Miten kiinalaisten keskuudessa suosittu Alipay toimii?

0

Alipay on Kiinassa vuonna 2004 perustettu suosittu nettimaksujärjestelmä. Alipaylla on vahva markkinaosuus Kiinassa reilulla 400 miljoonalla käyttäjällään. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että PayPalilla on noin 190 miljoonaa käyttäjää koko maailmassa. Alipay kehitettiin maksujen suorittamiseen Alibabassa ja myöhemmin AliExpressissä. Nykyään se on paljon muutakin, sillä Alipayta voi käyttää kaikenlaiseen maksamiseen.

Miten Alipay toimii?

Alipayn perusidea on pitkälti sama kuin PayPalin. Palveluun lisätään korttitiedot, jonka jälkeen maksu suoritetaan Alipayn välityksellä. Kyseessä on siis maksunvälityspalvelu. Alipaylla voi hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita Kiinassa:

• Maksaa laskut
• Ostaa bussiliput
• Maksaa nettikaupoissa ja kivijalkakaupoissa
• Suorittaa maksu AliExpress.com , Alibaba.com , Tmall.com , Taobao.com -kaupoissa

Palvelun ominaisuudet tulevat todennäköisesti käyttöön vähitellen muuallekkin maailmaan. Suomalainen käyttäjä on saattanut törmätä palveluun tehdessään ostoksia esimerkiksi Aliexpressissä ja Alibabassa. Alipay.com -sivu on Kiinaksi, joten sitä voi olla vaikea käyttää. Google Chrome selaimella voit kääntää sisällön osoittain Suomeksi. Tietokoneella se onnistuu hiiren oikealla napilla. Valitse vaihtoehto ”käännä kielelle suomi”.

Kätevän palvelusta Kiinassa tekee sen, että Alipay toimii mobiililaitteella. Kassalla avaat Alipay sovelluksen ja näytät näytöllä olevaa QR-koodia. Kassahenkilö skannaa QR-koodin, jolloin maksu suoritetaan automaattisesti.

alipay suomi
Maksu suoritetaan näyttämällä QR-koodi

Kiinassa luottokortilla maksamista ei katsota yleisesti niin hyvällä, kun länsimaissa. Kiinalaiset ovat tämän lisäksi ahkeria säästäjiä. Alipay onkin tässä mielessä kätevä, kun kukaan ei saa tietää käytitkö maksuusi luottoa vai et. Kauppias näkee vain, että maksu suoritetaan Alipayn avulla.

Alipay Suomessa

Moni Kiinalaisturisti varmasti ilahtuu nähdessään Suomessa Alipayta tukevia kauppoja. Kauppiailla on hyviä kokemuksia palvelusta, koska tutun ja turvallisen maksutavan näkeminen saattaa kasvattaa myyntiä. Aasialaisia matkailijoita kannattaakin palvella mahdollisimman hyvin, sillä Alibaban matkailuyritys Alitrip aikoo tuoda Lappiin suuren määrän matkailijoita.

Alipay ja Paypal

Alipay ei varsinaisesti länsimaissa kilpaile vielä PayPalin kanssa. Alipayta tukee vain murto-osa nettikaupoista, joita PayPal tällä hetkellä tukee. Kun Alipay virallisesti julkaistaan muualla maailmassa, saattaa se alkaa tosissaan haastamaan PayPalia nettimaksujen ykkösenä. Voit lukea lisää PayPal tilin avaamisesta ja käyttämisestä täältä.

Oletko maksanut Alipaylla tai nähnyt sen käytössä? Kerro lukijoillemme Alipay kokemuksia!

Osallistu keskusteluun

1000
Top