Dubai kokemuksia: 11 salaisuutta täydelliseen matkaan

Dubai on jatkuvasti suosiotaan kasvattava kehittyvä talvilomakohde, joka sijaitsee kohtuullisen lentomatkan päässä Suomesta. Tässä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kaupungissa pääset kokemaan todellisen suurkaupungin fiiliksen sekä nauttimaan kiireettömistä hetkistä altaalla. Tässä artikkelissa jaamme aitoja Dubai kokemuksia ja annamme hyödyllistä tietoa matkaasi varten.

Huomaathan, että kirjoituksessa esitetyt tiedot, kuten hinnat, voivat muuttua ajan myötä. On suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset tiedot ja hinnat ennen matkasi suunnittelua.

tripadvisor
 • Luotettavat arvostelut
 • Laaja tietokanta
 • Varaa matkoja

Tripadvisor on yksi suurimmista matkailualan verkkosivustoista, joka tarjoaa matkailijoille arvosteluja, suosituksia ja varaustietoja eri matkakohteista, hotelleista, ravintoloista ja nähtävyyksistä. Sen kautta voi myös varata esim. lennot, hotellit ja vuokra-autot.

booking com
 • Laaja valikoima
 • Helppo vertailu
 • Helppo varausprosessi

Booking.com on johtava online-matkavarauksia tarjoava palvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja ympäri maailmaa. Sen avulla matkailijat voivat helposti vertailla hotellien hintoja, lukea arvosteluja ja tehdä varauksia kätevästi verkossa.

1. Miksi matkustaa Dubaihin?

Katso meidän videomme Dubain nähtävyyksistä.

Jos olet vielä epävarma matkakohteesi valinnassa, voimme kertoa muutamia hyviä syitä, miksi Dubai voisi olla sinulle sopiva valinta.

 • Suora lento ja lyhyt lentoaika: Dubaihin on helppo lentää suorilla lennoilla Helsingistä, esimerkiksi Finnairin tarjoamilla reiteillä. Lentoaika Dubaihin on noin 6-7 tuntia, riippuen muun muassa käytettävästä lentokoneesta ja lentosäästä.
 • Pieni aikaero: Dubaihin matkustaessa aikaero Suomeen vaihtelee, mutta se ei ole merkittävä. Talvella aikaero on +2 tuntia ja kesällä +1 tunti, joten suurta ”jet lagia” ei tarvitse pelätä.
 • Hyvä sää: Dubain aurinkoinen ja lämmin ilmasto on suuri houkutus. Sateet ovat harvinaisia, ja parasta aikaa matkustaa Dubaihin on marraskuusta huhtikuuhun. Kesäaikaan lämpötilat voivat nousta jopa 40°C asti, joten se kannattaa ottaa huomioon suunnitellessasi matkaasi. Tammikuu ja helmikuu ovat kylmimmät kuukaudet, jolloin päivälämpötila voi olla noin 20-25°C.
 • Ei tarvita viisumia: Viimeisimmän tiedon mukaan Suomen kansalaiset eivät tarvitse erillistä viisumia alle 30 päivän matkalle Dubaihin. Maahantulon yhteydessä matkustajalle myönnetään ilmainen 30 päivän viisumi. Muista kuitenkin varmistaa, että passisi on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Dubaihin ei voi matkustaa väliaikaisella passilla, ja Israelin leima passissa voi estää maahantulon.
 • Ei kielimuuria: Vaikka arabia on Dubain virallinen kieli, englanti on laajalti puhuttu kieli. Suurin osa palvelualojen työntekijöistä ei ole paikallisia, eivätkä he välttämättä puhu arabiaa. Perustaidoilla englannin kielessä pärjää erinomaisesti Dubaissa.

Huomaa, että esitetyt tiedot voivat muuttua ajan myötä. Tarkista ajantasaiset viisumiasiat täältä.

