eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen

28 kommenttia

eBay on hyvä tapa tavoittaa suuri määrä ihmisiä kansainvälisesti. Voit olla yksityinen myyjä tai iso yritys, sillä ei ole väliä eBayssa. Voit yllättyä siitä, kuinka helppoa myyminen tosiasiassa onkin. Tutustu ohjeeseen ja aloita eBay myyminen. Ennenkuin aloitat, avaa eBay-tili ohjeemme avulla.

1. Tutustu eBay kauppa-alustaan

Jos eBay on täysin uusi sinulle, kannattaa ensin tutustua minkälaisesta kaupasta on kysymys. Voi olla järkevää tehdä pari pientä ostosta ensin itse ja katsoa kuinka homma toimii.

Ebay ostaminen ja myyminen tapahtuu saman tilin kautta, joten tarvitset normaalin ebay -käyttäjätunnuksen. Olemme tehneet kattavan eBay -ohjeen, jossa neuvotaan tilin avaaminen ja ostaminen. Ohjeessa on asiaa myös tulliasioista, tuotteiden hakemisesta ja muusta oleellisesta.

2. Ilmoita myytävä kohde

Kirjaudu eBay -tilillesi. Klikkaa vasemmalta yl√§palkista ”Sell”. Alla havainnollistava kuva.

myy ebayssa

Kerro mitä olet myymässä

Siitä tulee otsikko myynti-ilmoituksellesi. Muista kirjoittaa kaiken englanniksi. Kerro otsikossa mahdollisimman tarkasti kohteen tärkeimmät tiedot.

Jos myyt esimerkiksi vaatetta, kerro ainakin nämä: kunto, miesten vai naisten, merkki, väri ja koko. Kannattaa etsiä ensin muiden ilmoituksia samanlaisista kohteista ja katsoa miten he ovat sen tehneet.

Muista, että jos olet myymässä kiinasta tilattua halpatavaraa, tuoteväärennösten myynti elinkeinotarkoituksessa on laitonta.

Lisää valokuvia

Valokuvat ovat todella tärkeitä, ilman hyviä kuvia, kaupan tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Voit lisätä kohteesta jopa 12 kuvaa, joten hyödynnä tätä mahdollisuutta. Käytä neutraalia ja siistiä taustaa ja ota kohteesta kuvia eri kuvakulmista.

Etsi kategoria

Kuvaile tuote rehellisesti ja tarkasti. Muista kertoa myös virheistä.

Valitse ilmoitusformaatti

Valitse ilmoituksellesi sopiva ilmoitustyyppi eli formaatti. Voit valita huutokaupan ja osta heti kohteiden väliltä. Osta heti kohteet ovat nykyään suositumpia. Käytä huutokauppa-toimintoa, kun kyseessä on erityinen tai ainutlaatuinen tuote, tai jos et tiedä sen arvoa.

Huutokaupassa et voi olla varma mit√§ tuotteesta saa, joten huomioi se. ‚ÄĚQuick listing‚ÄĚ- ty√∂kalu ehdottaa sinulle hinnoittelu- ja postitusvaihtoehtoja, jotka houkuttelevat eniten ostajia ja perustuvat samankaltaisiin onnistuneisiin kauppoihin.

Hinnoittele tuote

Tutki muita ilmoituksia ja selvit√§ k√§yp√§ arvo kohteellesi. √Ąl√§ ylihinnoittele, vaan valitse sopiva hinta kilpailuun n√§hden.

Valitsi postitustapa

Onnistunut toimitus alkaa huolellisella suunnittelulla. Ebay auttaa laskemaan postikulut, lisäämään seurantatietoja, vakuuttamaan lähetyksen sekä tulostamaan postitustarrat.

Julkaise se

Heti kun klikkaat ”List it”, miljoonat ostajat ymp√§ri maailman n√§kev√§t myyt√§v√§n√§ olevaa tuotettasi. Se on niin yksinkertaista.

3. Lähetä tuote ostajalle

Varmista, että olet saanut maksun. Kun tuote on myyty, ja sinä olet saanut vahvistuksen siitä, että ostaja on maksanut tuotteen, voit pakata tuotteen.

Tulosta lähetyslomaketarrat

Maksa postikulut ja tulosta postitustarrat, jotka ovat automaattisesti täytettyinä sinun tiedoillasi.

Jätä palaute ostajalle

Muista aina jättää positiivista palautetta ostajalle heti, kun maksu on vahvistettu. Tämä auttaa sinua saamaan lisää ostajia sekä mainetta. Näin tulevat asiakkaasi huomaavat sinun olevan luottamuksellinen myyjä.

Lähetä tuote ostajalle

Hanki ajoissa kaikki postittamiseen tarvittavat tarvikkeet, kuten pehmustettuja kirjekuoria, pakkausmateriaalit, teippiä ja laatikoita. Näin voit pakata ja lähettää kohteen heti, kun ostaja on sen maksanut.

Lähetystarvikkeita saat ostettua eBaystä. Mitä nopeammin saat postitettua tuotteen ostajalle, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hyvän palautteen ostajalta.

4. Maksun vastaanottaminen

Varmistaaksesi nopean maksun, käytä eBay lähetystarroja ja vastaanota maksut Paypalin kautta. Maksuajat vaihtelevat ja uudet myyjät kokevat pieniä viiveitä, joten muista tehdä seuraavasti: Tulosta lähetyslomaketarrat My eBay:stä.

Tämä auttaa saamaan maksun jopa kolmessa päivässä. Vastaanota maksut PayPalin kautta, sillä se on nopein, helpoin ja turvallisin tapa maksaa. Ebay myyminen voi olla ensin haastavaa, mutta sen opittuasi voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi.

Myyjän kulut

Ebay kauppa-alusta tuo paljon näkyvyyttä myynti-ilmoituksillesi. Ilmoittaminen itsessään on ilmaista, mutta myynnistä maksetaan eBaylle kuluja. Kokonaiskulut myyntihinnasta ovat kaiken kaikkiaan noin 10-25%.

Myyntikulun suuruus riippuu siitä, missä valuutassa kauppa tehdään ja millä maksutavalla. Kansainväliseen postittamiseen ja paketointiin kuluu tietysti myös rahaa, mutta ne voi sisällyttää postimaksuun halutessaan. Ota nämä seikat huomioon hinnoitellessasi tuotetta.

Kiitos lukemisesta

Jos haluat oppia lisää aiheesta, voit lukea eBayn-sivuilta heidän virallisen myyntiohjeen. Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa kokemuksiasi eBay myymisestä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "eBay myyminen РPikaohje myymisen aloittamiseen" klikkaamalla tähteä.
4.20 / 5 (5 ääntä)

28 kommenttia artikkeliin ”eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen”

 1. Elikk√§ edelliseen ei mahtunut en√§√§ teksti√§, kysyt√§√§n toisessa kyss√§riss√§ ūüôā

  Miten sitten, kun olen kuvaillut myytävän tavaran erittäin tarkasti, ostaja löytyy, lähetän tavaran ostajalle, ja ostaja alkaa piruuttaan (tai jostai muusta syystä)väittään että tavara ei ole mitä luvattu ja peruu kaupat. Kustannukset sitte tulee mulle..? Onko myyjällä mitään suojaa missään tapauksessa?

  Ja viel√§ yks ūüôā Miten pitk√§√§n maksun saamisessa, elit rahat tilill√§, kest√§√§ jos Ebayn kautta myy ulkomaille, vaikka Paypalilla. Miten muut maksutavat toimii?

  Vastaa
  • Eip√§ mit√§√§n.

   Ostajan piruiluun olen kuullut, että hyvä tapa on dokumentoida kaikki tarkkaan kun myyt tavaraa. Voit esimerkiksi kuvata tavarasta videon ja näyttää sen toimivuuden. Tässä olisi hyvä myös näkyä ebay oston numero, sekä päivämäärä. Näin sinulla on todisteet, että olet tavaran oikeasti toimittanut ja se on ollut toimiva. Olen lukenut, että näin voi suojautua epärehellisiltä ostajilta. Näyttää todisteet vain PayPalille, jos joku piruilee. Pitäisi auttaa!

   Nopean googletuksen mukaan rahat saa ostosta 21 päivän päästä.

   Tsemppiä myyntiin ja jos viitsit niin laita viesti, kun saat jotain myytyä!

   Vastaa
 2. Moi.
  Hienoa ett√§ l√∂ytyy t√§llainen Ebayn mysteereit√§ selvent√§v√§ sivu ūüôā Kiitos siit√§.

