Etsy – Osta luovilta ihmisiltä ympäri maailmaa

6

Etsy on vapaa kauppapaikka netissä kaikille, jotka myyvät yksilöllisiä, usein käsintehtyjä tuotteitaan. Etsy on perustettu vuonna 2005 ja sivustolla on myynnissä jo yli 40 miljoonaa tuotetta. Jos et siis ole vielä löytänyt tietäsi Etsy UK -nettikauppaan, suosittelemme sinulle sitä.

Etsy ei siis ole yhtenäinen nettikauppa, vaan kyseessä on sivusto, jonne yksittäiset myyjät voivat perustaa oman ”shop in shop”-tyyppisen kauppansa. Vähän kuten esimerkiksi eBayssa. Kirjoita omia Etsy kokemuksia kommentteihin.

Valikoima ja Etsy kokemuksia

Etsyssä on tarjolla paljon käsintehtyä, uniikkia tavaraa, joka on kustomoitavissa. Etsyn kategoriat, joista valita ovat vaatetus, korut, askartelutarvikkeet ja työkalut, häät, viihde, koti ja asuminen, vauvat ja lapset sekä vintagetuotteet. Voit selailla Etsyä ja tehdä ostoksia myös Etsy –mobiilisovelluksen avulla.

Etsyssä on valtava valikoima erilaisia tuotteita, joten selailuun kannattaa pyhittää runsaasti aikaa. Jos haet tiettyä tuotetta, kannattaa sitä etsiä eri hakusanoilla. Kannattaa vertailla hintoja ja toimituskuluja tarkasti, sillä myynnissä on yleensä lähes identtisiä tuotteita eri myyjiltä. Haussa kannattaa rajata pois ne myyjät, jotka eivät lähtökohtaisesti toimita tuotteitaan ympäri maailmaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa myyjältä henkilökohtaisesti, voiko hän toimittaa haluamaasi tuotetta Suomeen.

Etsyssa on mahdollista antaa palauttetta sekä katsoa myyjän saamia palautteita. On suositeltavaa lukea myyjän saamia tuotteita ennen tilaamista. Palautteista saa esimerkiksi tietää, jos myyjän lupaamat toimitusajat ovat venyneet tai jos tuote ei ole vastannut odotuksia. Myyjille voi lähettää yksityisviestejä jos haluaa kysyä jotakin tuotteista tai toimituksesta. Yleensä myyjät vastaavat nopeasti viesteihin.

Maksutavat ja toimitus Suomeen

Maksutapana Etsyssä kannattaa käyttää PayPalia, sillä se on luotettavin tapa maksaa netissä. Kun maksat paypalilla, sinun ei tarvitse rekisteröityä Etsyyn. Muita maksutapoja Etsyssä ovat luottokortti, Visa, MasterCard, American Express ja Discover. Jotta voisit maksaa näillä muilla tavoilla, tulee sinun rekisteröityä Etsyn asiakkaaksi. Lisättyäsi haluamasi tuote ostoskoriin, näet arvioidun toimitusajan ja toimituskulut. Samaisella sivulla voit lisätä kommentin tai kysymyksen myyjälle sekä valita haluamasi maksutapa. Tämän jälkeen pääset maksamaan ostoksesi.

Toimitukseen kannattaa myös varata reilusti aikaa, sillä jotkut myyjät valmistavat tuotteet kysynnän mukaan. Jos sinulla on kiire ja haluat saada tuotteen itsellesi nopeasti, kannattaa myyjältä kysyä ”express delivery” vaihtoehtoa, joka usein onnistuu pieneen lisähintaan. Heräsikö kysymyksiä? Kommentoi alle omia Etsy kokemuksia. (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

1000
3 Kommenttiketjuja
3 Vastauksia yhteensä
0 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
5 Eri kommentoijia
Pirkko

Tilasin Etsyn kautta vintagekimonon USA:sta, alunperin siis japanilainen, 60 vuotta vanha. Tietääkö kukaan, meneekö käytetyistä vaatteista sama alv ja tulli kuin uusista?

Yaris

Myyn ja ostan Etsyn kautta. Helppoa, turvallista ja nopeaa. Myyjät pääsääntöisesti reiluja ja toimittavat tilatut tavarat sovitussa ajassa. Koen, että palvelu on luotettava ja mikäli ongelmia tulee Etsyn oma väki reagoi nopeasti ja ovat hyvin auttavaisia. Minusta tämä on hieno palvelu

"odottava"

Hei! Tilasin Etsy:n kautta ensimmäisen kerran viikolla 46/2016 kolmelta eri myyjältä tuotteita. Maksoin Pay palin kautta. Yksi myyjä palautti rahat takaisin samantien ja sanoi ettei minun pitäisi voida tilata heiltä mitään (Yhdysvallat)? Kuitenkin heidän sivuillaan mainostettiin ”Shipping world wide from united states” ja ”shipping to Finland free of charge”? Ilmoitin tästä Etsy:yn. Etsystä vastattiin vasta kun jouduin ilmoittamaan myös toisesta myyjästä, joka ei toimita tuotteitaan, eikä vastaa kyselyyn Etsyn kautta. Tällä samaisella myyjällä on myös s-postiosoite, johon hän pyytää lähettämään viestiä mikäli on kysyttävää. Tuo kyseinen s-postiosoite ei kuitenkaan ole käytössä? Sama myyjä mainostaa sivuillaan: ”We have never had a… Lue lisää »

Top