eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen

eBay on loistava tapa tavoittaa suuri määrä ihmisiä ympäri maailman. Voit myydä eBayssa sekä yksityisenä myyjänä että yrityksenä, joten koolla ei ole merkitystä. Myyminen eBayssa on yllättävän helppoa, kunhan vain noudatat ohjeita ja huolehdit, että tuotekuvasi ja -kuvauksesi ovat selkeitä ja houkuttelevia. Ennen kuin aloitat, muista avata eBay-tili.

Tutustu eBayn kauppa-alustaan

Jos eBay on sinulle täysin uusi tuttavuus, kannattaa ensin tutustua siihen, millainen kauppa-alusta on kyseessä. Voit esimerkiksi tehdä muutaman pienen ostoksen ja katsoa, kuinka homma toimii käytännössä.

Ostaminen ja myyminen eBayssa tapahtuu saman käyttäjätilin kautta, joten tarvitset normaalin eBay-käyttäjätunnuksen. Olemme tehneet kattavan eBay-oppaan, jossa neuvotaan tilin avaaminen, ostaminen ja myyminen. Oppaassa käsitellään myös tulliasioita, tuotteiden etsimistä ja muita oleellisia asioita, jotka auttavat sinua menestymään eBayssa.

ebay alennuskoodi
 • Edulliset hinnat
 • Paljon tarjouksia
 • Nopea toimitus

eBay on kansainvälinen verkkokauppajätti, joka tarjoaa valtavan valikoiman tuotteita eri kategorioissa ympäri maailmaa. Ostajat voivat tehdä upeita löytöjä niin uusista kuin käytetyistäkin tavaroista. Kokeile nyt ja ylläty tuotteiden määrästä.

Ilmoita myytävä kohde

myy ebayssa

Ennen kuin listaat tuotteen eBayssa, varmista että tuotteen kuvaus on selkeä ja informatiivinen, ja että tuotekuvat ovat laadukkaita ja havainnollisia. Tutki myös kilpailijoiden ilmoituksia ja vertaa hintoja, jotta voit asettaa oman hintasi sopivaksi.

Muista myös huolehtia postituskuluista ja toimitustavasta, jotta ostajat tietävät, mitä odottaa. Kun olet varmistanut, että ilmoituksesi on houkutteleva ja selkeä, voit julkaista sen eBayssa ja odottaa innokkaasti ostajia.

 1. Kirjaudu eBay-tilillesi ja klikkaa vasemmalta yläpalkista ”Sell”. Alla on havainnollistava kuva.
 2. Kerro, mitä olet myymässä ja anna myynti-ilmoituksellesi selkeä ja informatiivinen otsikko englanniksi. Muista kertoa otsikossa kohteen tärkeimmät tiedot, kuten esimerkiksi tuotteen kunto, merkki, väri ja koko.
 3. Lisää valokuvia, sillä ne ovat todella tärkeitä. Hyvät kuvat auttavat sinua tekemään kauppaa, joten käytä siistiä taustaa ja ota kohteesta kuvia eri kuvakulmista. Voit lisätä kohteesta jopa 12 kuvaa.
 4. Etsi kategoria, johon myytävä tuote kuuluu, ja kuvaile se rehellisesti ja tarkasti. Muista kertoa myös mahdollisista virheistä tai puutteista.
 5. Valitse ilmoituksellesi sopiva ilmoitustyyppi eli formaatti. Voit valita huutokaupan tai ”Osta heti” -kohteen. Osta heti -kohteet ovat nykyään suositumpia. Käytä huutokauppaa vain, jos kyseessä on erityinen tuote, jonka arvoa et osaa määrittää.
 6. Hinnoittele tuote kilpailukykyisesti tutkimalla muiden vastaavien tuotteiden hintoja. Älä ylihinnoittele, vaan valitse sopiva hinta kilpailuun nähden.
 7. Valitse postitustapa ja varmista, että postikulut on laskettu oikein. eBay auttaa laskemaan postikulut, lisäämään seurantatietoja, vakuuttamaan lähetyksen ja tulostamaan postitustarrat.
 8. Julkaise myynti-ilmoituksesi klikkaamalla ”List it”. Miljoonat ostajat ympäri maailman näkevät myytävänä olevan tuotteesi heti julkaisun jälkeen.

Lähetä tuote ostajalle

Kun olet myynyt tuotteen eBayssa ja vastaanottanut maksun, on aika lähettää tuote ostajalle. Muista varmistaa, että tuote on pakattu huolellisesti ja että kaikki tarvittavat postitustarvikkeet ovat hankittu.

Tulosta lähetyslomaketarrat, maksa postikulut ja muista jättää positiivista palautetta ostajalle. Kun olet lähettänyt tuotteen, seuraa sen kulkua ja varmista, että ostaja saa sen perille turvallisesti ja ajoissa. Nämä toimenpiteet auttavat sinua saamaan hyvää mainetta ja tyytyväisiä asiakkaita eBayssa.

