eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen

20

eBay on hyvä tapa tavoittaa suuri määrä ihmisiä kansainvälisesti. Voit olla yksityinen myyjä tai iso yritys, sillä ei ole väliä eBayssa. Voit yllättyä siitä, kuinka helppoa myyminen tosiasiassa onkin. Tutustu ohjeeseen ja aloita eBay myyminen.

1. Tutustu eBay kauppa-alustaan

Jos eBay on täysin uusi sinulle, kannattaa ensin tutustua minkälaisesta kaupasta on kysymys. Voi olla järkevää tehdä pari pientä ostosta ensin itse ja katsoa kuinka homma toimii. Ebay ostaminen ja myyminen tapahtuu saman tilin kautta, joten tarvitset normaalin ebay -käyttäjätunnuksen. Olemme tehneet kattavan eBay -ohjeen, jossa neuvotaan tilin avaaminen ja ostaminen. Ohjeessa on asiaa myös tulliasioista, tuotteiden hakemisesta ja muusta oleellisesta.

Luo tili: Helpon ebay ohjeen avulla

2. Ilmoita myytävä kohde

Kirjaudu eBay -tilillesi. Klikkaa vasemmalta yläpalkista ”Sell”. Alla havainnollistava kuva.

myy ebayssa

Kerro mitä olet myymässä. Siitä tulee otsikko myynti-ilmoituksellesi. Muista kirjoittaa kaiken englanniksi. Kerro otsikossa mahdollisimman tarkasti kohteen tärkeimmät tiedot. Jos myyt esimerkiksi vaatetta, kerro ainakin nämä: kunto, miesten vai naisten, merkki, väri ja koko. Kannattaa etsiä ensin muiden ilmoituksia samanlaisista kohteista ja katsoa miten he ovat sen tehneet.

Lisää valokuvia. Valokuvat ovat todella tärkeitä, ilman hyviä kuvia, kaupan tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Voit lisätä kohteesta jopa 12 kuvaa, joten hyödynnä tätä mahdollisuutta. Käytä neutraalia ja siistiä taustaa ja ota kohteesta kuvia eri kuvakulmista.

Etsi kategoria. Kuvaile tuote rehellisesti ja tarkasti. Muista kertoa myös virheistä.

Valitse ilmoitusformaatti. Valitse ilmoituksellesi sopiva ilmoitustyyppi eli formaatti. Voit valita huutokaupan ja osta heti kohteiden väliltä. Osta heti kohteet ovat nykyään suositumpia. Käytä huutokauppa-toimintoa, kun kyseessä on erityinen tai ainutlaatuinen tuote, tai jos et tiedä sen arvoa. Huutokaupassa et voi olla varma mitä tuotteesta saa, joten huomioi se. ”Quick listing”- työkalu ehdottaa sinulle hinnoittelu- ja postitusvaihtoehtoja, jotka houkuttelevat eniten ostajia ja perustuvat samankaltaisiin onnistuneisiin kauppoihin.

Hinnoittele tuote. Tutki muita ilmoituksia ja selvitä käypä arvo kohteellesi. Älä ylihinnoittele, vaan valitse sopiva hinta kilpailuun nähden.

Valitsi postitustapa. Onnistunut toimitus alkaa huolellisella suunnittelulla. Ebay auttaa laskemaan postikulut, lisäämään seurantatietoja, vakuuttamaan lähetyksen sekä tulostamaan postitustarrat.

Julkaise se. Heti kun klikkaat ”List it”, miljoonat ostajat ympäri maailman näkevät myytävänä olevaa tuotettasi. Se on niin yksinkertaista.

3. Lähetä tuote ostajalle

Varmista, että olet saanut maksun. Kun tuote on myyty, ja sinä olet saanut vahvistuksen siitä, että ostaja on maksanut tuotteen, voit pakata tuotteen.

Tulosta lähetyslomaketarrat. Maksa postikulut ja tulosta postitustarrat, jotka ovat automaattisesti täytettyinä sinun tiedoillasi.

Jätä palaute ostajalle. Muista aina jättää positiivista palautetta ostajalle heti, kun maksu on vahvistettu. Tämä auttaa sinua saamaan lisää ostajia sekä mainetta. Näin tulevat asiakkaasi huomaavat sinun olevan luottamuksellinen myyjä.

Lähetä tuote ostajalle. Hanki ajoissa kaikki postittamiseen tarvittavat tarvikkeet, kuten pehmustettuja kirjekuoria, pakkausmateriaalit, teippiä ja laatikoita. Näin voit pakata ja lähettää kohteen heti, kun ostaja on sen maksanut. Lähetystarvikkeita saat ostettua eBaystä. Mitä nopeammin saat postitettua tuotteen ostajalle, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hyvän palautteen ostajalta.

4. Maksun vastaanottaminen

Varmistaaksesi nopean maksun, käytä eBay lähetystarroja ja vastaanota maksut Paypalin kautta. Maksuajat vaihtelevat ja uudet myyjät kokevat pieniä viiveitä, joten muista tehdä seuraavasti: Tulosta lähetyslomaketarrat My eBay:stä. Tämä auttaa saamaan maksun jopa kolmessa päivässä. Vastaanota maksut PayPalin kautta, sillä se on nopein, helpoin ja turvallisin tapa maksaa. Ebay myyminen voi olla ensin haastavaa, mutta sen opittuasi voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi.

