Cyber Monday Suomi 2023 – Parhaat tarjoukset

Kyber Maanantai on viimeinen hyvä alennuspäivä ennen joulua. Jos et ole vielä jouluostoksia tehnyt, on Cyber Monday 2023 paras mahdollisuutesi!

Tähän alennuspäivään osallistuu useat verkkokaupat, joten päätimme ottaa selvää parhaista diileistä ja listata kaikki Cyber Monday Suomi 2023 tarjoukset. Muista olla nopea sillä parhaat tarjoukset myydään loppuun!

Cyber Monday Suomi Tarjoukset

Cyber Monday on verkkokauppojen oma alennuspäivä. Tarjoukset julkaistaan marraskuun lopussa.

Miten onnistua ostoksissa Cyber Maanantaina?

Jotta et vaipuisi paniikkiin, kun parhaimmat tarjoukset esitellään netissä, on sinun hyvä hieman valmistautua tähän. Selvitä ensimmäiseksi tarkkaan mitä tarvitset. Mieti myös valmiiksi varavaihtoehtoja, jos haluamasi tuotteet ovatkin loppu. Jos siis olet ostamassa vaikka elektroniikkaa, vieraile lähimmässä elektroniikka myymälässäsi ja tutustu tuotteisiin.

Seuraavaksi on hyvä ottaa selvää yleisestä hintatasosta. Älä siis usko suoraan kaupan sanoja hyvästä tarjouksesta, vaan katso etukäteen mitä tuotteesta normaalisti pyydetään. Näin osaat päätellä onko tarjous houkutteleva vai ei.

Ole nopea!

Cyber Monday 2023 tarjoukset lävähtävät kauppojen verkkosivuille mitä luultavimmin kello 00.00 maanantai yöllä. Jotkut kaupat saattavat julkaista tarjoukset jo edeltävänä iltana tai seuraavana aamuna. Avaa siis kaupan verkkosivu valmiiksi, mieluiten tietokoneella ja päivitä sitä usein, jotta saat tarjoukset ensimmäisenä näkyviin. Pieni vinkki tähän väliin, voit painaa näppäimistösi ”F5” -näppäintä. Se päivittää sivun nopeammin.

Varaudu myös siihen, että kaupan verkkosivut voivat kaatua. Joskus niin moni ihminen vierailee kaupan sivuilla samaan aikaan, että sivuston palvelimet yksinkertaisesti ylikuormittuvat. Tällöin kukaan ei pysty käyttämään sivustoa ja mahdollisesti tilauksetkaan eivät mene läpi. Ole siis sinnikäs ja älä luovuta vaikka sivu ei hetkeen toimisi. Tarjoukset voivat olla silti vielä ostettavissa, jos joku muu on luovuttanut.

Tarjoukset kiinalaisissa nettikaupoissa

Useat nettikaupat Kiinassa osallistuvat tähän tarjousjuhlaan. Muista kuitenkin, että tilaukset eivät välttämättä ehdi jouluksi Suomeen. Kiinalainen pikkutavara on myös jo valmiiksi niin halpaa, että alennukset eivät niin paljon vaikuta näissä kaupoissa. Voit katsoa kaikki kiinakaupat tästä.

Kybermaanantain historiaa

Joulua edeltävät päivä ovat kauppiaille elintärkeitä. Ilman loppuvuoden piikkiä myynnissä, monet kauppiaat joutuisivat laittamaan lapun luukulle ennätysajassa. Kybermaanantain nimen historiasta on erilaisia mielipiteitä, mutta yksi syy nimelle on varmasti se, että tuo kyseinen maanantai on yksi vuoden suosituimmista ostospäivistä netissä.