 1. Varmista, että olet saanut maksun ennen tuotteen lähettämistä ostajalle. Sen jälkeen voit pakata tuotteen huolellisesti.
 2. Tulosta lähetyslomaketarrat, maksa postikulut ja tulosta postitustarrat, jotka ovat automaattisesti täytettyinä sinun tiedoillasi. Tämä helpottaa postituksen sujuvuutta ja välttää mahdollisia virheitä.
 3. Muista jättää positiivista palautetta ostajalle, kun maksu on vahvistettu. Tämä auttaa sinua saamaan lisää ostajia ja hyvää mainetta. Näin tulevat asiakkaasi huomaavat, että olet luotettava myyjä.
 4. Hanki ajoissa kaikki tarvittavat postitustarvikkeet, kuten pehmustettuja kirjekuoria, teippiä ja laatikoita, jotta voit pakata ja lähettää kohteen heti, kun ostaja on sen maksanut. Lähetystarvikkeita voi ostaa nykyään monista kaupoista.
 5. Lähetä tuote ostajalle mahdollisimman pian maksun vastaanottamisen jälkeen. Mitä nopeammin lähetät tuotteen, sitä tyytyväisempi ostaja on ja sitä todennäköisemmin saat hyvän palautteen. Muista myös seurata lähetyksen kulkua ja varmistaa, että ostaja saa tuotteen perille turvallisesti ja ajoissa.

Maksun vastaanottaminen

Kun olet myynyt tuotteen eBayssa, on tärkeää varmistaa, että olet vastaanottanut maksun ennen kuin lähetät tuotteen ostajalle. Muista käyttää eBay-lähetystarroja ja vastaanottaa maksut PayPalin tai luottokortin kautta. Muista myös ottaa huomioon myyjän kulut, kun hinnoittelet tuotetta. Näillä toimenpiteillä voit varmistaa onnistuneen kaupan eBayssa ja saada tyytyväisiä asiakkaita.

Vastaanota maksut PayPalin tai luottokortin kautta, jotta voit varmistaa nopean ja turvallisen maksun vastaanottamisen eBay-myyntisi yhteydessä. Aluksi eBay-myynti voi tuntua haastavalta, mutta sen oppimisen jälkeen voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi.

Myymisen kulut eBayssa

Ebayssa myyminen on helppoa ja kätevää, mutta kaikissa kaupoissa on tiettyjä kuluja, jotka myyjän tulee ottaa huomioon. Ilmoittaminen eBayssa on ilmaista, mutta myynnistä maksetaan eBaylle kuluja. Myyntikulut ovat yleensä noin 10-25% myyntihinnasta, ja ne vaihtelevat kaupan valuutan ja maksutavan mukaan. Lisäksi PayPal veloittaa myyjältä pienen maksun jokaisesta tapahtumasta, joka on yleensä noin 3-5% myyntihinnasta.

On tärkeää muistaa tarkistaa ajantasaiset kulut eBayn sivuilta, koska kulut voivat vaihdella ja päivittyä aika ajoin. Myyjän on myös otettava huomioon kansainväliseen postitukseen ja paketointiin liittyvät kustannukset, jotka voivat vaihdella postipalvelun ja kohteen koon mukaan.

Yhteenveto

eBay on kansainvälinen kauppa-alusta, joka tarjoaa mahdollisuuden myydä tuotteitaan laajalle yleisölle. Myyminen eBayssa voi aluksi tuntua haastavalta, mutta sen oppimisen jälkeen voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi. Ennen myynnin aloittamista on tärkeää tutustua eBayn sääntöihin ja käytäntöihin, kuten myyjän kuluihin, jotta kaupankäynti sujuu kitkattomasti.

Muista myös käyttää eBay-lähetystarroja ja vastaanottaa maksut PayPalin tai luottokortin kautta varmistaaksesi onnistuneen kaupan. Jos tarvitset lisätietoa eBayn myymisestä, kannattaa lukea eBayn virallinen myyntiohje, joka sisältää tarkempaa tietoa myynnin aloittamisesta ja kaupankäynnistä. Muista myös tarkistaa ajantasaiset kulut eBayn sivuilta.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat suositeltavat maksutavat eBay-myyntiä varten?

Suositeltavia maksutapoja ovat PayPal tai luottokortti, sillä ne mahdollistavat nopean ja turvallisen maksun vastaanottamisen.

Kuinka paljon myyjän kuluja eBay-myyntiin liittyy?

Myyjän kulut vaihtelevat yleensä noin 10-25% myyntihinnasta ja ne riippuvat kaupan valuutasta ja maksutavasta. Kansainväliseen postitukseen ja paketointiin saattaa myös liittyä kuluja.

Missä voi lukea tarkempia ohjeita eBayssa myymisestä?

eBaylla on virallinen myyntiohje, josta löytyy kattavat ohjeet mm. tilin avaamiseen, myynti-ilmoituksen tekemiseen ja maksujen vastaanottamiseen.

Etusivu » Nettivinkit » eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen