Airhelp kokemuksia – Myöhästyikö lentosi? Voit saada jopa 600€ korvauksen

0

Olipa kyseessä liike- tai lomamatka, lennon myöhästyminen on todella ikävä juttu. Pahimmillaan myöhästymisestä ilmoitetaan vasta lentokentällä ja soppa on valmis. Ensimmäisiä kysymyksiä matkustajan päässä ovat: Miten käy etukäteen ostetulle lentokenttäkuljetukselleni? Pitääkö minun ilmoittaa hotellille? Mihin minun pitää olla yhteydessä?” – Ikävä alku lomalle!

Tarkista korvaus

Kun käytännönjärjestelyt ovat hoidossa, on hyvä muistaa, että voit saada korvausta tästä kaikesta haitasta. Korvausten hakemiseen liittyy papereiden täyttöä ja sähköpostien lähettelyä (lisää tästä myöhemmin kirjoituksessa). Onneksi on kuitenkin olemassa palvelu, joka tekee suurimman osan työstä puolestasi: Airhelp. Onko palvelun käytössä sitten järkeä? Otimme asiasta selvää kokoamalla omia näkemyksiämme, sekä oikeita Airhelp kokemuksia netistä.

Ensitoimet myöhästymisessä

Myöhästymistapauksessa voit vaatia huolenpitoa lentoyhtiöltä, kuten ruokaa (yleensä ateriakuponkien muodossa). Jos myöhästyminen tapahtuu sellaisessa paikassa, että yöpyminen on pakollista, sinulle tulee tarjota hotelli ja kuljetukset. Pitkästä viivästyksestä saat myös mahdollisesti vakiokorvauksen (eli rahaa). Tässä kirjoituksessa perehdytään sen saamiseen.

Jos myöhästyminen on yli 5 tuntia, voit valita haluatko peruuttaa lennon kokonaan ja saada siitä hyvityksen kokonaisuudessaan (katso kohta lentomatkustajan oikeudet).

Haluatko hakea korvausta heti, ilman säätöä? Aloita tästä

Myöhästyikö lentosi yli 3 tuntia tai peruuntuiko se kokonaan vai oliko se kenties ylivarattu? Jos vastasit kyllä ja lennostasi on alle vuosi aikaa, voit saada rahaa korvaukseksi. Rahamäärä riippuu myöhästymisen kestosta ja siitä, oliko lento EU-alueella (katso kohta kuinka paljon voin saada korvausta?).

Jos et jostain syystä halua tai jaksa tehdä korvaushakemuksia itse, voit hakea korvaukset Airhelp -palvelun avulla. Seuraa vaiheita, niin pääset alkuun.

Näin aloitat:
1. Siirry tästä Airhelp -sivustolle
2. Syötä lähtöpaikka ja määräpaikka
3. Klikkaa ”Tarkista Korvaus”
4. Seuraa sivulla annettuja ohjeita ja täytä hakemus loppuun asti

Hyvä tietää Airhelp -palvelusta
• Palvelu on täysin riskitön. Eli jos et ole oikeutettu korvauksiin, et joudu maksamaan sen käytöstä mitään.
• Voit olla oiketettu jopa 600€ korvauksiin (josta vähennetään palvelumaksu).
• Airhelp on auttanut yli kolmea miljoonaa lentomatkustajaa korvausten hakemisessa.

Miten Airhelp -palvelu toimii?

Tämä yhtiö auttaa sinua saamaan vakiokorvauksen. Airhelp siis tekee lainmukaisen korvaushakemuksen lentoyhtiölle. Jos et ole varma oikeuksistasi, voit ottaa yhteyttä Airhelpin asiakastukeen ja kysyä apua. Airhelp tarvitsee hakemuksen tekemiseksi sinulta vain tiedot lennosta, sekä valtakirjan.

Muista, että muut kulut, kuten kyydit ja ylimääräiset yöpymiset viivästyksen johdosta, täytyy hakea lentoyhtiöltä erikseen. Niiden hakemisessa Airhelp ei voi auttaa.

