Andoer AN7000 arvostelu ja kokemuksia – Halpa 4K action kamera

0

Andoer on hivenen tuntemattomampi valmistaja halpojen action kameroiden markkinoilla. Älä anna merkin kuitenkaan hämätä, sillä tämä halpis ”GoPro” on varustettu Sonyn laadukkaalla sensorilla. Tämän lisäksi kameralla pystyy kuvaamaan 4K-laatuista videota ja se maksaa alle 120€. Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, joten laitetaan kamera testiin.

Tekniset tiedot

Alla on tärkeimmät tekniset tiedot.
andoer ominaisuudet
 

Andoer AN7000 4K & 1080p – Video quality test (sample footage)

 
Kameraa voi ohjata kännykällä. Käyttäessä 1080p resoluutiota, voit aktivoida gyro-tärinäneston. Andoer AN7000:iin ei voi lisätä ulkoista mikrofonia.

Ennen kuin mennään sen enempää teknisiin tietoihin, on hyvä tietää videoiden resoluutioista hieman. Katso alla oleva kuva, jossa on verrattuna kolme tunnetuinta resoluutiota (kuvan tarkkuutta).

4k 1080p full hd resoluutioiden ero

Kuten voit kuvasta huomata 4K tarkkuus on moninkertaisesti suurempi kuin FullHD ja HD. Tästä johtuen oikea 4K materiaali näyttää uskomattoman tarkalta. Nykyään näitä ”4k” kameroita tuntuu olevan myynnissä jokaisessa kiinakaupassa. Hintakin voi olla huomattavasti edullisempi, kuin vaikkapa tällä Andoerin kameralla. Tässä on kuitenkin erittäin tärkeää tietää, että nämä halvat ”4K” kamerat eivät ole oikeasti kykeneviä tallentamaan 4K-resoluutiolla. Nämä kamerat nauhoittavat esimerkiksi 720p HD-laatua, joka kameran ohjelmistossa keinotekoisesti venytetään 4K tarkkuuteen. Sitten valmistaja liimaa pakettiin 4K tarran ja ei muutakun myymään!

Tämä Andoerin kamera tietysti nauhoittaa oikeaa 4K-resoluutiota ja siksi sen kuvanlaatu onkin niin hyvä. Kannattaakin aina tutkia Youtubesta ”sample footage” -testivideoita ja tehdä niiden perusteella itse ostopäätös.

Andoer AN7000 on varustettu 16 megapixelin Sony IMX117 sensorilla ja Ambarella A12S75 sirulla. Siinä on 166° linssi kahdeksalla lasilla. Näyttö on tavallinen, ilman kosketusominaisuuksia ja se on kooltaan 2″.

Sony IMX117 sensoria käyttää mm. GoPro 4 Black, SJ7, Thieye T5e ja Eken H8 Plus. Ambarella A12 sirua käyttää myös edellä mainitut kamerat (paitsi GoPro). Näillä komponenteilla varustettu Andoer AN700 pystyy siis kuvaamaan sulavaa kuvaa ilman virheitä. Voit katsoa tarkemmat tekniset tiedot täältä.

halpa 4k action kamera

Pakkauksen sisältö

andoer paketti
Tuote toimitetaan kompaktissa laatikossa, jossa on kuitenkin sitäkin enemmän tavaraa kyydissä.

Löydät paketista kaiken tarvittavan videoiden kuvakseen, paitsi muistikortin. Kamera tukee MicroSD-muistikortteja. Muista hankkia mahdollisimman nopea MicroSD-muistikortti, joka tukee 4K kuvausta. Alla kuva paketin sisällöstä.

andoer an7000 sisältö

Kuten kuvasta näkyy, niin paketissa tulee mukana jos jonkin näköistä tarviketta. Tärkeimpänä tietysti vedenkestävä kotelo, joka on lähes pakollinen hankinta jokaiselle action kameran ostajalle. Paketissa on kotelon lisäksi monipuolinen valikoima erilaisia kiinnikkeitä, remmejä ja USB-johto. USB-johdolla voit ladata kameran akkua ja siirtää kuvia tietokoneelle.

Videon laatu

Kuten jo alun testivideossa näkyi, tässä kamerassa on loistava videon laatu. 4K videon bitrate on 59Mb/s, joka tarkoittaa sitä, että videota on pakattu vähän ja sen laatu pysyy hyvänä. FullHD videossa bitrate on 35Mb/s. Videon laatu on parhaimmillaan valoisassa ympäristössä. Pilkkopimeässä tällä kameralla on turha lähteä kuvailemaan. Lähin kilpailija tälle mallille on mielestämme ThiEye T5e.

Valokuvat

Andoer AN7000 kameralla saa kelvollisia valokuvia, jos kalansilmalinssin tekemä efekti ei sinua haittaa. Valokuvien ottaminen on hieman hidasta, mutta ei tätä olekaan ensisijaisesti suunniteltu valokuvien ottamiseen. Omasta mielestä nykyisillä kännykkäkameroilla saa parempia kuvia. Alla on testikuva havainnollistamaan laatua. Huomioi, että kuvaa on pienennetty.

andoer valokuva

Yhteenveto – Hyvä 4K action kamera

Kaiken kaikkiaan kyseessä on halpa 4K action kamera, jolla kelpaa kuvailla esimerkiksi loma-matkoilla ja muissa aktiviteeteissa. Kameran käyttöliittymä on hieman kankea, mutta onneksi asetuksia ei tarvitse usein muutella. Akku kestää 4K kuvauksessa reilun tunnin tai vähän alle. Jos kuvaat FullHD 1080p laadulla, akku voi kestää jopa 1,3h. Suosittelemme hankkimaan vara-akun pidempiä reissuja varten. Andoerin äänenlaatu ei ole parasta A-laatua, mutta ihan riittävä. Hintalaatusuhteelta tämä kamera on kuitenkin loistava, joten voimme sitä suositella. Kiitos arvostelun lukemisesta!

Plussat

Hintalaatusuhde
Kuvanlaatu

Miinukset

Hyvät lisävarusteet
Akkukesto
Käyttöliittymä

Lisää edullisia action kameroita myydään esimerkiksi eBayssa. Lue suomenkielinen eBay oppaamme ja aloita tilailu vaikka heti. Jos muuten olet kiinnostunut älykelloista, kurkkaa ihmeessä myös parhaat älykellot esittelymme.

1000
Top