  On kyllä tavallisen tallaajan vaikea ymmärtää kaikkea kun tuonne Ebayhin myynti-ilmotusta tekee. Eli ekaa kertaa olisin myymässä, ostanut olen monestikin.
  Niinkuin monella muullakin, postitus. Pitääkö niistä vaihtoehdoista valita joku jos haluaa käyttää ihan vaan Suomen Postia? Ulkomaille tai kotimaahan postitettaessa.
  Ja pitääkö ne postitushinnat määrittää etukäteen sillä esim eri Euroopan maihin postitus maksaa eri määrän..?
  Ja jos valitsee No postage: local collection only, niin missä vaiheessa siihen sitten lisätään postikulut?
  Mitä tarkoittaa: Flat: same cost to all buyers? Eli maasta huolimatta olis sama ennakkoon määritelty kustannus?
  Kohtuu hyvin englantia osaan mutta on noita eri termejä joiden merkitys ei aukea.

  Vastaa
  • Hei, kiva jos t√§st√§ pikku-oppaasta on jotain apua!

   Ihan kaikkiin kysymyksiin en osaa valitettavasti suoraan vastata, mutta voin kokeilla kuitenkin.

   Postitustavoista en ole ihan varma, mutta luulisin että voit ihan Postilla tai muulla vapaavalintaisella tavalla paketin toimittaa.

   Ostajalle helpointa on, kun sinulla on joku valmiiksi määritetty postitus-summa kaikille ostajille.

   No postage: local collection only tarkoittaa, että vain nouto on mahdollinen.
   Flat: Same cost to all buyers on juurikin se kiinteä postikulu joka on sama kaikille ostajille. Et voi siis eri maittain asettaa eri kuluja.

   Kannattaa varmaan hinnoitella postikulu vähän yläkanttiin, jotta kaikkiin paikkoihin toimittaminen on kannattavaa kalliimpien kulujen varalta.

   Vastaa
 3. Kyllä tuo Ebayssa myyminen on ihan täyttä hepreaa.
  Postitusvaihtoehdoista oikein mikään ei tunnu mahdolliselta täällä Suomessa, ja jos jonkun niistä valitset, esikatselussa ainut maa, johon myyt, on usa.
  Ja erkkikään ei sitä saa muutettua mistään, minkään ohjeen mukaan, että Shipping olisi worldwide.

  Vastaa
  • Ik√§v√§ kuulla, ett√§ et ole saanut haluamaasi myynti-ilmoitusta tehty√§.

   Löysin tälläiset tiedot, jotka tilisi pitäisi täyttää, että voit myydä kansainvälisesti.

   1. Ebay tili hyv√§ss√§ asemassa (Ei lunastamattomia huutoja ja muitakaan ”rikkeit√§)
   2. PayPal tili yhdistettynä Ebay tiliin (Olet vahvistanut PayPal -tilin)
   3. Sinulla on ainakin 10 palautepistettä myyjänä (Eli pitäisköhän sinun myydä tuotteita ensin vain Suomessa, jotta saat nämä täyteen)
   4. Ensimmäisestä onnistuneesta kaupastasi kulunut vähintään 90 päivää
   5. Täytä myyntimaiden myyntiehdot

   Toivottavasti tästä on jotain apua. Suosittelen kysymään asiaa myös Ebay tuesta. Jos kielitaidon kanssa on vaikeuksia, voit käyttää esim. Google kääntäjää.

   Vastaa
  • Sit√§ t√§ss√§ itsekin mietin, ett√§ pit√§√§k√∂ olla 10 pistett√§ kotimaan myynnist√§.. Mutta miten ihmeess√§ myyn Ebayssa kotimaahan, kun ainoa l√§hetysvaihtoehto on tuo usa? T√§ytynee ottaa kontakti Ebayn tukeen.

   Vastaa
   • Hei, sinulla saattaa olla asetuksissa jotain pieless√§, kun ainut l√§hetysvaihtoehto on USA. Jos viitsit, kerro miten asiassa k√§vi!

