Halvat puhelimet netistä – Tiedä nämä 6 asiaa, kun tilaat ulkomailta

19

Puhelimen ja puhelintarvikkeiden (esim. suojakalvot tai suojakuoret) ostaminen Suomesta on kallista. Tässä kirjoituksessa opastamme sinua tilaamaan puhelimen edullisemmin ulkomailta. Olemme listanneet parhaita kauppoja EU-alueen kännykkäostoksiin, sekä tietoa miten tilata puhelin Kiinasta. Jatka lukemista ja opi tilaamaan halvat puhelimet netistä.

Tiedä nämä, kun tilaat puhelinta EU-alueelta

1. Älä osta lukittua puhelinta
Unlocked -puhelimet ovat lukitsemattomia, eli toimivat kaikkien operaattoreiden SIM-korteilla. Osta siis ”unlocked” -puhelin.

2. Käyttöjärjestelmän kieli
Kaikkiin Euroopasta ostettuihin Android ja iOS -laitteisiin kielen vaihto Suomeksi pitäisi onnistua vaivatta.

3. Suomenkielinen näppäimistö
Sovelluskaupoista kuten App Store ja Google Play voit ladata Suomenkielisen näppäimistön laitteeseesi. Android laitteissa sovellus on nimeltään Google-keyboard (Google-näppäimistö).

4. Osta adapteri
Muista ostaa Englannista tilattuun tuotteeseen UK-EU adapteri, koska Englannissa on erilainen pistoke.

5. Väärän kokoinen SIM-kortti?
Uusi puhelimesi saattaa tukea vain pienempää SIM-korttia. Ei hätää, sillä tämä on pieni ongelma. Saat vaihdettua SIM-korttisi sopivaan kokoon operaattorisi liikkeessä.

6. Parhaat kaupat
Kun tilaat puhelimen EU-alueelta, ei hintaan tule ylimääräisiä vero- tai tullimaksuja. Voit siis tilata juuri niin kalliin luurin, kuin haluat! Seuraavat kaupat ovat suosittuja EU-alueella.

iphone ulkomailta
> Osta merkkipuhelimia täältä edullisemmin (EU)


puhelimet kiinasta
> Osta halpoja älypuhelimia täältä (EU)

Puhelin Kiinasta – Katso nämä 6 asiaa

Kiina on maa jossa lähes kaikki puhelinvalmistajat teettävät puhelimensa törkeän halvalla. Meille kuluttajille tämä halpuus ei kuitenkaan näy paikallisten kauppojen hyllyllä. Onneksi voimme jättää välikädet pois ja tilata itse omat laitteemme. Varaudu kuitenkin pidempään odotusaikaan ja puhelimen asetuksen kanssa kikkailuun. Jos nämä eivät sinua pelota, jatka lukemista!

1. Parhaat kiinalaiset puhelinvalmistajat
Kiinalaiset puhelinvalmistajat eivät ole enään pelkkä vitsi. Laitteita myydään jo niin paljon, että perinteisiä merkkejä, kuten Applea ja Samsungia pelottaa. Suosio johtuu luultavasti halvemmista hinnoista, parantuneesta laadusta, sekä tyylikkäästä muotoilusta. Parhaimpia valmistajia ovat Meizu, Lenovo, OnePlus ja Xiaomi.

2. Tarkista taajuudet
Ostaessasi puhelinta Kiinasta tulee sinun ottaa huomioon taajuudet joita puhelin tukee. Taajuuden puuttuminen voi merkitä esimerkiksi huonompaa yhteyttä harvemmin asutuilla alueilla. Lisätietoa taajuuksista ja niiden toimivuudesta sivustolla WillMyPhoneWork. Puhelimen olisi hyvä tukea ainakin seuraavia taajuuksia:

2G: 900MHz ja 1800MHz
3G: 900MHz ja 2100MHz
4G: 800MHz , 1800MHz ja 2600MHz

3. Käyttöjärjestelmän kieli
Android -puhelimissa on usein vakiona englanti ja suomenkieli. Tarkista kuitenkin myynti-ilmoituksesta, että ainakin Englanti löytyy. Ensimmäisellä käynnistyksellä puhelin on usein Kiinaksi. Youtubessa on paljon hyviä videoita, joissa kerrotaan mitä sinun pitää painaa, jotta saat kielen vaihdettua. Kokeile etsiä Youtubesta hakusanalla ”How to change chinese language to english + puhelimesi malli”

4. Näppäimistön kieli
Voit yleensä ladata Appstore ja Google Play -kaupoista suomenkielisen näppäimistön puhelimeesi. Anrdoid -puhelimissa sovellus löytyy Play kaupasta nimellä Google Keyboard eli Google näppäimistö.

5. Sim kortin koko
Tilaamassasi puhelimessa saattaa olla paikka ainoastaan NanoSIM kortille. Älä kuitenkaan huolestu, sillä voit käväistä liittymäkauppiaallasi ja vaihtaa SIM-kortin sopivaan.

