Etsy kokemuksia ja tietoa – Osta erikoisempaa tavaraa

12 kommenttia

Etsy on vapaa kauppapaikka kaikille, jotka myyvät yksilöllisiä ja usein käsintehtyjä tuotteitaan. Etsy on perustettu vuonna 2005 ja sivustolla on myynnissä jo yli 40 miljoonaa tuotetta.

Jos et siis ole vielä löytänyt tietäsi Etsyyn, lue esittelymme ja laita Etsy kokemuksia kommentteihin.

rahalaitos

Mikä Etsy on?

Etsy on vähän niinkuin meikäläisten Huuto.net, eli melkeinpä kuka vain voi sinne laittaa tavaraa myyntiin.

Erona Etsyssä on toki se, että sen kaikki myyjät ovat yrittäjiä, yrityksiä, tai vakavia harrastelijoita.

 

Kuka tahansa räpeltäjä ei kuitenkaan Etsyssä pärjää, sillä ostajat saavat arvostella myyjät ja sinä näet arvosanat ennen ostamista.

Tämän lisäksi Etsyssä on ostajille ja myyjille oma ”turvajärjestelmä”, joka takaa sen, että apua on saatavilla ja asiat ratkaistaan oikeudenmukaisesti.

Alkaa kuulostamaan aika paljon eBaylta ja mikäs siinä, sillä onhan Ebay aika hyvin toimiva ostospaikka.

Mitä Etsyssä myydään?

Etsyssä on tarjolla paljon käsintehtyä, uniikkia tavaraa joka on kustomoitavissa. Etsyn kategoriat ovat muun muassa vaatetus, korut, askartelutarvikkeet ja työkalut, häät ja koti. Voit selailla Etsyä nettiselaimellasi ja tehdä ostoksia myös Etsy –mobiilisovelluksen avulla.

Varaa aikaa shoppailuun

Etsyssä on valtava valikoima erilaisia tuotteita, joten selailuun kannattaa pyhittää runsaasti aikaa. Jos haet tiettyä tuotetta, kannattaa sitä etsiä eri hakusanoilla. Vertaile hintoja ja toimituskuluja tarkasti, sillä myynnissä on yleensä lähes identtisiä tuotteita eri myyjiltä.

Toimitus Suomeen?

Haussa kannattaa rajata pois ne myyjät, jotka eivät lähtökohtaisesti toimita tuotteitaan ympäri maailmaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa myyjältä henkilökohtaisesti, voiko hän toimittaa haluamaasi tuotetta Suomeen.

Lue myyjän palautteet

Etsyssa on mahdollista antaa palauttetta, sekä katsoa myyjän saamia palautteita. On suositeltavaa lukea myyjän saamia kommentteja ennen tilaamista. Palautteista saa esimerkiksi tietää, jos myyjän lupaamat toimitusajat ovat venyneet, tai jos tuote ei ole vastannut odotuksia. Myyjille voi lähettää yksityisviestejä, jos haluaa kysyä jotakin tuotteista tai toimituksesta.

rahalaitos

Etsy kokemuksia

Etsy on Suomessa vielä aika tuntematon kauppa, mutta se on kuitenkin löytänyt paikkansa vähän erikoisemmista tavaroista pitävien asiakkaiden sydämiin. Kun muistaa tarkistaa myyjien palautteet ja hoitaa maksutavan turvallisesti esimerkiksi PayPalilla tai luottokortilla, on ostaminen turvallista. Poimimme vielä alle muutamia kommentteja suomalaisilta keskustelupalstoilta Etsyä koskien.

  ”Mä oon tilannut shottilasit ja kaulakorun kaverille lahjaksi. Tuli tosi nopeasti, oli tosi hyvin tehty ja laadukkaat.” – Lainaus Demi.fi

  ”Oon tilannut muutaman kerran koruja ja vaatteita. Toimii hyvin ja siellä on tosi paljon kivoja myyjiä. Tosiaan etsy toimii aika samalla tavalla kuin Ebay. Mutta erona on se, että Etsyssa myydään enemmän käsitöitä ja uniikkia tavaraa ja vähemmän sitä kiinakrääsää. Tosin kyllä sitä kiinakrääsää Etsyynkin välillä eksyy.” – Lainaus Demi.fi

  ”Monet kerrat olen ostanut. Ja tosiaan, siellä on monia ei myyjiä, tyyliin tori.fi. Jos haluaa välttyä tulleilta pitää katsoa että tavara lähetetään eu-maasta.” – Lainaus Vauva.fi

Tienaa Etsyssä

Etsy tarjoaa näppärille ihmiselle tavan tienata rahaa, sillä voit lisätä omia tuotteitasi sinne myyntiin. Emme käy läpi Etsy myymisen tarkempia vaiheita tässä kirjoituksessa, mutta laitamme alle videon, jossa näytetään vaihe vaiheelta Etsy -kaupan perustaminen.

 

Toimitus ja maksutavat

Maksutapana Etsyssä kannattaa käyttää PayPalia, sillä se on luotettava tapa maksaa netissä. Kun maksat PayPalilla, sinun ei tarvitse rekisteröityä Etsyyn. Muita maksutapoja Etsyssä ovat luottokortti, Visa, MasterCard, American Express ja Discover. Jotta voisit maksaa näillä muilla tavoilla, tulee sinun rekisteröityä Etsyn asiakkaaksi.