2. Dubain hintataso

dubai ruoka
Kuvan grilliateria kahdelle juomineen maksoi Dubai Mallissa noin 14€.

Vastoin monien käsitystä, matkustaminen Dubaihin ei vaadi miljonäärin budjettia. Lennot Dubaihin voi saada jopa 200€:lla edestakaisin, yleensä kuitenkin lähempänä 300€:ta. Tämä toki vaihtelee lentoyhtiöstä ja matkustusluokasta riippuen.

Itse kohteen hintataso ei myöskään ole niin korkea kuin ihmiset yleensä olettavat. Keskimäärin Dubai on jopa halvempi kuin Suomi. Toki ylelliseen elämäntyyliin Dubaissa voi upottaa rahaa niin paljon kuin haluaa.

Ruoan hinta

dubai sushi rannalla
PF Chang’s -ravintolassa JBR:ssä on mahtavat näkymät.

Dubai tarjoaa monipuolisia ruokapaikkoja eri hintatasoihin. Dubai Mallissa ja Mall of Emiratesissa on runsaasti ravintoloita ja pikaruokaloita, joissa voi syödä edullisesti. Toki myös ”Fine Dining” -ravintoloita löytyy, joihin voi halutessaan panostaa enemmän rahaa.

Jos pidät aasialaisesta ruoasta, suosittelemme vierailemaan The Walk -alueella sijaitsevassa PF Chang’s -ravintolassa. Siellä kaksi aikuista voi syödä runsaasti juomineen alle 50€:lla. Kannattaa kokeilla heidän kuuluisaa ”Dynamite Shrimp Roll” -sushia. Voit lukea Tripadvisorista lisää arvosteluja PF Chang’sista.

Esimerkkejä aterioiden hinnoista:

 • Pikaruoka: noin 5-10€
 • Perusravintolat: noin 20-40€
 • Fine dining: noin 40-150€

Liikkumisen hinta

Dubaissa välimatkat voivat olla suuria, joten liikkuminen taksilla, vuokra-autolla tai metrolla on usein välttämätöntä. Onneksi liikkuminen on helppoa ja edullista.

Taksimatka lentokentältä keskustan alueelle maksaa noin 7-15€. Taksin aloitusmaksu Dubaissa on noin 3€ ja noin 0,5€ per kilometri. Tyypillisesti noin 30 kilometrin taksimatka maksaa noin 15€. Metro on vieläkin edullisempi vaihtoehto. Yhden päivän metroliput maksavat yleensä alle 5€ per henkilö.

Esimerkkejä kyytien hinnoista:

 • Taksin aloitusmaksu suosituista paikoista: noin 3€
 • Taksin aloitusmaksu muilta paikoilta: noin 1,5€
 • Taksin kilometritaksa Dubaissa: noin 0,5€

Nähtävyyksien ja aktiviteettien hinnat

miracle garden dubai
Maailman suurin kukka-asetelma löytyy Miracle Gardenista.

On suositeltavaa varata rahaa aktiviteetteihin Dubaissa, sillä ne eivät yleensä ole halvimmasta päästä. Dubaissa on kuitenkin paljon tarjontaa, joten kannattaa hieman avata kukkaroaan. Kokemukset ja aktiviteetit Dubaissa ovat usein ensiluokkaisia.

Esimerkkejä nähtävyyksien ja aktiviteettien hinnoista:

 • Burj Khalifa – At The Top nettilippu: noin 30€
 • Aquaventure vesipuiston nettilippu: noin 60€
 • Laadukas aavikkosafari: noin 50€
 • Miracle Garden kukkapuisto: noin 10€
 • Dubai Marinan vaijerirata: 145€
 • Dubai Fountains suihkulähde-esitys: 0€

Majoittumisen hinta

Jos valitset syrjäisemmän hotellin Dubaissa, jossa on uima-allas, voit saada hyvätasoisen huoneen noin 50-60€:n hintaan per yö. Hieman laadukkaammat hotellit lähempänä metroreittejä taas alkavat noin 70€:sta yöltä. Korkeatasoiset hotellit erinomaisilla sijainneilla puolestaan maksavat noin 150€:sta ylöspäin per yö.

