DealExtreme verkkokauppa katosi vähin äänin

DealExtreme oli Kiinasta lähtöisin oleva, elektroniikkaan erikoistunut verkkokauppa, joka perustettiin vuonna 2005. Sen tuotevalikoima oli laaja ja monipuolinen, kattaen muun muassa kodinelektroniikan, matkapuhelimet, tabletit ja paljon muuta. Yritys toimitti tuotteitaan ympäri maailmaa ilmaisella toimituksella.

DealExtreme on lopettanut toimintansa, ja sen verkkosivut eivät ole enää käytössä. Tämä tarkoittaa, että kaupan myöntämät takuut eivät ole voimassa eikä kauppaan saa mitenkään yhteyttä, koska sen asiakaspalvelu on sulkeutunut.

Suosittelemme DX:n tilalle näitä kauppoja

Suosittelemme DealExtreme:n tilalle seuraavia kauppoja: Alla olevasta listasta löydät suosittuja ja luotettavia verkkokauppoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman tuotteita edullisin hinnoin. Nämä kaupat ovat vakiinnuttaneet asemansa alalla ja tarjoavat turvallisen ostoympäristön, jossa voit tehdä ostoksia luottavaisin mielin.

  • Edulliset hinnat
  • Paljon tarjouksia
  • Nopea toimitus
aliexpress
  • Kaikkea mahdollista
  • Useita kategorioita
  • Halvat hinnat
ebay alennuskoodi
  • Edulliset hinnat
  • Paljon tarjouksia
  • Nopea toimitus

Mitä DealExtremelle tapahtui?

Verkkokauppa DealExtreme lopetti toimintansa jossakin vaiheessa vuosien 2020 ja 2022 välillä, mutta tarkkaa syytä tai ajankohtaa ei ole tiedossa, sillä tietoja aiheesta on vähän saatavilla. Vaikka emme tiedä tarkkaa syytä DealExtreme:n toiminnan lopettamiselle, voimme arvella, että COVID-19 pandemialla, EU:n verotuksella ja muiden verkkokauppojen, kuten AliExpress:n, kasvavalla suosiolla saattoi olla merkittävä vaikutus yrityksen kohtaloon.

DealExtreme:n lopettaminen on muistutus siitä, kuinka nopeasti ja ennakoimattomasti verkkokaupan maailma voi muuttua.

1. Yleistä DealExtremestä

DealExtreme, eli DX.com, oli yksi ensimmäisistä Kiinan B2C-verkkokaupoista, joka tuli tunnetuksi ympäri maailmaa. Sillä oli yli 400 tavarantoimittajaa ja yli miljoona asiakasta ympäri maailmaa. Kaupalla oli myös Euroopan varasto, joka tunnettiin nimellä DealExtreme EU.

dealextreme suomi

DealExtreme:n verkkosivuston kieli oli englanti, mutta monen elämää helpottava suomennos palvelusta löytyi onneksi. Sivustolta löytyi myös keskustelufoorumi, jossa asiakkaat saattoivat kysyä muilta asiakkailta esimerkiksi kokemuksia, ohjeita ja tietoja tuotteista. Asiakkaat saattoivat myös kirjoittaa arvosteluja tuotteista, jotka auttoivat muita ostajia saamaan käsityksen tuotteiden laadusta.

2. Miten liityt DealExtremeen?

Rekisteröityminen DealExtreme:n sivustolle oli yksinkertaista, ja vahvistusviestin myötä asiakkaat olivat valmiita tekemään ostoksia. Haluttu tuote etsittiin haun avulla, jonka jälkeen asiakas sai lisätietoa tuotteesta, kuten varastosaldo ja arvostelut.

Tuote lisättiin ostoskoriin, ja yhteystietojen syöttämisen jälkeen siirryttiin maksamaan ostos valitulla maksutavalla. Maksun ja tilauksen jälkeen asiakkaalle lähetettiin seurantakoodi sähköpostitse, jonka hän saattoi tarkastaa myös omalta tililtään.