6. Google Play -kauppa
Jos mahdollista, osta Android puhelin, jossa on valmiiksi Google Play -sovelluskauppa. Jos puhelimessasi ei taas ole Google Playta, kokeile ladata se kiinalaisen älypuhelimesi omasta sovelluskaupasta. Jos tämäkään ei auta, voit kokeilla siirtää Google Play -asennustietokoneen puhelimeesi tietokoneen avulla. Alla olevassa videossa on vinkkejä Play -kaupan asennukseen.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan halvan puhelimen ostaminen netistä vaatii hieman enemmän vaivaa. Jos sinua ei kuitenkaan pieni säätö ja tutkiminen haittaa, voimme suositella sitä vahvasti. Onnistumisen tunne on vahva, kun saat puhelimesi toimimaan ja säästit satoja euroja.

Onko sinulla kysymyksiä puhelimen ostamisesta ulkomaisista nettikaupoista? Laita rohkeasti kommenttia alle. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.

Lue seuraavaksi:

Paras taskulamppu alle 100€ – Voita pimeys näiden mallien avulla Taskulamppu on kätevä apuväline harrastuksiin, ulkoiluun ja urheiluun. Varsinkin Suomen pimeät vuodenajat kaipaavat kaveriksi lisävaloa. Jos etsit itsellesi ladattavaa, kestävää sekä laadukasta taskulamppua, et tule sitä löytämään tavallisesta tavar...
Nintendo Classic Mini ‐Pelikonsoli Jouluna 2016, Nintendo Classic Mini on loppui lähes kaikkialta Suomessa. Käsittämätön retrovillitys ja sen mukanaan tuoma kysyntä laitteelle ylitti kaikki odotukset. Nintendon pelikonsoli onkin haluttu lahja. Mistä konsoli edullisesti? Nintendo ...
Gearbest kokemuksia – Näin sujui tilauksemme Gearbest on Kiinalainen verkkokauppa, jonka pääkonttori on Shenzhenissä, Kiinassa. GearBest on erikoistunut kulutuselektroniikaan kuten älypuhelimet, älykellot ja tabletit. Valikoimasta löydät kuitenkin myös muotia, kodinsisustusta ja lastentarvikkei...
Älykellot netistä – Opas ostoon ja 9 parasta älykelloa esittelyssä Älykelloja on markkinoilla nykyisin kymmeniä, ellei jopa satoja erilaisia malleja. Jokaiselle on siis tarjolla jotain. Mikä sitten olisi paras älykello sinulle? Tähän kysymykseen olemme lähteneet hakemaan vastausta tässä Opastajan tuoteoppaassa. H...
Andoer AN7000 arvostelu ja kokemuksia – Halpa 4K action kamera Andoer on hivenen tuntemattomampi valmistaja halpojen action kameroiden markkinoilla. Älä anna merkin kuitenkaan hämätä, sillä tämä halpis "GoPro" on varustettu Sonyn laadukkaalla sensorilla. Tämän lisäksi kameralla pystyy kuvaamaan 4K-laatuista vide...

19 kommenttia - "Halvat puhelimet netistä – Tiedä nämä 6 asiaa, kun tilaat ulkomailta"

avatar
1000
uusimmat vanhimmat
UUSI LUURI
Vieras
UUSI LUURI

Moi!
Hyviä vinkkejä nettiostamiseen, mutta mitenkähän on tilanne ostettaessa sieltä itämailta paikanpäältä? Eli reissuun ollaan lähdössä, ja olisi tarkoitus hankkia luuri sieltä.
Taajuuksia kehotetaan tarkkaan katsomaan, mutta mites niiden operaattoreiden kanssa? Kovasti pelotellaan, että pitää käyttää ostomaan operaattorin korttia, ja maalukoista on moni varoitellut?
Osaatko niistä sanoa?
Kiitos tiedosta!

Anne
Vieras

OK!

Anne
Vieras

Hei! Onko Kiinasta ostetusta iPhone6 plussassa valittavana Suomen kieltä?

Anne
Vieras

Moi! Kiitos vastauksesta. Pitäisi tilata aliexpressistä. Mahtaako saada sieltä aitoa ????

Anne
Vieras

Näin mä ymmärsin kans, että tehdaskorjattuja. Ostin sellasen joskus verkkokaupasta ja oli kuin uusi.

Anssi
Vieras

Ostin itse puhelimeni kiinasta. Muuten hyvä mutta kenttiä ei meinaa olla tarpeeksi haja asutus alueella.
Ollenee tuo taajuus homma.

Voisitteko auttaa miten voin saada nuo taajuudet kuntoon?? Kiitos.

Anonyymi
Vieras
Anonyymi

Hei. Onko kuitenkin turvallista tilata puhelinta ulkomailta esim. kyseisistä nettikaupoista? Liittyykö puhelimen tilaamiseen millaisa riskejä?

Top