Hinnat voivat vaihdella sesongin, hotellin ominaisuuksien ja varaustilanteen mukaan. On suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset hinnat ja saatavuus haluamallesi matkapäivälle ja hotellille ennen varauksen tekemistä.

Esimerkkejä majoittumisen hinnoista:

 • Syrjäinen hotelli: noin 50-60€/yö
 • Hotelli metrojen läheisyydessä: noin 70€/yö
 • Hyvä hotelli metroreitin varrella: noin 100€/yö
 • Premium-hotelli hyvällä sijainnilla: yli 150€/yö

3. Dubai hotellit

maailman korkein hotelli dubai
Gevora-Hotelli (kullanvärinen huippu) Dubaissa on maailman korkein hotelli.

Dubai tarjoaa upeita hotelleja, joista jokainen on toinen toistaan hienompi. Kaupungissa rakennetaan jatkuvasti uusia hotelleja, sillä niiden käyttöaste kuuluu maailman korkeimpiin ja kysyntää riittää. Hotelleja on yli 500, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Vinkkejä onnistuneeseen hotellin valintaan:

 • Jos haluat liikkua helposti, valitse hotelli metroreitin varrelta.
 • Hyvä sijainti on Ibn Battuta -metropysäkin ja Dubai Healthcare City -metropysäkin välillä.
 • Kohtuuhintainen ja keskeinen sijainti löytyy Financial Center -alueelta, josta on vain yhden pysähdyksen matka Burj Khalifalle ja Dubai Mallille.

Yllä olevassa kuvassa näet myös toisen suositun hotellin, nimeltään Rose Rayhaan By Rotana. Rotana on tunnettu hotelliketju Arabimaissa, joten se on luotettava valinta. Rose Rayhaan sijaitsee Financial Center -alueella ja kuuluu maailman viiden korkeimman hotellin joukkoon. Hotellin hinta yhdelle yöltä on noin 90€. Katso kuvia Rose Rayhaan By Rotana hotellista.

Toinen hotellisuosituksemme on Atana Hotel, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Dubai Internet Cityn metropysäkiltä. Hotelli on saanut hyviä arvosteluja ja vaikuttaa olevan suosittu erityisesti suomalaisten keskuudessa. Yhden yön hinta on noin 75€. Katso kuvia Atana hotellista.

dubai hotellin sijainti metro
Punainen viiva kuvaa metroreittiä (avaa kuva uuteen välilehteen).

4. Valuutta Dubaissa

Käytössä oleva valuutta Dubaissa on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirhami. Kyseinen rahayksikkö tunnetaan lyhenteellä ”AED”. Yksi dirhami vastaa kirjoitushetkellä noin 0,26 euroa.

Lataa puhelimeen valuuttamuunnin

Lähtiessäsi matkalle, suosittelemme ehdottomasti lataamaan puhelimeen valuuttamuuntimen. Android-puhelimeen hyvä valuuttamuunnin on esimerkiksi sovellus nimeltä ”Helppo Valuuttamuunnin”. Kyseisessä sovelluksessa on kätevä offline-tila, jolloin et tarvitse nettiä. Voit päivittää vaihtokurssit puhelimen muistiin vaikka hotellin wifissä.

Helppoja sovelluksia valuutan muuntoon:

 • Androidille esimerkiksi ”Helppo Valuuttamuunnin”
 • iPhonelle esimerkiksi ”XE Currency” tai ”My Currency Converter”

Vaihda käteistä matkaa varten

Jos olet matkalla Dubaihin, on suositeltavaa vaihtaa jonkin verran käteistä mukaan. Voit vaihtaa rahaa matkalle esimerkiksi Forex Bankista, joka on yleensä helpoin vaihtoehto. Kokemuksiemme mukaan rahaa kannattaa vaihtaa jo kotimaassa, jottei reissussa menee turhaa aikaa kyseiseen operaatioon.

