eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen

24

eBay on hyvä tapa tavoittaa suuri määrä ihmisiä kansainvälisesti. Voit olla yksityinen myyjä tai iso yritys, sillä ei ole väliä eBayssa. Voit yllättyä siitä, kuinka helppoa myyminen tosiasiassa onkin. Tutustu ohjeeseen ja aloita eBay myyminen. Ennenkuin aloitat, avaa eBay-tili ohjeemme avulla.

1. Tutustu eBay kauppa-alustaan

Jos eBay on täysin uusi sinulle, kannattaa ensin tutustua minkälaisesta kaupasta on kysymys. Voi olla järkevää tehdä pari pientä ostosta ensin itse ja katsoa kuinka homma toimii.

Ebay ostaminen ja myyminen tapahtuu saman tilin kautta, joten tarvitset normaalin ebay -käyttäjätunnuksen. Olemme tehneet kattavan eBay -ohjeen, jossa neuvotaan tilin avaaminen ja ostaminen. Ohjeessa on asiaa myös tulliasioista, tuotteiden hakemisesta ja muusta oleellisesta.


2. Ilmoita myytävä kohde

Kirjaudu eBay -tilillesi. Klikkaa vasemmalta yläpalkista ”Sell”. Alla havainnollistava kuva.

myy ebayssa

Kerro mitä olet myymässä. Siitä tulee otsikko myynti-ilmoituksellesi. Muista kirjoittaa kaiken englanniksi. Kerro otsikossa mahdollisimman tarkasti kohteen tärkeimmät tiedot.

Jos myyt esimerkiksi vaatetta, kerro ainakin nämä: kunto, miesten vai naisten, merkki, väri ja koko. Kannattaa etsiä ensin muiden ilmoituksia samanlaisista kohteista ja katsoa miten he ovat sen tehneet.

Muista, että jos olet myymässä kiinasta tilattua halpatavaraa, tuoteväärennösten myynti elinkeinotarkoituksessa on laitonta.

Lisää valokuvia. Valokuvat ovat todella tärkeitä, ilman hyviä kuvia, kaupan tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Voit lisätä kohteesta jopa 12 kuvaa, joten hyödynnä tätä mahdollisuutta. Käytä neutraalia ja siistiä taustaa ja ota kohteesta kuvia eri kuvakulmista.

Etsi kategoria. Kuvaile tuote rehellisesti ja tarkasti. Muista kertoa myös virheistä.

Valitse ilmoitusformaatti. Valitse ilmoituksellesi sopiva ilmoitustyyppi eli formaatti. Voit valita huutokaupan ja osta heti kohteiden väliltä. Osta heti kohteet ovat nykyään suositumpia. Käytä huutokauppa-toimintoa, kun kyseessä on erityinen tai ainutlaatuinen tuote, tai jos et tiedä sen arvoa.

Huutokaupassa et voi olla varma mitä tuotteesta saa, joten huomioi se. ”Quick listing”- työkalu ehdottaa sinulle hinnoittelu- ja postitusvaihtoehtoja, jotka houkuttelevat eniten ostajia ja perustuvat samankaltaisiin onnistuneisiin kauppoihin.

Hinnoittele tuote. Tutki muita ilmoituksia ja selvitä käypä arvo kohteellesi. Älä ylihinnoittele, vaan valitse sopiva hinta kilpailuun nähden.

Valitsi postitustapa. Onnistunut toimitus alkaa huolellisella suunnittelulla. Ebay auttaa laskemaan postikulut, lisäämään seurantatietoja, vakuuttamaan lähetyksen sekä tulostamaan postitustarrat.

Julkaise se. Heti kun klikkaat ”List it”, miljoonat ostajat ympäri maailman näkevät myytävänä olevaa tuotettasi. Se on niin yksinkertaista.


3. Lähetä tuote ostajalle

Varmista, että olet saanut maksun. Kun tuote on myyty, ja sinä olet saanut vahvistuksen siitä, että ostaja on maksanut tuotteen, voit pakata tuotteen.

Tulosta lähetyslomaketarrat. Maksa postikulut ja tulosta postitustarrat, jotka ovat automaattisesti täytettyinä sinun tiedoillasi.

Jätä palaute ostajalle. Muista aina jättää positiivista palautetta ostajalle heti, kun maksu on vahvistettu. Tämä auttaa sinua saamaan lisää ostajia sekä mainetta. Näin tulevat asiakkaasi huomaavat sinun olevan luottamuksellinen myyjä.

