Puhelimet ja puhelintarvikkeet edullisemmin ulkomailta

17

Puhelimen ja puhelintarvikkeiden (esim. suojakalvot tai suojakuoret) ostaminen Suomesta on kallista. Opastamme tässä artikkelissa miten tilaat itsellesi halvat puhelimet netistä. Englanti ja Saksa kuuluvat EU:hun joten tilaamalla näistä maista ei kauppahintaan tule mitään lisäkuluja. Kirjoituksen loppupuolella on käsitellään älypuhelimen ostamista Kiinasta. Jos muuten olet epävarma ulkomailta ostamisesta, lue kirjoituksemme yleisimmistä maksutavoista nettiostoksissa.

Muista nämä, kun tilaat puhelinta EU-alueelta

1. Älä osta lukittua puhelinta
Unlocked -puhelimet ovat lukitsemattomia, eli toimivat kaikkien operaattoreiden SIM-korteilla.

2. Käyttöjärjestelmän kieli
Kaikkiin Euroopasta ostettuihin Android ja iOS -laitteisiin kielen vaihto Suomeksi pitäisi onnistua vaivatta.

3. Suomenkielinen näppäimistö
Sovelluskaupoista kuten App Store ja Google Play voit ladata Suomenkielisen näppäimistön laitteeseesi. Android laitteissa sovellus on nimeltään Google-keyboard (Google-näppäimistö).

4. Osta adapteri
Muista ostaa Englannista tilattuun tuotteeseen UK-EU adapteri, koska Englannissa on erilainen pistoke. Adapteri Amazonista ja adapteri eBaysta.

5. Väärän kokoinen SIM-kortti?
Tämä on pieni ongelma, josta ei kannata huolestua. Saat vaihdettua SIM-korttisi sopivaan kokoon operaattorisi liikkeessä.

Osta suosittuja puhelimia eBaysta

iPhone -puhelimet – Tarvikkeet
Samsung -puhelimet – Tarvikkeet
Sony -puhelimet – Tarvikkeet
HTC -puhelimet – Tarvikkeet
LG -puhelimet – Tarvikkeet
Google -puhelimet – Tarvikkeet
Motorola -puhelimet – Tarvikkeet
Huawei -puhelimet – Tarvikkeet
ZTE -puhelimet – Tarvikkeet
Kaikki puhelimet – Kaikki tarvikkeet

Kaikki linkitetyt puhelimet ovat ”lukitsemattomia” (Unlocked) eli toimivat kaikkien operaattoreiden sim-korteilla. Varmista kohteen kuvauksesta maininta ”Unlocked”. EU-alueelta edullisen puhelimen voi tilata esimerkiksi Saksan tai Englannin Amazonista. EU-alueelta tehtyihin tilauksiin ei tule mitään ylimääräisiä vero- tai tullimaksuja.

Lue myös: eBay Suomi-ohje – Tilin avaus ja tilaus

Puhelin Kiinasta

Kiina on tunnettu maana jossa muut puhelinvalmistajat teettävät puhelimensa. Viimevuosien aikana Kiinassa on kuitenkin syntynyt uusia ja nopeasti kasvavia valmistajia, jotka haastavat merkkejä kuten Samsung ja Apple. Kilpailuun on lähdetty mukaan panostamalla laatuun sekä edulliseen hintaan.

Jos et ole ennen tilannut Kiinasta, lue kirjoituksemme Kiinalaisista -verkkokaupoista.

Tunnetuimmat Kiinalaiset puhelinvalmistajat ja ostopaikat
MeizuAliExpress , eBay
LenovoAliExpress , eBay
OnePlusAliExpress , eBay
XiaomiAliExpress , eBay

Muista nämä, ostaessasi puhelinta Kiinasta

1. Tarkista taajuudet
Ostaessasi puhelinta Kiinasta tulee sinun ottaa huomioon taajuudet joita puhelin tukee. Taajuuden puuttuminen voi merkitä esimerkiksi huonompaa yhteyttä harvemmin asutuilla alueilla. Lisätietoa taajuuksista ja niiden toimivuudesta sivustolla WillMyPhoneWork. Puhelimen olisi hyvä tukea ainakin seuraavia taajuuksia:

2G: 900MHz ja 1800MHz
3G: 900MHz ja 2100MHz
4G: 800MHz , 1800MHz ja 2600MHz

2. Käyttöjärjestelmän kieli
Android puhelimissa on usein vakiona Englanti ja Suomi valittavana kieleksi. Tarkista myynti-ilmoituksesta, että ainakin Englanti puhelimesta löytyy. Ensimmäisellä käynnistyksellä puhelin on usein Kiinaksi. Youtubessa on paljon hyviä videoita, mitä sinun pitää painaa, jotta saat kielen vaihdettua. Kokeile etsiä Youtubesta hakusanalla ”How to change chinese language to english + puhelimesi malli”

3. Suomenkielinen näppäimistö
Sovelluskaupoista kuten App Store ja Google Play voit ladata Suomenkielisen näppäimistön laitteeseesi. Android laitteissa sovellus on nimeltään Google-keyboard (Google-näppäimistö).

5. Väärän kokoinen SIM-kortti?
Tämä on pieni ongelma, josta ei kannata huolestua. Saat vaihdettua SIM-korttisi sopivaan kokoon operaattorisi liikkeessä.

6. Google Play -kauppa
Jos mahdollista, osta Android puhelin, jossa on valmiiksi Google Play -sovelluskauppa. Jos puhelimessasi ei taas ole Google Playta, kokeile ladata se Kiinalaisen älypuhelimesi omasta sovelluskaupasta. Jos tämäkään ei auta, voit kokeilla siirtää Google Play -asennustietokoneen puhelimeesi tietokoneen avulla.

Heräsiko kysymyksiä? Mistä nettikaupasta sinä löysit halvat puhelimet? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

   

Katso seuraavaksi:

17 kommenttia

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista