Varo uutta Amazon toimitushuijausta

4

Nettirikolliset ovat luoneet uuden ja vakuuttavan tietojenkalasteluhuiijauksen, joka on suunnattu Amazon-asiakkaille. Huijauksen tarkoituksena on varastaa shoppailijan pankkitiedot. Amazon huijaus on lähetetty tuhansien asiakkaiden sähköposteihin Iso-Britanniassa, Australiassa ja Yhdysvalloisssa. Viesti voi olla levinnyt muihinkin mahihin.

Mitä viestissä on?

Viestissä mainitaan ”Amazon order cannot be shipped”, joka suomeksi tarkoittaa, ettei Amazon tilausta voida lähettää. Yhä useampi asiakas klikkaa sähköpostissa mainittua linkkiä, varsinkin kun kyseessä on kiireinen jouluaika ja ihmiset huolestuvat, kun tilausta ei voikaan lähettää.

Viestissä kerrotaan, että vastaanottajan tilauksessa on ongelma, lisäksi siinä on maininta, ettei asiakas voi kirjautua omalle Amazon-tilille tai tehdä uusia tilauksia, ennen kuin vahvistaa tietojaan klikkaamalla linkkiä ja sauraamalla ohjeita. Linkki johtaa aidon näköiselle sivustolle, joka pyytää uhria vahvistamaan nimensä, osoitetietonsa sekä pankkitietonsa.

Amazon.com, joka on valtava online-jälleenmyyjä, on juuri ilmoittanut, että se jatkaa ”Black Friday” tyylisiä alennuksia 22. joulukuuta asti. Sivusto tarjoaa apua verkossa ihmisille, jotka uskovat saaneensa kyseisen huijaussähköpostin.

Ole tarkkaavainen äläkä koskaan paina sellaista linkkiä, jossa pyydetään pankkitietoja tai salasanoja, koska sellaisia tietoja Amazon ei koskaan pyydä sähköpostitse.

Lue seuraavaksi:

> PayPal -huijaus netissä
> Luottokortilla maksaminen netissä

     

Lue ja kirjoita kommentteja

4 kommenttia

  • Opastaja

   Hei, onpa outoa. En osaa oikein muuta ehdottaa kuin toisen kortin kokeilemista.

 1. Kiukkuava musan ostaja

  Eipä vaan lähde amazoni toimimaan, vaikka mitä tekisi. Ei huoli vomassa olevaa pankkikorttia, en tiedä mikä mättää.

  • Opastaja

   Hei, oletko hyväksynyt nettimaksut kortiltasi? Voit katsoa tästä kirjoituksestamme vähän vinkkejä, kohdasta salli ”Salli kortin internet-käyttö”.

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top