Tutkijoiden mukaan monet ihmiset ovat olleet edeltävänä viikonloppuna kivijalkakaupoissa ostoksilla ja ne tavarat, joita ei sieltä löytynyt tai tarjous ei ollut riittävä, lähdetään sitten hakemaan netistä. Cyber maanantai tarjouksia alettiin tarjoamaan ensimmäisen kerran tiettävästi marraskuussa 2005. Kampanjointi levisi nopeasti kansainväliseksi verkkokauppiaiden keskuudessa. Alla video Amazonin pakettiliikenteestä Cyber Maanantain aikana.

Inside an Amazon warehouse on Cyber Monday

 

Cyber Monday myyntiodotukset

Cyber Monday kasvoi viime vuonna jenkeissä Adobe Datan mukaan 10,2%. Keskimäärin kasvua on tapahtunut lähes 15% vuodessa. Nettimyynnissä mitattuna tämä maanantai ohittaa jopa mustan perjantain myynnit. Retailmenot.com -sivuston mukaan 56% Amerikkalaisista meinaa tehdä ostoksia netissä kyseisenä päivänä. Alla oleva kuva näyttää globaalisti kyseisen alennuspäivän kehitystä Googlen hakutrendeissä katsottuna. Kuvassa näkyy pieni pudotus 2013 ja 2014 vuosina, vaikka myynti kasvoi tuolloinkin.

cyber monday 2023
Kiinnostus Googlen hakutrendeissä

Tänä vuonna Cyber Monday ylittää melko varmasti edellisen vuoden myynnit, sillä nettiostaminen on vain jatkanut kasvuaan. Pelkästään Amerikassa myynti oli viime vuonna melkein 3,5 miljadia dollaria.

Miksi ostoksia tehdään jatkuvasti enemmän netistä?

Hinta ei ehkä olekkaan se tärkein tekijä miksi nettiostoksia tehdää yhä enemmän. Adobe Digital Insightsin tekemän tutkimuksen mukaan kuluttajat haluavat ostoksiltaan entistä enemmän mukavuutta ja helppoutta. Kuluttajat arvostavat erityisesti siis parempaa tuotevalikoimaa, saatavuutta, nopeutta ja ostoksien tekoa mistä tahansa. Ilmainen postitus, halvat hinnat ja tarjoukset olivat tietysti myös ratkaisevassa roolissa. Alla kuva vielä samasta asiasta.

mitä kuluttajat haluavat

Ja jos järjellä miettii, niin tottahan se on. Mikään ei ole rasittavampaa, kuin mennä kauppaan vain kuullakseen, että tuote juuri myytiin loppuun. Netistä pystyt nopealla katsauksella saamaan selville, mitä tavaraa on missäkin, ilman sen kummempaa etsimistä. Nuoremmat kuluttajat tuskin jaksavat soitella eri kivijalkakauppoihin tuotteiden perässä. Jos tavaran saatavuustietoja ei helposti ole saatavilla, siirrytään seuraavan kaupan verkkosivuille.

Koska Cyber Monday järjestetään?

Kyseinen alennuspäivä on joka vuosi jenkkien thanksgiving -päivän jälkeisenä maanantaina. Maanantai sopii alennuspäivälle hyvin, koska mustana perjantaina tuskin kukaan jaksaa kaikkia jouluostoksia tehdä ruuhkan keskellä. Netissä sitten hoidetaan loput ostokset ja nautitaan tarjouksista.

VuosiPäivämäärä
2020Marraskuu 30
2021Marraskuu 29/td>
2022Marraskuu 28/td>

Loppusanat

Toivomme, että sait artikkelista hyödyllistä tietoa ja löysit ennen kaikkea jonkin loistavan diilin! Aiotko muuten tehdä ostoksia kybermaanantaina? Mitä mieltä olet tälläisistä alennuspäivästä? Aiotko viettää lahjattoman joulun ja välttää turhaa kuluttamista? Osallistu keskuteluun kommentoimalla artikkelin alle. Artikkelin lähteinä on käytetty esimerkiksi Forbes.com ja Howstuffworks.com -sivustoja.


Etusivu » Joulu