eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen

28 kommenttia

eBay on hyvä tapa tavoittaa suuri määrä ihmisiä kansainvälisesti. Voit olla yksityinen myyjä tai iso yritys, sillä ei ole väliä eBayssa. Voit yllättyä siitä, kuinka helppoa myyminen tosiasiassa onkin. Tutustu ohjeeseen ja aloita eBay myyminen. Ennenkuin aloitat, avaa eBay-tili ohjeemme avulla.

1. Tutustu eBay kauppa-alustaan

Jos eBay on täysin uusi sinulle, kannattaa ensin tutustua minkälaisesta kaupasta on kysymys. Voi olla järkevää tehdä pari pientä ostosta ensin itse ja katsoa kuinka homma toimii.

Ebay ostaminen ja myyminen tapahtuu saman tilin kautta, joten tarvitset normaalin ebay -käyttäjätunnuksen. Olemme tehneet kattavan eBay -ohjeen, jossa neuvotaan tilin avaaminen ja ostaminen. Ohjeessa on asiaa myös tulliasioista, tuotteiden hakemisesta ja muusta oleellisesta.

2. Ilmoita myytävä kohde

Kirjaudu eBay -tilillesi. Klikkaa vasemmalta yl√§palkista ”Sell”. Alla havainnollistava kuva.

myy ebayssa

Kerro mitä olet myymässä

Siitä tulee otsikko myynti-ilmoituksellesi. Muista kirjoittaa kaiken englanniksi. Kerro otsikossa mahdollisimman tarkasti kohteen tärkeimmät tiedot.

Jos myyt esimerkiksi vaatetta, kerro ainakin nämä: kunto, miesten vai naisten, merkki, väri ja koko. Kannattaa etsiä ensin muiden ilmoituksia samanlaisista kohteista ja katsoa miten he ovat sen tehneet.

Muista, että jos olet myymässä kiinasta tilattua halpatavaraa, tuoteväärennösten myynti elinkeinotarkoituksessa on laitonta.

Lisää valokuvia

Valokuvat ovat todella tärkeitä, ilman hyviä kuvia, kaupan tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Voit lisätä kohteesta jopa 12 kuvaa, joten hyödynnä tätä mahdollisuutta. Käytä neutraalia ja siistiä taustaa ja ota kohteesta kuvia eri kuvakulmista.

Etsi kategoria

Kuvaile tuote rehellisesti ja tarkasti. Muista kertoa myös virheistä.

Valitse ilmoitusformaatti

Valitse ilmoituksellesi sopiva ilmoitustyyppi eli formaatti. Voit valita huutokaupan ja osta heti kohteiden väliltä. Osta heti kohteet ovat nykyään suositumpia. Käytä huutokauppa-toimintoa, kun kyseessä on erityinen tai ainutlaatuinen tuote, tai jos et tiedä sen arvoa.

Huutokaupassa et voi olla varma mit√§ tuotteesta saa, joten huomioi se. ‚ÄĚQuick listing‚ÄĚ- ty√∂kalu ehdottaa sinulle hinnoittelu- ja postitusvaihtoehtoja, jotka houkuttelevat eniten ostajia ja perustuvat samankaltaisiin onnistuneisiin kauppoihin.

Hinnoittele tuote

Tutki muita ilmoituksia ja selvit√§ k√§yp√§ arvo kohteellesi. √Ąl√§ ylihinnoittele, vaan valitse sopiva hinta kilpailuun n√§hden.

Valitsi postitustapa

Onnistunut toimitus alkaa huolellisella suunnittelulla. Ebay auttaa laskemaan postikulut, lisäämään seurantatietoja, vakuuttamaan lähetyksen sekä tulostamaan postitustarrat.

Julkaise se

Heti kun klikkaat ”List it”, miljoonat ostajat ymp√§ri maailman n√§kev√§t myyt√§v√§n√§ olevaa tuotettasi. Se on niin yksinkertaista.

3. Lähetä tuote ostajalle

Varmista, että olet saanut maksun. Kun tuote on myyty, ja sinä olet saanut vahvistuksen siitä, että ostaja on maksanut tuotteen, voit pakata tuotteen.

Tulosta lähetyslomaketarrat

Maksa postikulut ja tulosta postitustarrat, jotka ovat automaattisesti täytettyinä sinun tiedoillasi.

Jätä palaute ostajalle

Muista aina jättää positiivista palautetta ostajalle heti, kun maksu on vahvistettu. Tämä auttaa sinua saamaan lisää ostajia sekä mainetta. Näin tulevat asiakkaasi huomaavat sinun olevan luottamuksellinen myyjä.

Lähetä tuote ostajalle

Hanki ajoissa kaikki postittamiseen tarvittavat tarvikkeet, kuten pehmustettuja kirjekuoria, pakkausmateriaalit, teippiä ja laatikoita. Näin voit pakata ja lähettää kohteen heti, kun ostaja on sen maksanut.

Lähetystarvikkeita saat ostettua eBaystä. Mitä nopeammin saat postitettua tuotteen ostajalle, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hyvän palautteen ostajalta.

4. Maksun vastaanottaminen

Varmistaaksesi nopean maksun, käytä eBay lähetystarroja ja vastaanota maksut Paypalin kautta. Maksuajat vaihtelevat ja uudet myyjät kokevat pieniä viiveitä, joten muista tehdä seuraavasti: Tulosta lähetyslomaketarrat My eBay:stä.

Tämä auttaa saamaan maksun jopa kolmessa päivässä. Vastaanota maksut PayPalin kautta, sillä se on nopein, helpoin ja turvallisin tapa maksaa. Ebay myyminen voi olla ensin haastavaa, mutta sen opittuasi voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi.

Myyjän kulut

Ebay kauppa-alusta tuo paljon näkyvyyttä myynti-ilmoituksillesi. Ilmoittaminen itsessään on ilmaista, mutta myynnistä maksetaan eBaylle kuluja. Kokonaiskulut myyntihinnasta ovat kaiken kaikkiaan noin 10-25%.

Myyntikulun suuruus riippuu siitä, missä valuutassa kauppa tehdään ja millä maksutavalla. Kansainväliseen postittamiseen ja paketointiin kuluu tietysti myös rahaa, mutta ne voi sisällyttää postimaksuun halutessaan. Ota nämä seikat huomioon hinnoitellessasi tuotetta.

Kiitos lukemisesta

Jos haluat oppia lisää aiheesta, voit lukea eBayn-sivuilta heidän virallisen myyntiohjeen. Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa kokemuksiasi eBay myymisestä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit ¬Ľ
Arvioi kirjoitus "eBay myyminen РPikaohje myymisen aloittamiseen" klikkaamalla tähteä.
3.20 / 5 (10 ääntä)

28 kommenttia artikkeliin ”eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen”

 1. Moi!
  Olen meinannut joskus myydä, mutta ongelma on se, että jos olen UK-sivulla niin se ehdottaa postituksen kohdalla Royal Mail sitä ja tätä, ja jenkkisivulla tuota ja tätä. Millä sivulla kannattaa suomalaisen siis tehdä myynti-ilmoitus, niin ettei vahingossa lupaudu lähettämään vaikka jenkkeihin kotimaan postin hinnalla?

  Vastaa
  • Hei, kiitos kommentista.

   Käsittääkseni voit olla määrittämättä kiinteiää postitushintaa tuotteellesi.

   T√§ll√∂in ilmoituksessasi lukee ”Postage not specified” ja ”Contact seller”. Elikk√§s ostajan tulee ottaa sinuun yhteytt√§ tarkemman postikulun tiet√§miseksi.

   Toivottavasti t√§st√§ on jotain hy√∂ty√§. ūüôā

   Vastaa
 2. Moi.Mulla on ilmoitus ebayssä mutta mistä toimitus kohtaan saa laittettua ajankohdan milloin toimitus on noin perillä.Nyt lukee ebayn jotain että toimitus voi kestää kuinka ja kauan.

  Vastaa

Jätä kommentti