Lisättyäsi haluamasi tuote ostoskoriin, näet arvioidun toimitusajan ja toimituskulut. Samaisella sivulla voit lisätä kommentin tai kysymyksen myyjälle sekä valita haluamasi maksutapa. Tämän jälkeen pääset maksamaan ostoksesi.

Toimitus

Toimitukseen kannattaa myös varata reilusti aikaa, sillä jotkut myyjät valmistavat tuotteet kysynnän mukaan. Jos sinulla on kiire ja haluat saada tuotteen itsellesi nopeasti, kannattaa myyjältä kysyä ”express delivery” vaihtoehtoa, joka usein onnistuu pieneen lisähintaan.

Oletko tilannut Etsystä?

Heräsikö kysymyksiä? Kommentoi alle omia Etsy kokemuksia ja kerro miten ostoksesi on sujunut. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.


Etusivu » Nettikaupat »
Arvioi kirjoitus "Etsy kokemuksia ja tietoa – Osta erikoisempaa tavaraa" klikkaamalla tähteä.
3 / 5 (5 ääntä)
rahalaitos

12 kommenttia artikkeliin ”Etsy kokemuksia ja tietoa – Osta erikoisempaa tavaraa”

 1. Tein tilauksen etsystä eilen, painoin kohtaa ”muu maksutapa” tai vastaava, tilausvahvistus tuli mutta miten maksu hoituu? Ei tullut mitään laskua tms? Onko tilaukseni nyt jumissa, miten minun kuuluu toimia?

  Vastaa
  • Hei,
   en valitettavasti osaa auttaa tässä tapauksessa. Suosittelen olemaan yhteydessä Etsyn asiakastukeen.

   Vastaa
 2. Tilasin 3 laukkua etsystä 7.10 2019. Myyjä italialainen leathergun.com. Maksoin visalla. Tuotteita ei ole tullut nyt 17.2.2020. Olen lähettänyt sähköpostia myyjälle ei kommenttia sieltä. Laukut ovat tyylikkäitä ja melko kalliita. Varokaa.

  Vastaa
  • Hei, kiitos kommentista.

   Kannattaa ottaa yhteyttä Etsyn asiakastukeen tai luottokorttiyhtiöön. Etsy tai luottokorttiyhtiösi (jos käytit luottokorttia) kyllä korvaavat kaikki saapumattomat tuotteet.

   Asiaa voi vaikeuttaa kyllä se, että tilauksestasi on jo noin kauan aikaa.

   Kannattaa aina valittaa viimeistään 2vk sisällä nettiostoksista, jos niitä ei ala näkymään.

   Turvallista shoppailua jatkossa!

   Vastaa
 3. Tilasin Etsyn kautta vintagekimonon USA:sta, alunperin siis japanilainen, 60 vuotta vanha. Tietääkö kukaan, meneekö käytetyistä vaatteista sama alv ja tulli kuin uusista?

  Vastaa
  • Hei, vaatteiden alv on tullin sivujen mukaan 24% ja tullimaksu 12%. Ainakaan tullin sivuilla ei ollut käytettyjä vaatteita eritelty erikseen (nopealla vilkaisulla), joten en usko sen vaikuttavan. Tarkemman vastauksen saat kuitenkin ottamalla itse yhteyttä tulliin.

   Vastaa
 4. Myyn ja ostan Etsyn kautta. Helppoa, turvallista ja nopeaa. Myyjät pääsääntöisesti reiluja ja toimittavat tilatut tavarat sovitussa ajassa. Koen, että palvelu on luotettava ja mikäli ongelmia tulee Etsyn oma väki reagoi nopeasti ja ovat hyvin auttavaisia. Minusta tämä on hieno palvelu

  Vastaa
  • Hei, kiitos kommentistasi!

   Etsy on tosiaan tutustumisen arvoinen palvelu, sillä sieltä löytää usein tavaraa jotai ei muualla myydä.

   Vastaa
 5. Hei!
  Tilasin Etsy:n kautta ensimmäisen kerran viikolla 46/2016 kolmelta eri myyjältä tuotteita. Maksoin Pay palin kautta. Yksi myyjä palautti rahat takaisin samantien ja sanoi ettei minun pitäisi voida tilata heiltä mitään (Yhdysvallat)?
  Kuitenkin heidän sivuillaan mainostettiin ”Shipping world wide from united states” ja ”shipping to Finland free of charge”? Ilmoitin tästä Etsy:yn. Etsystä vastattiin vasta kun jouduin ilmoittamaan myös toisesta myyjästä, joka ei toimita tuotteitaan, eikä vastaa kyselyyn Etsyn kautta. Tällä samaisella myyjällä on myös s-postiosoite, johon hän pyytää lähettämään viestiä mikäli on kysyttävää. Tuo kyseinen s-postiosoite ei kuitenkaan ole käytössä? Sama myyjä mainostaa sivuillaan: ”We have never had a return proposal to this day”!
  No, tämä kolmas myyjä on oletettavasti laittanut tilaamani tavarat tulemaan.
  Tämän ensi kokemuksen perusteella en kyllä suosittele…

  Vastaa
  • Hei!
   Ikävä kuulla, että nämä myyjät eivät toimittaneet Suomeen.

   Jokaisen tuotteen sivulta löydät välilehden ”Shipping & Policies”. Se on arvostelujen vieressä.
   Sieltä näet toimittaako myyjä Suomeen. Myyjältä kannattaa myös kysyä ennen kauppaa tästä, jos on epävarma.

   Vastaa

Jätä kommentti