Mitä Airhelp hyötyy tästä?
Jos olet oiketettu korvauksiin, Airhelp ottaa toteutuneesta korvauksesta 25% palkkion. Tämä voi kuulostaa paljolta, mutta toisaalta he tekevät kaiken voitavansa korvauksiesi eteen. Ja jos et ollut muutenkaan hakemassa korvauksia, kaikki on pelkkää plussaa. Varsinkin, kun kokeilemisessa ei ole riskiä.

Airhelp kokemuksia

Monet käyttäjistä ovat olleet tyytyväisiä palveluun. Trustpilot -sivustolla Airhelpillä on 9,1 / 10 -arvosana. Arvosana perustuu yli 320 eri arvosteluun. Negatiiviset palautteet liittyivät usein pitkään odotteluun ja tapauksiin, jossa korvauksia ei ollut myönnetty. Pitkä odotteluaika tosin voi johtua muusta kuin kyseisestä palvelusta. Lentoyhtiöt saattavat viivytellä asioiden käsittelyä. Palvelussa voi olla myös ruuhkaa, jos hakemuksia on paljon.

Jos korvausten saamisessa kestää kohtuuttoman kauan, vaikka niiden saaminen pitäisi olla selvää, lähetä rohkeasti viestiä Airhelpin asiakaspalveluun.

Voinko hakea korvauksia ilman tälläisiä palveluita?

Kyllä voit. Ota ensin yhteys lentoyhtiöösi ja matkapaketin myyjään, sekä vaadi lainmukaisia korvauksia. Tee valituksessasi selväksi tarvittavat tiedot lennosta. Lentoyhtiöt yleensä kieltäytyvät kaikista vaatimuksista. Tämän jälkeen kysy apua kuluttajaneuvonnasta, muuten asiaasi ei yleensä voida viedä eteenpäin. Jos et silti saa toivottua lopputulosta, voit pyytää ratkaisua kuluttajariitalautakunnan avulla.

On hyvä pitää mielessä, että lentoja myöhästyy jatkuvasti, joten tilanteesi ei ole poikkeuksellinen. Ei kannata siis tuhlata energiaa turhaan riehumiseen, vaan pitää valituksen sävy asiallisena. Lisää aiheesta voit lukea Kuluttaja- ja kilpailuviraston -sivuilta.

Kuinka paljon voin saada korvausta?

Kun lentosi on yli 3 tuntia myöhässä aikataulusta, saatat olla oiketutettu rahalliseen korvaukseen. Seuraava kuvankaappaus auttaa sinua hahmoittamaan, minkälaisen korvauksen voit saada.

korvauksen suuruus
Kuvankaappaus Kuluttaja- ja kilpailuviraston -sivuilta.

Milloin en ole oikeutettu korvaukseen?

Korvauksiin matkustaja ei ole oikeutettu, jos tapaus johtuu niin sanotusti poikkeuksellisista olosuhteista. Tämä tarkoittaa tilannetta, jossa lentoyhtiö ei olisi voinut välttää viivästystä toimenpiteistä huolimatta. Poikkeuksellinen olosuhde voi olla esimerkiksi epäkelpo lentosää, turvallisuusriski tai lakko. Tekninen vika ei yleensä riitä syyksi evätä korvauksia.

Lentomatkustajan oikeudet

Lentomatkustajalla on tiettyjä oikeuksia Euroopan Unionissa. Alla oleva kuvankaappaus selventää sinun oikeuksiasi myöhästymistapauksessa. Voit katsoa Europe.eu -sivustolta, koskeeko oikeudet sinun lentoasi.

lentomatkustajan oikeudet
Kuvankaappaus Kuluttaja- ja kilpailuviraston -sivuilta.

Yhteenveto

Tämän kirjoituksen tarkoituksena on auttaa sinut alkuun korvaustenhakuprosessissa. Tieto perustuu omiin kokemuksiin ja havaintoihin kirjoitushetkellä.

Oletko itse hakenut korvauksia Airhelpin tai muiden vastaavien palveluiden avulla? Kerro kokemuksiasi ja ongelmiasi kommenttikentässä, niin voit auttaa muita lukijoita. Jos et vielä kokeillut Airhelpiä, voit hakea korvauksia tästä.

Lue seuraavaksi:

> Matkalle edullisesti – 8 tapaa säästää matkan ostamisessa
> Bank Norwegian luottokortti kokemuksia – Matkailijan valinta

     

Lue ja kirjoita kommentteja

Kommentoi - Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Top