Halvin matkavakuutus – Vertaile ja löydä paras matkavakuutus netistä

Jätä kommentti

Oletko lähdössä reissuun? Lomailu tekee hyvää ja tarjoaa uusia kokemuksia ja ihanaa yllätyksellisyyttä arkeen. Joskus nämä yllätykset eivät kuitenkaan ole positiivisia, vaan reissun päällä sattuu ja tapahtuu!

Ihan vain varmuuden vuoksi on hyvä idea maksaa se pikkusumma suosiolla ja napata mukaan matkavakuutus. Mielellään tietysti halvin matkavakuutus.

Kannattaa kuitenkin vertailla matkavakuutukset. Vakuutuksen ostaminenkin on nykyisin helppoa kuin heinän teko. Muutama klikkaus netissä ja paras matkavakuutus suojaa sinut (tarvittaessa myös matkakumppanisi). Ps. Älä unohda uusia passia ennen reissuun lähtöä.

Matkavakuutusvertailu – Esimerkkimatkan vakuutushinnat

Katsotaanpas vähän vakuutusfirmojen tarjontaa ja vertaillaan mistä saisi halvan matkavakuutuksen. Alla olevaan vertailuun on siis napattu tyypillinen ulkomaanmatka.

Kaksi aikuista Espanjaan viikoksi

Eli kuvitellaanpa, että Matti ja Maija lähtevät Espanjaan viikon lomalle. Mitä heidän matkavakuutus voisi maksaa? Laitoimme näillä tiedoilla haun käyntiin ja vertailimme hintoja.

Laitoimme esimerkkihenkilöidemme iäksi molemmille 28 vuotta ja reissuun lähdettiin tosiaan ilman lapsia. Matka kesti maanantaista sunnuntaihin eli lähes viikon. Mmatkustus tapahtui keskellä elokuuta. Matkatavarat vakuutettiin noin 1000€ edestä.

2 henkilöä yhteishinta matkatavaroilla:

  • Bank Norwegian luottokortti – 0€
  • Chubb – noin 96€
  • If – noin 120€
  • POP-Vakuutus – noin 130€
  • OP – noin 162€
  • Fennia – noin 178€
  • Lähitapiola vuosimaksu – noin 294€
  • Turva vuosimaksu – noin 350€

Aika hurjia hintaeroja firmojen välillä, kuten huomata saattaa.

Huom. Tämä vertailu on vain suuntaa-antava. Kannattaa tarkistaa itse mitä tarjouslaskurit antavat juuri sinun matkavakuutuksen hinnaksi. Emme ota vastuuta vertailun paikkaansapitävyydestä.

Myös vakuutusehdot kannattaa tarkistaa ennen vakuutuksen nappaamista. Ota myös huomioon, että vertailussa muutama toimija ei tarjonnut lainkaan määräaikasta matkavakuutusta, vaan niiltä oli pakko ottaa vuosimaksullinen matkavakuutus.

Bank Norwegian luottokortti on halvin matkavakuutus

halvin matkavakuutus

Norjalainen nettipankki nimeltä Bank Norwegian myöntää sinulle vaikka reissulainan, mutta siitä ei ollut nyt kyse. Samainen firma tarjoaa nimittäin luottokorttia, jossa on mukana ilmainen matkavakuutus!

Kyseessä ei ole siis mikä tahansa luottokortti, vaan ihan täysiverinen luottokortti, joka on optimoitu etenkin matkojen maksamiseen.

Bank Norwegianin luottokortissa tulee mukana jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa, eli kun maksat reissun tuon ajan sisällä takaisin, et joudu maksamaan mitään korkoja ja kuluja. Ja kun maksat kyseisen reissun tällä kortilla, saat kaupan päälle ilmaisen matkavakuutuksen. Ja se koskee myös matkakumppaniasi.

Ahkerasti, kun korttia käyttää, kerryttää se sinulle myös bonuksia. Kerätyt bonukset voi hyödyntää jatkossa vaikka uuden matkan maksamiseen.

Kortin voi hakea ja tilata itselleen täysin ilman mitään kuluja, eikä siinä ole vuosimaksua. Voit siis tilata kortin vaikka vain varmuuden vuoksi. Voit hakea kortin ilmaiseksi tästä.

Mikäli et vielä usko, voit vertailla luottokortteja luottokorttivertailussamme.

Haluan pelkän matkavakuutuksen

Jos et tarvitse luottokorttia tai kenties tarvitset matkavakuutuksen heti, voit kääntyä kertamaksullisten matkavakuutuksien puoleen. Niitä tarjoaa lähes kaikki vakuutusyhtiöt.

Kannattaako napata jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

Se riippuu siitä kuinka paljon matkustat vuodessa. Jos teet 1-2 reissua vuodessa, on määräaikainen matkavakuutus varmasti fiksumpi valinta näin taloudellisesta näkökulmasta.

Jos olet taas esim. matkabloggari, joka on jatkuvasti jossain, kannattaa sinun ehdottomasti ostaa jatkuva matkavakuutus. Ahkeran matkaajan kannattaa myös valita mahdollisesti vähän laajempi matkavakuutus, joka kattaa oudoimmatkin ongelmatapaukset. Jos teet matkailua kuuluu työhösi, saat sen luultavasti vähennettyä verotuksessasi.

Mitä matkavakuutukseni kattaa?

Tähän ei ole varmaa vastausta, mutta tiedon saat vakuutusyhtiöltäsi. Suosittelemme ehdottomasti vertailemaan vakuutuksien ehtoja ja kilpailuttamaan nekin, jos mahdollista. Jokaisen tarpeet ovat vähän erilaisia, mutta yleensä vakuutusyhtiöltä löytyy joku ratkaisu jokaiselle.

Harrastan extreme-urheilua, mitä teen?

Tälläisessä tapauksessa tarvitset juuri sinulle kustomoidun vakuutuksen, sillä tavallinen vakuutus ei luultavasti kata mitään onnettomuutta, joka sattuu vaarallisten lajien parissa. Huomioithan, että myös satunnainen benjihyppy tai sukeltaminen lasketaan luultavasti tähän kategoriaan.

Tee vakuutustarjouskysely ja etsi sitä kautta itsellesi halvin matkavakuutus.

Kiitos lukemisesta

Heräsikö jotain kysyttävää? Laita rohkeasti kommenttia alle ja kysy. Voit jättää palautetta kirjoituksesta kommenttiboksiin. Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, joten älä panikoi, jos kommenttisi ei näy heti sivuilla.


Etusivu » Matkailu

Jätä kommentti