💡 Vertaa ja säästä: Lainavertailu

Etsy kokemuksia ja tietoa – Osta erikoisempaa tavaraa

20 kommenttia

Etsy on vapaa kauppapaikka kaikille, jotka myyvät yksilöllisiä ja usein käsintehtyjä tuotteitaan. Etsy on perustettu vuonna 2005 ja sivustolla on myynnissä jo yli 40 miljoonaa tuotetta. Jos et ole vielä löytänyt tietäsi Etsyyn, lue esittelymme ja laita Etsy kokemuksia kommentteihin.

Mikä Etsy on?

Etsy on vähän hieman samankaltainen, kuin esimerkiksi Huuto.net, eli melkeinpä kuka vain voi myydä siellä tavaraa. Erona Etsyssä on toki se, että sen kaikki myyjät ovat yrittäjiä, yrityksiä tai vakavia harrastelijoita. Kuka tahansa räpeltäjä ei kuitenkaan Etsyssä pärjää, sillä ostajat saavat arvostella myyjät ja sinä näet arvosanat ennen ostamista.

Etsyssä on ostajille ja myyjille oma ”turvajärjestelmä”, joka takaa sen, että apua on saatavilla ja asiat ratkaistaan oikeudenmukaisesti. Etsy muistuttaa siis paljon esimerkiksi eBay kauppapaikkaa.

Etsy IOSS-numero

Etsy IOSS-numero on IM3720000224. Huomaathan, että tässä ilmoitettu IOSS-numero voi muuttua.

Mitä Etsyssä myydään?

Etsyssä on tarjolla paljon käsintehtyä, uniikkia tavaraa joka on kustomoitavissa. Etsyn kategoriat ovat muun muassa vaatetus, korut, askartelutarvikkeet ja työkalut, häät ja koti. Voit selailla Etsyä nettiselaimellasi ja tehdä ostoksia myös Etsy –mobiilisovelluksen avulla.

Varaa aikaa shoppailuun

Etsyssä on valtava valikoima erilaisia tuotteita, joten selailuun kannattaa pyhittää runsaasti aikaa. Jos haet tiettyä tuotetta, kannattaa sitä etsiä eri hakusanoilla. Vertaile hintoja ja toimituskuluja tarkasti, sillä myynnissä on yleensä lähes identtisiä tuotteita eri myyjiltä.

Toimitus Suomeen?

Haussa kannattaa rajata pois ne myyjät, jotka eivät lähtökohtaisesti toimita tuotteitaan ympäri maailmaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa myyjältä henkilökohtaisesti, voiko hän toimittaa haluamaasi tuotetta Suomeen.

Lue myyjän palautteet

Etsyssa on mahdollista antaa palauttetta, sekä katsoa myyjän saamia palautteita. On suositeltavaa lukea myyjän saamia kommentteja ennen tilaamista. Palautteista saa esimerkiksi tietää, jos myyjän lupaamat toimitusajat ovat venyneet, tai jos tuote ei ole vastannut odotuksia. Myyjille voi lähettää yksityisviestejä, jos haluaa kysyä jotakin tuotteista tai toimituksesta.

Etsy kokemuksia

Etsy on Suomessa vielä aika tuntematon kauppa, mutta se on kuitenkin löytänyt paikkansa vähän erikoisemmista tavaroista pitävien asiakkaiden sydämiin. Kun muistaa tarkistaa myyjien palautteet ja hoitaa maksutavan turvallisesti esimerkiksi PayPalilla tai luottokortilla, on ostaminen turvallista. Poimimme vielä alle muutamia kommentteja suomalaisilta keskustelupalstoilta Etsyä koskien.

  ”Mä oon tilannut shottilasit ja kaulakorun kaverille lahjaksi. Tuli tosi nopeasti, oli tosi hyvin tehty ja laadukkaat.” – Lainaus Demi.fi

  ”Oon tilannut muutaman kerran koruja ja vaatteita. Toimii hyvin ja siellä on tosi paljon kivoja myyjiä. Tosiaan etsy toimii aika samalla tavalla kuin Ebay. Mutta erona on se, että Etsyssa myydään enemmän käsitöitä ja uniikkia tavaraa ja vähemmän sitä kiinakrääsää. Tosin kyllä sitä kiinakrääsää Etsyynkin välillä eksyy.” – Lainaus Demi.fi

  ”Monet kerrat olen ostanut. Ja tosiaan, siellä on monia ei myyjiä, tyyliin tori.fi. Jos haluaa välttyä tulleilta pitää katsoa että tavara lähetetään eu-maasta.” – Lainaus Vauva.fi

Tienaa Etsyssä

Etsy tarjoaa näppärille ihmiselle tavan tienata rahaa, sillä voit lisätä omia tuotteitasi sinne myyntiin. Emme käy läpi Etsy myymisen tarkempia vaiheita tässä kirjoituksessa, mutta laitamme alle videon, jossa näytetään vaihe vaiheelta Etsy -kaupan perustaminen.

 

Toimitus ja maksutavat

Maksutapana Etsyssä kannattaa käyttää PayPalia, sillä se on luotettava tapa maksaa netissä. Kun maksat PayPalilla, sinun ei tarvitse rekisteröityä Etsyyn. Muita maksutapoja Etsyssä ovat luottokortti, Visa, MasterCard, American Express ja Discover. Jotta voisit maksaa näillä muilla tavoilla, tulee sinun rekisteröityä Etsyn asiakkaaksi.

