eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen

42 kommenttia

eBay on hyvä tapa tavoittaa suuri määrä ihmisiä kansainvälisesti. Voit olla yksityinen myyjä tai iso yritys, sillä ei ole väliä eBayssa. Voit yllättyä siitä, kuinka helppoa myyminen tosiasiassa onkin. Tutustu ohjeeseen ja aloita eBay myyminen. Ennenkuin aloitat, avaa eBay-tili ohjeemme avulla.

1. Tutustu eBay kauppa-alustaan

Jos eBay on täysin uusi sinulle, kannattaa ensin tutustua minkälaisesta kaupasta on kysymys. Voi olla järkevää tehdä pari pientä ostosta ja katsoa kuinka homma toimii.

Ebay ostaminen ja myyminen tapahtuu saman tilin kautta, joten tarvitset normaalin Ebay käyttäjätunnuksen. Olemme tehneet kattavan eBay ohjeen, jossa neuvotaan tilin avaaminen ja ostaminen. Ohjeessa on asiaa myös tulliasioista, tuotteiden etsimisestä ja muusta oleellisesta.

2. Ilmoita myytävä kohde

Kirjaudu eBay -tilillesi. Klikkaa vasemmalta yl√§palkista ”Sell”. Alla havainnollistava kuva.

myy ebayssa

Kerro mitä olet myymässä

Anna otsikko myynti-ilmoituksellesi. Muista kirjoittaa otsikko englanniksi. Kerro otsikossa mahdollisimman tarkasti kohteen tärkeimmät tiedot.

Jos myyt esimerkiksi vaatetta, kerro ainakin vaatteen kunto, merkki, väri ja koko. Kannattaa etsiä ensin muiden ilmoituksia samanlaisista kohteista ja katsoa miten he ovat sen tehneet.

Pidä mielessä, että kopiotuotteiden eli, tuoteväärennösten myynti elinkeinotarkoituksessa on laitonta.

Lisää valokuvia

Valokuvat ovat todella tärkeitä. Ilman hyviä kuvia, kaupan tekeminen on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Voit lisätä kohteesta jopa 12 kuvaa, joten hyödynnä tätä mahdollisuutta. Käytä siistiä taustaa ja ota kohteesta kuvia eri kuvakulmista.

Etsi kategoria

Kuvaile tuote rehellisesti ja tarkasti. Muista kertoa myös virheistä.

Valitse ilmoitusformaatti

Valitse ilmoituksellesi sopiva ilmoitustyyppi eli formaatti. Voit valita huutokaupan tai ”osta heti” kohteen. Osta heti kohteet ovat nyky√§√§n suositumpia. K√§yt√§ huutokauppaa, kun kyseess√§ on erityinen tuote, jonka arvoa et osaa m√§√§ritt√§√§.

Huutokaupassa et voi olla varma mit√§ tuotteesta saa, joten huomioi se. ‚ÄĚQuick listing‚ÄĚ- ty√∂kalu ehdottaa sinulle hinnoittelu- ja postitusvaihtoehtoja, jotka houkuttelevat eniten ostajia. Ty√∂k√§lun ehdotukset perustuvat samankaltaisiin onnistuneisiin kauppoihin.

Hinnoittele tuote

Tutki muita ilmoituksia ja selvit√§ k√§yp√§ arvo kohteellesi. √Ąl√§ ylihinnoittele, vaan valitse sopiva hinta kilpailuun n√§hden.

Valitsi postitustapa

Onnistunut toimitus alkaa huolellisella suunnittelulla. Ebay auttaa laskemaan postikulut, lisäämään seurantatietoja, vakuuttamaan lähetyksen ja tulostamaan postitustarrat.

Julkaise se

Heti kun klikkaat ”List it”, miljoonat ostajat ymp√§ri maailman n√§kev√§t myyt√§v√§n√§ olevan tuotteesi. Se on niin yksinkertaista.

3. Lähetä tuote ostajalle

Varmista, että olet saanut maksun, kun tuote on myyty. Sen jälkeen voit pakata tuotteen.

Tulosta lähetyslomaketarrat

Maksa postikulut ja tulosta postitustarrat, jotka ovat automaattisesti täytettyinä sinun tiedoillasi.

Jätä palaute ostajalle

Muista aina jättää positiivista palautetta ostajalle, kun maksu on vahvistettu. Tämä auttaa sinua saamaan lisää ostajia ja mainetta. Näin tulevat asiakkaasi huomaavat sinun olevan luottamuksellinen myyjä.