Lähetä tuote ostajalle. Hanki ajoissa kaikki postittamiseen tarvittavat tarvikkeet, kuten pehmustettuja kirjekuoria, pakkausmateriaalit, teippiä ja laatikoita. Näin voit pakata ja lähettää kohteen heti, kun ostaja on sen maksanut.

Lähetystarvikkeita saat ostettua eBaystä. Mitä nopeammin saat postitettua tuotteen ostajalle, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hyvän palautteen ostajalta.


4. Maksun vastaanottaminen

Varmistaaksesi nopean maksun, käytä eBay lähetystarroja ja vastaanota maksut Paypalin kautta. Maksuajat vaihtelevat ja uudet myyjät kokevat pieniä viiveitä, joten muista tehdä seuraavasti: Tulosta lähetyslomaketarrat My eBay:stä.

Tämä auttaa saamaan maksun jopa kolmessa päivässä. Vastaanota maksut PayPalin kautta, sillä se on nopein, helpoin ja turvallisin tapa maksaa. Ebay myyminen voi olla ensin haastavaa, mutta sen opittuasi voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi.

Myyjän kulut. Ebay kauppa-alusta tuo paljon näkyvyyttä myynti-ilmoituksillesi. Ilmoittaminen itsessään on ilmaista, mutta myynnistä maksetaan eBaylle kuluja. Kokonaiskulut myyntihinnasta ovat kaiken kaikkiaan noin 10-25%.

Myyntikulun suuruus riippuu siitä, missä valuutassa kauppa tehdään ja millä maksutavalla. Kansainväliseen postittamiseen ja paketointiin kuluu tietysti myös rahaa, mutta ne voi sisällyttää postimaksuun halutessaan. Ota nämä seikat huomioon hinnoitellessasi tuotetta.

Jos haluat oppia lisää aiheesta, voit lukea eBayn-sivuilta heidän virallisen myyntiohjeen. Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa kokemuksiasi eBay myymisestä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

1000
10 Kommenttiketjuja
14 Vastauksia yhteensä
1 Seuraajia
 
-
Eniten vastauksia
8 Eri kommentoijia
Myyjä

Elikkä edelliseen ei mahtunut enää tekstiä, kysytään toisessa kyssärissä :)

Miten sitten, kun olen kuvaillut myytävän tavaran erittäin tarkasti, ostaja löytyy, lähetän tavaran ostajalle, ja ostaja alkaa piruuttaan (tai jostai muusta syystä)väittään että tavara ei ole mitä luvattu ja peruu kaupat. Kustannukset sitte tulee mulle..? Onko myyjällä mitään suojaa missään tapauksessa?

Ja vielä yks :) Miten pitkään maksun saamisessa, elit rahat tilillä, kestää jos Ebayn kautta myy ulkomaille, vaikka Paypalilla. Miten muut maksutavat toimii?

Myyjä

Moi. Hienoa että löytyy tällainen Ebayn mysteereitä selventävä sivu :) Kiitos siitä. On kyllä tavallisen tallaajan vaikea ymmärtää kaikkea kun tuonne Ebayhin myynti-ilmotusta tekee. Eli ekaa kertaa olisin myymässä, ostanut olen monestikin. Niinkuin monella muullakin, postitus. Pitääkö niistä vaihtoehdoista valita joku jos haluaa käyttää ihan vaan Suomen Postia? Ulkomaille tai kotimaahan postitettaessa. Ja pitääkö ne postitushinnat määrittää etukäteen sillä esim eri Euroopan maihin postitus maksaa eri määrän..? Ja jos valitsee No postage: local collection only, niin missä vaiheessa siihen sitten lisätään postikulut? Mitä tarkoittaa: Flat: same cost to all buyers? Eli maasta huolimatta olis sama ennakkoon määritelty kustannus? Kohtuu hyvin… Lue lisää »

Ehkä_vähän_saapas

Kyllä tuo Ebayssa myyminen on ihan täyttä hepreaa.
Postitusvaihtoehdoista oikein mikään ei tunnu mahdolliselta täällä Suomessa, ja jos jonkun niistä valitset, esikatselussa ainut maa, johon myyt, on usa.
Ja erkkikään ei sitä saa muutettua mistään, minkään ohjeen mukaan, että Shipping olisi worldwide.

Ehkä_Vähän_Saapas

Sitä tässä itsekin mietin, että pitääkö olla 10 pistettä kotimaan myynnistä.. Mutta miten ihmeessä myyn Ebayssa kotimaahan, kun ainoa lähetysvaihtoehto on tuo usa? Täytynee ottaa kontakti Ebayn tukeen.

Top