Muista ottaa luottokortti mukaan

Luottokortilla voi maksaa valuutasta huolimatta aina. Et ole siis pulassa, vaikka unohtaisit ottaa paikallista rahaa tarpeeksi mukaan. Luottokortti on usein myös edullisin tapa maksaa ulkomailla. Muista kuitenkin maksaa aina paikallisessa valuutassa (jos saat valita), sillä kauppiaan valitsema vaihtokurssi voi olla sinulle epäedullinen. Tarkista summa aina ennen PIN-koodin syöttöä ja säilytä kuitit.

Jos tarvitset reissua varten edullisen luottokortin, suosittelemme tutustumaan luottokorttivertailuumme. Luottokortti on kätevä maksutapa reissulla, sillä voit saada jopa 45 päivää ilmaista maksuaikaa ja kerryttää bonuksia. Esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortissa on ilmainen matkavakuutus ja peruutussuoja.

5. Säännöt ja pukeutuminen

Dubaihin matkustaessa on tärkeää ottaa huomioon paikallinen käyttäytymisetiketti ja muutamia sääntöjä. Alla on listattu tärkeimmät asiat, jotka on hyvä pitää mielessä. Erityisesti Dubain vanhalla alueella (Old Dubai) ja muissa Emiraattien kaupungeissa etiketin noudattaminen on tärkeää. Dubain uudemmalla alueella ja suurissa turistikohteissa etiketti ei ehkä ole yhtä tiukka.

Noudattamalla seuraavia yksinkertaisia ohjeita vältät huomiota herättäviä tilanteita ja pahimmassa tapauksessa ongelmia.

Älä säikähdä rukouskutsua

Arabiemiraateissa vallitseva uskonto on Islam, joka vaikuttaa voimakkaasti maan kulttuuriin. Islamissa on tyypillistä viisi kertaa päivässä toistuva rukouskutsu, joka kestää muutaman minuutin. Rukouskutsu kuulutetaan yleensä moskeijoiden kaiuttimista. Aluksi rukouskutsu voi tuntua hieman vierailta, mutta siihen tottuu nopeasti, eikä se yleensä häiritse lomanviettoa merkittävästi. Voit kuunnella tästä Youtube-videosta, miltä rukouskutsu kuulostaa.

Älä esiinny humalassa

Jos nautit alkoholia Dubaissa, on tärkeää käyttäytyä sopivasti ja välttää humalassa liikkumista julkisilla paikoilla. On suositeltavaa pysyä niissä tiloissa, joissa alkoholia tarjoillaan, ja hankkia kuljetus esimerkiksi taksilla.. On myös hyvä muistaa, että huumeiden käyttö ja hallussapito ovat tiukasti kiellettyjä Emiraateissa.

Ei julkisia hellyydenosoituksia

Säästä hellyydenosoitukset hotellihuoneeseen tai muuhun kahdenkeskiseen tilaan, sillä Dubaissa ei ole tapana kosketella tai pussata ihmisten ilmoilla. Tämä kunnioittaa paikallista kulttuuria ja auttaa välttämään mahdollisia epämukavia tilanteita.

Älä pukeudu liian avoinaisesti tai tiukasti

Vaikka turistialueilla sääntöjä ei noudateta yhtä tiukasti, on silti tärkeää kunnioittaa paikallista kulttuuria ja pukeutua asianmukaisesti. Yleisesti ottaen on hyvä peittää olkapäät ja polvet. Vältä käyttämästä liian avonaisia paitoja tai paljastamasta navan seutua.

On myös suositeltavaa välttää liian tiukkoja tai ihonmyötäisiä vaatteita. Uima-altaalla ja rannalla voit käyttää rennosti bikineitä. Muista, että hiusten peittäminen on tarpeen vain mennessäsi moskeijaan.

Älä ota kuitenkaan liikaa stressiä pukeutumisesta, sillä maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Dubaissa näkee myös turisteja, jotka selvästi eivät ole kuulleet ohjeista.

Älä kuvaa ihmisiä häiritsevästi

Älä loukkaa ihmisten yksityisyyttä ottamalla heistä liian henkilökohtaisia kuvia ilman lupaa. On tärkeää kunnioittaa muiden yksityisyyttä ja pyytää lupaa ennen valokuvien ottamista. Erityisesti rannalla vältä kuvaamasta vähäpukeisia naisia, sillä tästä voi aiheutua vakavia ongelmia.

6. Shoppailu Dubaissa

dubai akvaario
Dubai Mallissa on akvaario, jota pääsee katsomaan ilmaiseksi.

Dubai tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia, erityisesti suurissa ostoskeskuksissa, jotka ovat helposti saavutettavissa metroreitin varrella. Dubai Mall ja Mall of the Emirates ovat kaksi suurinta ostoskeskusta Dubaissa. Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus.

Näistä keskuksista löytyy varmasti jokaiselle jotain ostettavaa. Valikoima ulottuu H&M-tyyppisistä liikkeistä aina ylellisiin brändeihin, kuten Gucci tai Versace. Yllättäen monet ostokset Dubaissa voivat olla jopa edullisempia kuin Suomessa. Kannattaa siis jättää matkalaukkuun tilaa, sillä löydät varmasti jotain mielenkiintoista ostettavaa Dubaista!

dubai pvrk arena vr
VR Park Arenalla pääset testaamaan kehittyneimpiä VR-laitteita.

Esimerkkejä shoppailumahdollisuuksista Dubaissa:

 • Dubai Mall: Paljon nähtävää ja koettavaa. Käy esimerkiksi VR Park -virtual reality huvipuistossa ja syö useissa hyvissä ravintoloissa.
 • Mall of the Emirates: Löydät esimerkiksi elokuvateatterin ja laskettelukeskuksen.
 • Dubai Outlet Mall: Jos haluat tehdä edullisia löytöjä, poikkea kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Dubai Outlet Mallissa.
dubai mall luistelurata
Dubai Mallissa voit halutessasi myös luistella.

7. Alkoholi Dubaissa

Dubai ei ole suositeltava matkakohde niille, jotka suunnittelevat lomaa rellestäen alkoholin kanssa. Alkoholia on tarjolla vain rajoitetusti tietyissä hotelleissa ja ravintoloissa, ja sen saatavuus voi olla rajoitettua. On hyvä tiedustella hotellista etukäteen, tarjoavatko he alkoholitarjoilua. On myös syytä huomata, että alkoholin hintataso on yleensä korkea Dubaissa, ja yksi annos alkoholia voi maksaa yli 10€.

Mikäli haluat kuitenkin nauttia hieman alkoholia ja säästää samalla rahaa, harkitse vahvemman alkoholijuoman ostamista kotimaan lentokentältä ja tuomista mukanasi. Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälöiden henkilökunta voi antaa tarkempia tietoja tuontirajoituksista.

On tärkeää muistaa, että Dubaissa humaltuneena liikkuminen julkisilla paikoilla voi johtaa vaikeuksiin viranomaisten kanssa. Siksi on suositeltavaa nauttia alkoholia ainoastaan sopivissa tiloissa ja noudattaa paikallisia sääntöjä ja etikettiä.

8. Dubain turvallisuus

dubai maailmanpyörä
Dubaissa on rauhallista. Takana näkyy maailman korkein maailmanpyörä.

Dubai elää turismista ja haluaa taata vierailijoiden turvallisuuden. Tästä syystä kaupungissa on runsaasti poliiseja ja vartijoita. Tunnelma on erityisen turvallinen ja rauhallinen, erityisesti turistialueilla.