3. Joudunko maksamaan tulleja tai veroja DX.com tilauksesta?

DealExtreme:n toimitukset tulivat pääsääntöisesti Kiinasta, joten ostajien oli järkevää varautua mahdollisiin tulli- ja veromaksuihin. Kun asiakas sai saapumisilmoituksen tilauksestaan, hänen tuli toimia siinä annettujen ohjeiden mukaan.

Tuoteväärennösten ja kopioiden suhteen piti olla tarkkana. Tullilla on oikeus takavarikoida ja tuhota tuoteväärennökset. Eli esimerkiksi iFone- ja Abibas –tuotteiden tilaaminen ei ole järkevää. Muitakin rajoituksia on olemassa, kuten lasertuotteille ja aseille.

Lisätietoa nettitullauksesta ja sallituista tuotteista löydät Tullin sivulta.

4. Koska saan tilaukseni ja miten palautan sen?

Toimitusaika Suomeen oli vaihteleva, riippuen siitä, mistä varastosta tilaus lähti. Kokemusten mukaan, toimitus Suomeen saattoi kestää jopa useita kuukausia. Juhla- ja lomakausina lähetykset saattoivat viivästyä merkittävästi.

Mikäli asiakas halusi palauttaa tuotteita, piti hänen lähettää ensin viesti DealExtreme:lle saadakseen ohjeet. Viestit tuli lähettää englanniksi, vaikka sivusto oli suomeksi. DealExtreme tarjosi useimmille tuotteilleen vaihto-oikeuden ja korjausoikeuden. Tuotteiden väärinkäytöstä syntyneet vahingot eivät kuuluneet takuuseen.

5. Millä tavoin voin maksaa?

DealExtreme -verkkokaupan maksutapoina toimivat American Express, MasterCard, Visa, Diners, Discover, PayPal, WebMoney, iDeal ja Ebnax. Lue ohje PayPal tilin avaamiseen.

6. DealExtreme kokemuksia

Yleisesti ottaen, asiakkaat olivat tyytyväisiä DealExtreme:n tuotteisiin. Hinta-laatusuhde oli usein hyvä ja ilmaiset postikulut Suomeen auttoivat ostopäätöksen teossa. DealExtreme tarjosi laajan valikoiman erilaisia tuotteita, joten jokainen saattoi löytää itselleen sopivimman tuotteen. Asiakaspalvelun nopeus ja avuliaisuus olivat myös plussaa.

Toisaalta, jotkut asiakkaat olivat pettyneet toimitusaikoihin, sillä ne saattoivat joskus venähtää luvatusta. Myös tuotteiden laatu koettiin joissain tapauksissa heikoksi. Hinnat olivat kuitenkin sen verran edullisia, että laadun heikentyminen ei yleensä johtanut suureen pettymykseen.

Yhteenveto

DealExtreme, tai DX.com, oli kiinalainen B2C-verkkokauppa, joka tarjosi laajan valikoiman erilaisia tuotteita alkaen kodinelektroniikasta aina matkapuhelimiin ja tabletteihin. Sen toiminta lopetettiin jossakin vaiheessa vuosien 2020 ja 2022 välillä, mutta sen tarkkaa syytä ei tiedetä.

DealExtreme oli tunnettu edullisista hinnoistaan, laajasta tuotevalikoimastaan ja yleisesti ottaen hyvästä hinta-laatusuhteestaan, vaikka jotkut asiakkaat kokivat pettymyksiä toimitusaikoihin ja joidenkin tuotteiden laatuun.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tuotteita DealExtreme myi?

DealExtreme myi laajaa valikoimaa tuotteita kodinelektroniikasta, matkapuhelimiin, tabletteihin ja muihin erilaisiin tuotteisiin.

Miksi DealExtreme lopetti toimintansa?

DealExtreme:n toiminnan loppumisen tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta on spekuloitu, että pandemia ja muiden verkkokauppojen, kuten AliExpressin, kasvava suosio olisivat vaikuttaneet siihen.

Miten DealExtreme:n tuotteiden laatu koettiin?

Yleisesti ottaen DealExtreme:n tuotteiden hinta-laatusuhde koettiin hyväksi, vaikka joissakin tapauksissa tuotteiden laatu oli kritiikin kohteena.

Etusivu » Nettikaupat » DealExtreme verkkokauppa katosi vähin äänin