Depop – Kuin Instagram, jossa voi shoppailla

0

Depop shop on ensisijaisesti sosiaalisen shoppailun mobiilisovellus, mutta se toimii normaalisti myös verkossa. Liity asiakkaaksi, syötä yhteytietosi, seuraa kavereitasi tai muita mielenkiintoisia yksittäisiä myyjiä tai kauppoja ja aloita shoppailu. Depop on alun perin kehitetty verkossa toimivaksi kirpputoriksi, mutta nykyään siellä myydään paljon myös uusia tuotteita.

Ensisijaisesti myynnissä on vaatteita ja asusteita, mutta selaamalla voit löytää myös kaikkea muuta kirjoista huonekaluihin. Depopista voit löytää myös julkkiksia kuten PewDiePie.

Depop on alunperin kehitetty Italiassa vuonna 2011. Se oli aikoinaan suunnattu nuorille, varsinkin muotibloggaajille. Sovellus on siitä lähtenyt kehittymään ja se on tällä hetkellä saavuttanut jo yli miljoonaa latausta ympäri maailman. Käyttäjät lisäävät tuotteita myyntiin päivittäin ja niitä kertyy kuukauden aikana yhteensä yli miljoona tuotetta.

Sovelluksen avulla myyminen ja ostaminen on helppoa, hauskaa ja yksinkertaista. Otat vain kuvan myytävästä tuotteesta puhelimellasi, lisäät sen Depop-sovellukseen omalle tilillesi, jaat sen Facebookissa, Twitterissä tai instagramissa ja odotat, kunnes joku ostaa myymääsi tuotetta.

depop suomi

Depop on kuin kuvapalvelu Instagram, mutta se eroaa sillä tavalla, että siellä voi ostaa ja myydä kuvissa näkyviä tuotteita. Myyjä määrittelee tuotteidensa hinnan ja postikulut. Voit olla yhteydessä eri myyjiin lähettämällä yksityisviestejä ja kysyä esimerkiksi postituksesta.

Sinulla on myös mahdollisuus tykätä eri kuvista sekä kommentoida niitä, aivan kuten Instagramissakin. Voit myös jakaa tykkäämäsi kuvaa tai tallentaa se itsellesi myöhempää tarkastelua varten. Depopista voi tilata myös Suomeen, mutta kysy myyjältä ennen tilaustasi.

Miten rekisteröidyn Depopiin?

Seuraa helppoja vaiheita ja voit aloittaa Depopin käytön.

1. Lataa Depop-sovellus App Storesta tai Google Play:stä

2. Avaa sovellus asennuksen jälkeen

3. Napauttamalla ”Get started” eli ”aloita”

4. Kirjaudu sisään Facebook-tilin avulla, tai valitse ”Sign up with e-mail” eli ”Rekisteröidy sähköpostilla”. Jos Rekisteröidyt sähköpostilla, sinulta pyydetään muutamia henkilötietoja, jotta rekisteröityminen onnistuisi. Varmista, että annat toimivan sähköpostiosoitteen, sillä Depop lähettää viestejä ja ilmoittaa, kun myyt tai ostat tuotteen.

5. Valitse käyttäjänimesi. Muista, että et voi muuttaa käyttäjätunnuksesi, joten kannattaa valita sellainen käyttäjänimi, johon voit olla tyytyväinen.

6. Valitse salasana

7. Valitse profiilikuva kirjastosta tai ota uusi kuva

8. Paina ”Done”- eli ”Valmis”-painiketta ja aloita. Napauttamalla ”Done”-painiketta, vahvistat, että hyväksyt käyttöehdot.

Paljonko Depop-sovelluksen käyttö maksaa?

Depop sovelluksen lataaminen on ilmaista. Jos myyt tuotteen, Depop automaattisesti veloittaa 10% maksun maksutapahtuman kokonaismäärästä, mukaan lukien lähetyskulut. Tämä maksu otetaan suoraan Paypal-tililtäsi.

Mitkä laitteet tukevat depop-sovellusta?

Depop-mobiilisovellus on yhteensopiva kaikkien iOS 6 ja sitä uudempien laitteiden kanssa, sekä kaikkiin Android 4.0 ja sitä uudempien laitteiden kanssa. Depop toimii myös normaalisti verkossa.

Maksutavat

Maksutapoina Depop-sovellus hyväksyy Paypalin, pankki ja luottokortit.

Vinkkejä shoppailuun

Tarkista aina myyjän saamia palautteita. Ovatko muut käyttäjät olleet tyytväisiä myyjään? Jos myyjä ei ole saanut kuin negatiivista palautetta, tuskin sinäkään olisit tyytyväinen tällaiseen myyjään.

Kysy myyjältä palautusoikeudesta. Tarjoaako hän sellaista? Jos tarjoaa, mikä on palautusmenettely?

Osta ainoastaan käyttämällä vihreää ”Buy” eli ”Osta” -painiketta. Tällä tavalla, jos jokin menee pieleen, Depop voi työskennellä nopeasti tilanteen korjaamiseksi ja hyvittää sinulle koko summan, jos et saa tuotetta. Kiinnitä huomiota tuoteväärennöksiin.

Pyydä myyjältä kuitti siitä, että tuote on laitettu postiin sekä seurantatunnus. Näin molemmat teistä tietävät, missä kohde on ja milloin se on perillä.

Oletko jo kokeillut tätä kauppaa? Kerro Depop kokemuksia muille lukijoillemme!

1000
Top