Lähetä tuote ostajalle

Hanki ajoissa kaikki postittamiseen tarvittavat tarvikkeet, kuten pehmustettuja kirjekuoria, teippiä ja laatikoita. Näin voit pakata ja lähettää kohteen heti, kun ostaja on sen maksanut.

Lähetystarvikkeita saat ostettua nykyisin monista kaupoista. Mitä nopeammin saat postitettua tuotteen ostajalle, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hyvän palautteen ostajalta!

4. Maksun vastaanottaminen

Varmistaaksesi nopean maksun, käytä eBay lähetystarroja ja vastaanota maksut Paypalin kautta. Maksuajat vaihtelevat ja uudet myyjät kokevat pieniä viiveitä. Suosittelemme tulostamaan lähetystarrat My Ebaysta.

Tämä auttaa saamaan maksun jopa kolmessa päivässä. Vastaanota maksut PayPalin tai luottokortin kautta. Ebay myyminen voi olla ensin haastavaa, mutta sen opittuasi voit löytää paljon uusia ostajia tuotteillesi.

Myyjän kulut

Ebay kauppa-alusta tuo paljon näkyvyyttä myynti-ilmoituksillesi. Ilmoittaminen itsessään on ilmaista, mutta myynnistä maksetaan eBaylle kuluja. Kokonaiskulut myyntihinnasta ovat kaiken kaikkiaan noin 10-25%.

Myyntikulun suuruus riippuu siitä, missä valuutassa kauppa tehdään ja millä maksutavalla. Kansainväliseen postittamiseen ja paketointiin kuluu tietysti myös rahaa, mutta ne voi sisällyttää postimaksuun halutessaan. Ota nämä seikat huomioon hinnoitellessasi tuotetta.

Kiitos lukemisesta

Jos haluat oppia lisää aiheesta, voit lukea eBayn-sivuilta heidän virallisen myyntiohjeen. Heräsikö kysymyksiä tai haluatko kertoa kokemuksiasi eBay myymisestä? Kommentoi alle! (Viestit tarkistetaan ennen julkaisua roskapostin varalta)


Etusivu ¬Ľ Nettivinkit

42 kommenttia artikkeliin ”eBay myyminen – Pikaohje myymisen aloittamiseen”

 1. Ohjeessa mainitaan, että ebay ottaa jopa 25 % välistä. Missä vaiheessa tämä tapahtuu?

  Vastaa
  • 15%+0,3 dollaria maksimi kulut eli l√§hell√§k√§√§n 25%
   Tosin paypalli ottaa tietysti omansa (2,9%+0,3$).
   Kannattaa myös muistaa, että ebay veloittaa myös postikuluista eli ei kannata muutaman euron tuotteita myydä koska periaatteessa voit joutua maksumieheksi silloin.
   esim jos tuote maksaa 5 euroa ja postikulut on 20 euroa, niin sillon ebay perii yht. 4,05 euroa ja paypalli lisäksi 2,9% + 0,3 dollaria eli yhteensä kulut olis n.5,07 euroa.
   Jos myyt satasella ja postikulut on 20 euroa jää sulle kulujen jälkeen n.80 euroa jos ebay velottaa 12,9% ja paypalli 2,9% ja 0,6 $ päälle.

   Vastaa
 2. Mistä näen postikulut ja minne paketti pitäisi viedä? Paljon posti maksaa jos paketti on alle 1kg (n. 500g)? Millaiseen pakettiin se tulisi pakata (Matkalaturi)?

  Vastaa
  • Hei,
   suosittelen kysymään Postista toimituskulut. Sieltä voi myös lähettää tuotteen ulkomaille. Pakkaus tulisi tehdä siten, että tuote menee ehjänä varmasti perille.

   Vastaa
 3. Mitä muita tapoja suorittaa maksuliikenne kuin PayPal. En ole saanut PayPal tiliäni vuosiin auki, kun siinä tilillä on vanha puhelinnumero, minne kirjautumisen vahvistusviesti menee. Mitään apua en ole PayPalilta saanut, kyselyistä huolimatta. Sama tilanne näyttäisi olevan monella, nettikeskustelujen perusteella.

  Vastaa
  • Hei,
   kokeile soittaa PayPalin asiakastukeen. Sieltä käsin he ovat auttaneet vastaavassa tilanteessa olevia asiakkaita.

   Vastaa

Jätä kommentti