Lisättyäsi haluamasi tuote ostoskoriin, näet arvioidun toimitusajan ja toimituskulut. Samaisella sivulla voit lisätä kommentin tai kysymyksen myyjälle sekä valita haluamasi maksutapa. Tämän jälkeen pääset maksamaan ostoksesi.

Toimitus

Toimitukseen kannattaa myös varata reilusti aikaa, sillä jotkut myyjät valmistavat tuotteet kysynnän mukaan. Jos sinulla on kiire ja haluat saada tuotteen itsellesi nopeasti, kannattaa myyjältä kysyä ”express delivery” vaihtoehtoa, joka usein onnistuu pieneen lisähintaan.

Oletko tilannut Etsystä?

Heräsikö kysymyksiä? Kommentoi alle omia Etsy kokemuksia ja kerro miten ostoksesi on sujunut. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta.


Etusivu » Nettikaupat »

20 kommenttia artikkeliin ”Etsy kokemuksia ja tietoa – Osta erikoisempaa tavaraa”

 1. Hei,

  Rohkaistuin vajaat 10 vuotta sitten avaamaan PayPal-tilin ja sukeltamaan Etsyn maailmaan, koska en löytänyt Suomesta sellaisia antiikki-/vintage-sisustusesineitä, mitä hain.
  Sen jälkeen olen tehnyt hankintoja Etsystä 30-40 kertaa pääosin Keski-Euroopasta, mutta myös muualta maailmasta.

  Ennen hankintaa käyn tarkkaan läpi kuvat ja tuotekuvauksen ja muunnan tuumat senteiksi hahmottaakseni tuotteen koon sekä silmäilen myyjän saamat palautteet.

  Maksamiseen olen käyttänyt PayPalia, joka on turvallinen tapa maksaa.

  Tuotteen kulkua on kätevää seurata seurantatunnuksella ja tuotteet ovat olleet huolellisesti ja hyvin pakattuja.

  Ainoastaan kerran on käynyt siten, että tuote jäi saamatta. Tällöinkin tuote oli rekisteröity Hgissä vastaanotetuksi, mutta jostain syystä rekisteröintitapahtumat jämähtivät siihen ja lopulta tuote palautui takaisin Yhdysvaltoihin eli tässäkään ei ollut kyse myyjästä vaan meidän postilaitoksesta.

  Kerran on myös käynyt siten, että vastaanotin neliskulmaisia sisustustyynyjä vaikka tilasin pyöreitä. Vastaanotettuani tuotteet en enää löytänytkään myyjää Etsystä. Lähetin asiasta palautetta Etsyn asiakaspalveluun ja sain tyynyistä maksamani rahat takaisin.

  Pidän kaupankäynnistä Etsyssä, koska Etsyssä on paljon eurooppalaisia myyjiä (voi ostaa ilman tullimaksuja) ja postimaksut matalammat, kun taas Ebayssa on enemmän myyjiä Yhdysvalloista, josta lähetyskulut ovat luonnollisesti korkeammat ml. tullimaksut, jolloin tuotteen kokonaishinta voi nousta tuotteen alkuperäiseen hintaan nähden varsin korkeaksi.

  Olen harkinnut myös myymistä Etsyn kautta, mutta en ole vielä päässyt selvyyteen, mitä kautta tuotteiden lähettäminen olisi järkevintä, koska postituskulut Suomesta ulkomaille ovat niin kalliita, mutta lämpimästi suosittelen rohkaistumaan ostoksille Etsyyn maalaisjärki mukana pitäen.

  Vastaa
 2. Tilasin etsystä, enkä ole saanut tilaustani. Ensin sanoivat sen menneen Usaan, sitten tulleen Suomeen, mutta kuljetusyhtiö ei saanut yhteyttä minuun ja nyt koko tilaus on kadonnut. Mikään kuljetusyhtiö ei tiedä paketista eikä minua ole yritetty tavoittaa. Pyysin uutta lähetystä tai rahoja takaisin, vastaus oli ainoastaan, että lähetys on ehkä palannut lähettäjälle. Maksoin tyhmä vielä pankkikortilla.

  Vastaa
  • Hei,
   sinuna jatkaisin valittamista ja sanoisin, että tuote ei koskaan saapunut sinulle ja vaadit rahojen palauttamista.

   Vastaa
 3. Hei Etsyn myyjät, minulla on siellä tuooteita myynnissä ja halauaisin ottaa jonkun pois, mutta en löydä namiskaa, mistä sen tekisin. Onko teillä tietoa?

  Vastaa
 4. etsy on ihan luokaton systeemi, ksksi kuukautta tilauksesta, myyjä väittää tilauksen olevan toimitettu, mutta eipä vaan ole

  Vastaa
  • Hei, suosittelen valittamaan Etsyn asiakaspalveluun ja pyytämään rahojen palautusta luottokorttiyhtiöltäsi (mikäli käytit luottokorttia).

   Vastaa
  • Hei,
   yritystä ei välttämättä tarvitse olla, mutta ikää tulisi olla ainakin 18 vuotta. Kokeile saada jokin vanhempi avuksesi?

   Vastaa

Jätä kommentti