eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen

28 kommenttia

eBay on hyvä tapa tavoittaa suuri määrä ihmisiä kansainvälisesti. Voit olla yksityinen myyjä tai iso yritys, sillä ei ole väliä eBayssa. Voit yllättyä siitä, kuinka helppoa myyminen tosiasiassa onkin. Tutustu ohjeeseen ja aloita eBay myyminen. Ennenkuin aloitat, avaa eBay-tili ohjeemme avulla.

1. Tutustu eBay kauppa-alustaan

Jos eBay on täysin uusi sinulle, kannattaa ensin tutustua minkälaisesta kaupasta on kysymys. Voi olla järkevää tehdä pari pientä ostosta ensin itse ja katsoa kuinka homma toimii.

Ebay ostaminen ja myyminen tapahtuu saman tilin kautta, joten tarvitset normaalin ebay -käyttäjätunnuksen. Olemme tehneet kattavan eBay -ohjeen, jossa neuvotaan tilin avaaminen ja ostaminen. Ohjeessa on asiaa myös tulliasioista, tuotteiden hakemisesta ja muusta oleellisesta.

2. Ilmoita myytävä kohde

Kirjaudu eBay -tilillesi. Klikkaa vasemmalta yl√§palkista ”Sell”. Alla havainnollistava kuva.

myy ebayssa

Kerro mitä olet myymässä

Siitä tulee otsikko myynti-ilmoituksellesi. Muista kirjoittaa kaiken englanniksi. Kerro otsikossa mahdollisimman tarkasti kohteen tärkeimmät tiedot.

Jos myyt esimerkiksi vaatetta, kerro ainakin nämä: kunto, miesten vai naisten, merkki, väri ja koko. Kannattaa etsiä ensin muiden ilmoituksia samanlaisista kohteista ja katsoa miten he ovat sen tehneet.

Muista, että jos olet myymässä kiinasta tilattua halpatavaraa, tuoteväärennösten myynti elinkeinotarkoituksessa on laitonta.

Lisää valokuvia

Valokuvat ovat todella tärkeitä, ilman hyviä kuvia, kaupan tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Voit lisätä kohteesta jopa 12 kuvaa, joten hyödynnä tätä mahdollisuutta. Käytä neutraalia ja siistiä taustaa ja ota kohteesta kuvia eri kuvakulmista.

Etsi kategoria

Kuvaile tuote rehellisesti ja tarkasti. Muista kertoa myös virheistä.

Valitse ilmoitusformaatti

Valitse ilmoituksellesi sopiva ilmoitustyyppi eli formaatti. Voit valita huutokaupan ja osta heti kohteiden väliltä. Osta heti kohteet ovat nykyään suositumpia. Käytä huutokauppa-toimintoa, kun kyseessä on erityinen tai ainutlaatuinen tuote, tai jos et tiedä sen arvoa.

Huutokaupassa et voi olla varma mit√§ tuotteesta saa, joten huomioi se. ‚ÄĚQuick listing‚ÄĚ- ty√∂kalu ehdottaa sinulle hinnoittelu- ja postitusvaihtoehtoja, jotka houkuttelevat eniten ostajia ja perustuvat samankaltaisiin onnistuneisiin kauppoihin.

Hinnoittele tuote

Tutki muita ilmoituksia ja selvit√§ k√§yp√§ arvo kohteellesi. √Ąl√§ ylihinnoittele, vaan valitse sopiva hinta kilpailuun n√§hden.

Valitsi postitustapa

Onnistunut toimitus alkaa huolellisella suunnittelulla. Ebay auttaa laskemaan postikulut, lisäämään seurantatietoja, vakuuttamaan lähetyksen sekä tulostamaan postitustarrat.

Julkaise se

Heti kun klikkaat ”List it”, miljoonat ostajat ymp√§ri maailman n√§kev√§t myyt√§v√§n√§ olevaa tuotettasi. Se on niin yksinkertaista.