Yöllinen liikkuminen ei ole pelottavaa, sillä alkoholitarjonnan rajoitusten vuoksi humalassa olevia ihmisiä ei juurikaan ole liikkeellä. Vertailun vuoksi Suomessa illalla saattaa tuntua turvattomammalta.

9. Liikkuminen Dubaissa + metrokartta

Jos luulit, että voit kävellä tai pyöräillä Dubaissa eri paikkoihin, niin valitettavasti tämä ajatus on syytä unohtaa. Kaupunki on suunniteltu pääasiassa autoilua varten, mikä tekee muunlaisen liikkumisen lähes mahdottomaksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun ei tarvitsisi kävellä ollenkaan. Esimerkiksi ostoskeskuksissa ja Dubai Marinassa on hyvät mahdollisuudet kävelyyn. Edullisin tapa liikkua Dubaissa on yleensä ottaa metro mahdollisimman lähelle haluttua kohdetta ja jatkaa siitä matkaa taksilla.

Taksit ovat luotettavia

dubai taksi
Dubain takseilla on helppo liikkua.

Kannattaa harkita taksilla liikkumista Dubaissa heti loman alusta lähtien. Taksit ovat kätevä tapa liikkua kaupungissa ja ne säästävät aikaa ja vaivaa. Dubain viralliset taksit ovat luotettavia, joten ei tarvitse huolehtia huijaritakseista. Viralliset taksit tunnistaa niiden beigeistä väreistä. Lentokentältä löytyy myös hienompia taksivaihtoehtoja, kuten mustat Lexus-merkkiset autot. Ne ovat hieman kalliimpia, mutta tarjoavat turvallisen kyydin.

Dubain metrolla liikut helposti

dubai metro
Yksi Dubain metropysäkeistä.

Dubain metrolla liikut helposti ja kätevästi ympäri kaupunkia. Metrolinja kulkee läpi keskeisten alueiden ja nähtävyyksien, ja se on erinomainen tapa välttää liikenteen ruuhkat ja pysäköintiongelmat. Lipun hinta riippuu matkustetusta alueesta, ja yhden alueen matka maksaa yleensä alle euron. Metroasemilla on lippuautomaatteja ja tiskejä, joista voit ostaa matkalipun.

Metrossa on myös erillinen vaunu, joka on tarkoitettu vain naisille, joten miesten on hyvä huomioida tämä ja välttää ylittämästä viivaa, joka erottaa naisten puolen.

Metrojärjestelmä on hyvin selkeä ja helppo käyttää, ja se tarjoaa mukavan ja luotettavan tavan liikkua Dubaissa.

dubai metro kartta
Dubain metrokartta (avaa kuva uuteen välilehteen).

Kartalla näkyvät numerot 1, 2, 5 ja 6 ovat metroalueita (eli zoneja). Ostamalla yhden alueen metrolipun, voit liikkua tuolla alueella. Kahden alueen metrolipulla pääseekin jo liikkumaan melko mukavasti.

Esimerkkejä Dubain metrolippujen hinnoista:

 • Päivälippu: noin 4,5€
 • 1 alueen kertalippu: noin 1€
 • 2 alueen kertalippu: noin 2,6€
dubai metrokortti
Vasemmalla näkyy edullisesti ladattava Silvercard ja oikealla kertakäyttöinen lippu (Red Ticket).

Silvercard on ladattava metrokortti, joka maksaa 1,3€ ja siihen voi ladata matkoja halvemmalla hinnalla. Silvercardiin voi ostaa 7 päivän lipun, jolla voit matkustaa niin paljon kuin haluat. Voit ostaa kertalippuja tai Silvercardin helposti metroasemilta. Automaatti on todella helppokäyttöinen, mutta jos se tuottaa vaikeuksia, paikalla on aina ystävällistä henkilökuntaa auttamassa.

