Chubbilla on matkahätäpalvelupuhelin, johon voi soittaa 24h vuorokaudessa. Puhelinkeskuksen henkilökunta auttaa ja tarjoaa tukea sinulle, olitpa sitten missä tahansa maailmaa. Matkahätäpalvelun puhelinnumero on +45 70105050 ja se on tosiaan käytössä 24h.

Mikä ihmeen Chubb?

Älä välitä hassusta nimestä, sillä Ranskalainen Chubb vakuutusfirma on vakuuttanut miljoonia matkustajia, ja sillä on toimintaa about 200 maassa. Firmalla on tarjolla muitakin vakuutuksia, kuten tapaturmavakuutusta.

Kannattaako napata jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

No se riippuu ihan siitä kuinka paljon matkustelet vuodessa. Jos teet 1-2 reissua vuodessa, on määräaikainen matkavakuutus varmasti fiksumpi valinta näin taloudellisesta näkökulmasta.

Jos olet taas se matkabloggari, joka on jatkuvasti jossain, kannattaa sinun ehdottomasti ostaa jatkuva matkavakuutus. Ahkeran matkaajan kannattaa myös valita mahdollisesti vähän laajempi matkavakuutus, joka kattaa oudoimmatkin ongelmatapaukset. Ehkä jos teet tätä työksesi saat sen myös vähennettyä verotuksessasi?

Mitä matkavakuutukseni kattaa?

Tähän ei ole varmaa vastausta, mutta tiedon saat vakuutusyhtiöltäsi. Suosittelemme ehdottomasti vertailemaan vakuutuksien ehtoja ja kilpailuttamaan nekin, jos mahdollista. Jokaisen tarpeet ovat vähän erilaisia, mutta yleensä vakuutusyhtiöltä löytyy joku ratkaisu jokaiselle.

Harrastan extreme-urheilua, mitä teen?

Tälläisessä tapauksessa tarvitset juuri sinulle kustomoidun vakuutuksen, sillä tavallinen vakuutus ei luultavasti kata mitään onnettomuutta, joka sattuu hullujen lajien parissa. Huomioithan, että myös satunnainen benjihyppy tai sukeltaminen lasketaan luultavasti tähän kategoriaan.

Tee vakuutustarjouskysely ja etsi sitä kautta itsellesi halvin matkavakuutus.

Kiitos lukemisesta

Heräsikö jotain kysyttävää? Laita rohkeasti kommenttia alle ja kysäise. Voit toki myös jättää palautetta tai muuta hyödyllistä kommenttiboksiin. Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, joten älä panikoi, jos kommenttisi ei näy heti sivuilla.


Etusivu » Matkailu »
Arvioi kirjoitus "Halvin matkavakuutus – Vertaile ja löydä paras matkavakuutus netistä" klikkaamalla tähteä.
0 / 5 (0 ääntä)
rahalaitos

Jätä kommentti