3. Lähetä tuote ostajalle

Varmista, että olet saanut maksun. Kun tuote on myyty, ja sinä olet saanut vahvistuksen siitä, että ostaja on maksanut tuotteen, voit pakata tuotteen.

Tulosta lähetyslomaketarrat

Maksa postikulut ja tulosta postitustarrat, jotka ovat automaattisesti täytettyinä sinun tiedoillasi.

Jätä palaute ostajalle

Muista aina jättää positiivista palautetta ostajalle heti, kun maksu on vahvistettu. Tämä auttaa sinua saamaan lisää ostajia sekä mainetta. Näin tulevat asiakkaasi huomaavat sinun olevan luottamuksellinen myyjä.

Lähetä tuote ostajalle

Hanki ajoissa kaikki postittamiseen tarvittavat tarvikkeet, kuten pehmustettuja kirjekuoria, pakkausmateriaalit, teippiä ja laatikoita. Näin voit pakata ja lähettää kohteen heti, kun ostaja on sen maksanut.

Lähetystarvikkeita saat ostettua eBaystä. Mitä nopeammin saat postitettua tuotteen ostajalle, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hyvän palautteen ostajalta.

4. Maksun vastaanottaminen

Varmistaaksesi nopean maksun, käytä eBay lähetystarroja ja vastaanota maksut Paypalin kautta. Maksuajat vaihtelevat ja uudet myyjät kokevat pieniä viiveitä, joten muista tehdä seuraavasti: Tulosta lähetyslomaketarrat My eBay:stä.

Tämä auttaa saamaan maksun jopa kolmessa päivässä. Vastaanota maksut PayPalin kautta, sillä se on nopein, helpoin ja turvallisin tapa maksaa. Ebay myyminen voi olla ensin haastavaa, mutta sen opittuasi voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi.

Myyjän kulut

Ebay kauppa-alusta tuo paljon näkyvyyttä myynti-ilmoituksillesi. Ilmoittaminen itsessään on ilmaista, mutta myynnistä maksetaan eBaylle kuluja. Kokonaiskulut myyntihinnasta ovat kaiken kaikkiaan noin 10-25%.

Myyntikulun suuruus riippuu siitä, missä valuutassa kauppa tehdään ja millä maksutavalla. Kansainväliseen postittamiseen ja paketointiin kuluu tietysti myös rahaa, mutta ne voi sisällyttää postimaksuun halutessaan. Ota nämä seikat huomioon hinnoitellessasi tuotetta.

Kiitos lukemisesta

Jos haluat oppia lisää aiheesta, voit lukea eBayn-sivuilta heidän virallisen myyntiohjeen. Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa kokemuksiasi eBay myymisestä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "eBay myyminen РPikaohje myymisen aloittamiseen" klikkaamalla tähteä.
3.11 / 5 (9 ääntä)

28 kommenttia artikkeliin ”eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen”

 1. Onko ebayihin miten vaikea rekister√∂ity√§ vai onnistuuko kaikki sujuvasti? Rekister√∂idyin Amazoniin ja ongelmia tuli luottokortin kanssa, lyhyen googlailun j√§lkeen selvisi ett√§ ongelma voi johtua siit√§ kun amazon ei kysy 3 numeron turvalukua. Luin vanhan keskustelun (2014) liittyen ebayssa myymiseen ett√§ jos asiakas vallittaa tuotteesta niin paypal palauttaa rahat automaattisesti ostajalle. Miten tuo toimii t√§n√§p√§iv√§n√§ jos se viel√§kin toimii noin niin eih√§n kotimaisia tavaroita kannata en√§√§n ostaa kun ostaa ebaysta esim. kaliin telkkarin ja valitta ett√§ tuote ”ei” ole saapunut niin saa rahat ja tv.

  Vastaa
  • Hei!
   Ebayhin ei ole vaikea rekisteröityä, lue vain tämä ohje kokonaisuudessaan, niin tiedät jo paljon asiasta!

