Etsy kokemuksia ja tietoa – Osta erikoisempaa tavaraa

21 kommenttia

Etsy on vapaa kauppapaikka kaikille, jotka myyvät yksilöllisiä ja usein käsintehtyjä tuotteitaan. Etsy on perustettu vuonna 2005 ja sivustolla on myynnissä jo yli 40 miljoonaa tuotetta. Jos et ole vielä löytänyt tietäsi Etsyyn, lue esittelymme ja laita Etsy kokemuksia kommentteihin.

Mikä Etsy on?

Etsy on vähän hieman samankaltainen, kuin esimerkiksi Huuto.net, eli melkeinpä kuka vain voi myydä siellä tavaraa. Erona Etsyssä on toki se, että sen kaikki myyjät ovat yrittäjiä, yrityksiä tai vakavia harrastelijoita. Kuka tahansa räpeltäjä ei kuitenkaan Etsyssä pärjää, sillä ostajat saavat arvostella myyjät ja sinä näet arvosanat ennen ostamista.

Etsyssä on ostajille ja myyjille oma ”turvajärjestelmä”, joka takaa sen, että apua on saatavilla ja asiat ratkaistaan oikeudenmukaisesti. Etsy muistuttaa siis paljon esimerkiksi eBay kauppapaikkaa.

Etsy IOSS-numero

Etsy IOSS-numero on IM3720000224. Huomaathan, että tässä ilmoitettu IOSS-numero voi muuttua.

Mitä Etsyssä myydään?

Etsyssä on tarjolla paljon käsintehtyä, uniikkia tavaraa joka on kustomoitavissa. Etsyn kategoriat ovat muun muassa vaatetus, korut, askartelutarvikkeet ja työkalut, häät ja koti. Voit selailla Etsyä nettiselaimellasi ja tehdä ostoksia myös Etsy –mobiilisovelluksen avulla.

Varaa aikaa shoppailuun

Etsyssä on valtava valikoima erilaisia tuotteita, joten selailuun kannattaa pyhittää runsaasti aikaa. Jos haet tiettyä tuotetta, kannattaa sitä etsiä eri hakusanoilla. Vertaile hintoja ja toimituskuluja tarkasti, sillä myynnissä on yleensä lähes identtisiä tuotteita eri myyjiltä.

Toimitus Suomeen?

Haussa kannattaa rajata pois ne myyjät, jotka eivät lähtökohtaisesti toimita tuotteitaan ympäri maailmaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa myyjältä henkilökohtaisesti, voiko hän toimittaa haluamaasi tuotetta Suomeen.

Lue myyjän palautteet

Etsyssa on mahdollista antaa palauttetta, sekä katsoa myyjän saamia palautteita. On suositeltavaa lukea myyjän saamia kommentteja ennen tilaamista. Palautteista saa esimerkiksi tietää, jos myyjän lupaamat toimitusajat ovat venyneet, tai jos tuote ei ole vastannut odotuksia. Myyjille voi lähettää yksityisviestejä, jos haluaa kysyä jotakin tuotteista tai toimituksesta.

Etsy kokemuksia

Etsy on Suomessa vielä aika tuntematon kauppa, mutta se on kuitenkin löytänyt paikkansa vähän erikoisemmista tavaroista pitävien asiakkaiden sydämiin. Kun muistaa tarkistaa myyjien palautteet ja hoitaa maksutavan turvallisesti esimerkiksi PayPalilla tai luottokortilla, on ostaminen turvallista. Poimimme vielä alle muutamia kommentteja suomalaisilta keskustelupalstoilta Etsyä koskien.

    ”Mä oon tilannut shottilasit ja kaulakorun kaverille lahjaksi. Tuli tosi nopeasti, oli tosi hyvin tehty ja laadukkaat.” – Lainaus Demi.fi

    ”Oon tilannut muutaman kerran koruja ja vaatteita. Toimii hyvin ja siellä on tosi paljon kivoja myyjiä. Tosiaan etsy toimii aika samalla tavalla kuin Ebay. Mutta erona on se, että Etsyssa myydään enemmän käsitöitä ja uniikkia tavaraa ja vähemmän sitä kiinakrääsää. Tosin kyllä sitä kiinakrääsää Etsyynkin välillä eksyy.” – Lainaus Demi.fi

    ”Monet kerrat olen ostanut. Ja tosiaan, siellä on monia ei myyjiä, tyyliin tori.fi. Jos haluaa välttyä tulleilta pitää katsoa että tavara lähetetään eu-maasta.” – Lainaus Vauva.fi

Tienaa Etsyssä

Etsy tarjoaa näppärille ihmiselle tavan tienata rahaa, sillä voit lisätä omia tuotteitasi sinne myyntiin. Emme käy läpi Etsy myymisen tarkempia vaiheita tässä kirjoituksessa, mutta laitamme alle videon, jossa näytetään vaihe vaiheelta Etsy -kaupan perustaminen.

 

Toimitus ja maksutavat

Maksutapana Etsyssä kannattaa käyttää PayPalia, sillä se on luotettava tapa maksaa netissä. Kun maksat PayPalilla, sinun ei tarvitse rekisteröityä Etsyyn. Muita maksutapoja Etsyssä ovat luottokortti, Visa, MasterCard, American Express ja Discover. Jotta voisit maksaa näillä muilla tavoilla, tulee sinun rekisteröityä Etsyn asiakkaaksi.

Lisättyäsi haluamasi tuote ostoskoriin, näet arvioidun toimitusajan ja toimituskulut. Samaisella sivulla voit lisätä kommentin tai kysymyksen myyjälle sekä valita haluamasi maksutapa. Tämän jälkeen pääset maksamaan ostoksesi.

Toimitus

Toimitukseen kannattaa myös varata reilusti aikaa, sillä jotkut myyjät valmistavat tuotteet kysynnän mukaan. Jos sinulla on kiire ja haluat saada tuotteen itsellesi nopeasti, kannattaa myyjältä kysyä ”express delivery” vaihtoehtoa, joka usein onnistuu pieneen lisähintaan.

Oletko tilannut Etsystä?

Heräsikö kysymyksiä? Kommentoi alle omia Etsy kokemuksia ja kerro miten ostoksesi on sujunut. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.


Etusivu » Nettikaupat

21 kommenttia artikkeliin ”Etsy kokemuksia ja tietoa – Osta erikoisempaa tavaraa”

  1. Hyvin sujui kaupat ainakin luottokortilla. Paypalia en käyttäisi missään, sillä se on epäluotettava maksutapa ja huijarit usein käyttävät sitä. Tuskin täällä kuitenkaan.

    Vastaa

Jätä kommentti