Andoer AN7000 arvostelu – Halpa 4K action kamera

Jätä kommentti

Andoer on hivenen tuntemattomampi valmistaja halpojen action kameroiden markkinoilla. √Ąl√§ anna merkin kuitenkaan h√§m√§t√§, sill√§ t√§m√§ halpis ”GoPro” on varustettu Sonyn laadukkaalla sensorilla. T√§m√§n lis√§ksi kameralla pystyy kuvaamaan 4K-laatuista videota ja se maksaa alle 120‚ā¨. Kuulostaa melkein liian hyv√§lt√§ ollakseen totta, joten laitetaan kamera testiin.

Huom. Andoer AN7000 mallin valmistus on loppunut. Mikäli etsit edullista 4K action kameraa, katso Saksan Amazonin tarjoukset tästä.

Tekniset tiedot

Alla on tärkeimmät tekniset tiedot.
andoer ominaisuudet
 

Andoer AN7000 4K & 1080p - Video quality test (sample footage)

 
Kameraa voi ohjata kännykällä. Käyttäessä 1080p resoluutiota, voit aktivoida gyro-tärinäneston. Andoer AN7000:iin ei voi lisätä ulkoista mikrofonia.

Ennen kuin mennään sen enempää teknisiin tietoihin, on hyvä tietää videoiden resoluutioista hieman. Katso alla oleva kuva, jossa on verrattuna kolme tunnetuinta resoluutiota (kuvan tarkkuutta).

4k 1080p full hd resoluutioiden ero

Kuten voit kuvasta huomata 4K tarkkuus on moninkertaisesti suurempi kuin FullHD ja HD. T√§st√§ johtuen oikea 4K materiaali n√§ytt√§√§ uskomattoman tarkalta. Nyky√§√§n n√§it√§ ”4k” kameroita tuntuu olevan myynniss√§ jokaisessa kiinakaupassa. Hintakin voi olla huomattavasti edullisempi, kuin vaikkapa t√§ll√§ Andoerin kameralla. T√§ss√§ on kuitenkin eritt√§in t√§rke√§√§ tiet√§√§, ett√§ n√§m√§ halvat ”4K” kamerat eiv√§t ole oikeasti kykenevi√§ tallentamaan 4K-resoluutiolla. N√§m√§ kamerat nauhoittavat esimerkiksi 720p HD-laatua, joka kameran ohjelmistossa keinotekoisesti venytet√§√§n 4K tarkkuuteen. Sitten valmistaja liimaa pakettiin 4K tarran ja ei muutakun myym√§√§n!

T√§m√§ Andoerin kamera tietysti nauhoittaa oikeaa 4K-resoluutiota ja siksi sen kuvanlaatu onkin niin hyv√§. Kannattaakin aina tutkia Youtubesta ”sample footage” -testivideoita ja tehd√§ niiden perusteella itse ostop√§√§t√∂s.

Andoer AN7000 on varustettu 16 megapixelin Sony IMX117 sensorilla ja Ambarella A12S75 sirulla. Siin√§ on 166¬į linssi kahdeksalla lasilla. N√§ytt√∂ on tavallinen, ilman kosketusominaisuuksia ja se on kooltaan 2″.

Sony IMX117 sensoria käyttää mm. GoPro 4 Black, SJ7, Thieye T5e ja Eken H8 Plus. Ambarella A12 sirua käyttää myös edellä mainitut kamerat (paitsi GoPro). Näillä komponenteilla varustettu Andoer AN700 pystyy siis kuvaamaan sulavaa kuvaa ilman virheitä.

halpa 4k action kamera

Pakkauksen sisältö

andoer paketti
Tuote toimitetaan kompaktissa laatikossa, jossa on kuitenkin sitäkin enemmän tavaraa kyydissä.

Löydät paketista kaiken tarvittavan videoiden kuvakseen, paitsi muistikortin. Kamera tukee MicroSD-muistikortteja. Muista hankkia mahdollisimman nopea MicroSD-muistikortti, joka tukee 4K kuvausta. Alla kuva paketin sisällöstä.

andoer an7000 sisältö

Kuten kuvasta näkyy, niin paketissa tulee mukana jos jonkin näköistä tarviketta. Tärkeimpänä tietysti vedenkestävä kotelo, joka on lähes pakollinen hankinta jokaiselle action kameran ostajalle. Paketissa on kotelon lisäksi monipuolinen valikoima erilaisia kiinnikkeitä, remmejä ja USB-johto. USB-johdolla voit ladata kameran akkua ja siirtää kuvia tietokoneelle.

Videon laatu

Kuten jo alun testivideossa näkyi, tässä kamerassa on loistava videon laatu. 4K videon bitrate on 59Mb/s, joka tarkoittaa sitä, että videota on pakattu vähän ja sen laatu pysyy hyvänä. FullHD videossa bitrate on 35Mb/s. Videon laatu on parhaimmillaan valoisassa ympäristössä. Pilkkopimeässä tällä kameralla on turha lähteä kuvailemaan. Lähin kilpailija tälle mallille on mielestämme ThiEye T5e.

Valokuvat

Andoer AN7000 kameralla saa kelvollisia valokuvia, jos kalansilmalinssin tekemä efekti ei sinua haittaa. Valokuvien ottaminen on hieman hidasta, mutta ei tätä olekaan ensisijaisesti suunniteltu valokuvien ottamiseen. Omasta mielestä nykyisillä kännykkäkameroilla saa parempia kuvia. Alla on testikuva havainnollistamaan laatua. Huomioi, että kuvaa on pienennetty.

andoer valokuva

Yhteenveto РHyvä 4K action kamera

Kaiken kaikkiaan kyseessä on halpa 4K action kamera, jolla kelpaa kuvailla esimerkiksi loma-matkoilla ja muissa aktiviteeteissa. Kameran käyttöliittymä on hieman kankea, mutta onneksi asetuksia ei tarvitse usein muutella. Akku kestää 4K kuvauksessa reilun tunnin tai vähän alle. Jos kuvaat FullHD 1080p laadulla, akku voi kestää jopa 1,3h. Suosittelemme hankkimaan vara-akun pidempiä reissuja varten. Andoerin äänenlaatu ei ole parasta A-laatua, mutta ihan riittävä. Hintalaatusuhteelta tämä kamera on kuitenkin loistava, joten voimme sitä suositella. Kiitos arvostelun lukemisesta!

Plussat

Hintalaatusuhde
Kuvanlaatu

Miinukset

Hyvät lisävarusteet
Akkukesto
Käyttöliittymä

Lisää edullisia action kameroita myydään esimerkiksi eBayssa. Lue suomenkielinen eBay oppaamme ja aloita tilailu vaikka heti. Jos muuten olet kiinnostunut älykelloista, kurkkaa ihmeessä myös parhaat älykellot esittelymme.


Etusivu ¬Ľ Ostokset

Jätä kommentti