   Mikä ongelma sinulle tuli Amazonin kanssa? Ehkä voin auttaa?

   Ja et tietenkään voi huijata ebayssa siten, että väität kaikki tuotteet saapumattomiksi. Kalliissa tuotteessa on seurantanumerot, joista myyjä voi katsoa, oletko noutanut tuotteen.

   Vastaa
 2. Olen laittamassa tuotetta myyntiin ja yritän vaihtaa tuota valuuttaa euroksi, ei vain onnistu. Eli mistä se vaihdetaan? Ehdottaa joko dollaria tai puntaa valuutaksi.

  Vastaa
  • Hei!
   Valuutta riippuu missä ebayn sivuista teet kauppaa. Katso tämä sivu ebay valuutoista.

   Kohdassa Before you make the change on linkki viimeisessä lauseessa, jonka pitäisi viedä sinut valuutanvaihtosivulle. Jos et saa vaihtoa tehtyä, ota yhteys ebay asiakaspalveluun.

   Vastaa
 3. Laitoin Ebaylle 3 tuotetta myyntiin. Myyntikaavakkeiden täyttö onnistui helposti ja ebay myös vahvisti tavaran olevan myynnissä. Jostain syystä kun kirjoitan oman tuotteeni ebayn hakuun se ilmoittaa hakutulos 0. My ebayn kautta ne löytyy ja niiden edessä on lukon kuva miksi? Kun klikkaan My ebaylla omaa tuotetta avauttuu myynti ilmoitus, jossa lukee tavara myynnissä. My ebaylla näkyy kohteiden katselukerrat ja vaikuttaa ettei niitä ole katsellut kukaan muu kuin minä. Mikä siellä voi olla pielessä?

  Vastaa
  • Hei!
   Ilmoituksesi ei luultavasti ole esillä muiden nähtävänä, kuten olit päätellyt.

   Yritin löytää vastausta siihen, että mitä tuo lukko-symboli tarkoittaa. En löytänyt mitään kunnollista syytä ja en valitettavasti osaa sen paremmin tässä asiassa auttaa. Ehkä voisit kysyä ebay asiakaspalvelusta, että mitä tuo lukko tarkoittaa.

   Vastaa
  • T√§m√§ ongelma ratkesi kun ebay alkoi kyselem√§√§n fixed price√§ ja olin laittanut hinnan vain start price kohtaan, joten t√§yytyypi olla tarkkana minne hintoja laittelee.

   Vastaa
   • Selv√§ juttu! Kiitos kommentistasi. Pystyy sitten paremmin jatkossa neuvomaan muita.

 4. Myyntivaluutaksi meni dollari eik√§ saa vaihdettua. Toimitusmaa on suomi mutta systeemi intt√§√§ ett√§ usa ja k√§skee lis√§√§m√§√§n ”kotimaan ”eli usan mukaan. No 1 tuote meni ja nyt sitten rajotus ett√§ ei voi uusia tuotteita myyd√§. Jos oikein ymm√§rsin pit√§√§ odottaa 3 kk ennen kun voi myyd√§ uudestaan. Kyll√§ on melkonen saitti.

  Vastaa
  • Jos myyt tuotteita Ebay.comissa myyntivaluutaksi menee automaattisesti dollari ja sit√§ ei voi vaihtaa tehtyyn kauppaan. Tarkista, ett√§ k√§ytt√§j√§tiedoissasi lukee Finland. Jos et suorittanut kauppaa loppuun, voi sinulle tosiaan tulla valitettavasti k√§ytt√∂kielto palveluun tietyksi ajaksi.

   Voit myös ottaa yhteyttä ebay asiakaspalveluun ja kysyä asiasta. He voivat ehkä vaihtaa myyntivaluuttasi. Toivottavasti tulevat kaupat sujuvat paremmin!
   Lisätietoa ebay valuutoista.

   Vastaa

Jätä kommentti