Gearbest verkkokaupan nousu ja lasku

Gearbest oli aikanaan yksi suurimmista kiinalaisista verkkokaupoista. Yhtiö perustettiin vuonna 2014, ja se nousi nopeasti elektroniikan, vaatteiden, lelujen ja muiden kulutustavaroiden suurten valikoimien ja kilpailukykyisten hintojen ansiosta suureen suosioon. Asiakkaat ympäri maailmaa, myös Suomessa, käyttivät Gearbestiä laajasti hyväkseen saadakseen hyviä tarjouksia tuotteista, jotka normaalisti maksaisivat huomattavasti enemmän kotimaisten jälleenmyyjien kautta.

Mitä Gearbestille on tapahtunut?

Vuonna 2021, tietojemme mukaan Gearbest meni konkurssiin. Tätä ennen se oli pitkään yksi Kiinan suurimmista verkkokaupoista, rinnallaan muun muassa AliExpress. Yrityksen suosio kuitenkin laski ja taloudelliset ongelmat kasvoivat.

Gearbest näyttäisi velkaantuneen liikaa, ja Covid-19-pandemia oli lopulta liikaa yritykselle. Pandemian vaikutukset globaaliin talouteen ja erityisesti kulutuskäyttäytymiseen olivat merkittäviä. Tämä johti siihen, että Gearbest joutui lopulta julistautumaan maksukyvyttömäksi.

Nykyään Gearbest.com -verkkotunnus ei enää ole käytössä. Kuitenkin haettaessa Gearbestiä, Googlesta löytyy gearbest.net -verkkosivusto, jolla näyttäisi olevan myynnissä tuotteita.

Emme kuitenkaan suosittele tilaamaan tuotteita tästä kaupasta, koska meillä ei ole tietoa sen toiminnasta tai luotettavuudesta. On aina parasta varmistaa verkkokaupan luotettavuus ja turvallisuus ennen ostosten tekemistä.

Vaihtoehdot Gearbestille

Gearbestin tilalle on olemassa monia luotettavia verkkokauppoja, jotka tarjoavat samanlaista tuotevalikoimaa kilpailukykyisillä hinnoilla. Seuraavaksi esittelemme suositeltuja verkkokauppoja, joista voit harkita ostosten tekemistä Gearbestin sijaan.

  • Edulliset hinnat
  • Paljon tarjouksia
  • Nopea toimitus
aliexpress
  • Kaikkea mahdollista
  • Useita kategorioita
  • Halvat hinnat
ebay alennuskoodi
  • Edulliset hinnat
  • Paljon tarjouksia
  • Nopea toimitus

Meidän Gearbest kokemuksia

rock zircon kuulokkeet

Tilasimme Gearbestistä aikanaan kahdet nappikuulokkeet. Tuotteet tulivat Gearbestin Kiina-varastolta. Kuulokkeet maksoivat noin 10€ / kpl ja tilaukseen ei tullut postikuluja. Itse tilaaminen oli helppoa, mutta toimitusaika oli tuskallisen pitkä (27 päivää). Olisimme tilanneet kyseiset kuulokkeet mielummin Gearbestin EU-varastolta, mutta ne olivat sieltä loppu.

Kuulokkeet saapuivat pieneen pussukkaan pakkatuina. Hintaansa nähden kuulokkeet olivat varsin hyvät. Pidimme varsinkin muhkeasta bassosta.

Alta löydät vielä videon, kuinka itse tilaus tapahtui Gearbestin sivuilla.

Yleistietoa Gearbestistä

Gearbestin verkkokaupan valikoima oli laaja. Se kattoi tuhansia erilaisia tuotteita älypuhelimista ja droneista aina vaatteisiin, kodin sisustustuotteisiin ja muihin kulutustavaroihin. Kauppa erottui joukosta tarjoamalla jatkuvasti erilaisia tarjouksia ja alennuksia, jotka houkuttelivat kuluttajia ympäri maailmaa.

Gearbestin vahvuus oli sen kyky tarjota tuotteita suoraan tehtailta kuluttajille. Tämä mahdollisti sen, että tuotteiden hinnat olivat usein huomattavasti edullisempia kuin perinteisissä jälleenmyyjäverkoissa. Yritys toimitti tuotteitaan ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomeen, ja oli tunnettu nopeasta ja luotettavasta toimituksestaan.

Gearbestin toimintatapa

Gearbestin toimintamalli perustui suureen volyymiin ja alhaisiin katteisiin. Se toimitti tuotteensa suoraan tehtailta ja valmistajilta, jolloin se pystyi pitämään hinnat alhaisina. Lisäksi Gearbest hyödynsi logistisia etuja, kuten suuria varastoja ja tehokasta toimitusketjua, joka ulottui ympäri maailman. Yhtiö pystyi näin ollen tarjoamaan laajan valikoiman tuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla.

Yhteenveto

Gearbest oli merkittävä toimija kansainvälisessä verkkokauppamaailmassa, joka tarjosi asiakkailleen laajan valikoiman tuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla. Yrityksen suora yhteys tehtaisiin ja valmistajiin sekä tehokas toimitusketju mahdollistivat edulliset hinnat.

Vuonna 2021 Gearbest kuitenkin kohtasi taloudellisia vaikeuksia ja velkaantui liikaa, jolloin se joutui lopulta konkurssiin. Vaikka gearbest.net -verkkosivusto on olemassa, sen toiminnasta ja turvallisuudesta ei ole varmuutta, joten suosittelemme välttämään ostoksia siellä.

Tässä artikkelissa esitetyt tiedot perustuvat parhaaseen saatavilla olevaan tietoon Gearbestin tilanteesta, mutta tarkkoja yksityiskohtia ei välttämättä ole saatavilla. Tämän vuoksi kaikki esitetyt tiedot eivät välttämättä ole täydellisen tarkkoja tai ajantasaisia.

Usein kysytyt kysymykset

Onko Gearbest turvallinen?

Gearbest oli aiemmin luotettava verkkokauppa, mutta vuonna 2021 se meni konkurssiin. Nykyään gearbest.net -verkkosivusto on olemassa, mutta sen luotettavuudesta ei ole tietoa. Suosittelemme välttämään ostoksia siellä.

Mitä Gearbest myi?

Gearbestin valikoima oli laaja, kattaen tuhansia tuotteita älypuhelimista ja droneista vaatteisiin, kodin sisustustuotteisiin ja muihin kulutustavaroihin.

Miksi Gearbest meni konkurssiin?

Gearbest velkaantui liikaa tai toiminta oli muuten kannattamatonta, ja Covid-19-pandemian aiheuttama taloudellinen paine osoittautui yritykselle liian suureksi haasteeksi. Se joutui lopulta julistautumaan konkurssiin vuonna 2021.

Etusivu » Nettikaupat » Gearbest verkkokaupan nousu ja lasku