 4. En sitten vienytk√§√§n pakettia dhl:aan kun niiden toimisto on kaupungin postissa ja kaupunkihan on aina tukossa joten vein kaupan postiin ei ilmeisesti muuta eroa dhl:n ja postin v√§lill√§ kuin ett√§ dhl:la olisi helpompi seurata pakettia. Eli ongelma joka oli tuon postitustarran tulostamisessa niin jos haluaa tarran tulostaa niin pit√§√§ ilmeisesti olla laser tulostin ja joku erikoispaperi jonka saa esim k√§rkk√§selt√§ tai stten postitustarra tulostin (label printer ebayssa) mutta k√§ytin itse vaihtoehto kolmosta eli onnistuu kun tulostaa tavallisella tulostimella ja teippaa sitten sen lapun paketin kylkeen. Kun on p√§√§ssyt kaupassa tuohon tarrojen tulostus pisteeseen (eli kun ”asiakas” on maksanut) niin pit√§√§ menn√§ ”my ebay”>selling>selling reminders ja siin√§ sitten on myydyt tuotteet jotka odottaa l√§hetyst√§ ja siin√§ on kaksi vaihtoehtoa ”print labels” tai ”more options” asia vissiin menee eteenp√§in jos tulostaa ne tarrat (labelsit) mutta koska en omista tarratulostus vermeit√§ niin tulostin ihan paperin ja sitten valitsin ”more options”> mark shipped” ja sitten se homma menee eteenp√§in. Kun tulostaa niit√§ osoite lappuja ja keskell√§ ruutua on se post office valinta (unitedstate post office tai fedex joista kumpikaan ei kulje suomessa) niin siit√§ ei tarvitse v√§lit√§√§ t√§rkein on se mik√§ on vasemmassa laidassa eli l√§hett√§j√§n ja vastaanottajan tiedot (vasta nyt ymm√§rsin kun n√§in milt√§ ne osoite tiedot n√§ytt√§√§ ett√§ suomalisten ei tarvitse postitustietoja kysyess√§ laittaa ”state”kohtaan mit√§√§n) PS. jos suomessa harkitsee ebayta ammattina niin ei kannata alle 30‚ā¨ tuotteita myyd√§ koska postikulut ovat v√§hint√§√§nkin riitt√§v√§t +muut kulut. Yhdysvaltoihin pelin l√§hetys maksoi economy(hitaimmassa luokassa) 6‚ā¨ ja toimitus aika 3 viikkoa tai yli ja nopeampi kuljetus tuplasti kalliimpi ja tuplasti nopeampi kuin economy. Se punaien teksti mik√§ n√§kyy omien osoitetietojen kohdassa on viel√§ hieman mysteeri miten sen saa pois (omat osoitetiedot on muuten kunnossa mutta kun laitoin ”state” kohtaan maakunnan niin se n√§ytt√§√§ suomalaisen silm√§n v√§h√§n erikoiselta”postinumero, kaupunki/kunta, MAAKUNTA, kun ”state” kohdan j√§tt√§√§ tyhj√§ksi niin osoitetiedot n√§ytt√§√§ suomalaisen silm√§√§n tutummalta postinumero ja kaupunki/kunta.

  Vastaa
  • Kiitos paljon t√§st√§! Luulen, ett√§ moni myymist√§ harkitseva lukijamme hy√∂tyy t√§st√§.

   Vastaa
 5. Olen viikon ollut ebayssa ja nyt sain ensimm√§iset tuotteet myyty√§ mutta nyt postitus aiheuttaa ahdistusta kun ebay tarjoaa vain ”usa post office” ja se joku toinen jota en nyt muista mutta en siihenk√§√§n ole Suomessa t√∂rm√§nnyt. Voinko tulostaa postituslapun ja vied√§ paketin dhl:aan? Ja toinen ongelma, kun avaan postitus tiedot niin minun tietojen kohdalla lukee punaisella ” osoite ei ole amerikkalainen” onko ebayn alkuper√§isasetukset meid√§n ”ei usalaisten” kohdalla kunnossa vai pit√§√§k√∂ asetuksista muuttaa joitain kohtia? Kuinka saan kuitattua ostajan tilauksen kun olet tulostanut postitus tiedot?

  Vastaa
  • Kokeilisin vain vied√§ paketin postituslappuineen DHL:√§√§n ja katsoa mit√§ he sanovat. Tarkista my√∂s omat osoitetietosi, jotta ne ovat oikein (ei usa).

   Jos jaksat, kommentoi t√§nne miten sait homman onnistumaan! Siit√§ on varmasti apua muille asiasta kiinnostuneille! ūüôā

   Vastaa

Jätä kommentti

Secured By miniOrange