6 Mielenkiintoista faktaa Amazonista

0

Amazonin liikevaihto oli vuonna 2016 136 miljardia. Voittoa yritys teki samana vuonna 2.371 miljardia, ja työllisti 341400 työntekijää. Erittäin vakuuttavia lukuja, eikä kasvu näytä juuri hidastuvan vieläkään. Keräsimme muutaman mielenkiintoisen faktan tästä jättiläisestä. Jatka lukemista ja ylläty.

Fakta 1: Valtava valikoima

Amazonin varastot vievät enemmän pinta-alaa, kuin 700 Madison Square Garden -areenaa. Se on muuten paljon! Tämä Jeff Bezosin perustama verkkokauppa myi ensin pelkkiä kirjoja. Vasta myöhemmin valikoima laajeni sellaiseksi kuin se tänäpäivänä on. Yksi kilpailuvaltti tällä verkkokauppajättiläisellä onkin sen mahtava valikoima.

msg areena
Amazonilla on varastotilaa yli 700 Madison Square Garden -areenan verran.

Fakta 2: Kaikki työntekijät kokeilevat asiakaspalvelua

Kaikki tämän yrityksen työntekijät työskentelevät 2 päivää vuodessa asiakaspalvelussa. Myös toimitusjohtaja. Se auttaa henkilöstöä ymmärtämään asiakaspalvelun tärkeyden. Amazonia sanotaan usein kaikkein asiakaskeskeisimmäksi yritykseksi.

Fakta 3: Logon tarina

Amazonin logo ja siinä näkyvä nuoli alkaa kirjaimesta A ja päättyy kirjaimeen Z. Se kertoo siitä, että he ovat valmiita toimittamaan mitä tahansa, kenelle tahansa ja minne tahansa. Logossa nuoli symboloi samalla hymyä ja asiakaspalvelualttiutta.

Fakta 4: Nimen historia

Amazon meinattiin alunperin nimetä Cadabra nimiseksi kaupaksi. Tämä väännettiin sanasta Abracadabra. Nimiehdotus kuitenkin hylättiin, koska sana muistutti englannin sanaa cadaver, joka tarkoittaa Suomeksi ruumista. Muita nimiehdotuksia olivat mm. MakeItSo.com, Awake.com, Browse.com, Bookmall.com, Aard.com, ja Relentless.com.

amazon faktoja

Fakta 5: Hallitsee markkinoita

Tämä jättiläinen hallitsee Pohjois-Amerikan internet markkinoista (e-commerce) jopa 10% siivua. Verkkokaupan internetsivujen ollessa alhaalla, noin 10 minuuttia voi merkitä jopa miljoonan dollarin tappiota tälle yritykselle.

amazon nettisivu
Amazon -verkkokauppa näytti alkuaikoina (1994) tältä

 

Fakta 6: Voisit olla Amazon -miljonääri

Jos olisit sijoittanut Amazoniin noin 2000€ vuonna 1997 (listautumisannissa), olisit nyt miljonääri.

amazon sijoitus
Amazonin osakkeen hinta on kasvanut huimaa tahtia.

Lähteet: Businessinsider.com, news18.com, Boredpanda.com, Quora.com, Dailymail.co.uk, Statista.com, Fortune.com

Lue seuraavaksi:

> Amazon UK -ohje aloittelijoille – Opi tilaaminen Suomeen
> Ruokakaupat netissä – 20 maistuvaa nettiruokakauppaa esittelyssä

     

Lue ja kirjoita kommentteja

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top