Hyödynnä hotellien ilmaiset kuljetukset

Joissakin hotelleissa on ilmaisia kuljetuksia esimerkiksi lentokentältä hotelliin ja takaisin. Jotkin hotellit tarjoavat myös ilmaisia kyytejä suosittuihin kohteisiin, kuten Dubai Malliin. Tämä on loistava tapa säästää kustannuksia ja helpottaa liikkumista kaupungissa.

Muista ilmoittautua etukäteen hotellin aulassa, jotta saat hyödynnettyä nämä ilmaiset kuljetukset. Lisätietoja saat hotellin henkilökunnalta.

10. Mitä tehdä Dubaissa? – Nähtävyydet ja kokemukset

aquaventure vesipuisto dubai
Aquaventure on hintava, mutta hauska ja virkistävä kohde!

Dubaissa on runsaasti nähtävyyksiä ja kokemuksia tarjolla, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman. Voit vierailla maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa, ja ihailla upeita näkymiä kaupunkiin.

Voit myös tutustua kulttuuriin ja perinteisiin Al Fahidi -historiallisella alueessa, jossa voi kierrellä perinteisissä taloissa ja museoissa.

Vierailu Palm Jumeirah -saarella tarjoaa mahdollisuuden rentoutua hienoilla rannoilla ja nauttia luksushotellien palveluista. Lisäksi voit kokea jännittäviä seikkailuja aavikkosafarilla, harrastaa vesilajeja ja tutustua huikeaan akvaarioon Dubai Mallissa.

dubai safari
Safari on välttämätön ja unohtumaton kokemus.

Esimerkkejä nähtävyyksistä ja kokemuksista:

 • Burj Khalifa: Maailman korkein rakennus
 • Aquaventure tai Wild Wadi Waterpark -vesipuistot
 • Vanha Dubai
 • Burj Al-Arabin ympäristö: Purjeen muotoinen valkoinen hotelli
 • Jumeirah Beach Residence -kävelykatu (JBR)
 • Dubai Fountains: Upeat suihkulähteet
 • Aavikkosafari: Suosittelemme OceanAir Travelsia
 • Dubai Mall ja Mall of The Emirates: Uskomattomat shoppailumahdollisuudet
 • Miracle Garden: kukkapuisto
 • Golfkentät Dubaissa
burj al arab
Burj Al Arab on yksi maailman kalleimmista hotelleista.

11. Käytännön vinkkejä Dubain matkalle

burj khalifa
Burj Khalifa näkyy hyvin useasta suunnasta.

Dubain matkalle lähtiessä on hyvä ottaa huomioon muutamia käytännön vinkkejä. Ensinnäkin, varmista passisi voimassaoloaika ja tarvittavat viisumit etukäteen. Pukeudu sopivasti ja kunnioittavasti paikallista kulttuuria kohtaan. Tutustu julkisen liikenteen, kuten metron ja taksien käyttöön, jotta liikkuminen kaupungissa sujuu vaivattomasti. Muista myös aurinkorasva, sillä Dubaissa voi olla erittäin kuuma.

Käytännön vinkkejä Dubaihin:

 • Dubaissa käytetään ”brittipistoketta”, joten sähköpistoke on erilainen kuin Suomessa. Osta siis matkaasi varten adapteri valmiiksi.
 • Suunnittele matkaohjelmasi siten, että vältät perjantaita. Paikallisilla on silloin vapaapäivä, joka ruuhkauttaa teitä ja turistikohteita.
 • Dubai on varakas ja siisti kaupunki, joten vatsatautien mahdollisuus on minimaalinen. Pese kuitenkin kädet huolellisesti. Hanavettä voi juoda, mutta pullovesi on paremman makuista ja edullista.