Myyjän kulut. Ebay kauppa-alusta tuo paljon näkyvyyttä myynti-ilmoituksillesi. Ilmoittaminen itsessään on ilmaista, mutta myynnistä maksetaan eBaylle kuluja. Kokonaiskulut myyntihinnasta ovat kaiken kaikkiaan noin 10-25%. Myyntikulun suuruus riippuu siitä, missä valuutassa kauppa tehdään ja millä maksutavalla. Kansainväliseen postittamiseen ja paketointiin kuluu tietysti myös rahaa, mutta ne voi sisällyttää postimaksuun halutessaan. Ota nämä seikat huomioon hinnoitellessasi tuotetta.

Lisää aiheesta: Ebayn virallinen ohje myymiseen

Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa kokemuksiasi eBay myymisestä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)

     

Lue ja kirjoita kommentteja

20 kommenttia

 1. Ehkä_vähän_saapas

  Kyllä tuo Ebayssa myyminen on ihan täyttä hepreaa.
  Postitusvaihtoehdoista oikein mikään ei tunnu mahdolliselta täällä Suomessa, ja jos jonkun niistä valitset, esikatselussa ainut maa, johon myyt, on usa.
  Ja erkkikään ei sitä saa muutettua mistään, minkään ohjeen mukaan, että Shipping olisi worldwide.

  • Opastaja

   Ikävä kuulla, että et ole saanut haluamaasi myynti-ilmoitusta tehtyä.

   Löysin tälläiset tiedot, jotka tilisi pitäisi täyttää, että voit myydä kansainvälisesti.

   1. Ebay tili hyvässä asemassa (Ei lunastamattomia huutoja ja muitakaan ”rikkeitä)
   2. PayPal tili yhdistettynä Ebay tiliin (Olet vahvistanut PayPal -tilin)
   3. Sinulla on ainakin 10 palautepistettä myyjänä (Eli pitäisköhän sinun myydä tuotteita ensin vain Suomessa, jotta saat nämä täyteen)
   4. Ensimmäisestä onnistuneesta kaupastasi kulunut vähintään 90 päivää
   5. Täytä myyntimaiden myyntiehdot

   Toivottavasti tästä on jotain apua. Suosittelen kysymään asiaa myös Ebay tuesta. Jos kielitaidon kanssa on vaikeuksia, voit käyttää esim. Google kääntäjää.

  • Ehkä_Vähän_Saapas

   Sitä tässä itsekin mietin, että pitääkö olla 10 pistettä kotimaan myynnistä.. Mutta miten ihmeessä myyn Ebayssa kotimaahan, kun ainoa lähetysvaihtoehto on tuo usa? Täytynee ottaa kontakti Ebayn tukeen.

  • Opastaja

   Hei, sinulla saattaa olla asetuksissa jotain pielessä, kun ainut lähetysvaihtoehto on USA. Jos viitsit, kerro miten asiassa kävi!

 2. edellinen kommentti 28.5.2017

  En sitten vienytkään pakettia dhl:aan kun niiden toimisto on kaupungin postissa ja kaupunkihan on aina tukossa joten vein kaupan postiin ei ilmeisesti muuta eroa dhl:n ja postin välillä kuin että dhl:la olisi helpompi seurata pakettia. Eli ongelma joka oli tuon postitustarran tulostamisessa niin jos haluaa tarran tulostaa niin pitää ilmeisesti olla laser tulostin ja joku erikoispaperi jonka saa esim kärkkäseltä tai stten postitustarra tulostin (label printer ebayssa) mutta käytin itse vaihtoehto kolmosta eli onnistuu kun tulostaa tavallisella tulostimella ja teippaa sitten sen lapun paketin kylkeen. Kun on päässyt kaupassa tuohon tarrojen tulostus pisteeseen (eli kun ”asiakas” on maksanut) niin pitää mennä ”my ebay”>selling>selling reminders ja siinä sitten on myydyt tuotteet jotka odottaa lähetystä ja siinä on kaksi vaihtoehtoa ”print labels” tai ”more options” asia vissiin menee eteenpäin jos tulostaa ne tarrat (labelsit) mutta koska en omista tarratulostus vermeitä niin tulostin ihan paperin ja sitten valitsin ”more options”> mark shipped” ja sitten se homma menee eteenpäin. Kun tulostaa niitä osoite lappuja ja keskellä ruutua on se post office valinta (unitedstate post office tai fedex joista kumpikaan ei kulje suomessa) niin siitä ei tarvitse välitää tärkein on se mikä on vasemmassa laidassa eli lähettäjän ja vastaanottajan tiedot (vasta nyt ymmärsin kun näin miltä ne osoite tiedot näyttää että suomalisten ei tarvitse postitustietoja kysyessä laittaa ”state”kohtaan mitään) PS. jos suomessa harkitsee ebayta ammattina niin ei kannata alle 30€ tuotteita myydä koska postikulut ovat vähintäänkin riittävät +muut kulut. Yhdysvaltoihin pelin lähetys maksoi economy(hitaimmassa luokassa) 6€ ja toimitus aika 3 viikkoa tai yli ja nopeampi kuljetus tuplasti kalliimpi ja tuplasti nopeampi kuin economy. Se punaien teksti mikä näkyy omien osoitetietojen kohdassa on vielä hieman mysteeri miten sen saa pois (omat osoitetiedot on muuten kunnossa mutta kun laitoin ”state” kohtaan maakunnan niin se näyttää suomalaisen silmän vähän erikoiselta”postinumero, kaupunki/kunta, MAAKUNTA, kun ”state” kohdan jättää tyhjäksi niin osoitetiedot näyttää suomalaisen silmään tutummalta postinumero ja kaupunki/kunta.

  • Opastaja

   Kiitos paljon tästä! Luulen, että moni myymistä harkitseva lukijamme hyötyy tästä.

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top