Dubai kokemuksia – Kohde, joka jakaa mielipiteitä

Dubai herättää monenlaisia mielipiteitä matkailijoissa. Jotkut pitävät sitä upeana ja vaikuttavana kaupunkina, jossa moderni arkkitehtuuri ja loistokkuus ovat keskiössä. He ihastelevat Dubain pilvenpiirtäjiä, upeita ostoskeskuksia ja laadukasta palvelua. Moni nauttii myös Dubain monipuolisesta ruokakulttuurista ja herkullisista ravintoloista.

Toisaalta, osa matkailijoista kokee Dubain liian keinotekoiseksi ja ylihienostuneeksi. Heidän mielestään kaupungin näyttävyys peittää alleen aitouden ja perinteisen arabikulttuurin. Jotkut saattavat myös kokea Dubain hintatason liian korkeaksi ja rajoitukset, kuten alkoholin saatavuuden ja pukeutumisohjeet, voivat rajoittaa vapautta.

Yleisesti ottaen, Dubai tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja mahdollisuuksia monenlaiseen lomanviettoon. Jokainen matkailija voi löytää jotain mielenkiintoista kaupungista, olipa kyse sitten ostoksista, nähtävyyksistä, herkuttelusta tai kulttuurin tutkimisesta. On kuitenkin hyvä muistaa, että Dubain matkakokemus voi vaihdella henkilöstä toiseen riippuen omista odotuksista ja mieltymyksistä.

Yhteenveto

Dubai tarjoaa monia unohtumattomia kokemuksia matkailijoille. Voit vierailla maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa, ja nauttia upeista näkymistä kaupungin yllä. Koe myös maailmanluokan ostosmahdollisuudet Dubai Mallissa ja Mall of the Emiratesissa, joissa voit löytää kaikkea huippumuodista aitoihin aarteisiin.

Aavikkosafari on pakollinen ja ikimuistoinen aktiviteetti Dubaissa. Voit nauttia aavikon hiekkadyyneillä ajelusta, kameliratsastuksesta ja perinteisestä arabialaisesta illallisesta beduiiniteltassa. Aquaventure-vesipuisto ja The Lost Chambers Aquarium Atlantis The Palm -hotellissa tarjoavat hauskaa ja virkistävää viihdettä koko perheelle.

Dubain kulttuurikohteet, kuten Jumeirah-moskeija ja Al Fahidi Fort, tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin perinteisiin ja historian. Lisäksi voit rentoutua Dubain upeilla hiekkarannoilla tai nauttia golfista maailmanluokan kentillä.

Dubai on myös tunnettu herkullisesta ruoastaan. Voit nauttia monipuolisista kansainvälisistä makuelämyksistä lukuisissa ravintoloissa, mutta älä unohda maistaa myös paikallisia arabialaisia herkkuja, kuten mezzetä, hummusta ja grillattua kebabia.

Kaiken kaikkiaan Dubai tarjoaa jännittäviä seikkailuja, ylellisyyttä, kulttuuria ja rentoutumista. Olipa matkasi sitten lyhyt tai pitkä, Dubaissa on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenlaisille matkailijoille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä tekee Dubaista houkuttelevan matkakohteen?

Dubai tarjoaa upeaa arkkitehtuuria, ylellistä elämäntyyliä, monipuolista ruokakulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja aurinkoista ilmastoa ympäri vuoden.

Miten liikkuminen Dubaissa onnistuu?

Dubaissa on hyvin kehittynyt liikenneinfrastruktuuri, ja matkailijat voivat liikkua helposti metrolla, taksilla tai hotellien ilmaisilla kuljetuksilla.

Mitä tulee ottaa huomioon Dubain matkalla?

Dubaihin matkustaessa on tärkeää kunnioittaa paikallista kulttuuria ja uskontoa, pukeutua soveliaasti, noudattaa alkoholirajoituksia ja olla tietoinen matkustusturvallisuudesta.

Etusivu » Matkailu » Dubai kokemuksia: 11 salaisuutta täydelliseen matkaan